Werk & Studie alle pijlers

Niet weten wat je wilt

01-10-2018 13:13 29 berichten
Ik zelf heb een mbo 2 diploma, in een richting wat achteraf toch niks voor mij was . Ik wou een jaartje werken en bedenken wat ik wou . Zo in de horeca beland en niet meer uitgekomen , vond het erg leuk. maar steeds meer staat het me tegen, vind het erg ondankbaar werk geworden en het is net iets boven het minumloon .

Ik zou zo graag wat anders willen doen maar heb gewoon totaal geen idee , wat ik leuke beroepen vind verdiend gewoon niet veel .
Zou wel weer een opleiding willen doen voor een betere toekomst maar weet gewoon niet wat en wat is het waard omdat ik geen 100% motivatie heb.
Het vreet aan me wil ook graag kinderen maar het financiële plaatje klopt nog niet.

Hebben meerdere dit gehad totaal niet weten wat je wil kwa beroep , hoe zijn jullie uit eindelijk bij je baan of studie keuze gekomen?

Zou wel een loopbaan begeleider willen maar dat kost best wat las ik.
Alle reacties Link kopieren
fotoroid schreef:
01-10-2018 15:00
Heb je het bij die basisvakken nu over de middelbare school of het mbo? Want geschiedenis krijg je op de middelbare school en niet meer op een vervolgopleiding.

Ik kan niets zeggen over het niveau Engels / Nederlands op het mbo, maar als het echt zo slecht of laag is moeten ze daar inderdaad in investeren. Het beperkt de kans om dan inderdaad door te stromen.
Over de middelbare school.
Mijn dochter heeft geen aardrijkskunde of geschiedenis gehad. Ze leert nu op eigen initiatief vanuit de boeken van onze zoon die in 3 gym zit.
Alle reacties Link kopieren
SjakS schreef:
01-10-2018 14:54
Als je niet van leren houd is een HBO denk geen goed idee. Op MBO is ook genoeg te leren. Dat is al een stukje minder keus. Ik ken wat mensen in uiterlijke verzorging. Die komen gewoon rond en gaan ook op valantie. Hoeveel zou je moeten verdienen om lekker rond te komen?
Vraag ik mij ook wel af TO. Wat vind jij veel of weinig verdienen en wat heb je nodig om rond te kunnen komen? Oh en hoe oud ben je inmiddels? :)
Alle reacties Link kopieren
Because schreef:
01-10-2018 14:57
Klopt, maar ik schrik ervan hoe slecht Nederlands en Engels er wordt gegeven op vmbo kader scholen (waarschijnlijk het niveau van de middelbare school van TO).
Het is een niveau wat echt op de praktijk is gericht. In sommige vakken in mijn ogen basisvakken wordt niet eens les gegeven, bijv aardrijkskunde en geschiedenis.
Ook al zou men willen, het halen van HBO is dan bijna onmogelijk.

Mijn dochter heeft vmbo kader gedaan omdat zij ernstige dyslexie en dyscalculie heeft. Gelukkig mocht zij uiteindelijk naar een mbo4+ opleiding (specialistische opleiding) omdat ze cum laude is geslaagd, maar ze vindt het dagelijks nog heel vervelend dat ze zo slecht onderwijs heeft gehad. Ze haalt nu de schade in op haar eigen initiatief.
Alleen weet TO dan weer wel dat hbo en mbo met kleine letters geschreven worden. ;-D
¡Apagando las luces!
Alle reacties Link kopieren
Because schreef:
01-10-2018 15:04
Over de middelbare school.
Mijn dochter heeft geen aardrijkskunde of geschiedenis gehad. Ze leert nu op eigen initiatief vanuit de boeken van onze zoon die in 3 gym zit.
Dat hoort toch niet. Het zijn toch verplichte vakken tot jaar 3? Heel apart o_o

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven