Quiche maken hoe?

23-02-2009 10:51 54 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo Allemaal



Vrienden komen zaterdag eten bij ons en we vroegen wat ze wilden doen met eten. Hij zei zullen we een quiche maken. Ik vind het een hele uitdaging maar heb het nog nooit gedaan.

Nu heb ik al op Internet rond gekeken en zie heel veel recepten, de ene maak je met bladerdeeg de ander zonder. Bij de 1 gebruik je een springvorm en de ander een ovenschaal.



Nou lijkt mij een quiche niet genoeg om dat alleen te eten, wat eet je erbij dan? Soep ofzo?



Weten jullie nog lekkere recepten, en laat me weten of je een ovenschaal of springvorm gebruikt. O ja we zijn met zn vieren.
Alle reacties Link kopieren
Dat is inderdaad een goeie madeliefje, gewoon gezouten cashews ofzo dan?



Ik vind het altijd lastig om een goede kruid te vinden bij de goede groenten zegmaar. Die prov kruiden kunnen bij elke groente? is dat ook lekker bij roomkaas enzo?
Alle reacties Link kopieren
quote:queenie1 schreef op 23 februari 2009 @ 13:24:

Voor de allerlekkerste hartige taart maak je het deeg natuurlijk zelf!



250 gr bloem, 3 el zonnebloemolie, beetje zout, schep suiker, 1 zakje gist, 150 ml lauwe melk of water. Lekker kneden, laten rusten, even 10 min. voorbakken.



Vullig: kipfilet, aanbakken, zout en peper, groot pak nasigroente, 1 ons ham in blokjes, sambal, gemberpoeder. even kort aanbakken.



Satesaus maken, (uit zakje of zelf) even af laten koelen, daar 2 eieren doorroeren en door je groentemengsel scheppen. Dit in je vorm en nog 15 min. in de oven. Kortgeleden heb ik een hartig taartje met deze vulling gemaakt. Wel de luie versie: met deeg voor hartige taart. Maar hij was erg geslaagd! De satesaus mag wel flink op smaak, maar ook dat was prima gelukt, een blijvertje dus!
Alle reacties Link kopieren
quote:vlindertje1980 schreef op 25 februari 2009 @ 19:10:

[...]





Dit vind ik ook een goed idee maar doe je dan zo'n papiertje erin?

Notmaal als je muffins maakt moet er altijd een papiertje in of hoeft dat niet bij die bakvormen?Wat ook werkt en lekker lui snel is.. casinobrood korst eraf snijden en in de muffinvorm duwen. Lekkere vulling is bijvoorbeeld de combinatie garnalen, dille, bosui, room, ei en gruyere kaas. Gebruik ik zelf wel eens als borrelhap.
Alle reacties Link kopieren
Snoekkie, ik experimenteer meestal een beetje met kruiden...de ene keer pakt het lekkerder uit dan de andere keer! Gewoon een beetje proberen op gevoel!

Provencaalse kruiden gebruik ik vaak in combinatie met courgette (en dan kun je er stukjes kip, zongedroogde tomaatjes en parmenzaanse kaas bij doen bijvoorbeeld). Prei en kerriepoeder gaan ook erg goed samen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven