Garantie tablet Lightinthebox

18-07-2014 12:01 4 berichten
Alle reacties Link kopieren
Beste allemaal,

ik heb op 23-7-2013 een tablet besteld bij Lightinthebox.com. Deze is echter op 30-7 pas verzonden. Vanaf welke datum en tot welke datum loopt nu mijn garantie?
Alle reacties Link kopieren
Ze zijn gevestigd in China, dus europese garantietermijnen zullen niet van toepassing zijn. Je importeert ze immers zelf. Je bent vermoedelijk afhankelijk van de consumentenwetgeving in China, of de fabrieksgarantie die de fabrikant er vrijwillig op geeft.quote:

Low Prices Direct From Factory Suppliers

As a China-based global online retailer, LightInTheBox.com has developed long lasting ties with factories, distributors and warehouses throughout the Chinese wholesale community. Eliminating unnecessary costs and delivering the lowest possible prices to customers worldwide, LightInTheBox.com is committed to providing high quality merchandise for less.Uit de FAQ op http://www.lightinthebox.com/index.php?pg=kb.page&id=5
Alle reacties Link kopieren
Ze zijn inderdaad in China gevestigd, dus hopelijk heb je die garantie nooit nodig, want dat is hoe dan ook geen feest. Product zal je doorgaans op eigen kosten terug moeten sturen, en dan weigeren sommige bedrijven je pakket ook nog te accepteren omdat ze de importheffing niet willen betalen.
Misschien kun je het aan ze vragen?



Overigens kun je als Europese klant, de goederen terugsturen naar een Europees adres, dus dat scheelt weer (als het onder garantie valt, hoef je er ook niet voor te betalen). Op tablets heb je 3 maanden garantie, maakt dat ene weekje dan nog uit?



http://www.lightinthebox. ... p?main_page=return_policy

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven