Gezondheid alle pijlers

Aanvraag WIA

06-12-2018 23:22 54 berichten
Ik zit in het tweede jaar van de Ziektewet en over een aantal maanden moet ik WIA aanvragen. Ik heb geen werkgever meer. Ik ben door een chronische ziekte gehandicapt geworden qua lopen en ik heb chronische pijn. Ik slik daarom pijnstillers en daardoor ben ik duf en suf geworden. Maar zonder pijnstillers kan ik ook niet. Daarom vraag ik me af: Is het moeilijk om het WIA aanvraagformulier in te vullen? Is dat een heel ingewikkeld formulier? Mag ik bij het invullen hulp vragen van Stichting Mee waar ik bij aangesloten ben? En gaat zo’n WIA keuring net zoals de keuring na het eerste jaar ZW dat UWV zelf documenten opvraagt bij de medisch specialisten? Of moet je die zelf zoeken en aanleveren? Want mijn administratie is een puinhoop geworden sinds ik ziek ben.
Alle reacties Link kopieren
Bijzonder hoe dat verschilt ik wordt altijd zo onrustig van dit soort brieven dat ik ze zowat open scheur om er maar vanaf te zijn.

Maar goed fijn dat het een misverstand betrof zoiets vermoede ik al want in jouw geval was er geen sprake van re-integratie.
Ik ben ook de ziektewet ingegaan vanuit de WW en daarna de WIA dat traject is dan idd net wat anders.

Sterkte met de hele procedure ik vond hem wel pittig maar hoor veel verschillende verhalen.
Liefhebben
is meer
lief
dan hebben
Alle reacties Link kopieren
Maxieee schreef:
28-12-2018 20:08
Moet je dan trouwens bij de WIA afspraken weer die hele zooi papieren van ziekenhuizen e.d. meenemen naar UWV of alleen maar wat je het jaar na die 1e jaars keuring hebt gedaan?

Ik heb met de wijziging (aanvraag herkeuring) mijn behandelplan meegestuurd, en met de herkeuring zelf neem ik een update ondertekend door behandelaar daarvan mee. Verder niks. Is in het verleden ook niet nodig geweest.
.
Bedankt! Ik denk ook wel dat het pittig zal zijn, want er hangt zoveel vanaf. Het verschil tussen bijstand en WIA is zo groot. Ik heb een chronische, progressieve ziekte en ik heb eigenlijk een rolstoel nodig, omdat ik te vaak val en strompel.
Als ik word toegelaten tot de WIA kan ik door blijven sparen voor een elektrische super rolstoel die ik heb gezien. Die is wel erg duur, maar rijdt heel fijn. Ik heb al een scootmobiel en de gemeente geeft niet én een scootmobiel én een rolstoel. Dat snap ik.
anoniem_361174 wijzigde dit bericht op 28-12-2018 23:03
6.43% gewijzigd
Jullie ook sterkte met de keuring of herkeuring. ❤️

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven