Uitgerekend in maart 2024

05-07-2023 10:13 169 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zag nog geen groepje voor maart dus hierbij.
Op basis van mijn menstruatie kom ik uit op 29 februari maar aangezien mijn cyclus wat langer is denk ik eerder dat ik begin maart ben uitgerekend.
Wie nog meer?
NaamLeeftijdUDHoeveelste kindjeJ/MEcho/ afsprakenbijzonderheden
The Doctor3429/2228/7
-April-3616/32?
Cookiemonster291/328/8
Dierenvriend972611/3131/7
Kokosrotsje2913/338/8
Salopette29/2110/8
Kenij2921/3110/8
HartjeJinx2817/323/8
GlowGirl3526/31
Liefleventje2824/3110/8
Titania3623/314/8
Smousie3312/323/8
Juno87 :rose:
Bailey26 :rose:
thedoctor wijzigde dit bericht op 27-07-2023 09:49
53.32% gewijzigd
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
Fijn die herkenning in het stukje angst en zorgen. Mijn gedachtes (en emoties) gaan ook zo heen en weer de hele dag :bonk:

Thedoctor morgen heb jij je afspraak, dit wordt de eerste echo toch? Spannend.

Salopette mijn buik valt wel op zeker als ik strakke kleding aan heb. Mijn vriend ziet- en zegt het ook. En ik zag mijn schoonmoeder (die het nog niet weet) iets langer kijken naar mijn buik dan normaal. Maar dat kan ik me ook inbeelden haha. Wel is het zo dat er nog maar 1 broek écht lekker zit, de rest laat na 1 dag dragen enorme strepen achter op mijn buik. Omdat het gewoon te strak zit. Ik zit nu dus vooral via Vinted allemaal mooie wijde jurken te bestellen. Heb jij al een buikje of merk je al verandering in broeken die anders gaan zitten? En herkenbaar jouw gedachtes over het moederschap ‘kan ik wel genoeg bieden’ etc. Die komen hier ook voorbij. Terwijl als ik even rationeel nadenk weet dat we dit kunnen en dat het goed komt.

Kokosrotsje vervelend die misselijkheid! Misschien heb je dit eerder aangegeven in een post maar vanaf wanneer/ welke week begon dit bij jou?
Alle reacties Link kopieren Quote
Qua kleding: de H&M heeft nu tot 70% korting en best veel leuke zwangerschaps basics. Dus heb nog wat jurken en leggings ingeslagen voor het najaar.
Verder draag ik nu ook veel wijdere jurken. Ik heb het voordeel dat mijn buik toch al mijn probleemgebied is dus heb veel kleding die dat verhult.
Mijn broeken zitten ook al wat strakker maar dat kan ik dus makkelijk verhullen door mijn kledingstijl.
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
Liefleventje, ik denk dat het bij rond de 6 weken begon, ik ben nu 7+1 volgens eigen berekening.

Bedankt voor de tip thedoctor
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb dat ook, dat ik me veel meer zorgen maak over mijn partner! Hij rijdt heel af en toe motor, en was eigenlijk van plan om gisteren een tocht te gaan maken. Ik was echt heel blij dat hij vanwege het weer niet gegaan is. :D

Ik heb gisteren een uitje gehad met een deel van mijn schoonfamilie, oa schoonmoeder, dat vond ik wel lastig! Dat iedereen op het terras een wijntje bestelt en ik opeens niet voelde voor mij heel opvallend en ongemakkelijk. Niemand heeft er iets over gezegd, maar voor mij voelt dit echt als toneelspelen. Na de eerste echo gaan we het denk ik toch zsm vertellen aan directe familie, ik trek dit geheimzinnige gedoe heel erg slecht.

Ik heb trouwens ook nog maar twee of drie broeken die redelijk fijn zitten, mijn darmen zijn heel onrustig en daardoor ook gevoelig. Maar ik vind het voor mezelf nog te vroeg om echt zwangerschapskleding te gaan bestellen. Moet trouwens ook zeggen dat ik veel zwangerschapskleding (op basics na) echt héél suf vind. Dus ik heb geen haast.
Alle reacties Link kopieren Quote
Qua zwangerschapskleding vind ik Mamalicious altijd wel leuk. Maar moet eerlijk zeggen dat sommige zwangeren niet eens positiekleding nodig hebben (hoogstens een spijkerbroek). Alleen ik maak grote baby's en heb een kort bovenlichaam, dus ik word vrij rond. Ik heb het wel echt nodig :lol: Tot nu toe heb ik nog geen positiekleding nodig, maar zag wel wat sale dus wie weet dat ik alvast wat in sla voor de herfst en winter. De zomer heb ik het niet meer nodig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben ook al positiekleding aan het bestellen, bij aboutyou ook hele goede aanbiedingen. Paar dingen besteld, waaronder een winterjas voor €22. Die gaan we wel nodig hebben.
Deze tijd zwanger zijn is wel handig, de winter gewoon positieshirts aan en wat eigen vesten of iets, dat moet wel lukken.

Bij mij begonnen ook de klachten vanaf ruim 6 weken. Nu een week echt heel erg moe en misselijk/overgeven. Ik ben blij dat het nu vakantietijd is en we niet zoveel bekenden zien, dat verbergt het een stuk makkelijker.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kokosrotsje, wat jammer dat de pillen niet helpen. Zitten jouw pillen in een blauw doosje? Ik heb ook pillen die ik 's avonds in moet nemen en die 8 uur werkzaam zijn... zie inderdaad geen logica erin. In eerste instantie dacht ik dat het wel wat werkte, maar een paar dagen geleden ben ik ermee gestopt en toen was er geen verschil. Sterkte en ik hoop toch ook veel plezier morgen in het pretpark.

Liefleventje, oei, als je vriend het ook ziet en je hebt nog maar 1 broek die lekker zit.. dan wordt het misschien toch lastig nog even geheim te houden. Maar je hebt nu een goed excuus om lekker te gaan shoppen! Wil je het nog lang geheim houden?
Mijn buik is ook al gegroeid. Mijn man ziet het wel, maar verder heb ik nog niemand zien kijken gelukkig. Ik pas alle broeken nog goed, maar ik trok er vandaag 1 aan die ik niet mooi meer vond staan haha.
Ik heb inmiddels al flink wat zwangerschapskleding besteld. En heb zo'n zin in de zwangerschapsspijkerbroeken. Geen blote rug of trui naar beneden moeten trekken meer bij bukken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Salopette,
Jaa precies die. Dan hebben we dezelfde, maar allebei niet tevreden dus haha.. ga je bellen voor wat anders of laat je het maar zo?
Alle reacties Link kopieren Quote
-April- schreef:
27-07-2023 08:26
Balen zeg! Als het heel moeilijk is misschien toch delen met mensen?

Ik werk als arts in een ziekenhuis (medisch specialist). Zeker zwaar tijdens een zwangerschap. Maar ik heb geluk en weinig klachten dus het lukt nog. Al ben ik erg vermoeid
Ik werk ook in een ziekenhuis maar dan als ondersteunend personeel van de oogarts.
Een drukke baan waarbij je gewoon vanaf 8 uur aan moet staan, dat is best lastig met de ochtend misselijkheid.
Ik zit er nu over te denken om het volgende week, na de echo, toch maar alvast te gaan vertellen aan mijn collega's zodat ze het begrijpen als het ff niet zo lekker gaat met mij..
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn werk kan ik helaas niet delen hier, dat is iets te herkenbaar haha. Klinkt heel spannend, maar valt wel mee. Het is alleen niet zo'n gangbaar beroep. Maar ik heb het wel al vrij snel verteld aan m'n directe collega's. Ik heb best een drukke baan en merkte dat ik toch wat meer pauze nodig had, en aangezien je daar recht op hebt leek het me wel handig om het al eerder te vertellen. Bovendien zou ik het ook aan hen vertellen als het mis zou gaan.

Hoe gaat het met iedereen? Ik ben morgen alweer 9 weken! De tijd vliegt zeg. Het gaat zoveel sneller dan bij mijn eerste zwangerschap.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb een zittend beroep en kan makkelijk thuiswerken (normaal gesproken half/half), dus qua werk tot nu toe geen problemen. Ik merk trouwens dat ik me 's ochtends het fitst voel. In de namiddag begin ik de vermoeidheid echt te voelen, en de meeste klachten heb ik 's avonds pas. Dus voor werk is dat wel handig.

9 weken, wat ver al! Ik ga richting de 6 weken, maar voor mijn gevoel kruipt de tijd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik denk dat ik vandaag 8 weken ben, heb aanstaande maandag mijn eerste echo dus dan weten we het wat preciezer :) kijk er zo naar uit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb gisteren de eerste echo gehad met 6 weken. Helaas geen hartje gezien, maar ze zei dat dit vaker voorkomt dus niet een directe reden tot extra zorgen. De rest zag er wel goed uit voor een termijn van 6 weken, dus toch maar afwachten op de 8 weken echo 10 augustus en de intake bij de verloskundige is 24 augustus.

Voor mij kruipt de tijd ook voorbij, vind het erg langzaam gaan, terwijl de week normaal voorbij vliegt en ik te weinig uren in de week heb zitten haha. Zal vast sneller gaan over een paar weken.

Ik heb gisteren mijn ouders verrast, die vonden het erg leuk, wel erg onverwacht, maar ze vinden het erg leuk en bijzonder allemaal.

Voor nu probeer ik me maar op werk te storten. Veel nieuwe leuke projecten, wil nog een groot project voor het einde van het jaar afronden, dus wordt even aanpoten. Ook een grote bedrijfsverhuizing in september op de planning staan, dus genoeg te doen. Mijn werk kan ik helaas ook niet delen, wellicht kent iemand mij, voor nu liever nog even anoniem ;)

Heeft iemand hier trouwens ervaring met een doula? Ben me hierover aan het inlezen en lijkt mij wel erg fijn eigenlijk, maar in mijn directe omgeving heeft niemand er ervaring mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kenij, wat spannend toch dan naar de volgende echo.. hopelijk dan een mooi hartje te zien!! Hier vind ik de tijd ook langzaam gaan hoor. Hoop snel het eerste trimester uit te zijn!

Geen ervaring met een doula, ken het ook niet! Ga me later is inlezen uit nieuwsgierigheid

Hier een huisvrouw die dus verder niks hoeft te vertellen aan werk, een baas en collega’s. En ‘pauzes’ wanneer ik wil. ;-D
Alle reacties Link kopieren Quote
Kenji dat lijkt me dan nu helemaal lang duren tot de volgende echo, spannend hoor!
Alle reacties Link kopieren Quote
Helaas hier geen goed nieuws. De embryo is niet verder dan 6 weken gegroeid en er was dus ook geen kloppend hartje. Omdat ik wel 8 a 9 weken zou moeten zijn kunnen we er vanuit gaan dat het helaas een miskraam is/gaat worden.
Nu wachten tot de vk belt om te kijken of we het op gaan wekken of dat ik moet wachten.
I'll be kept away
Alle reacties Link kopieren Quote
TheDoctor, neeee :"-( Wat verdrietig. Ik vind het echt rot om dit te lezen. Heel veel sterkte :hug:

Kenij, ik had vorige zwangerschap een doula en ik heb dezelfde vrouw nu ook weer gevraagd. Als je wat erover wil weten, vraag maar raak! Ik vond het heel erg fijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach nee, TheDoctor. Heel veel sterkte :hug:
Alle reacties Link kopieren Quote
TheDoctor wat ontzettend verdrietig om te lezen! Heel veel sterkte gewenst :hug:
Alle reacties Link kopieren Quote
Cookiemonster Interessant om te lezen dat jij ook een doula had bij je vorige zwangerschap en nu weer. Het lijkt mij prettig om er iemand bij te hebben met verstand van natuurlijke bevallingen, al zou ik wel liever in het ziekenhuis bevallen, maar met zo min mogelijk interventies. Volgens mij is een doula daar heel geschikt voor. Ik vind het alleen lastig uit te leggen aan mijn vriend wat de meerwaarde is en wat het verschil is tussen een doula en een verloskundige. Heb jij hier misschien nog wat voorbeelden of uitleg over?

Wat is de reden dat jij voor een doula gekozen had/hebt bijvoorbeeld?
Alle reacties Link kopieren Quote
Kenij schreef:
28-07-2023 17:17
Cookiemonster Interessant om te lezen dat jij ook een doula had bij je vorige zwangerschap en nu weer. Het lijkt mij prettig om er iemand bij te hebben met verstand van natuurlijke bevallingen, al zou ik wel liever in het ziekenhuis bevallen, maar met zo min mogelijk interventies. Volgens mij is een doula daar heel geschikt voor. Ik vind het alleen lastig uit te leggen aan mijn vriend wat de meerwaarde is en wat het verschil is tussen een doula en een verloskundige. Heb jij hier misschien nog wat voorbeelden of uitleg over?

Wat is de reden dat jij voor een doula gekozen had/hebt bijvoorbeeld?
Ik vond een bevalling best spannend en wilde me graag zo goed mogelijk voorbereiden. Hier heeft de doula me erg bij geholpen met de voorbereidende sessies. Verder vond ik het fijn als er bij de bevalling iemand bij was die wel al ervaring had met bevallingen (mijn man had dat niet) en ook mijn wensen wist. De verloskundige is er - 'when shit hits the fan' of wanneer het even drukker wordt - vooral voor het 'medische' gedeelte, en zeker in zulke gevallen vind ik het heel fijn als er iemand is die ook even bij mij checkt of ik oké ben. En uiteindelijk ben ik ingeleid door serotiniteit en kende ik niemand in het ziekenhuis! Ik heb alle diensten gehad, dus continu nieuw personeel. Dus toen vond ik het helemaal fijn dat ik een doula had. Ze heeft mij en mijn man super goed ondersteund tijdens de bevalling en heeft ook foto's gemaakt en het geboorteverhaal vastgelegd. Klinkt misschien wat suf, maar ik vind het echt heel waardevol omdat ik nu echt al veel vergeten ben van de bevalling.

Verder was ze altijd bereikbaar en hielp ze me bijvoorbeeld ook met last minute een bevalbad regelen. En het was COVID-tijd, dus heeft ze ook met het ziekenhuis gebeld of ze bij de bevalling aanwezig mocht zijn - zodat ik die stress niet had op het laatste moment. Ze had ook allemaal spullen mee naar het ziekenhuis (een yoga & pindabal, eten wat ze voor me had gemaakt, de geboorteTENS). Ik zou haar bij de huidige zwangerschap echt niet willen missen haha :heart:
Alle reacties Link kopieren Quote
Kokosrotsje, ik laat het er bij zitten. Het is minder erg dan een paar weken geleden. En jij, ga jij voor andere pillen vragen? Nog een beetje het pretpark doorgekomen?

Kenij, wat jammer dat er geen hartje te zien was! Dat is helemaal niet iets waar je rekening mee houdt. Dat maakt het wachten tot de volgende echo wel heel lang duren. Wel fijn dat je het nog lekker druk hebt. Wie weet voelt de tijd dan toch weer wat sneller gaan. Vind je het heel eng of heb je er vertrouwen in dat het goed zit?

TheDoctor, och wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws. Wat lijkt me dat ontzettend moeilijk om zo bij een echo te horen te krijgen dat je een miskraam hebt/zal krijgen. Heb je zelf een idee of je de miskraam liever wil opwekken of dat je het gaat afwachten? Heel veel sterkte in ieder geval.
(En als mijn vraag niet prettig voor je is, dan mijn excuses en laat het me weten dan haal ik het gelijk weg)


Bij mij beginnen de emoties te komen. Ik ben normaal gesproken totaal niet emotioneel, maar ik las vandaag wat in de krant (waar ook een foto bij stond) en ik heb me toch zitten janken.
Voor de dames bij wie de emoties ook wat hoger zitten; lees het AD maar niet.
Had hier de vorige keer ook last van. Vooral als het met kinderen te maken had. Ik heb toen een hele poos geen nieuws meer gelezen of gekeken. Denk dat ik daar nu ook weer mee begin.
Alle reacties Link kopieren Quote
Salopette, oh ja vreselijk. Ik herken dat heel erg. Het is bij mij nu wat afgezwakt, maar toen ik net was bevallen kon ik echt niets lezen over overleden kinderen. En toen ik bijna moest bevallen brak die oorlog in Oekraïne uit. Dat kan ik allemaal nog wel redelijk loslaten, maar als het iets met kinderen is, zie ik altijd gelijk m'n eigen kind voor me waarmee zoiets gebeurt :| Ik ervaar het leven echt als een stuk kwetsbaarder sinds ik moeder ben geworden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kenij schreef:
28-07-2023 11:53
Ik heb gisteren de eerste echo gehad met 6 weken. Helaas geen hartje gezien, maar ze zei dat dit vaker voorkomt dus niet een directe reden tot extra zorgen. De rest zag er wel goed uit voor een termijn van 6 weken, dus toch maar afwachten op de 8 weken echo 10 augustus en de intake bij de verloskundige is 24 augustus.

Voor mij kruipt de tijd ook voorbij, vind het erg langzaam gaan, terwijl de week normaal voorbij vliegt en ik te weinig uren in de week heb zitten haha. Zal vast sneller gaan over een paar weken.

Ik heb gisteren mijn ouders verrast, die vonden het erg leuk, wel erg onverwacht, maar ze vinden het erg leuk en bijzonder allemaal.

Voor nu probeer ik me maar op werk te storten. Veel nieuwe leuke projecten, wil nog een groot project voor het einde van het jaar afronden, dus wordt even aanpoten. Ook een grote bedrijfsverhuizing in september op de planning staan, dus genoeg te doen. Mijn werk kan ik helaas ook niet delen, wellicht kent iemand mij, voor nu liever nog even anoniem ;)

Heeft iemand hier trouwens ervaring met een doula? Ben me hierover aan het inlezen en lijkt mij wel erg fijn eigenlijk, maar in mijn directe omgeving heeft niemand er ervaring mee.
Ik heb wel ervaring met doulas. Maar het is niets voor mij. Ik had niemand nodig om me erdoorheen te slepen behalve degene met toegang tot de medicijnkast haha
Alle reacties Link kopieren Quote
TheDoctor schreef:
28-07-2023 14:31
Helaas hier geen goed nieuws. De embryo is niet verder dan 6 weken gegroeid en er was dus ook geen kloppend hartje. Omdat ik wel 8 a 9 weken zou moeten zijn kunnen we er vanuit gaan dat het helaas een miskraam is/gaat worden.
Nu wachten tot de vk belt om te kijken of we het op gaan wekken of dat ik moet wachten.
Wat ruk zeg, veel sterkte.
Helemaal geen bloedverlies gehad?
Ik vind dit altijd erg verdrietig. Denk je dat je lekker op weg bent omdat er geen bloed is

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven