Gezondheid alle pijlers

GEZOCHT ERVARINGkind al 3 weken ic geperforeerde blindedarm

18-12-2014 23:07 169 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ten einde raad ben ik opzoek naar mensen die zelf of andere kennen die ervaring hebben met blindedarmontsteking, mijn zoontje van 8 werd eindelijk na 2 weken ziek opgenomen in het ziekenhuis, via een (kijk)operatie hebben ze ondekt dat zijn blindedarm al gesprongen was, een buikvliesontsteking erbij en een longonsteking, dubbele stoma, aan de beademing en in slaap gehouden, week later leek iets beter te gaan beademing eraf en wakker laten worden daarna 2e operatie, drains en kleine snee, weer een week later op de dag dat de beademing eraf zou gaan heeft hij een inwendige bloeding die via de stoma en drains eruit komt, ze durven niet te opereren vanwege zijn broose darmen, nu een paar dagen later word hij morgen weer onder narcose gebracht omdat er nieuwe vochtcollectes zijn gevonden van vocht, oud bloed of pus van abcessen, hij heeft er een bloedvergiftiging bij (sepsis) en zijn lever krijgt het moeilijk, sonde is een paar x gestart maar ook weer gestopt hij kan het nog niet aan, dit is even kort en misschien onduidelijk voor meer vragen of uitgebreider is geen probleem,



weet gewoon niet meer of dit normaal is en wat ik kan en moet verwachten, zoveel complicaties pff.. 8 jaar nooit ziek geweest en nu dit, als iemand ervaring of tips heeft hoor ik het echt super graag !!



bedankt alvast
quote:Supersas09 schreef op 22 december 2014 @ 23:18:

Dat is het ook, je staat erbij en kijkt ernaar.

En ik weet niet hoe het bij jou zit Samantha, maar ik heb ontelbaar veel keer mezelf afgevraagd of ik iets gemist had? Had ik eerder of harder aan de bel moeten trekken? Ik heb me daar nog lang schuldig over gevoeld... Maar ja, als zelfs een arts je naar huis stuurt? Als je had geweten dat het zo zou lopen dan had je dat gedaan, maar je kon het niet weten.
Alle reacties Link kopieren
Ik zocht toevallig op herstel nav blindedarm ontsteking en kwam hier terecht. Wat een nare situatie voor jouw zoon en een onzekere tijd. Ik ben benieuwd hoe het op dit moment met jou zoontje is en met jouzelf, hoop dat de situatie wat is opgeknapt.



Sterkte!
Jeehtje.. geen ervaring.. maar wil je ontzettend veel sterkte wensen!
Alle reacties Link kopieren
Goeiemorgen Samantha.

Strakjes branden we weer een kaarsje voor jullie in de kapel. Ik hoop dat alle positieve gevoelens van alle mensen om jullie heen en ook de mensen hier jullie extra kracht geven. Ook al ken ik je niet, ik wens heel hard dat het nieuwe jaar een mooi gezond jaar wordt voor je zoon.
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk heeft deze nacht je zoon goed gedaan en is hij een beetje beter dan gisteren.



Heel veel sterkte

Alle reacties Link kopieren
quote:-kuuk- schreef op 22 december 2014 @ 22:55:

Samantha, heel veel sterkte in deze slopende tijd.



Misschien werkt het voor jou om dingen op te schrijven in een schriftje. Zodat je het later allemaal terug kan lezen. Nu heb je amper besef wat er allemaal gebeurt... En als je zoon straks weer wat helderder is wil hij ook dingen weten. Ben zelf (op volwassen leeftijd) plotseling erg ziek geweest (maanden IC, morfine, ketamine, ketanest, methadon) Sommige dingen uit die tijd weet ik echt heel erg helder te herinneren, andere dingen zijn weg en daar heb ik lang last van gehad. Totaal anders dan jullie situatie, maar ik hoop dat je iets hebt aan mijn tip.



Ik hoop voor jullie het allerbeste, dat je zoon snel op mag knappen!





dat is indd een goeie tip! zusters hadden me in de eerste week al een dagboek gegeven en geadviseerd foto,s te maken omdat hij straks niet veel zal herinneren, ben sinds eergister in me 2e dagboek begonnen..

en alles wat je net opnoemt van medicijnen heeft hij ook.. alleen de methadon nog niet omdat hij alles via een lijn krijgt en de sonde nog niet werkt
Alle reacties Link kopieren
quote:Supersas09 schreef op 22 december 2014 @ 23:04:

Hé Samantha, wat een hel zit je nu in zeg!

Drie jaar geleden had mijn dochter ook een gesprongen, ontstoken blinde darm. Ook wij zijn nog een keer naar huis gestuurd door de huisarts, toen we later dezelfde dag binnen kwamen strompelen (zij dan) stuurde hij ons naar de SEH. Daar zagen ze op de echo dat de blinde darm al was gesprongen en toen ging het heel snel. Omgekleed voor OK en voor we het goed en wel in de gaten hadden zat ik in een pak in de wachtkamer en zij onder het mes.

Hierna is ze nog 3 terug geweest naar de OK. Vanwege abcessen, drains en een centrale lijn in haar nek voor voeding en medicatie. Ze heeft een longontsteking, maagvliesontsteking en buikvliesontsteking ontwikkeld hierna en was ontzettend ziek. Toen op een avond was het of terug naar de OK en had ze een grote buikoperatie moeten krijgen en dus wat jij beschrijft een stoma en waarschijnlijk een grote buikwond die niet te sluiten zou zijn omdat haar darmen zo opgezwollen waren. De tweede optie was verplaatsen naar het Radboud in Nijmegen. Dat hebben we gedaan. Daar zijn ze met agressieve antibiotica aan de gang gegaan en het actief spoelen van de drains. En eindelijk knapte mijn meisje op. Ik heb echt aan haar bed gestaan en gedacht dat ze zo tussen mijn vingers vandaag glipte...

Als ik jouw situatie lees is het zoveel heftiger! Knap dat je je staande houdt (ook al zal je wel moeten). Wat ik gemerkt heb is dat kinderen ongelooflijk flexibel zijn. En dat je moet doen wat jij denkt dat goed voelt. Ik heb toen ongelooflijk veel geschreven. Van dag tot dag hield ik bij wat er allemaal gebeurde. Zodat ik het later nog eens door kon lezen (tot op de dag van vandaag niet meer gedaan, maar het is er wel).

Wat mij hielp was het kringetje klein houden. Iemand die familie op de hoogte hield en iemand die vrienden op de hoogte hield. Ik had destijds nog geen what's app, dat is nu wel makkelijker denk ik.

Een pittige tijd waarvan je niet weet waar hij naartoe gaat. Hopelijk knapt hij snel op of laat hij in ieder geval verbetering zien.



wat heavy situaties lijken veel op elkaar, wat is in nijmegen dan ? zijn die er meer in gespecialiseerd ? net kwam de arts en zei dat we vandaag met amsterdam contact op gaan nemen( me moeder had dat gister bij het gesprek aangekaart) want nu vanmorgen lijkt het weer slechter te gaan pff zijn nu het kijken of ze hem weer aan de beademing willen doen, vanacht meerdere malen moeten uitzuigen, hij heeft veel moeite met ademen

net neuroloog hier hoorde iets over hersenfilmpje maken maar zijn weer overleggen dus hoor het zo allemaal..



ik weet dat hij verschillende antibiotica krijgt en het al heel vaak gewisseld is omdat het steeds moet worden aangepast op de bacterien, maar als nijmegen meer ervaring heeft wil ik zeker contact gaan opnemen, want wat ik hier hoor is het zeldzaam.. met alle complicaties en nu ook nog eens zijn hersens.. hij reageerd nu niet eens meer op het verzorgen normaal geeft die veel pijn aan, nu kijkt hij 1 kant op en niks, geen contact niks ...
Alle reacties Link kopieren
quote:neeltje2011 schreef op 23 december 2014 @ 07:00:

Goeiemorgen Samantha.

Strakjes branden we weer een kaarsje voor jullie in de kapel. Ik hoop dat alle positieve gevoelens van alle mensen om jullie heen en ook de mensen hier jullie extra kracht geven. Ook al ken ik je niet, ik wens heel hard dat het nieuwe jaar een mooi gezond jaar wordt voor je zoon.



wat ontzettend lief

Oh Samantha, wat een onzekerheid, wat is dat slopend.

Ik ga nu ook een kaarsje aansteken, liefs!
Alle reacties Link kopieren
quote:sabbaticalmeds schreef op 22 december 2014 @ 23:20:

[...]



Als je had geweten dat het zo zou lopen dan had je dat gedaan, maar je kon het niet weten.



Ja dat is het achteraf praten he.. ik ben van mezelf best een laks persoon ,geen overbezorgd type,niet snel na een doctor dus je kan je voorstellen dat ik zo dankbaar ben dat ik toch aanvoelde dat er iets niet klopte

mijn zoon is in 8 jaar tijd nooit echt ziek geweest, is een echt adhd-tje ( niet officieel) dus als hij dan zo zwakjes op de bank ligt dan klopt dat niet, heb hem de eerste paar dagen van zijn ziek zijn nog na school gestuurd en aan zwemles laten deelnemen, de zwemleraar had gezegd ik moest zijn longen laten nakijken was geen gewone verkoudheid, vanaf die dag thuis gehouden en na doctors gelopen, 1e x werd ik met een neusspray na huis gestuurd!!! en alle 3 de keren werd er geen longontsteking gezien.. maar achteraf denk je indd had ik maar..
Alle reacties Link kopieren
net een ctg scan gekregen hersenfilmpje ben benieuwt na de uitslag dalijk.. en een oogtest
Je hoeft jezelf niks te verwijten, als er drie keer niets geconstateerd wordt

denk je toch dat de artsen het wel zullen weten.
Het AZM heeft 2 kinderartsen met specialisatie maag, lever, darm. In het AMC zijn dat er 5, In het LUMC 7 en overigen geloof ik 4. Geen idee of deze specifieke kennis juist in een bepaalde UMC aanwezig is.
Alle reacties Link kopieren
Wat een vreselijke situatie. Samantha heel veel sterkte voor jullie.
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Alle reacties Link kopieren
Samanta, houd je een dagboek oid bij?



Lézen Suus.

Ja dus.



Amc heeft idd meer ervaring in kinderMDL; dat de behandelend artsen gaan overleggen wil niet altijd zeggen dat je zoon wordt overgeplaatst. Het kan ook letterlijk overleggen zijn.



Tjonge, wat een toestand hè?
Je bent zelf een theepot
Alle reacties Link kopieren
Samantha, heel veel sterkte.

"Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt"
Alle reacties Link kopieren
het blijft een rollercoaster. Fijn dat je een dagboekje bijhoud, tzt kan je ook kijken of je dit topic erbij laat afdrukken.



Academische (kinder)ziekenhuizen hebben inderdaad verschillende specialisaties. De een weet alles omtrent hart en longen de ander kan de moeilijkste darmoperaties.

Goed dat je met de artsen gaat kijken wat voor jouw zoontje het beste plekje is. Mogelijk zit je daar al maar het is fijn om kritisch te blijven en te zoeken naar de meest optimale situatie.



hopelijk gaat het iedere dag een beetje beter. Al komen er waarschijnlijk nog momenten waar het 2 stapjes vooruit 1 stapje terug is. Suces met alle testen vandaag
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk voelt hij zich wat lekkerder nu zijn bloeddruk daalt en hopelijk is dat gevaar nu weer geweken.
Procrastinate now and panic later.
Heel veel sterkte
Wat een nachtmerrie... Verschrikkelijk, zo'n ziek kind. Heel veel sterkte, Samantha, voor jou en je zoontje!
Alle reacties Link kopieren
Sterkte
quote:samantha23 schreef op 23 december 2014 @ 11:02:

net een ctg scan gekregen hersenfilmpje ben benieuwt na de uitslag dalijk.. en een oogtestIk ben hard aan het duimen en aan het hopen dat je (wat meer) positief en bemoedigend nieuws hebt gekregen gisteren.
Alle reacties Link kopieren
quote:vivamila schreef op 24 december 2014 @ 07:18:

[...]





Ik ben hard aan het duimen en aan het hopen dat je (wat meer) positief en bemoedigend nieuws hebt gekregen gisteren.Ik ook!
Lieve Samantha,

Ik hoop dat het beter gaat met je zoontje.

Kijk vaak op het forum of er nieuws van je is, sterkte!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven