Wie zwanger na HSG onderzoek?

10-06-2023 11:02 78 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi allemaal,

Vorige week heb ik een HSG onderzoek gehad (au!). Na 2 jaar is het nog niet gelukt om zwanger te worden.
Uitslag was overigens goed. Mijn eileiders zijn doorgankelijk en heb geen verklevingen. Ook het zaad van mijn man is goed. Voor ons dus een raadsel waarom het nog niet gelukt is.
Nu hopen wij dat het bij mij van binnen goed "gesmeerd" is en dat het toch gaat lukken. :-)

Wie van jullie heeft ervaring met dit onderzoek en is hierna zwanger geworden?

Liefs!
Alle reacties Link kopieren Quote
Dat is goed nieuws Senchagreen! 😊
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach wat balen Blondie! Hopelijk heb je volgende ronde meer geluk.

Skellar, hier hetzelfde verhaal. We zitten inmiddels op de helft van het tweede jaar, dus binnenkort staat de HSG gepland.

Wat fijn Senchagreen! Zulke verhalen willen we graag horen hier :).

En jullie hebben gelijk qua leeftijdsverschil hoor. Ik zie het nu zelf ook nog als 'oh wat fijn, alle tijd voor de baby'. Maar liever word ik wel nu zwanger, zodat het verschil niet nog groter wordt haha.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hopen wij ook Maud! We blijven het proberen en ovulatietesten gebruiken :)

Wanneer heb je de HSG gepland staan? Hopelijk valt het bij jou mee met de pijn 😅
Alle reacties Link kopieren Quote
Het staat gepland voor 13 juli, maar dan moet ik wel komende week ergens m'n menstruatie hebben, anders valt het niet tussen dag 7 en 13 van m'n cyclus. En die menstruatie verwacht ik eigenlijk nog niet, want de ovulatietesten blijven negatief.
Normaal is m'n cyclus goed te voorspellen, maar door de miskraam ligt het overhoop. Dus ben bang dat weer verplaatst moet gaan worden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Lijkt me toch ook best moeilijk maud85, je weet dat het kan omdat je al twee kindjes hebt. Duurde het bij de eerste en tweede ook wat langer om zwanger te worden of ging het toen sneller?

Ik hoop dat je cyclus weer op gang komt en dat je gewoon je hsg kunt krijgen.

Blondie93, hopelijk hebben jullie geluk deze maand! Succes :)

Vinden jullie ook dat, als je wat langer probeert zwanger te worden, de tijd aan de ene kant heel snel gaat, maar aan de andere kant soms zo ontzettend traag...
Het eerste jaar proberen ging achteraf zo snel, maar de tijd gaat tegelijkertijd steeds zo langzaam naar de volgende ronde.
Het is niet altijd makkelijk..
Alle reacties Link kopieren Quote
@ Skellar; bij de eerste had ik eerst 2 miskramen voordat ik blijvend zwanger was. Al met al duurde dat 8 maanden, maar zwanger worden was toen geen probleem. Bij de tweede was ik meteen (blijvend) zwanger. En nu voor de derde dus anderhalf jaar totdat ik zwanger werd en dat eindigde in een miskraam.

Ik besef me overigens heel goed dat we al veel geluk hebben dat we twee kinderen hebben hoor. En ben daar ook echt heel gelukkig mee. Voel me soms bezwaard tegenover mensen die er nog geen hebben. Maar toch is de wens voor een derde zo ontzettend groot. Ik heb ook nog steeds het gevoel dat het gewoon moet lukken.

Ik weet het eigenlijk niet zo goed wat je zegt over of de tijd snel of langzaam gaat. Ik heb wel geleerd om geduld te hebben inmiddels. De tijd tegen dat ik weer ongesteld moet gaan worden, vind ik wel altijd heel vervelend.
En zwangerschappen van mensen om mee gaan vliegen steeds voorbij, terwijl we zelf maar op hetzelfde punt blijven staan.
Het is zeker niet altijd makkelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Begrijpelijk hoor Maud. Hier van de eerste snel zwanger geraakt. Toen het de afgelopen jaren maar niet lukte / mis ging heb ik me ook best schuldig / bezwaard gevoeld, want ik had toch al een ontzettend leuk kind?
Maar ik leerde dat geluk en verdriet ook naast elkaar kan bestaan (met hulp van een medisch maatschappelijk werkster). Blijft inderdaad niet makkelijk allemaal maar dat besef hielp me wel.
En ja, vlak voor je menstruatie kruipen de dagen voorbij, en dan ineens is het weer een paar maanden later.
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Hopelijk komt je cyclus snel weer op gang Maud :)

Zo ervaar ik het ook wel een beetje. Tijd gaat aan de ene kant erg snel, want voor ik weet is de maand weer voorbij en ben ik weer ongesteld. Zwangerschappen van anderen gaan idd super snel. Voor je het weet gaat de ander al met verlof en wordt de baby geboren.

We blijven hoop houden!
Alle reacties Link kopieren Quote
In oktober 2020 een HSG onderzoek gehad. Alles was goed.
December 2020 zwanger geworden van onze wonder. Ze zeggen dat tot 3 maanden na een HSG onderzoek je vruchtbaarder bent.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kijk! Ook dat willen we graag lezen :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Wij werden ook, onverklaarbaar, niet zwanger. Na 20 maanden HSG onderzoek gehad en toen was ik binnen 3 maanden zwanger. Overigens schelen nummer 1 en 2 maar 18 maanden, bij nummer 2 was ik in 1x zwanger. Succes TO!
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt wel hoopvol! 🍀 Hopelijk is het snel raak voor jullie.

Wij proberen het nu bijna een jaar. Tot op heden helaas niet gelukt om zwanger te worden. Als het deze ronde niet lukt, wil ik naar de huisarts stappen. Hoe snel kan je terecht voor een hsg onderzoek? Wat kan ik verwachten? Dan kan ik me mentaal al een beetje voorbereiden :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier duurde het even voordat we terecht konden, was wel twee jaar geleden toen de wachttijden door covid waren opgelopen. Volgens mij zaten we begin september bij de huisarts, in november bij de fertiliteitsarts, in december de HSG. HSG was niet prettig maar ik vond het meevallen.

Je kunt wellicht vast bij ziekenhuizen in je buurt nagaan (online of anders de poli bellen) wat de wachttijden zijn. Hier werden we namelijk eerst naar ziekenhuis A verwezen, wachttijd zou maar enkele weken zijn. Maar dat bleek de wachttijd voor gynaecologie te zijn en niet specifiek fertiliteit. Had de huisarts niet kunnen weten, maar de wachttijd was dus veel langer dan gedacht. Toen zelf de fertiliteits-poli van ziekenhuis B gebeld en daar bleek de wachttijd minder dan de huisarts zei :$. Dus heb ik de verwijzing om laten zetten.
happiness = reality - expectations
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij mij duurde het een aantal weken voordat we terecht konden bij de fertiliteitsarts. Huisarts had tegen mij maanden gezegd, maar was dus gelukkig maar een paar weken :)

Je krijgt eerst een vragenlijst die je moet invullen en daarna wordt de eerste afspraak gemaakt bij de arts waarbij ze nog wat vragen stellen. Bij mij werd al meteen een echo gemaakt om te kijken naar de voorraad eicellen en naar het slijmvlies van de baarmoeder. Ze kan dan ook zien of je bijv net je eisprong hebt gehad of dat dat er bijna aan zit te komen.
Ook je man krijgt een vragenlijst en met hem wordt er een afspraak gemaakt voor zaadonderzoek. Zijn onderzoek vindt als eerste plaats en zijn uitslag wordt dan vervolgens met jullie besproken.

Daarna volgt er een plan afhankelijk van wat er bij je man uitkomt en zal er bij jou ook bloed geprikt worden om te kijken naar je hormonen. En je moet je cyclus van afgelopen tijd doorgeven.
En zo ga je stapje voor stapje verder in het onderzoek.

Hopelijk kan je je goed voorbereiden Kikix! :)
Alle reacties Link kopieren Quote
@Maud; staat de HSG al gepland? :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Het stond gepland voor afgelopen donderdag, maar kon helaas niet doorgaan. Ik heb nog geen menstruatie gehad sinds de miskraam, dus geen idee waar is ergens zit in m'n cyclus. Normaal is ie heel regelmatig, maar door de miskraam ligt het toch wel behoorlijk over hoop. De arts vond het een te groot risico, omdat het dus kan zijn dat ik na mn eisprong zat en we seks hebben gehad.

Nu moet ik bellen zodra ik weer menstrueer en dan plannen ze een nieuwe. Is wel mogelijk dat dat na de zomer wordt ivm beperkte bezetting op radiologie tijdens de zomerperiode. Daar baal ik echt van.

Dus we wachten maar weer verder af.
Hoe is het met jullie?
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt woopsadaisies en blondie93! Fijn om er een beeld bij te hebben en goed om te weten van de wachtlijsten :)

Gister heb ik mijn eisprong gehad. Als het niet raak is dit keer gaan we naar de huisarts. Maar hopelijk is het niet nodig. We gaan het zien.

Veel 🍀 allemaal!
Alle reacties Link kopieren Quote
Aahw dat is balen Maud! Kan mij goed voorstellen dat de cyclus een beetje in de war is en dat er ook wel minder bezetting is op de afdeling. Hopelijk komt je cyclus snel op gang en ben je of zwanger of kan je de hsg inplannen :)

Hier gaan we lekker gestaag door en geven we niet. Ik weet wel elke keer mijn eisprong te vinden met de testen, dus dat is in ieder geval fijn. Vorige week eisprong gehad en nu weer afwachten.

Hopelijk is het bij jou ook raak Kiki :) Altijd weer afwachten met het wachtbankje. Ook jij veel geluk deze maand 🍀
Alle reacties Link kopieren Quote
@blondie; zit jij nog op het wachtbankje van je tweede cyclus na de HSG?

En hoe gaat het met jou Rouge?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik moet wachten tot okt/nov voor het hsg, wij zijn dan meer dan anderhalf jaar bezig (bijna 20 rondes). Maar na al deze positieve verhalen heb ik de neiging om te bellen en te vragen of het niet eerder mag. Ik begrijp niet goed waarom ze dit niet gewoon eerder doen, als de patiënt het wil en er om vraagt natuurlijk. Weten jullie waarom dat is?

@Maud85, hoe is het met jou? Heb jij weer een beetje grip op je cyclus?
Alle reacties Link kopieren Quote
Je kunt het natuurlijk proberen Skellar. Mij boden ze het ook niet meteen aan. Na een jaar proberen zijn we bij de fertiliteitsarts gekomen en alle onderzoeken (bloedonderzoek, vaginale echo en zaadonderzoek) waren goed. We zijn toen weer met een jaar weggestuurd, maar (bijna) een half jaar later heb ik gebeld met de vraag of ze toch niet iets konden doen om onze kansen te vergroten. Toen werd een HSG voorgesteld. Dus wie weet lukt dat bij jou ook.

Ja! Ik heb weer zicht op m'n cyclus. Ik dacht te voelen dat m'n eisprong eraan kwam, dus snel een ovulatietest gedaan en deze was inderdaad positief. Dus nu kan ik ook weer voorspellen wanneer m'n menstruatie volgt en met dit verhaal heb ik gebeld en hebben ze toch een HSG kunnen plannen in de volgende cyclus. Staat nu gepland op 3 augustus. Nog één kans dat het niet door hoeft te gaan ;) .
Alle reacties Link kopieren Quote
Weten jullie of je schildklier wel de juiste waarde heeft om zwanger te worden? In Nederland gaan ze uit van waardes tussen de 0,5 en 4, maar om zwanger te worden, is een max van 2,5 beter :) Zodra ik daar op zat (binnen een maand) was ik gelijk zwanger namelijk :)
(wel met IUI, maar wel pas met poging acht, omdat ik toen pas aan de schildkliermedicatie ging).
Alle reacties Link kopieren Quote
maud85 schreef:
21-07-2023 12:39
Je kunt het natuurlijk proberen Skellar. Mij boden ze het ook niet meteen aan. Na een jaar proberen zijn we bij de fertiliteitsarts gekomen en alle onderzoeken (bloedonderzoek, vaginale echo en zaadonderzoek) waren goed. We zijn toen weer met een jaar weggestuurd, maar (bijna) een half jaar later heb ik gebeld met de vraag of ze toch niet iets konden doen om onze kansen te vergroten. Toen werd een HSG voorgesteld.
Mijn verhaal is bijna hetzelfde behalve dat ze bij mij ook een maand cyclusmonitoring hebben gedaan. En ook dat was goed. Ik heb ook gevraagd of ze in dat hele tweede jaar zelf proberen niet toch iets konden doen. Dat is dus het hsg op de helft van dat jaar in okt/nov. Aan de ene kant; voor je het weet is het al zover of is het niet meer nodig, aan de andere kant vind ik het zo moeilijk om geduld op te brengen.

Ik duim voor je Mau85! Dat het deze laatste maand voor het hsg raak is, dat zou mooi zijn! Ik zit ook op het wachtbankje nu. Altijd weer spannend.

Hoe blijven jullie positief? Ik heb er soms wel moeite mee.

IrishWasserWoman, die van mij schommelt tussen de 2,1 en 2,5 en dat vonden ze voldoende. Maar ik heb inderdaad ook begrepen dat hoger dan 2,5 niet gewenst is als je zwanger wil worden en dat huisartsen dat vaak niet weten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor het meedenken IrishWasserWoman! Ik ben daar een keer op geprikt, heb even teruggekeken en de waarde was 1,6.

Hoe ik positief blijf? Bedenken dat er niks mis is, dat het eerder gelukt is, dus dat het vast nog een keer de goede kant uit zal vallen.
Maar lukt echt niet altijd hoor. Ik kan soms ook heel bang zijn dat het niet meer gaat lukken en ik worstel ook wel met hoe lang we nog willen blijven proberen. Ik ben net weer opgekrabbeld uit een dipje, dus nu weer goede moed :) .
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja, die waardes zijn idd prima :)

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven