Geld & Recht alle pijlers

Hoeveel hebben jullie/jij maandelijks te besteden?

26-09-2017 07:08 88 berichten
Alle reacties Link kopieren
Een vraag aan jullie:

Mijn vriend en ik willen graag gaan samenwonen. Ik heb een fijn koophuis in het zuiden van het land, als kind opgegroeid en geërfd. Inmiddels met hypotheek want in 2010 heb ik het huis grondig laten verbouwen. Dit huis is een heerlijk fijne plek (naast de emotionele waarde) en wil ik daarom niet verkopen. We bekijken de mogelijkheden mbt verhuren (tijdelijk of permanent).
Mijn vriend heeft een appartement in het midden van het land en deze staat te koop. Samen willen we in het midden van het land gaan wonen (kopen of eerst huren). Gisteren zijn we begonnen met het maken van een berekening van al onze inkomsten en vaste lasten. Onze inkomsten samen, zijn gemiddeld genomen: 5250,- netto (mijn partner is zelfstandig ondernemer en we zijn uitgegaan van het laagste salaris dat hij zichzelf uitkeert per maand).
Nu is mijn vraag aan jullie, hoeveel houden jullie/jij ongeveer per maand over voor:

- boodschappen
- benzine
- uiteten/ leuke dingen/ kleding

Wellicht wil je ook delen wat je/jullie inkomsten zijn en uit hoeveel mensen je/jullie gezin bestaat.

Dank je wel alvast!
Gezamenlijk inkomen is ongeveer €7200,-. Wij hebben 1 jong kind, een koopwoning en sparen flink. Wij geven ongeveer €325 per maand uit aan boodschappen, exclusief luiers en voeding voor de baby. Benzine denk ik zo rond de €150, weet ik niet precies. Wonen allebei dicht bij ons werk. Uit eten, leuke dingen en kleding koop ik wanneer ik het leuk vind.
Alle reacties Link kopieren
Heeft je mamma je nooit geleerd dat je dat niet mag vragen? :proud:
Genoeg voor alle hobbies die me zouden kunnen aanspreken en dan is er nog over.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Wij moeten rondkomen van een stuk minder per maand (netto ongeveer de helft van wat jullie krijgen) en zijn met 4 personen.
Benzine is ongeveer 70 euro per maand en boodschappen 120 per week (dus ongeveer 500 per maand).
Uit eten/leuke dingen/kleding is een sluitpost en daar is geen vast bedrag per maand aan te koppelen. Benzine is ook heel erg afhankelijk van hoeveel kilometer je per maand rijd. Toen ik iedere week 300 km woon-werkverkeer had (30 km enkele reis) stond ik gemiddeld 1 keer per week bij de pomp. Nu doe ik meer op de fiets, ook boodschappen en is het 1 keer per maand geworden.
Uit eten doen we niet heel vaak, leuke dingen proberen we wel regelmatig te doen, maar de kosten daarvan zijn natuurlijk heel erg afhankelijk wat je gaat doen. En kleding koop ik als ik dat nodig ben. Dat kan de ene maand praktisch niets zijn, de andere maand weer veel meer.
Ik denk dat je qua boodschappen met 500 per maand makkelijk rond kunt komen (dan hoef je niet eens op de goedkoopste producten te letten). Benzine zul je moeten uitrekenen. Hoeveel km verwacht je per maand te gaan rijden en hoeveel km kun je op een tank rijden ongeveer en hoevaak je dan per maand moet gaan tanken.
Alle reacties Link kopieren
Ik woon alleen, of ja met hond, en heb totaal een ander plaatje. Maar kun je van afgelopen maanden zelf niet terug kijken wat je hebt uitgegeven boodschappen, uitjes/kleding en benzine? Je hebt er weinig aan om vooral het laatste van iedereen te weten, want dat ligt er maar net aan hoe zuinig je auto is, hoeveel km je rijdt, waar je tankt...

Dit is voor de volledigheid mijn plaatje:
- +/- 720 euro vaste lasten
- boodschappen: 120-150 inclusief zelfverzorgings- en schoonmaakproducten en inclusief hondenbrokken.
- tanken: dit jaar tussen de 140-310 euro .
- uitjes/kleding: kleding alleen als ik iets nodig heb. Uitjes rond de 50-100 euro.

Qua inkomen kan ik tussen de 0 en ongeveer 3800 euro zitten, dit is bruto trouwens. Mijn inkomen wisselt sterk. Ik weet wel vaak al een beetje als het weinig is en houdt daar rekening mee qua kleding/ boodschappen. Ik woon op 60km van mijn werk en benzine verschilt dus nogal in hoevaak ik op en neer kachel.
rp7 wijzigde dit bericht op 26-09-2017 08:55
2.14% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ons inkomen samen is ongeveer 4700 euro soms iets meer of minder door mijn ort.

Hypotheek bruto 1500

We hebben samen een auto beide niet nodig voor t werk dus 70 tot 140 euro per maand benzine afhankelijk van hoe veel we op pad gaan

Ik heb twee eigen paarden 350 p maand

Hebben een hond.

1 dochter van 14 mnd

Genoeg geld over voor wat leuke dingen en sparen nog
where ever you go, go with your heart
Alle reacties Link kopieren
Op RTL-Z zie je vaak docs over hoe de allerrijksten leven. Als je zoveel geld hebt dat je een ton per dag meer of minder niet opmerkt in je portemonnee dan komt je koopgedrag in zo'n programma terecht. Zelf vind ik veel andere docs boeiender na de zoveelste diamanten tas en gouden badkamerset.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Het ligt heel erg aan welke verdeling je er op na houdt.
De een rekent benzine onder vaste lasten, de ander rekent dit onder variabele kosten.
Je kunt hier geen eenduidige antwoorden op verwachten.
Alle reacties Link kopieren
Na vaste lasten (excl boodschappen en sport) blijft er hier €2400 over.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het een riant inkomen. Ik zou denken dat jullie daarmee op ongeveer 500 euro per maand aan boodschappen uitkomen. Hoeveel je aan benzine betaalt is afhankelijk van hoeveel jij moet gaan rijden voor woonwerk. Ik neem aan dat zijn benzine door zijn bedrijf wordt betaald?
Voor uitjes etc doen wij van de gezamenlijke rekening 100-200 euro per maand voor uitjes/uit eten/leuke dingen die we samen doen (exclusief vakanties). Van mijn privérekening betaal ik kleding en uitjes etc die ik zonder mijn vriend doe, en ik heb daar een budget van 250 per maand voor, maar dat komt lang niet iedere maand op.
Waarom ga je weg uit het zuiden en laat je je fijne huis achter?

Onze financiën zijn gescheiden.
Mijn netto inkomen: 1300 + 89 zorgtoeslag.

Ik geef 200 uit aan boodschappen (samen dus 400). Ik spaar 100 euro per maand. En dan heb ik nog 280 per maand over om leuke dingen te doen, kleding te kopen etc. Wat daarvan over is gaat op de spaarrekening.
We hebben geen auto, maar ik ben wel 80-100 kwijt aan openbaar vervoer.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben altijd gék op viva lijstjes Dus ik lees mee.
Alle reacties Link kopieren
O, en to waarom blijf je niet in je riante woning wonen?
Alle reacties Link kopieren
Wat maakt het uit waar een ander het mee doet? Je moet het doen met wat je hebt. Ik kan € 5000,- in de week hebben voor boodschappen maar daar heb jij toch niks aan?
Kia aka brandhout voor de hel, aangenaam.
Leuk een lijstje. Wij zitten met 2 man een peuter en baby op:

Boodschappen: 400 incl luiers
Benzine (diesel): 50
Uit eten, kleding, leuke dingen: 275 pp + 50-100 voor de kleintjes

Iets lager inkomen dan jullie, maar genoeg over om te sparen.
Er zijn al meerdere topics over...
En altijd zinloos. Het maakt echt niet uit wat iemand te besteden heeft, iedereen leeft naar de eigen portemonnee. Iemand met een bijstanduitkering doet waarschijnlijk anders en elders boodschappen dan iemand met 5 ton per jaar. En iedereen heeft eigen prioriteiten bij uitgeven. Sommigen vinden sparen t hoogste goed, anderen sparen nooit.
Nou en? Leef zoals jij kunt en wilt.
Elke keer als ik hier inkomens lees dan vraag ik me echt af wat ik fout heb gedaan...
Jemig wat een bedrag! Ruim 5000 euro netto?

Ik heb maximaal het minimumloon te besteden, er zijn maanden dat het minder is. Uitkering, en dat is minder dan het minimumloon. Als ik betaald werk heb, kan ik maximaal het minimumloon verdienen.

Uitkering is nog geen 1000 euro per maand netto. Minimumloon in NL is iets meer.

Ik doe voor 20-25 euro in de week boodschappen. Geen auto. Uitjes en kleding alleen als er budget voor is of het van te voren begroot is.
Alle reacties Link kopieren
Hier inkomen van rond de 5000 euro. Gezin met drie kinderen van boven de 10 jaar. Werken beide onregelmatig, ik 24u en man 32u.

Vaste lasten , 2400
Boodschappen, benzine, 1000
Sparen, 1150
Over, 450 euro. Dit geld gaat op aan , opknappen woning, extra uitgave kinderen , verjaardagen,kapper , schoonheidsspecialiste, sauna, dagje weg, patatje snackbar, zakgeld kinderen, kleding, kosten auto, huishoudelijke hulp etc etc
Dus dat is altijd zo weer op.....
Alle reacties Link kopieren
GinnyJones schreef:
26-09-2017 08:27
Elke keer als ik hier inkomens lees dan vraag ik me echt af wat ik fout heb gedaan...
De meeste inkomens zijn met 2 personen. Dan vind ik het best meevallen. En een zelfstandig ondernemer zoals bij TO verdient wel wat meer dan iemand die in loondienst is.

Dus wat heb je fout gedaan? Niks waarschijnlijk als je maar gelukkig bent met je baan en je rekeningen er van kan betalen.
Alle reacties Link kopieren
Inkomen net boven modaal. 3 kinderen (2 studerend ) koophuis

Boodschappen 130€ per week
Brandstof auto 130€ per maand max

Sparen wisselend maar minimaal 10% van inkomen Ons inkomen is niet vast.
Wat we overhouden is ook niet vast.

Geen vaste budgetten voor kleding etc
Vraag me toch altijd af waarom je wil weten wat anderen aan inkomsten heeft en hoe ze dat uitgeven. Krijg in dit geval er helemaal een onderzoekjes/huiswerkopdracht gevoel van.
Alle reacties Link kopieren
Beide 2500 netto, ik betaal de huur (840 inclusief G/w/l/internet), mijn vriend de auto en de boodschappen en thuisbezorgd :D
Ik spaar €500, de rest gaat op.
Ik zeg maar zo, ik zeg maar niets. En dan heb ik eigenlijk al teveel gezegd.
RP7 schreef:
26-09-2017 08:54
De meeste inkomens zijn met 2 personen. Dan vind ik het best meevallen. En een zelfstandig ondernemer zoals bij TO verdient wel wat meer dan iemand die in loondienst is.

Dus wat heb je fout gedaan? Niks waarschijnlijk als je maar gelukkig bent met je baan en je rekeningen er van kan betalen.
Wij werken ook beiden, maar hebben netto toch bijna 2000 minder te besteden dan TO. We zijn vermoedelijk wel 5 jaar jonger gezien de naam, maar ga er niet van uit dat we dit over 5 jaar wel verdienen.
Alle reacties Link kopieren
MN-- schreef:
26-09-2017 09:08
Wij werken ook beiden, maar hebben netto toch bijna 2000 minder te besteden dan TO. We zijn vermoedelijk wel 5 jaar jonger gezien de naam, maar ga er niet van uit dat we dit over 5 jaar wel verdienen.
Werk je beiden fulltime?

Het modaal inkomen 2017 volgens het CPB is € 37.000.
Per maand is dit bruto € 2.855 en netto ongeveer € 2.152.
Dit getal is een schatting van het modale inkomen volgens de CPB. Vanaf 2013 is het modale inkomen het meest voorkomende inkomen. Het wordt berekend als 79% van het gemiddelde inkomen per arbeidsjaar, waarbij de 79% bepaald is met een historische cijferreeks.
bron

Als je beiden fulltime werkt heb je niet veel loon met ieder 1600 euro netto... TO en vriend hebben samen een riant loon, maar met 2 inkomens is 4000 per maand echt niet zo gek.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven