Wat eet je op dit moment? Deel 7!

18-09-2013 11:38 3037 berichten
Alle reacties Link kopieren
In zo’n 1,5 jaar tijd hebben we met elkaar 6 delen met maar liefst 18.000 berichtjes volgeschreven. En we zijn nog lang niet uitgegeten, dus tijd voor deel 7!

Dit is een topic dat gaat over eten in de meest brede zin van het woord: van een snelle snack tot een uitgebreid diner in een sterrenrestaurant, onvindbare lekkernijen, selecties, lekkere recepten, geslaagde en minder geslaagde kook- en bakexperimenten, mierzoete witte wijn, BlD (Bar le Duc), verantwoord en gezond afvallen of aankomen, aangebrande pannen en alles wat verder met eten te maken heeft.



Naast eten hebben we nog genoeg tijd over om gezellig met elkaar te kletsen over van alles en nog wat. Iedereen kan hier zijn verhaal kwijt onder het genot van een hapje en drankje. De deur staat voor iedereen open, dus meelezers schroom niet om gezellig mee te komen schrijven in deel 7!



Veel schrijf- een eetplezier, met z’n allen gaan we er een lekker, gezellig en mooi deel 7 van maken!
Alle reacties Link kopieren
Twis, wat goed!



Oh kikkers en muizen ik had er helemaal zin in maar mijn HEMA had ze niet



Dus maar chocoladepepernoten gekocht. Weer geleerd, daar kan ik dus niet vanaf blijven



OT: 2 waldkorncrackers met 30 + kaas, koffie verkeerd
Alle reacties Link kopieren
3 zuurdesemboterhammen. 1 met kipfilet en avocado, 1 met roomkaas en runderrookvlees en 1 met een dun laagje geitenkaas, 2 walnoten in stukjes, beetje honing en rucola. Zag er best culinair uit voor mijn doen. Had nog van alles in de (koel)kast staan.
Alle reacties Link kopieren
Twis, fijn dat je gesprek goed ging, ik blijf duimen voor je!



Choco, zo heb je een schoonvader en vader menu in 1 week. En ik weet niet of ik het al eens gezegd had, maar wat fijn voor je dat het contact met je vader zo uitgepakt is.



OT. Salade met waterkers, gegrilde aubergine/courgette/trostomaat, pijnboompitjes, feta en een dressing van walnoot olie en balsamico. Verder een kom broccolisoep en een kop kruiden thee.



Lekker vrij vandaag. Ga m'n geelkoorts injectie en malariapillen halen!
'It's better to be absolutely ridiculous, than absolutely boring'
Heb zojuist mijn streefjas weer eens gepast, en ik krijg hem weer over mijn schouders heen! Nu alleen nog de knopen mooi dicht zien te krijgen maar ben ZO blij!



Twis, hoe gaat het bij jou vandaag?



Had eigenlijk echt geen zin in sport vandaag maar toen ik mijn jas paste zorgde dat voor extra motivatie dus kom net vers van de hometrainer. Vandaag even geen muziek maar had oma ondertussen gebeld dus de tijd ging ook lekker snel.



Nu helemaal bezweet en ga zo eens douchen en daarna thee zetten.



Choco, ik denk aan je vandaag! Had trouwens een lekkere pizza met vier kazen gisteren.



Bladora, spannend, het komt steeds dichterbij!



OT: een ijskoud flesje water.
Alle reacties Link kopieren




Ik heb vandaag een denk-om-jezelf dagje haha. Dat houdt in dat ik vandaag ga sporten, ontspannen, lekker mezelf verwennen met maskertjes en bodylotion etc. en vanavond naar een feestje. Ik heb vanochtend een uur in de sportschool gestaan, een half uur gefietst en een half uur gezwommen.



Ik heb ontbeten met een kom volle yoghurt met verse aardbeien en honey pops. Toen ik terugkwam van het sporten best een grote lunch gehad (niet voor leentjes begrippen, maar wel voor die van mij haha!): 1 boterham met belegen kaas, 1 boterham met filet american/ui, een kom kippensoep, trosje druiven en 2 thin crisp rosemarijn/zout crackers met een mengsel van een halve avocado, schepje huttenkase, chilipeper, knoflook, peper, zout.



Héérlijk. Nu net lekker gedoucht en gescrubt etc. met nu een gezichtmasker. Zometeen een glaasje verse jus d'orange met grapefruit en een handje noten. Lekker dagje zo.



Mayhem, wat geweeeldig. Wat een motivatie ook om door te gaan he? Misschien is een streefjas ook wel goed voor mij haha. Alleen omdat ik nogal veel borst en buik heb, en normale schouders, is het altijd meer een kwestie van wat past bij mij Ze denken volgens mij dat als je grote borsten hebt je automatisch ook de schouders van een man hebt. Ik had gisteren overigens een Brooklyn pizza ofzo. Iets met pepperoni, cheddar en mozzarella. Maar ze hadden ook een knoflook olie op de korst. Om eerlijk te zijn vond ik het een beetje tegenvallen Ik heb braaf de helft op (drie puntjes van de kleinste maat) met wat fruitsalade na. Zo kan het ook



Bladora, hoe maak jij broccolisoep? Ik heb ook een recept maar wellicht heb jij nog een andere variant



Mirps, klinkt heerlijk je lunch



Vivadiva, kikkers en muizen vind ik nou echt smeeering brr



Twisted, wat fijn dat het gesprek zo goed ging!! Heb je al wat gehoord?



Leentje, het is eigenlijk voor mij nu niet echt de bedoeling maar wat klinkt dat heerlijk die croissantjes met kaas en mosterd etc.



Boemie, hoe ging het met niet snaaien gisteren? Hoe gaat het nu met je?



Lot, zelfde vraag voor jou hoe het met je gaat



Milonga, ik ben van iedereen recepten aan het vragen, dus ook bij jou haha: hoe maak je maissoep?



Choco, ik heb je inmiddels teruggemaild. En je vader-menu klinkt prima Heb ik ook wel zin in vandaag, maar ga zo nasi maken.



Lievte, klinkt lekker je bloemkool gerecht. Heb je daar ook een recept van?



Nou, masker mag er inmiddels af dus ik ben weer weg Ik heb een heel mooi linnen boekje gekocht waarin ik mijn eet/dagboek perikelen ga schrijven. Ik ben alleen zo neurotisch dat alles vanaf de eerste pagina super netjes moet haha en dan durf ik zo'n boekje amper aan te raken
Elastiekje, wat knap dat je het bij een halve pizza kan houden! En dan ook nog de kleinste. Dat lukt me echt niet. Fruitsalade vind ik dan wel weer superlekker. Je bent trouwens niet de enige hoor, troost je Ik ben ook zwaar van boven, op dat gebied.



Leuk van dat linnen boekje! Ik ben ook zo hoor, heb dat al met een nieuwe agenda.



Jus d' orange met grapefruit, lekker! Ik vind die brooklynpizza helemaal niet zo slecht klinken eigenlijk.



OT: een glas turkish apple tea, met een flesje water erbij voor de grote dorst.
Je dag klinkt trouwens wel relaxt Stiek Ik vind beauty-momenten vooral fijn bij de schoonheidsspecialiste. Zelf doe ik thuis benen ontharen, voeten verzorgen en teennagels- en vingernagels lakken en de normale dagelijkse dingen en ook scrubben maar ik haat die momenten, vind ze alleen maar saai en vervelend, vooral ontharen.



Ik ben nogal van het uitbesteden volgens mij
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu een appeltaart 'speciaal' naar oma's recept en een apelnotentaartje in de oven staan. Het ruikt hier héérlijk.



@Stiekje, wat een fijn dagje! Geniet van het feestje vanavond.

Het recept voor de bloemkool is geen hogere wiskunde hoor, maar ik houd gewoon niet van gekookte bloemkool.

Ik heb de bloemkool gesneden en gewassen en samen met een aantal tomaten, een uitje, knoflookteentjes en pijnboompitjes in een oven schaal gedaan. Daarna olijfolie, peper en zout en parmezaanse kaas over de groenten en voor 20/30 min in de oven laten roosteren .



Vanavond eten we patatjes uit de oven met een kroket en boontjes geloof ik... Ik mag eventueel een zalmfilet uit de oven maken. Nog geen idee wat ik ga doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:elastiekje__ schreef op 20 september 2013 @ 15:53:

en 2 thin crisp rosemarijn/zout crackers met een mengsel van een halve avocado, schepje huttenkase, chilipeper, knoflook, peper, zout.





Oh die crackers zijn lekker he! Vind het een ideale hartige snack.



Je dagje klinkt heel goed. Ik heb het afgelopen jaar echt geleerd om beter voor mezelf te zorgen, op allerlei vlakken en het is soms zo lekker om tijd aan jezelf te besteden. Goed gedaan

(en die pizza. bah. Ik bestel of bij de italiaan, of die van dr oetker salami uit de vriezer mjam)



Ik heb vanavond op werk gegeten:

sla met komkommer, zalmmoot, 5 rostirondjes met mayo, snijboontjes met zongedroogde tomaatjes (was gekke maar lekkere combi, ipv spekjes is het zo vega en die pittige smaak is er fijn bij)

na: klein bakje biologisch chocolade-ijs



Nu staar ik naar een schaal lekkers (waar gelukkig geen snickers op ligt maar wel bounty) maar ik zit braaf aan de cola light. Na t bakje ijs is het wel weer genoeg geweest
Alle reacties Link kopieren
Ben een beetje aangekomen, Lotte ik doe met je mee! Ik voel me er alleen ( nog ) niet goed bij. Kunnen jullie me wat moed inspreken ladies?



Fijne avond!
Wow Boemie! Ik vind het echt kei goed van je! Voel je jezelf lichamelijk ook beter?
Alle reacties Link kopieren
Ik kom even om het hoekje kijken.

OMFG, wat ben ik ziek geweest van de alcohol vandaag. Daardoor ook heel weinig kunnen eten.



Ik heb alleen even vluchtig gescand, want mijn hoofd wil nog niet helemaal meewerken (koppijn).



Choco, I RR. Echt superlekker! Ik ga morgenochtend je jam proeven. Nogmaals superbedankt!



Stiek, je avocado/hüttenkäse-prutje klinkt goed.



Boemie, wat goed dat je iets bent aangekomen! Ik snap dat het nog niet helemaal goed voelt, maar probeer er rustig aan te wennen. Fijn dat je met Lotte kunt meedoen. Samen sta je sterker. Ik vind het namelijk ook heel fijn om mijn afvalproces met May te kunnen delen.
I am surrounded by morons
Alle reacties Link kopieren
*poef*
I am surrounded by morons
Alle reacties Link kopieren
Ik kom alleen even gedag zeggen, ben net thuis en meteen door naar bed gegaan. Vandaag was erg intensief en emotioneel en zit er echt zwaar doorheen. Nu lekker slapen en dan morgen weer een nieuwe dag. Slaap lekker allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Twisted, wat goed, in de top 2!

Spannend zeg, dat meedraaien.



Boemie, ik weet hoe moeilijk het is.

Ik weet ook niet of aankomen ooit écht goed zal voelen voor ons, maar het IS wel goed!

Zelf begin ik steeds meer in te zien dat het leven om zoveel meer draait dan om dat ellendige gewicht. Maar dat klinkt zo cliché hè....?
You don't have to fit into the format
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames,



Ik heb even wat "point of view" nodig.



Momenteel gaat het goed met mij wat betreft eetbuien. Ik heb amper eetbuien, ik hou maat (over het algemeen), ik wandel 5 keer in de week een half uurtje en probeer in het weekend naar de sportschool en het zwembad te gaan. So far so good: als ik zo doorga blijf ik redelijk stabiel qua gewicht met soms een onsje per week gewichtsverlies.



Nu heb ik sinds kort last van mijn borsten, waarvoor ik op controle ben geweest bij de huisarts. Deze denkt dat daar niks mee aan de hand is (gelukkig) maar heeft wel een hartruisje ontdekt. Over twee weken moet ik terug voor controle en kijkt hij of ik een hartfilmpje nodig heb. Nu ben ik toch een beetje geschrokken: diabetes zit in mijn familie en hartruis ook. Ik heb het besef gekregen dat ik er misschien toch iets harder aan moet gaan trekken om uit de gevarenzone te komen van overgewicht. Momenteel zit mijn gewicht (met de schommelingen erbij genomen) tussen de 78-80 bij een lengte van 1.66. Te zwaar nog dus en ik wil de gezondheidsrisico's van overgewicht echt tegengaan voor zover dat binnen mijn macht ligt.



Ik heb het gisteren met mijn vriend besproken en nagegaan waarom het afvallen nog niet echt lukt. Tot de conclusie gekomen dat ik best een beetje "bang" ben voor honger (heb ik wel eens eerder gezegd hier geloof ik). Zodra ik honger heb eet ik wat (meestal gezond), omdat ik anders bang ben dat ik de mist in ga als ik te lang met honger rondloop en in de winkel ineens eetbui-eten sta te kopen. Klinkt suf, maar door steeds wat te eten bij honger heb ik gewoon geen eetbuien meer. Nu ik dat heb bereikt wil ik kijken wat de volgende stap is. Ik moet gewoon wat minder eten en om leren gaan met af en toe een honger gevoel, maar hoe doe ik dat op een verantwoorde manier? Het antwoord is simpel: "gewoon minder eten", maar ik vind dat doodeng omdat ik bang ben terug te vallen in de eetbuien. Het werkt helaas voor mij niet zo simpel weet ik inmiddels uit ervaring.



Uiteraard kan ik ook mijn hulpverlener benaderen voor een nieuwe afspraak, maar heb toch ook wel veel aan dit topic en de mensen hier, dus ik ben benieuwd of jullie advies voor mij hebben. Hoe kan ik dit stap voor stap aan pakken om toch wat meer af te vallen? Ik wil namelijk geen drastisch dieet zonder ruimte voor lekkere dingen, want ik weet dat dat een ontzettend grote eetbui-trigger is. Hoe ga ik om met die angst voor honger? Wie weet kan ik al met wat concreets aan de slag. Zelf dacht ik al misschien elke week redelijk hetzelfde eten als ontbijt, lunch en tussendoortje om te kijken of ik met dat menu door kan gaan zonder honger. Nu ik eet ik best afwisselend en dus de ene keer meer dan de andere dag. Maar of eenzelfde indeling helpt? Wie kan mij helpen?



Alvast bedankt
Alle reacties Link kopieren
Stiek, ik ga hier even rustig over nadenken en kom dan bij je terug. Ongeacht de adviezen die je hier krijgt, zal ik toch ook een afspraak maken met je hulpverlener. Een aantal van ons is weliswaar ervaringsdeskundige, maar we zijn geen professionals. Wel echt heel goed dat je dit wilt aanpakken!



Choco, ben je een beetje bekomen van gisteren?



Ik voel me eerlijk gezegd nog steeds verschrikkelijk. Stond ook op met verschrikkelijke koppijn, maar het begint enigszins weg te trekken. Vandaag staat een gezellig dagje gepland met een vriendinnetje. Lunchen, misschien een beetje shoppen, eventueel naar een museum of de bioscoop. We'll see.



OT: een sneetje bruin brood met Choco-jam (lekker fris!) en een koffie verkeerd.
I am surrounded by morons
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nog niet echt bijgekomen van gisteren, eerlijk gezegd voel ik me ontzettend rot. Het gaat niet zo goed met mijn vader en dat trek ik me erg aan.



@ Twisted, als de jam te fris (of iets te zuur) is, kun je er ook nog een beetje suiker bij doen. Ik had er weinig suiker door gedaan omdat ik zelf mierzoete jam niet zo lekker vind.



@ Elastiekje, ik ga er even over nadenken, ben nu niet helder genoeg om je advies te kunnen geven. Maar kun je eens van een paar dagen opschrijven wat je gegeten hebt. Mag evt ook via de mail als je dat liever hebt. Ik heb misschien wel een idee waar het aan kan liggen.

En dat je nu bijna geen eetbuien meer hebt, vind ik echt super knap van je. Daar mag je echt heel trots op zijn.



Ik doe het even rustig aan vandaag, heb ook even niet zoveel puf om te schrijven of reageren.
Alle reacties Link kopieren
Ha dames, alvast bedankt!



Choco, ik zal hieronder twee dagen plaatsen uit mijn eetdagboek van afgelopen tijd. Ik zit er ook vooral mee of ik veel in een keer moet eten, of kleinere dingen verspreid qua verzadigingsgevoel.



Ontbijt (8:00)

1 boterham pindakaas

150 ml volle yoghurt met aardbeien

1 el lijnzaad



Tussendoor (11:00)

Pindacrunch van zonnatura

1 appel



Lunch 1 (13:00)

Quinoa salade (75 gram quinoa met paprika, tomaat, komkommer, basilicum, rucola, hüttenkase, rodewijnazijn, olijfolie)



Lunch 2 (15:00)

2 boterhammen met filet americain

Stuk komkommer



Tussendoor (17:00)

Handje ongezouten amandelen



Diner (19:00)

200 gram gekookte aardappels

200 gram bloemkool

1 vegetarische schijf

Zelfgemaakte appelcompote



Tussendoor (21:00)

Handje kruidnootjes



Andere dag:



Ontbijt (8:00)

Bakje Griekse yoghurt

Handje walnoten met honing

1 banaan



Tussendoor (11:00)

Fruitsalade van rode druiven, aardbeien en kiwi



Lunch 1 (13:00)

1 boterham met pindakaas

1 boterham met kaas

5 snoeptomaatjes

Stuk komkommer



Lunch 2 (15:00)

Bakje rauwkost met magere dressing

1 waldcorncracker met la vache qui rit



Tussendoor (17:00)

Plakje ontbijtkoek



Diner (19:00)

Tikka massala met 150 gram sperziebonen, 75 gram kip, 50 gram tomaten en 200 gram rijst



Tussendoor (21:00)

Klein bakje mona pudding



Qua sport wandel ik 5 keer in de week ongeveer een half uur na het avondeten, 1 dag zwem ik er een half uurtje bij en 1 dag in de sportschool een uurtje. Ook fiets ik elke dag 20 minuten.



Hiermee blijf ik dus op gewicht (waar ik al heel blij om ben hoor). Door om de twee uur te eten vermijd ik honger. Aanraden van mijn hulpverlener was ook twee keer lunchen om mijn zwakke moment (eind van de middag) te voorkomen. En als ik honger heb beter een boterham extra dan met honger rondlopen en eetbui krijgen. Dat lukt nu, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Meestal zit ik rond de 1800 calorieën op een dag (grof geschat, ik vul het niet meer ergens in want dan word ik obsessief met getalletjes ). Misschien dat ik 200 calorieën ongeveer naar beneden zou moeten gaan, en zou kunnen beginnen met het avondtussendoortje weglaten.



Ik ga trouwens sowieso een afspraak maken met mijn hulpverlener heb ik besloten. Of het één keer wordt of meer weet ik niet, maar sowieso even peilen wat een goede volgende stap kan zijn. Ik ben vooral van kleine stappen naar verandering, waarbij ik mezelf eerst moet bewijzen dat ik de ene stap kan volhouden voordat ik de andere stap doorvoer.



Lang verhaal, sorry
Alle reacties Link kopieren
Elastiekje, ik vind dat ik niet in de positie ben om je te adviseren, omdat ik zelf nog volop bezig ben het eten goed op de rit te krijgen. Ik kan je alleen maar zeggen dat verspreid over de dag eten bij mij meer het hongergevoel wegneemt dan in één keer veel. Nu heb ik met dat laatste zelf natuurlijk ook moeite, dus misschien WIL ik ook wel dat verspreid eten beter voelt.



Ik vind in ieder geval dat je al heel goed bezig bent. Je ziet zó goed hoe je problematiek in elkaar steekt, en handelt daar ook naar. Onwijs knap en heel sterk.



Choco; wat vervelend joh, dat je je zo rot voelt. Je vader mist je moeder natuurlijk heel erg, en ik kan me voorstellen dat dat jou weer pijn doet. Ik weet nog dat mijn oma net was overleden, en wij zo verdrietig waren om mijn opa. Gingen we op bezoek, en als we dan weer naar huis gingen stond hij ons in z'n eentje in de deuropening uit te zwaaien. Zodra we dan de hoek om waren, zaten m'n moeder en ik allebei te brullen in de auto. Is dat een beetje het gevoel wat je hebt? Dat je het zo zielig vindt voor hem?



Ik heb echt een heftige week achter de rug, op 't werk. Er komen veel veranderingen aan, en ik moet vechten voor de dingen die ik graag wil (want er zijn meer kapers op de kust, zal ik maar zeggen). Ik vind dat heel moeilijk, maar merk tot mijn grote geluk wel dat ik de energie heb om te vechten.



Dat is wat het aankomen me geeft.....



Nu lunchen. Een waldkornboterham met oude geitekaas, een maisboterham met oude boerenkaas en een glas melk. Verder rustig aan vandaag, ben niet helemaal fit. Grieperig. Maar als het niet erger wordt dan dit, valt het allemaal wel mee.



Je dag klinkt leuk, Twisted, veel plezier.
You don't have to fit into the format
Choco

Hier wordt in ieder geval aan je gedacht! Heel veel sterkte.



Twis, lekker rustig aan en hoop dat je een leuke dag hebt vandaag!



Elastiekje, ik kan me voorstellen dat je erg bent geschrokken. Ik denk dat je de angst voor honger het beste kunt verhelpen door geen angst meer te hebben. Honger is gewoon een signaal van je lichaam en volgens mij kun je beter zes keer per dag wat lichters eten dan drie zware maaltijden. Met zes a zeven eetmomenten per dag lijkt het me dat je ook minder honger hebt.



En kleine stappen zijn sowieso het beste! Maar ik ben geen professional dus het lijkt me raadzaam hier goede hulp bij te zoeken
Alle reacties Link kopieren
Lotte, bedankt voor het compliment. En wat ben ik ook trots op dat je aankomt en ook daadwerkelijk het voordeel daarvan merkt. Hopelijk geeft dat genoeg motivatie in de moeilijke momenten. Verder een dikke knuffel, snel beter worden! Had het zelf ook te pakken vorige week maar sinds gisteren gelukkig wat beter. Hangt wat in de lucht geloof ik. Veel succes gewenst met je werk!



Nu nog even ontopic wat ik vandaag heb gegeten:



Ontbijt: Kom volle yoghurt met aardbeien en ontbijtgranen



Tussendoor: 2 thin crisps met 1/4 avocado, schepje huttenkase, knoflook, peper, zout, bieslook en citroensap.



Heeeeeeerlijk. Degene die die thin crisps heeft uitgevonden is geniaal. Ik heb een nieuwe verslaving gevonden. Ook de avocado vind ik op deze manier heel lekker erop. Ben wat nieuwe producten aan het proberen en huttenkase, quinoa en avocado heb ik inmiddels aan mijn repertoire toegevoegd
quote:elastiekje__ schreef op 21 september 2013 @ 11:51:

Door om de twee uur te eten vermijd ik honger. Aanraden van mijn hulpverlener was ook twee keer lunchen om mijn zwakke moment (eind van de middag) te voorkomen. En als ik honger heb beter een boterham extra dan met honger rondlopen en eetbui krijgen. Dat lukt nu, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Meestal zit ik rond de 1800 calorieën op een dag (grof geschat, ik vul het niet meer ergens in want dan word ik obsessief met getalletjes ). Misschien dat ik 200 calorieën ongeveer naar beneden zou moeten gaan, en zou kunnen beginnen met het avondtussendoortje weglaten.



Mee eens! En misschien hoef je het avondtussendoortje niet weg te laten maar zou je het kunnen vervangen door iets gezonds wat goed vult.



Ik vind het echt serieus heel knap dat je geen eetbuien meer hebt!
Lotte, verspreid eten is volgens mij ook echt beter hoor. Fijn dat je de positieve dingen van het aankomen ziet, en dat het je zo'n kracht geeft En beterschap gewenst natuurlijk!
@Elastiekje: Dit was een heel simpel recpt - ga naar de winkel en koop maissoep :-)

De afgelopen dagen was ik niet lekker, had wel heel veel zin in soep, maar geen fut om iets te koken. Ik heb dus een keer (verse) kant-en-klare soep gehaald.



Maar... volgens de verpakking zijn de ingrediënten heel simpel: mais, peper, zout, paprika, ui. Ik ben van plan hem binnenkort eens proberen na te maken, want ik vond hem lekker. Ben überhaupt dol op soep!



Ik heb wel eens corn chowder gemaakt, met melk er in, vond ik ook lekker, maar mijn man niet, dus dat was een eenmalig experiment. Ik weet alleen niet meer waar ik dat recept toen vandaan gehaald had.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven