Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Werk & Studie alle pijlers

Ervaringen reïntegratie bureau?

28-07-2020 16:24 8 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Waarschijnlijk zal ik via een tweede spoor gaan reïntegreren, nu zit ik daar wat op te Googlen, maar het valt me op dat ik heel veel bedrijven zie maar ik vind maar heel weinig reviews. Hoe weet je wat een beetje goed zal zijn tussen al het aanbod? Ik las ook bij sommige dat het reintergatiebureau je dan een baan aanbied bij hun en je contract daarna niet verlengen zo is de reïntegratie als het ware geslaagd je hebt een nieuwe baan, maar eigenlijk is het een slimme strategie want reïntegratie is geslaagd en na bijvoorbeeld een half jaar sta je weer op straat.
geen motto
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik weet het niet precies, maar re-integreren wil toch niet zeggen dat je een baan cadeau krijgt? Het moet er toch voor zorgen dat je arbeidsgeschikt raakt?
Alle reacties Link kopieren Quote
Nee dat klopt je krijgt het niet cadeau, maar het is wel de bedoeling dat je met hulp van zo'n bureau weer aan het werk kan gaan door bijvoorbeeld eerst aan de slag te gaan bij een werkervaring plaats en vervolgens echt gaan solliciteren. Ik zoek dus eigenlijk vooral naar ervaringen met bureaus en hoe het is verlopen.
geen motto
Alle reacties Link kopieren Quote
Welke regio?

Ik wilde zelf heel graag een in onderwijs gespecialiseerd reïntegratiebedrijf maar die lieten steeds maar niets horen. Toen heb ik maar de algemene die mijn werkgever voorstelde geprobeerd.

Het is echt niet zo dat zij voor je zoeken, je moet er zelf ook veel voor doen. Ze hebben vaak wel connecties.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dat snap ik maar het kan natuurlijk wel verschillen als ze bijvoorbeeld veel connecties hebben, als ze je goed begeleiden, als ze werk ervaring plekken hebben zodat je weer een soort van kan oefenen/op kunt bouwen. Ik zie dat veel bureaus ook vanuit meerdere locaties werken het zou gaan om regio Flevoland of Utrecht.

Mag ik vragen hoe het bij jou dan is gegaan? Ben je er nog mee bezig en hoe heb je het ervaren?
geen motto
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik mocht kiezen tussen 2 bureaus en kreeg de tip om ze allebei te bellen voor een kennismaking. Dan kon ik verder met degene waarmee ik de grootste klik had. Dat lijkt me een goede werkwijze, hoewel ik eigenwijs ben geweest. Een van de twee gaf namelijk op de website aan vooral connectie te hebben met de richting die ik wilde, terwijl de ander meer algemeen (wel heel persoonlijk) was.
Ik heb vooral gesprekken gehad, die me stimuleerden, mijn brieven werden nagelezen als ik dat wilde, we hebben samen naar mijn cv gekeken. Er was niet veel nodig aan sollicitatietraining, dus het is vooral hierbij gebleven. Ik kreeg wel regelmatig een vacature toegestuurd, die nog niet algemeen bekend was, zodat ik dus als een van de eerste sollicitanten binnen kon komen. Het was een traject op maat dus. Ze vertelde dat ze ook vaak gesprekken oefende met mensen of complete sollicitatietrainingen gaf.
De klik is het belangrijkste, je zal het zelf moeten doen!
Alle reacties Link kopieren Quote
In regio Zeeland weet ik een heel fijn bedrijf.

Het is tegenwoordig mode om (reintegratie)coach te worden.

Ik zou bij het UWV vragen om goede adressen voordat je zelf ergens aanklopt.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven