Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Draaiduizelig

09-01-2019 11:18 6 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi,

Afgelopen zaterdagochtend kreeg ik plotseling last van draaiduizeligheid. Ik lag in bed en alles draaide, ik werd er ook misselijk van. Ben toen maar gewoon de hele dag en nacht blijven liggen, maar zondag was het er nog steeds. Ik merkte dat het getriggerd werd als ik vooroverboog of mijn hoofd naar links draaide. Op een gegeven moment was het zo erg dat ik niet meer kon lopen zonder me overal aan vast te moeten houden. Gisterochtend daarom toch maar naar de dokter gegaan en daar kwam BPPD (positieduizeligheid) uit. Volgens de dokter is het geen ontsteking van het evenwichtsorgaan, omdat ik de afgelopen tijd niet écht ziek ben geweest. Wel veel last gehad van verkoudheden. Haar conclusie was dat het waarschijnlijk vaker terug gaat komen en dat ik ermee moet leren leven.

Ik vond dat nogal een heftige conclusie en ben zelf niet helemaal overtuigd van dat het BPPD is. De duizeligheid kwam namelijk acuut opzetten (ik heb het ook nog nooit eerder gehad) en aangezien ik in de afgelopen drie maanden wel zo'n drie keer verkouden ben geweest, lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat er een ontsteking heeft plaatsgevonden.

Maar goed, los van het oordeel van de dokter: die draaiduizeligheid blijft er en ik word er doodmoe van. Gisteren ging het eigenlijk heel goed, maar vandaag heb ik weer drie stappen teruggedaan. Van de dokter moest ik oefeningen doen om de duizelingen uit te lokken, maar ik heb juist het idee dat ik me daar alleen maar ellendiger van voel. Zo heb ik gisteravond na een goede dag een oefening gedaan, maar sindsdien voelt m'n hoofd weer zwaar en loop ik wankel. Het is dus niet zo dat ik na zo'n oefening slechts een paar seconden of minuten last heb van duizeligheid (dat is volgens het internet bij BPPD het geval); het blijft uren daarna nog aanhouden.

Heeft iemand ervaring met deze klachten? Tips? En wanneer mag ik verwachten dat het voorbij is? :@@:
Alle reacties Link kopieren Quote
Ga naar iemand die gespecialiseerd in draaiduizelingen. Een goede fysiotherapeut of chiropractor.

Die kan precies bepalen welk kanaal er aangedaan is. En door middel van oefeningen kan je zorgen dat "de steentjes" in je evenwichtskanalen weer op zijn plek komen. Daarvoor moet je echt de draaiduizeligeid eerst opwekken. Het is ook belangrijk dat je de oefeningen goed doet.

Wanneer dit de oorzaak is, dan is het ook relatief makkelijk op te lossen met de oefeningen.

https://chiropractieharderwijk.nl/klach ... zeligheid/

https://www.duizeligheidscentrum.nl/Dui ... rgaan.html
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren Quote
Laat je verwijzen naar kno arts en neuroloog om serieuze zaken uit te sluiten. Fysio ed zijn geen dokters.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren Quote
Vorig jaar september had ik dit ook, bleek ook BPPD te zijn.

Komt vanzelf, gaat vanzelf, volgens mijn neuroloog. Heeft bij mij zo'n 4 -6 weken geduurd voor het helemaal weg was.
Alle reacties Link kopieren Quote
Het hoort ook bij de griep die nu heerst, zou fijn zijn als dat bij jou ook zo blijkt te zijn
Alles komt goed
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik kreeg vorig jaar (of het jaar daarvoor) ongeveer een maand na een griep of verkoudheid, na allang hersteld te zijn, een plotselinge aanval van verlies van evenwicht, terwijl ik gewoon 's avonds mijn koffie zat te drinken. Ik heb toen wat gegoogeld en toen werd "binnenoorontsteking" genoemd. Dus ik nam aan dat dat het was. Toen ik naar bed ging was het alweer over. Maar het is erg onprettig zo onvast op je benen te staan. Je kan jezelf maar heel moeilijk afleiden.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven