Moet je alles maar moeten kunnen posten op social media?

14-09-2020 15:57 152 berichten
Ik las vandaag dit bericht op nu.nl: https://www.nu.nl/binnenland/6077322/om ... tocht.html

Iemand had wat geplaatst over de sinterklaas intocht en daar kwamen op z'n zachtst gezegd niet zulke leuke reacties op waardoor de plaatser aangifte heeft gedaan tegen enkele reageerders. Sommigen boden excuses aan en hadden spijt van wat ze gepost hadden en bedoelden het niet zo maar hebben alsnog een taakstraf en/of geldboete gekregen.

Ik was zelf in eerste instantie verbaasd dat daar een hele rechtszaak over is maar aan de andere kant vind ik het ook goed want als je ziet hoe sommige mensen reageren op bepaalde berichten. Niet alleen op de berichten over Sinterklaas maar ook BLM, Corona, de NS, het kabinet etc. En waarom?! Omdat iedereen een mening mag hebben en dat mag verkondigen op social media?!

Wat vinden jullie ervan dat deze reageerders nu op de vingers getikt zijn door de rechter? Zou dit vaker moeten gebeuren?
Alle reacties Link kopieren
kadanz schreef:
31-10-2020 19:43
Als je nu op facebook leest hoe Trumpfans tekeer gaan en de grootste waanzin posten dan kun je toch niet volhouden dat facebook censureert, tantejans.

Wat je schreef kon gewoon niet in een beschaafd land, maar als je het wat ‘netter’ (zonder verwijzing naar geweld) op had geschreven dan was er niets aan de hand.
Ja, en idioten lezen dat en dan gaan ze dit soort dingen doen:

https://www.nytimes.com/2020/11/01/us/e ... ersey.html
Update over de straffen die de mensen uiteindelijk hebben gekregen aan de hand van de uitspraken die men gedaan had onder de livestream van de Sinterklaas optocht (het artikel in de OP): https://www.nu.nl/binnenland/6087803/bo ... tocht.html

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven