Gezondheid alle pijlers

Gastric bypass & sleeve

18-10-2019 00:15 204 berichten
Alle reacties Link kopieren
Beste forummers,

Onlangs heb ik Az-sint jan ziekenhuis in Belgie gebeld over dat ik een maagoperatie wil ondergaan, maar niet voldoe aan de voorwaarden. Ik heb namelijk een bmi van 30. Zij gaven in de mail aan dat ik geopereerd kan worden mits ik zelf de operatie betaal en kan bellen naar een nummer om een afspraak te maken. Op de website staan er geen prijzen. Ik wil morgen bellen, maar ik ben heel benieuwd wat de prijzen zijn. Zodat ik alvast kan nadenken. Wie weet toevallig wat de prijzen van dr. Dillemans in Brugge zijn? Zijn er mensen die met een lager MBI een operatie zijn ondergaan? ik ben 80 kilo en 165 en gek genoeg een taille-omvang van 115 en probeer al 9 jaar te af te vallen.
Alle reacties Link kopieren
hauhauhau schreef:
18-10-2019 18:34
ik heb eigenlijk gewoon obesitas maar volgens de regels niet. Soms denk ik was ik maar dikker

Dit slaat natuurlijk nergens op. Je hebt géén obesitas, want je bmi is lager dan 30. Dat zijn nu eenmaal de regels, het slaat nergens op om etiketjes op jezelf te plakken die niet op jou slaan. Je hebt alleen maar overgewicht. En een psychisch probleem. Zie je nou zelf niet wat voor kronkel je in je hoofd hebt als je dikker zou willen zijn zodat je dan kunt 'bewijzen' dat je obesitas hebt, terwijl je doel is om af te vallen? Of klinkt het interessanter om te zeggen dat je obesitas hebt?
Ga naar een psych, echt.
Juist als je plaatselijk in verhouding meer vet opslaat zou ik naar de endocrinoloog gaan. Dan wordt je stofwisseling beter getest dan bij een standaard bloedtest voor de schildklierwaarden. Vind het sowieso bijzonder dat je zonder tussenkomst van een endocrinoloog een GBP mag laten doen.
Alle reacties Link kopieren
Beste hauhauhau, ik begrijp heel goed dat jij baalt en dat je NU snel actie wilt hebben.

Je geeft aan dat je al 9 jaren aan het proberen bent om af te vallen. Je bent 25, dat betekent dat je vanaf je 16de (misschien al langer) aan het diëten / lijnen bent.

Zeker wanneer je zo jong gaat diëten (zonder professionele begeleiding) kan dit je stofwisseling erg verstoren. Je lijf weet gewoon even niet wat een gezonde stofwisseling is.

Nu gaan opereren, en je stofwisseling nog verder verstoren neem extra risico's mee. De kans dat je stofwisseling en spijsvertering volledig van slag raken en je daardoor allerlei (blijvende) klachten krijgt is dan een mogelijkheid.

Je wilt geen traject in, geen betutteling, etc. Alleen ben ik van mening dat goede begeleiding jou veel beter kan helpen. Maar dit proces duurt langer.

Ken je het boek "Vet Belangrijk"? Dit boek is geschreven door 2 internisten, eentje gespecialiseerd in overgewicht en de ander is gepromoveerd op bruin vet. In hun boek wordt goed beschreven hoe stofwisseling werkt. En dat bij bepaalde personen koolhydraat beperkt goed werkt, terwijl andere mensen beter vetarm kunnen eten. Er zijn namelijk heel veel factoren die van invloed zijn op je stofwisseling. Een deel is aangeboren (je genen), maar ook voeding, stress, beweging, etc hebben invloed op je stofwisseling.

Zoek hulp. Parkeer het idee voor een operatie voor nu. Het kost heel veel geld, je voldoet niet aan de voorwaarden (daar is echt een reden voor!), en het is een permanente ingreep met mogelijk langdurige vervelende bijwerkingen en het gaat je heel erg veel geld kosten.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
hauhauhau schreef:
22-10-2019 22:04
Wat snap je niet? 72 kg is veel voor iemand die 1.65 is. Aangezien ik een buikomtrek van over de 100 heb is er wel wat mis.
Het is niet veel en zeker niet tè veel. En als je eens gaat werken aan je eetpatroon en levensstijl, moet het je ook lukken om onder de 72 kg. te komen. Alleen ben je blijkbaar nog steeds op zoek naar de makkelijkste weg, niet door hebbende dat dat eigenlijk de moeilijkste weg is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven