Mode & Beauty alle pijlers

Hoeveel geef jij gemiddeld uit per jaar aan kleding?

12-04-2012 13:50 126 berichten
Alle reacties Link kopieren
Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben naar het antwoord:



Hoeveel geef jij gemiddeld uit per jaar aan kleding? (Onder kleding versta ik letterlijk alles wat daarmee te maken heeft: broeken, rokjes, jurkjes, schoenen, jassen, ondergoed, tassen, sieraden...)



Koop jij dan alleen maar dure merkkleding of alleen maar bij goedkope winkels, of een mengelmoes daarvan?



Oh en nog een leuke vraag: zou jij meer geld aan kleding besteden als je bijvoorbeeld een hoger salaris zou krijgen per maand? Of koop je nu ook alle kleding al die je leuk vindt en kijk je niet naar het prijskaartje?
Alle reacties Link kopieren
quote:panadol schreef op 12 april 2012 @ 14:30:

[...]



Volgens mij de meeste dames hier wel.



Ik niet Laarsjes, sneakers, jeans en leggings



Heb geen rokjes in de kast, en jurkjes alleen voor de zomer op het strand. En zelfs dan trek ik liever een jumpsuit aan.
Alle reacties Link kopieren
quote:Oriane schreef op 12 april 2012 @ 14:23:

Ik hou dus ook echt niet van shoppen en ga maar twee keer per jaar. Ik laat me dan in die winkel ook 'kleden'... Daarna naar de schoenenwinkel en klaar.... En dan geef ik die dag dus een paar duizend euro uit.



Net als mijn vriend dus Die winkelt ook zo.



Ik vind het heerlijk om te shoppen. Lekker in de winkels struinen, alles bekijken, vergelijken, bedenken wat bij elkaar past, beslissen, niet beslissen,wel/niet kopen. Ik hou er van



Maar het liefst wel op een doordeweekse ochtend, ik heb dan weer een HEKEL aan winkeldrukte.
quote:iris1969 schreef op 12 april 2012 @ 14:35:

[...]





Ik laat het niet door de winkels zelf doen, maar door een Turks naaiateliertje waar ik al jaren kom en zeer tevreden over ben.Ah, dat verklaard het Fijn is dat als je een vast adres hebt waar je van op aan kunt. Ik vermaak zelf alles. Ik leen mijn moeder altijd even voor het afspelden van de broeken
Alle reacties Link kopieren
Kleding die goed past is goud waard. Kan een kledingstuk nog zo mooi zijn, als het niet mooi/goed zit kan je het net zo goed niet kopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:chyou schreef op 12 april 2012 @ 14:18:

[...]





Sinds ik werk ( ben juni 2011 afgestudeerd en in sept aan het werk gegaan) is mijn 'obsessie' alleen maar erger geworden



Maar , ik hou wel strikt mijn financiën bij en wat niet kan, kan niet. Dan wacht ik maar een maandje ( Zoals nu met de tas die ik zó graag wil)





Ik herken het wel, steeds je garderobe 'net niet' vinden. Dan ligt er al gauw een wishlist klaar met de stukken die ik erbij wil en waar ik dan naar op zoek ga



Zie je, daar ben ik wat betreft mezelf, ook bang voor.

Maar aangezien we ook gaan beginnen met de bouw van een huis, hoop ik de obesessie te kunnen verplaatsen naar het niveau interieurspecialist (al denk ik dat het door die laatste variant al helemaal niet goedkoper wordt.. ) Zit er niets anders op, dan gewoon een goede baan zien te scoren..

Maar heb jij dan ook dat je vooral door het zien van andere modieuze vrouwen/meiden, het gevoel krijgt dat er weer (nog meer ) op je wishlist moet?

Ik zie er eigenlijk altijd verzorgd uit. Maar als er iemand naast me staat/in de buurt is, die er nog nét iets beter uitziet (qua kleding en verzorging) dan voel ik me meteen een lelijke walvis..

Zo stom!
Alle reacties Link kopieren
@Annabel: Heel herkenbaar. Ik woon ook nog eens in onze hoofdstad, dus gebrek aan modieuze meiden heb je hier niet Ik zie heul vaak meisjes die ik supergaaf eruit vind zien, en dan voel ik me 'gewoontjes'.



Maar, ik bekijk het positief; ze inspireren me dan weer wél
quote:thee schreef op 12 april 2012 @ 14:34:

[...]





Nee, geen lastige kledingmaat en krijg niks doorgeschoven.

Circa een jaar geleden was mijn kledingmaat 38/40 en soms 42. Het afgelopen jaar enorm opgezwollen, overigens zonder aan te komen in kilo's en heb dus juist veel kleding naar anderen doorgeschoven. Haha, had wat kleding die destijds te groot was moeten bewaren voor deze tijd.



edit: als iemand momenteel zou denken dat ik 6 tot 7 maanden zwanger zou zijn, kan ik het hem/haar niet eens kwalijk nemen, helaas.



Ja maar hoe kan dat dan? Als ik jou in mijn omgeving zou hebben, en zou weten van je situatie, zouden al mijn 'afdankers' naar jou gaan i.p.v. in het grote zwarte gat dat Humanabak heet.



En hoe kan het dat je zo bent 'opgezwollen' (stom woord!). Hou je veel vocht vast?
quote:manondessources schreef op 12 april 2012 @ 14:13:

Voor de kinderen geef ik toch aardig wat geld uit, vorige week nog 1 paar schoenen en een zomerjas per kind, ik was in totaal 190 euro kwijt. . En dan heb ik ook nog prijsbewust geshopt.

Hoeveel kinderen heb je. Dat maakt nogal verschil in je stelling dat je prijsbewust shopt .



Voor onszelf geef ik zo'n 500 euro per jaar uit incl schoenen voor samen. De kinderen geef ik zo'n 300-400 euro per kind uit per jaar, incl sportkleding.



De afgelopen weken een zomergarderobe bij elkaar geshopt voor ze. Voor dochter 14 t-shirts, 3 blousjes, een korte broek, een lange rok, een jurkje, een harembroek, een nachtpon, een zwempak, een truivest, 2 leggings en ballerina's. Voor zoon 9 t-shirts, 4 lange broeken, 2 korte broeken, 2 shirts zonder mouwen, 2 pyjama's, een truivest, een spijkerjas, dichte schoenen en sandalen. Totaal was ik 290,- euro kwijt voor alles. H&M, C&A, Hema, Mexx, Didi en de plaatselijke kinderschoenenwinkel. Wel bijna alles in de uitverkoop, aanbiedingen en reclame, maar wel alles nieuw.

Best budget bewust geshopt dus :-)
Alle reacties Link kopieren
SG, geen idee, morgen afspraak HA onder andere hierover. Ook zwellingen onderbenen en gezicht (voornamelijk wangen/jukbeenderen).



Lees later wel weer bij,even wat anders doen. De lichaamsverandering raakt me nogal, zeker met (eindelijk na veel aandringen van omgeving) afspraak morgen waar ik erg tegen opzie.



edit: hoort ook niet echt op dit topic thuis, dus sorry voor topicvervuiling.
Alle reacties Link kopieren
Dit jaar heb ik nog geen cent uitgegeven aan kleding, vrijwel alles wat in mijn kasten hangt/ligt is tijdloos, mode heeft me nooit geïnteresseerd. Als iets lekker zit let ik niet op het prijskaartje, ik stap net zo makkelijk in een broek van 15 Euro als in eentje van 250.
verba volant, scripta manent.
Thee



Laat je weten hoe het ging?



Alle reacties Link kopieren
voor Thee!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb geen idee hoeveel ik uitgeef. Soms koop ik maandenlang helemaal niets. Ik gok dat het per jaar 250 tot 300 euro is, maar het zou ook minder kunnen zijn. Ik koop niet veel, en vaak goedkope merken en soms tweedehands. Ben ook gek op uitverkoop. Ik kan me geen duurdere kleding veroorloven en koop bovendien liever andere dure dingen. Als ik meer te besteden had zou ik vast wel duurdere merken kopen, maar ik denk dat er vooral geld naar boeken en reisjes zou gaan. Dat vind ik leuker en belangrijker dan kleding. Ik vind kleding overigens wel heel leuk, maar ik ben net zo blij met een paar ballerina's voor twee euro als met een Chaneljasje van 2000 (niet dat ik zo'n jasje heb, maar ach).
Alle reacties Link kopieren
quote:chyou schreef op 12 april 2012 @ 14:49:

@Annabel: Heel herkenbaar. Ik woon ook nog eens in onze hoofdstad, dus gebrek aan modieuze meiden heb je hier niet Ik zie heul vaak meisjes die ik supergaaf eruit vind zien, en dan voel ik me 'gewoontjes'.



Maar, ik bekijk het positief; ze inspireren me dan weer wél



Da's waar!

Daarentegen woon ik in een boerengat in het oosten des lands, maar gek genoeg zijn ze hier super modieus.

Maar dat zal ook wel weer dorps-, stads- en streekgebonden zijn..

Zo vind ik dames uit Maastricht doorgaans best modieus en stijlvol en in Friesland en Drenthe is het (vaak) om te janken..

Ook begrijp ik nooit zo goed waarom er zoveel beklag is over het mode-aanbod en de manier waarop Hollandse dames modieus zijn.

Oké, ik ken er genoeg die er altijd simpeltjes en makkelijk uitzien, maar ga maar eens over de grens.

Ik zit op een hogeschool in het oosten des lands en alle import pik je er zo uit..

Duitsers zijn nog wel het ergst; van die lelijke, goedkope stretchbroeken met strass en glitters en dergelijke.. Bleghh!

Of in Frankrijk; daar kun je buiten de grote steden, geen normale, moderne kledingwinkeltjes vinden (terwijl dé mode, toch echt ook uit die hoek komt).
Ik vind iets van een merk geen pré maar als het zo is dan is het zo.

Ik denk dat als je het totaalbedrag van een jaar gaat delen naar per maand dan zit ik denk ik op zo'n 150 euro per maand.

Net voor mij nieuwe baan heb ik mezelf wel in het nieuw gestoken en was ik 650 euro kwijt (lang leven de 13e maand ) aan wat nieuwe broeken, colbertjes en shirtjes/blousen.

Mag daar namelijk niet in spijkerbroek/rok komen en ik had wel nette broeken maar die waren best aan vervanging toe



Voor mijzelf kom ik het meest bij: Veromode, V&D, Double Face en de Sting. BH's eigenlijk altijd bij de Hunkemoller (3e bh gratis )

Partner: Sting, Double Face, Jack&Jones, H&M en de C&A.

Kind: Kinder H&M, Hema, V&D, Shoeby Fashion en Rebbels (klein boetiekje in onze stad voor kinderen).



Soms kost iets 70 euro en dan iets anders maar 5 euro.

Ik heb kleding van Esprit, Only etc in de kast hangen maar ook zeker merkloos.

Net als de kleine, heeft spulletjes van de Hema, maar ook een zomerjas van Esprit toevallig van 50 euro, maar ook een jas van 10 euro van de zeeman voor als we naar het bos/strand/speeltuin gaan.

Ga mijn kind dat niet ontnemen omdat mama zo nodig een jas van 50 euro moest kopen maar goed..

Back to topic!



Kopen jullie altijd bij dezelfde winkels of varieren jullie vaak?
Alle reacties Link kopieren
Rond de 1500 euro per jaar.
Alle reacties Link kopieren
Voor mij alleen ongeveer 400,- op jaarbasis, dan reken ik ook sportkleding, schoenen, zwemkleding etc. mee. Ik heb niet heel veel kleding en draag dingen tot het versleten is. Heb wel een goedkope maat die vaak overblijft in de uitverkoop, schoenen 35 of 36 en kleding 34 of xs. Dat scheelt enorm qua prijs. En ik kan naaien waardoor ik kleding kan vermaken.
Alle reacties Link kopieren
@Thasmo: Ik zie bij mij wel een patroon in welke winkels/merken ik vaak bezoek/koop
Alle reacties Link kopieren
quote:annabel85 schreef op 12 april 2012 @ 15:02:

[...]





Da's waar!

Daarentegen woon ik in een boerengat in het oosten des lands, maar gek genoeg zijn ze hier super modieus.

Maar dat zal ook wel weer dorps-, stads- en streekgebonden zijn..

Zo vind ik dames uit Maastricht doorgaans best modieus en stijlvol en in Friesland en Drenthe is het (vaak) om te janken..

Ook begrijp ik nooit zo goed waarom er zoveel beklag is over het mode-aanbod en de manier waarop Hollandse dames modieus zijn.

Oké, ik ken er genoeg die er altijd simpeltjes en makkelijk uitzien, maar ga maar eens over de grens.

Ik zit op een hogeschool in het oosten des lands en alle import pik je er zo uit..

Duitsers zijn nog wel het ergst; van die lelijke, goedkope stretchbroeken met strass en glitters en dergelijke.. Bleghh!

Of in Frankrijk; daar kun je buiten de grote steden, geen normale, moderne kledingwinkeltjes vinden (terwijl dé mode, toch echt ook uit die hoek komt).





Jaa vind ik ook hoor! Kijk je wel eens Trinny and Susannah? Zogenaamde style-guru's? Die kraken Hollandse dames ALTIJD af.



Nee, alsof die Britten er altijd zo florisant uitzien, tjongejonge..
Pfff goeie vraag. Gemiddeld voor mezelf zo'n 70 euro per maand. En de kinderen (3 kinderen) bij elkaar al gauw een euro of 200, misschien iets minder. Als er nieuwe jassen of schoenen gekocht moeten worden, is dat bedrag veel hoger. Voor mezelf is het de laatste tijd ook hoger, omdat positiekleding nou eenmaal niet heeeeel goedkoop te vinden is.
Over 2011 voor mezelf rond de 7500 euro inclusief zakelijke kleding (deels maatwerk jasjes met pantalon/jurk/rok). Ik koop eigenlijk altijd gewoon wat ik hebben wil. Voor onze (5) kinderen rond de 5400 euro in totaal vorig jaar. Van man weet ik het niet, die koopt het meeste zelf en betaalt dan vanaf zijn eigen rekening waar ik geen zicht op heb.
Alle reacties Link kopieren
Zo'n 300 euro per jaar gok ik.



Laatst was ik wel 90 pond kwijt aan een pantalon en een mooi jasje, ouch. En had ik ook nog 100 pond uitgegeven in een outlet mall. Voor een sjaaltje, een jurk, een blousje, een joggingbroek en een paar schoenen.



Het sjaaltje was bijna nog het duurst...



Dit jaar ga ik wel meer uitgeven trouwens, omdat ik ga afstuderen en beginnen met werken. Er moet dus een werkgarderobe aangeschaft worden en ik heb meer te besteden.
Alle reacties Link kopieren
Sjaaltje



Ik voelde me een beetje schuldig om 20 pond uit te geven aan een sjaal, maar het is 100% zijde en in Italië gemaakt .
Alle reacties Link kopieren
De kleur is ook mooier in het echie trouwens.
Alle reacties Link kopieren
2x 500-600E aan kleding. En bij die kleding horen schoenen en daar geef ik 200-400E per jaar aan uit.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven