Gezondheid alle pijlers

Eerste keer pedicure

26-05-2020 16:41 20 berichten
Ik heb ontzettend veel eelt onder mijn voeten. Nooit echt last van gehad maar de laatste weken scheurt het en begint het pijn te doen.

Naar de pedicure dus, is mijn gedachte.

Nou heb ik op youtube wat filmpjes gezien hoe ze dat behandelen, maar ik ben toch bang dat dat niet echt heel fijn is.

Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Alle reacties Link kopieren
Ik ga volgende week weer en vind het heerlijk! Bij een goede pedicure voel je daar niks van en heb je straks mooie zomervoetjes!
Je hebt hierin natuurlijk geen goed of fout maar dat wat jij zegt is het dus niet...
Alle reacties Link kopieren
Ik vond het altijd prima. Eén ding vond ik altijd wat minder fijn, dat was als ze met een apparaatje heel mijn voet nog na ging, maar dat was eigenlijk alleen maar omdat ik dat vond kietelen bij het midden van mijn voet en ik dan moeilijk mijn voet stil kan houden.
Thx. Ik vond het er zo eng uit zien, met zo'n mesje, als ze uitschiet heb je direct een jaap in je voet.

Hoe vaak komen jullie daar?
Alle reacties Link kopieren
Ik ging vroeger een keer of 3/4 per jaar geloof ik.
Zoek er nog steeds weer een hier in de buurt. Mijn voeten kunnen dat ook wel weer gebruiken.
Alle reacties Link kopieren
Ik ging elke 6 weken, nu al een aantal jaar niet meer geweest. Met dat mesje "schrapen" ze meer, het is geen snijden of iets dergelijks. Wellicht dat je op zoek kan gaan naar een "erkende" pedicure (zoals ProVoet), zodat dat misschien veiliger voelt?
Dat is een goed idee.
felice71 schreef:
26-05-2020 16:47
Bij een goede pedicure voel je daar niks van en heb je straks mooie zomervoetjes!
Misschien heeft ze wel maat 45.
Alle reacties Link kopieren
Blankepit schreef:
26-05-2020 17:04
Misschien heeft ze wel maat 45.
Dan kan ze toch nog steeds mooie zomervoetjes hebben na een pedicure behandeling?
Always look on the bright side of life
Alle reacties Link kopieren
Ik haat naar de pedicure gaan hartgrondig. Ik zou er nooit komen als ik niet een vergroeide teen had. Die teen drukt op een verkeerde plek tegen zijn buurman, en dat zorgt voor een terugkerende likdoorn en extra (pijnlijke) botvorming bij die teen. Af en toe moet er dus iets aan gebeuren en als ik er dan toch ben, krijgen mijn voeten gewoon een goede beurt.
Afschuwelijk vind ik het. Het doet geen pijn, maar ik vind het een ontzettend naar gevoel. Hate every minute, en dan kan ik er weer tegen.
Ik ben daardoor ook eigenwijs en ga pas als de pijn weer terug komt, eerder niet. Nu gaat het al vrij lang goed. Dan ga ik dus ook niet. Mijn voeten hebben verder niet bijzonder veel verzorging nodig, vind ik zelf in ieder geval. Zien er prima uit in open schoenen.
Ter referentie: ik kan er in het normale dagelijkse leven ook absoluut niet tegen als er iemand aan mijn voeten komt. Het is een soort aangeboren afkeer.
Als jij dat niet hebt, zal het heus allemaal meevallen. Ze heeft me in ieder geval nog nooit verwond.
Flowerspowers schreef:
26-05-2020 17:06
Dan kan ze toch nog steeds mooie zomervoetjes hebben na een pedicure behandeling?
Ik dacht bij voetjes gelijk aan van die iniminievoetjes. :-D
Alle reacties Link kopieren
Voor eelt (en lees veel) wordt hier in huis een puimsteen gebruikt na het douchen. Gewoon van de HEMA. Daarna met een vijl regelmatig bijwerken.
Dit is tot nu toe heel effectief.
Als klagen telde als werk, dan had mijn ex zich ook moeiteloos een Mercedes kunnen veroorloven.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het heerlijk een pedicure! Voeten voelen daarna weer zo fris aan. Doet helemaal geen pijn! Als ik naar de chinees ga dan doen ze het met een mesje/rasp en ga ik naar een grotere dan hebben ze een soort elektrisch apparaat maar beide doet geen pijn! Soms de voet/drukpunt massage die ik erbij krijg bij de chinese salon ;)
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het heerlijk. Mijn pedicure pakt je voeten stevig beet, dus kietelen doet het niet. Uitschieten met het mesje ook niet.
Bij mij doet ze het volgende wanneer ze het eelt op mijn hielen weghaalt: eerst een soort schuurbandje erlangs, dan een soort apparaatje met een ronddraaiend mesje en ook nog met een klein chirurgisch mesje de laatste plekjes weghalen. Maar de volgorde kan ook precies andersom zijn. :P
het doet geen pijn in ieder geval.
Je moet erop te vertrouwen dat als hij bij je weg wil, hij heus wel weggaat. En tot die tijd is hij vrijwillig bij je. (Murrmurr)
Alle reacties Link kopieren
Heerlijk en absoluut nooit pijn. Tenzij misschien een klein beetje bij een ingegroeide nagel. Maar net dan heb je een pedicure nodig. Ik ga om de 6 weken en hoef me nooit te schamen om mijn voeten.

Vroeger dacht ik ook dat ik niet tegen het kietelen zou kunnen. Maar dat doet het helemaal niet.
I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
Ik ben een paar jaar geleden ook voor het eerst naar de pedicure gegaan omdat ik ik last had van een nagel en ik bijna op vakantie ging. Echt het was zo fijn en de pedicure waar ik heen ga doet niet aan voetbadjes maar verzorgt zo je voeten. Het was wel even vervelend toen ze bij die gevoelige plek kwam maar daarna was ik wel van het probleem af en ik had op vakantie veel minder last van m'n voeten.

Ik doe het nu eigenlijk alleen als ik ergens last van heb of op vakantie ga maar als ik het geld had om vaker te gaan....
Alle reacties Link kopieren
Laat ze aub NOOIT een mesje gebruiken. Het eelt komt dubbel zo snel terug en wordt ontzettend hard.
Iedere schoonheidsspecialiste kan je dit vertellen. De reden waarom ze mesjes gebruiken is puur voor het gemak maar het is echt heel slecht. Vooral bij de goedkopere schoonheidssalons gebruiken ze graag mesjes. Dan kunnen ze mensen snel weer de deur uit krijgen.
Alle reacties Link kopieren
mijn (medische) pedicure gebruikt een elektrische vijl, maar ik ben super gevoelig :$ het kietelt altijd bij mij, vandaag lag ik ook weer in de scheur tot ergenis van mijn moeder
Relax we're all crazy, it's not a competition
Rouge__ schreef:
26-05-2020 18:32
mijn (medische) pedicure gebruikt een elektrische vijl, maar ik ben super gevoelig :$ het kietelt altijd bij mij, vandaag lag ik ook weer in de scheur tot ergenis van mijn moeder
Ja mijn medisch pedicure doet dat ook en normaal kan ik ook helemaal niet tegen gekietel daar maar als ik dan gewoon praat of heel erg op iets anders focus dan gaat het wel gelukkig. Nooit mesjes gezien, wel meerdere haakjes om vuil rondom de nagel weg te halen enzo.
Thx allemaal voor de reacties.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven