Werk & Studie alle pijlers

Specialisatie verpleegkunde?

12-07-2020 23:02 8 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi iedereen,

Vraagje aan de zorgprofessionals onder ons: pasgeleden ben ik gestart met een leer werktraject in de zorg (baan en studie in een). Ik werk nu als verpleegkundige in opleiding niv. 4 in een verpleegtehuis. Mijn droom is om ooit in het ziekenhuis als verpleegkundige SEH te werken. Hebben jullie tips hoe hier te belanden? Ik werk nu natuurlijk met een bepaalde doelgroep. Hoe kom ik verder? Kan op dr website van verschillende ziekenhuizen uit mijn buurt niet veel vinden. Staat vooral dat je een specialistische opleiding moet volgen. Maar is dat wel realiseerbaar als je alleen ervaring hebt in verpleegtehuizen?
Alle reacties Link kopieren
Is SEH geen HBO niveau?
Grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.
Alle reacties Link kopieren
SEH is HBO niveau, dus dat zou je eerst moeten doen. Misschien duaal HBO via het ziekenhuis? Ik weet niet of dat mogelijk is?
Als eerste is het belangrijk om hbo-v te volgen, het nieuwe niveau 6. Na afronding daarvan kun je de specialisatie SEH gaan doen in het ziekenhuis, maar daarvoor heb je eerste een verplichte stage nodig om daar te mogen werken. Daarna meestal 1 jaar werkervaring en daarna kun je starten met de specialisatie. Zal vast per ziekenhuis een klein beetje verschillen, maar deze route is wel redelijk gebruikelijk in mijn omgeving. Mijn keuze ging daarom naar hbo-v en ik heb heel bewust mijn derdejaarsstage in het ziekenhuis gevolgd om überhaupt in aanmerking te komen voor een baan in het ziekenhuis na de studie. Succes! Zou je je evt willen bijscholen tot niveau 6?
Alle reacties Link kopieren
Dan moet je toch sowieso HBO-V doen?
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
In het ziekenhuis waar ik werk worden wel eens MBO’ers aangenomen om opgeleid te worden tot SEH verpleegkundige. De afgelopen jaren wordt dit echter wel steeds minder en hebben HBO-V verpleegkundigen de voorkeur.

Sowieso zijn dit soort trajecten erg populair en worden deze vacatures altijd intern vervuld. Als dit je droom is, dan zou ik proberen om als verpleegkundige aan het werk te komen in een ziekenhuis (wanneer je klaar bent met je opleiding). Als je dan eerst breed ervaring op doet (en mogelijk ook nog HBO-V hebt gedaan), dan kan je eventueel doorstromen naar de SEH.

De meeste ziekenhuizen bieden intern best veel aan qua opleidingen. Mogelijk dus dat je een HBO traject ook zou kunnen volgen in het ziekenhuis.
Alle reacties Link kopieren
Hbo-v duaal gaan doen in het ziekenhuis.
- Fight for your right to party -
Alle reacties Link kopieren
Als ik jou was zou ik proberen je laatste stages in een ziekenhuis te lopen.
Eerst veel klinische ervaring opdoen. Dit is erg belangrijk. Ga bijvoorbeeld werken op de afdeling Cardio of traumatologie.
Als je meer bagage hebt heb je meer kns om aangenomen te worden voor een seh opleiding. In ieder geval wel in het ziekenhuis waar ik werk.
Daarbij is het ook goed voor je ontwikkeling om eerst deze ervaring op te doen.
Verpleegkundige en klinisch redeneren is een belangrijk goed op een seh.

Succes en veel plezier
Leven en laten leven :)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven