Vriend vindt mij onaantrekkelijk

30-07-2014 21:42 218 berichten
Hee allemaal,



Ik schrijf al een poosje mee onder een andere nick maar ik heb even een andere nick aangemaakt i.v.m. herkenbaarheid!



Afgelopen weekend heeft mijn vriend mij verteld dat hij mij helemaal niet heel erg aantrekkelijk vond/vindt en heeft getwijfeld om een relatie aan te gaan vanwege mijn uiterlijk. Ik weet al mijn hele leven dat ik niet moeders mooiste ben, maar mijn vriend heeft mij altijd het gevoel gegeven dat ik de mooiste vrouw voor hem ben. Net zoals mijn ouders mij altijd het gevoel geven dat ik het mooiste kind ben.. En misschien ben ik dat ook wel voor mijn ouders



Ik heb best een lange poos moeite gehad met mijn uiterlijk, vooral toen ik een puber was. Daarvoor was ik er nooit mee bezig, maar rond mijn 13e kregen al mijn vriendinnen aandacht van jongens en kreeg ik niks. Toen kreeg ik eens een vriendje en moest ik achteraf horen dat hij mij lelijk vond, maar mij wel ontzettend aardig en grappig vond. Dus rond die leeftijd boven ik objectief naar mijzelf te kijken en zag ik dat ik geen standaard mooi meisje ben.



Ik ben geen standaard mooi meisje, maar ik doe wel genoeg aan mijn uiterlijk om goed voor de dag te komen. Dat vind ik belangrijk. Ik ben door de jaren heen toch wel tevreden met mijzelf geworden en ik accepteer het dat ik nou eenmaal niet mooi ben, maar dat ik wel een leuk mens ben. Ik heb een leuk sociaal leven, liefste familie en vrienden, ik ben sociaal en ik ben tevreden.



Toen ik een puber was, ben ik wel eens out of the blue lelijk genoemd door leeftijdsgenoten. Toen raakte het me heel erg, kon ik heel lang verdrietig zijn en mijzelf verstoppen vanwege mijn uiterlijk. Nu noemt niemand mij nog lelijk en ben ik tevreden met hoe ik eruit zie en wie ik ben, maar toen mijn vriend afgelopen weekend zei dat hij mij niet aantrekkelijk vond, maar toch wel heeeeel erg leuk.. vond ik het toch behoorlijk naar om te horen. Ik voel hetzelfde als vroeger..



Eerlijk gezegd best heel erg klote.



Ook al weet ik best dat ik echt niet mooi ben, ik dacht toch echt dat hij mij wel mooi vond. Ik heb in tijden niet meer gevoeld hoe het voelt om gekwetst te worden, maar nu heb ik dat nare gevoel de hele tijd. Nu ik dit typ kan ik wel weer janken en ik weet niet zo goed waarom.. Maar ik vind het vervelend en naar. En echt heel beledigend, terwijl ik het dus wel weet allemaal.



Het kwetst me dus gewoon heel erg.. Misschien een zeikverhaal.. Hopelijk herkent iemand zich hierin. Of heb ik gewoon ff leuke woorden nodig.
quote:hatsetats schreef op 31 juli 2014 @ 13:04:

[...]



Hoe kom je er toch bij dat het bruut, hard en vooral respectloos gaat? Omdat ik zeg dat hij mijn borsten niet meer zo mooi vindt? Hoe weet jij nou hoe die gesprekken gaan? Zit je erbij ofzo? (nee duidelijk niet)Je schrijfstijl suggereert een botheid en een eerlijkheid die weinig ruimte overlaat voor tact. Je komt, wederom door je schrijfstijl, heel ongenuanceerd over. En je woordkeuze versterkt een en ander.
Alle reacties Link kopieren
Misschien heel erg cliché gezegd.. Maar liever een mooi karakter dan een prachtig uiterlijk dan omgekeerd

Ik heb als stelregel voor mezelf dat ik bepaalde dingen alleen maar zeg als de 'ontvanger' er iets mee kan. Dus zeggen dat je iemand niet mooi vindt, dat zou ik nooit doen omdat de ander daar dus niks mee kan. Ik zou het dan wel weer zeggen als ik zijn haar of kleding bijvoorbeeld niet mooi zou vinden, want daar kan je nog iets mee. Ik zou heel ongelukkig worden als mijn man (/vriend) ineens zegt dat hij niet op mijn uiterlijk is gevallen. Wat heeft het voor nut om dit te delen met je partner?
Alle reacties Link kopieren
quote:Doreia schreef op 31 juli 2014 @ 13:55:

[...]





Je schrijfstijl suggereert een botheid en een eerlijkheid die weinig ruimte overlaat voor tact. Je komt, wederom door je schrijfstijl, heel ongenuanceerd over. En je woordkeuze versterkt een en ander.

Kijk en daar ga je mank. Ik schrijf zo kort mogelijk. Gehannes met iphone/ipad, geen zin in altijd ellenlange lappen of nuances aanbrengen.

Woordkeuze kan maar dan nog doe je aannames.
AFSCHEID NEMEN BESTAAT PIET
quote:hatsetats schreef op 31 juli 2014 @ 14:09:

[...]



Kijk en daar ga je mank. Ik schrijf zo kort mogelijk. Gehannes met iphone/ipad, geen zin in altijd ellenlange lappen of nuances aanbrengen.

Woordkeuze kan maar dan nog doe je aannames.Misschien kan je je beter afvragen waarom je bij meerdere mensen dit gevoel oproept. Als je daar niks mee wilt of kan.. prima maar dan krijg je dit soort reacties dus.
Alle reacties Link kopieren
De knapste jongen van de school vroeger heeft nu een vriendin die gewoon ECHT niet mooi is. Ze is heel mager, heeft een enorme kin en heel dun haar. Maar hij houdt van haar, voelt zich aangetrokken tot haar blijkbaar en ze zijn gelukkig samen. Uiterlijk is subjectief en ook niet alles.
Alle reacties Link kopieren
Meissie, fl*kker die gast de deur uit en laat hem een "super model" met een karakter van prut, iq van een dakpan en empatisch vermogen van een krop sla hebben... Wat zal hij zich dan op z'n hoofd krabben van ellende dat hij jou zo gekwetst heeft...



Ik zal je vertellen dat ik niet eens val op die super mooie, "model-achtige" vrouwen.. Ik heb wel eens wat gerommeld met zo'n iemand, om na een uur al te denken: "Hoe kap ik dit af?"..



Ik kan helemaal van mijn sokken geblazen worden door een dame die gewoon een eigen leven heeft, een sterke mening, intellectueel mee kan praten en keihard staat voor haar principes.. Dat ze je aan kan kijken en dat je dan al weet wat ze wil gaan zeggen.. Dat ze je met alleen al aankijken kan laten blozen.. Heerlijk



Als ik zo'n "super model" zie lopen, voel ik al een soort afkeer! Dus blijf jezelf topper en laat je niet door zo'n zak hooi zo de grond in praten!
I'm not going to shoot my own shadow ;P
Alle reacties Link kopieren
quote:lukey schreef op 31 juli 2014 @ 15:46:



Als ik zo'n "super model" zie lopen, voel ik al een soort afkeer!Je klinkt niet veel beter dan de vriend van TO. Triest en kortzichtig dat je die vrouwen op basis van alleen al hun voorkomen zo beoordeeld. Alsof er geen vrouwen bestaan die en vaak mooi worden gevonden door anderen én "een eigen leven hebben, een sterke mening, intellectueel mee kunnen praten en keihard staan voor haar principes".
Alle reacties Link kopieren
Sorry maar ik moet wel even braken hier van al dat geslijm. Ik ben het dan ook totaal niet eens met de meeste.



Je kan je vriend een klootzak vinden. Jullie kunnen hem allemaal een klootzak vinden maar je kan iemand niet dwingen iemand aantrekkelijk te vinden.



Ik geloof totaal niet in maar tevreden zijn met jezelf blablalba. Wat heb je daar aan als je vervolgens op date gaat met iemand wil vervolgens na 10 min van tafel omdat hij je lelijk vind.



Sorry, maar in de wereld waar in wij leven is uiterlijk voor 80% bepalend door wat jezelf doet.



Kijk is naar foto's van celebrities van vroeger. Hoe zagen die er uit, 9 van 10 waren onaantrekkelijk.



Door training, specialisten, adviseurs zien die mensen er nu prima uit.



Je hoeft de tv maar aan te zetten en er is wel weer make over programma.



De meeste mensen weten gewoon niet eens hoe zichzelf moeten verzorgen. Weten niet hoe ze zich moeten kleden, weten niet hoe ze make-up op moeten doen. Weten het eigenlijk lichaam niet gezond te houden enz. dat is al 70%.



Dan laten sommige soms inderdaad hun tanden doen, of hun ogen laseren, of een andere kleine ingreep.



De mensen die ik in mijn omgeving ken. Die zijn zoooooooo blij allemaal dat ze zoiets gedaan hebben. Ze hebben allemaal spijt dat ze niet 10 jaar eerder iets hadden gedaan.



Wat schiet je er nou serieus mee op jezelf voor de gek te houden, ja ik ben wel heel mooi nog 10-tallen jaren in onzekerheid te leven.
Dit zou dodelijk zijn voor mijn relatie, ik zou er steeds aan moeten denken en me ongemakkelijk voelen. Ik vindt het vreselijk voor jou en sneu voor je vriend...... Want hoe dom en ongevoelig ben je dan om zoiets tegen je partner te zeggen......
Alle reacties Link kopieren
quote:maruthecat schreef op 31 juli 2014 @ 14:15:

De knapste jongen van de school vroeger heeft nu een vriendin die gewoon ECHT niet mooi is. Ze is heel mager, heeft een enorme kin en heel dun haar. Maar hij houdt van haar, voelt zich aangetrokken tot haar blijkbaar en ze zijn gelukkig samen. Uiterlijk is subjectief en ook niet alles.Uiterlijke schoonheid is inderdaad subjectief, dus jij kunt ook niet zeggen dat die vriendin ECHT NIET mooi is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Doreia schreef op 31 juli 2014 @ 11:33:

[...]





Waarom zou je de ugly thuth willen wete, willen vertellen en willen delen? Waarom? Dat snap ik echt niet.





Eens.



Mijn man vindt mij mooi en sommige dingen minder mooi denk ik.

Maar ik ga echt niet vragen wat hij aan mij zou willen veranderen. Misschien vind ik dat onderdeel van mijn lichaam juist heel mooi en ga ik er anders naar kijken.



Eerlijkheid is prima, maar onnodig kwetsen? Nee hoor dat hoeft niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:isa_isa_ schreef op 31 juli 2014 @ 16:00:

[...]





Je klinkt niet veel beter dan de vriend van TO. Triest en kortzichtig dat je die vrouwen op basis van alleen al hun voorkomen zo beoordeeld. Alsof er geen vrouwen bestaan die en vaak mooi worden gevonden door anderen én "een eigen leven hebben, een sterke mening, intellectueel mee kunnen praten en keihard staan voor haar principes".



Excuses, die laatste zin had ik uit moeten bouwen.. Ik val niet op de super mooie dames die arrogant overkomen èn ook zijn (na een gesprek dit bemerkt of reageren op andere mensen..)



Ik bedoelde het anders ;)
I'm not going to shoot my own shadow ;P
Alle reacties Link kopieren
Lieve fleuur,



Helemaal geen zeikverhaal,

Heel herkenbaar,jaren geleden zei een klasgenoot ineens dat ik de

Schoolfotoo's altijd verpestte!

Dat ontwikkelde bij mij in een foto fobie .

Wilde nooit meer op de foto,en was jarenlang jaloers op mensen die wel leuk op de fotoos stonden.

Echter de ben nu 51 en die beschadiging is nooit meer weg gegaan.

Heb nog steeds moeite om op de foto te gaan.

En mijn gezicht vertrekt dan snel in een gespannen houding.

Als ik naar mijn kleuter fotoos kijk sta ik daar heel anders op,

Onbevangen en gewoon mooi!

Sinds ik nu jaren met een lieve man ben,grappig heeft als hobby fotografie!

Sta ik steeds leuker op de foto,kan bij hem mezelf zijn.

Hij vind alles aan mij mooi,ook de imperfectie.

Ik heb een ver familie lid is verre van knap,heeft top baan en is getrouwd met een rijke baron.

Maar zij is zo vreselijk leuk en spontaan,en zelfverzekerd dat je wel van haar moet houden!

Dus meid jij verdient een vriend die je op handen draagt en ieder mens is de moete waard en heeft iets moois!

Een dikke knuffel en werk aan jezelf! Het is mij ook aardig gelukt...
To,wat een botte opmerking van je vriend zeg!Ik vind het echt niet kunnen dat hij je zo kwetst om je ff te vertellen wat hij niet mooi aan je vind.Hij is zeker ook niet volmaakt.Ik had ook zo een ex die soms nare opmerkingen maakte en hij is niet voor niets mijn ex.
Ok hij heeft je gekwetst heb je dat ook tegen hem gezegd? Voor mij zou het een dooddoener zijn ik zou niet meer met hem in bed kunnen liggen en seks hebben want hij vindt me niet aantrekkelijk.
Alle reacties Link kopieren
Heeft hij niet bedoeld: je bent niet het knapste meisje maar je bent wel heel erg leuk?



Mannen bedoelen dat als een compliment.

Ik kan iemand die ik niet zo knap vindt vele malen aantrekkelijker vinden dan mannen met de mooiste kop maar die ik niet leuk vindt.
Alle reacties Link kopieren
wauw wat hij ook bedoeld, hij had dit nooit hoeven zeggen, ook wanneer je niet zon verleden zou hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven