Gezondheid alle pijlers

Hoe herken je een longontsteking?

03-03-2008 15:07 42 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo.



Mijn vraag is wel duidelijk.

Zijn er hier mensen die er weleens een gehad hebben?

Wat zijn dan de klachten?



Ik heb dus op dit moment klachten.

Geirriteerd gevoel bij ademhalen.

Veel hoesten en dat is pijnlijk.

Een wat drukkend gevoel op mijn borst (maar wel meer bovenaan,in het midden)

slijm ophoesten.

Erg kortademig.

Ik heb geen koorts.



Het kunnen natuurlijk verschillende dingen zijn.

Ik braak dagelijks (eetstoornis) dus misschien is het mijn slokdarm.

Ik rook,ook niet gezond natuurlijk. Overdag bijna niet,maar sávond laat best veel.



Ik weet dat ik het beste naar de dokter kan gaan.

Wil gewoon graag weten of het eigenlijk wel nodig is met deze klachten,kan natuurlijk ook gewoon weer over gaan.

Ga niet graag naar de dokter.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb twee keer longontsteking gehad in het verleden. Bij de ene keer moest van de dokter ik 48 uur in bed blijven liggen en 5 dagen na de diagnose me bij hem melden. Toen ontdekte hij nog een kleine ontstekingsplek en wilde hij dat ik röntgenfoto's van mijn longen liet maken. Toen was de laatste ontsteking verdwenen. Na 2 dagen voelde ik mij al prima.



Bij de tweede keer kreeg ik medicatie. Ik weet de naam niet meer. Weer 2 dagen na de diagnose voelde ik me prima.



De voortekenen bij de eerste keer was flink hoesten dat - als ik naar buiten ging - flink verergerde. De dag daarna was ik doodziek. In beide gevallen liet ik de dokter komen en de diagnose vaststellen.



Longontsteking is een gevaarlijke aandoening, maar ik genas er vreemd genoeg erg snel van.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Elmie schreef op 10 maart 2008 @ 11:46:

Ik ben vorige week woensdag toch naar de huisarts gegaan en die zei dat ik geen longontsteking had. Ik heb wel een antibioticakuur voor een week meegekregen omdat mijn keel erg rood was. De benauwdheid op de borst is nagenoeg weg maar op mijn longen ben ik nog steeds benauwd. Wel minder maar als ik me maar even een beetje teveel inspan, en dat is dan stof afnemen in huis of te geconcentreerd iets doen dan ben ik weer benauwd. Als mijn vriend over bepaalde gedeelten van mijn rug wrijft, voel ik dat gelijk aan mijn ademhaling. Ik vind het maar raar dat dat bij een gewone verkoudheid hoort zoals de arts zei. Ik voelde me ook niet echt serieus genomen. De kuur is t/m donderdag. Als ik dan nog benauwd ben, al is het maar een klein beetje, ga ik toch maar naar de arts want ik ben bang dat het dan weer helemaal terug komt als ik stop met de kuur.

De mensen die een longonsteking hebben gehad: was het over na de kuur en zo niet, ging je terug naar de arts? Of niet en ging de longonsteking vanzelf over? Volgens de arts heb ik dus geen longonsteking maar ik ben wel al ruim een week benauwd en dat vind ik niet normaal.



Bedankt alvast voor de reacties.



Iry, hoe is het met jou dan nu?!
Bij mij ging het heel langzaam over. Ik ben niet zo'n held in het letten op mijn lichaam, dus ik voedde mijn ontsteking enkel maar door niets te eten en gewoon net te doen alsof ik niks had. Benauwdheid kan ook door een keelontsteking of bronchitis komen. Of te veel sigaretten ;) Longontsteking is niet zo eng als je voor de rest gezond bent. Tien procent gaat er aan dood, maar dat zijn eigenlijk altijd kinderen, oudjes en mensen met een auto-immuunziekte. Ik was enkel bang voor het eventueel overspringen van de bacterie naar mijn hartzakje (waarom ik dat dacht is onduidelijk, wellicht te veel info op internet?). Ik heb er lang mee gelopen, maar ik rook ook en heb niet zo'n geweldig voedselpatroon.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Elmie.

Wat vervelend dat je je nog niet fit voelt.Wel goed van je dat je naar de huisarts bent geweest.

Ik heb vorige week uiteindelijk toch twee dagen doodziek op bed gelegen(wat voor mij uniek is)



Ben daarna wel wat opgeknapt,maar ook nog niet fit.

ik ben wel minder benauwd en het hoesten is ook minder.

Binnenkort moet ik eigenlijk wel een keer naar de huisarts , ivm met mijn eetstoornis moet ik regelmatig een bloedonderzoek laten doen.Dan laat ik toch wel even luisteren.
Alle reacties Link kopieren
hallo,



Ik wilde even zeggen dat ik op dit moment een zware longontsteking heb.Dit is al de 2de in 3 maanden tijd dus voor degene die voor de eerste keer een longontsteking hebben gehad die kunnen beter voorzichtig zijn zodra je pijn in je keel krijgt en je gaat veel hoesten kun je beter naar de dokter gaan.

Ik heb er nu van geleerd helaas moet ik nu al 2 weken thuis blijven vanwege de ontsteking maar het is niet anders.

Dus mensen als jullie het al een keer hebben gehad en je hebt een vermoeden dat je het weer zou kunnen hebben ga dan meteen naar de dokter.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vorig jaar maart een longontsteking gehad. Ik ben heel hard op mezelf, dus ga niet gauw naar de dokter toe.Ik had al lange tijd last van een hele rare hoest. (je hoorde gewoon aan dat hoestje dat het niet goed zat) Op een dag op mn werk was ik zo duizelig en had zo'n hoofdpijn. Toen ik thuis kwam ben ik op de bank gaan liggen, ik was helemaal uitgeput. Ik dacht dat het gewoon een griepje was. Die week kreeg ik ook koorts (niet hele hoge koorts) en had het heel erg benauwd.Ik heb de hele week op de bank gelegen. Ik had dagelijks hoofdpijn, was alleen maar moe en als ik opstond was ik heel duizelig. Na een aantal dagen ben ik naar aandringen van mn moeder naar de dokter gegaan, zelf dacht ik: (ach niet zo aanstellen, na een paar dagen is het weer over, gewoon een griepje). De dokter luisterde met een stethoscoop op mijn rug terwijl ik diep in en uit moest ademen. Ze dacht aan hyperventilatie of de ziekte van pheifer. Ik moest te bloed prikken om te kijken of dit het werkelijk was. Na een aantal dagen was de uitslag. Dit bleek het niet te zijn. De doktor begon over een longontsteking, maar twijfelde omdat ze het niet goed kon horen. Er moest een rontgenfoto gemaakt worden, dus die middag ben ik naar het ziekenhuis gegaan. En, ja het was een longontsteking. Ik kreeg een antibiotica mee. Na een aantal dagen ging het al stukken beter. Achteraf ben ik wel te vroeg weer aan het werk gegaan. Daar kwam ik ongeveer een jaar later achter. Want ik was lange tijd na de longontsteking nog heel vaak moe. Dat heeft me mn baan gekost.



Vorig weekend was ik heel moe. Ik was niet eens op stap geweest. Maar lag wel bijna de hele dag op bed. De maandag kreeg ik last van mn rechterzijde van mn hoofd tot acher mn oor. Een soort van druk die er op stond met af en toe hoofdpijn dat heeft tot nu toe aangehouden, (vandaag al een stuk minder). De dagen erna kreeg ik last van een steek onder mn rechterborst en had het benauwd. Dit vertelde ik mijn ouders de donderdag. Mn vader dacht aan een longontsteking, ikzelf ook. Omdat het zoveel leek op vorig jaar. Maar was er nu veel eerder bij. Ik ben de volgende ochtend gelijk naar de huisarts gegaan. En ja het was een longontsteking. Ik heb een antibioticakuur meegekregen. Het is nu zondag en voel me nu al stukken beter.



De symptonen die ik had bij een longontsteking:



- Benauwd

- Hoofdpijn

- Moeheid (Ik ga gauw op de bank liggen)

- Koorts (alleen de 1e x, omdat ik er zo laat bij was)

- Jezelf helemaal slap voelen ( ik heb b.v gauw last van moeheid in mn voeten)

- Geen honger hebben

- Duizelig zijn

- Steken (onder mn borst en in mn zei)

- Kortademig

- Suf
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een zware longontsteking gehad. Begon met ontzettende spierpijn in mijn benen, ik kon nauwelijk lopen. Toen grieperig voor een week ofzo, wat beter leek te gaan na een dag of 9, wel nog een vervelende hoest, maar toen ik weer aan het werk was merkte ik dat mijn hartslag veel sneller was en dat ik niet goed kon ademhalen. Die middag naar huis en toen ging het snel slechter. Die nacht kon ik niet slapen omdat ik niet kon liggen zonder te hoesten. Ik heb zo hard gehoest dat ik ervan moest overgeven. De volgende dag de hele dag thuis gebleven met het gevoel alsof er een olifant op m'n borst zat. Toen pas naar de dokter gegaan - héél stom -- véél te laat.

Resultaat na rontgenfoto's CT scan en 3 verschillende dokters: zware long ontsteking, ik ben er 6 weken heel erg ziek van geweest, heb 6 weken lang antibiotica gehad, in combinatie met ik geloof wel 4 andere medicijnen. Het hele huis rook als een ziekenhuis van de medicatie lucht die van mij af kwam!

Ik ben in totaal 10 kilo afgevallen (was niet nodig - ik zag er niet uit), ik heb me nog nooit zo ziek gevoelt en zeker niet voor zo lang. Bij mij was het bacteriale pneumonia - niemand kon verklaren hoe ik eraan was gekomen.



Ik denk dat anderen, die ziet zulke erge symptomen hadden, er eerder bij waren. Ik zal als ik jou was absoluut naar de huisarts gaan voordat het erger wordt!!



@Elmie - ik ben DRIE keer terug gegaan voordat ik serieus werd genomen. Uiteindelijke bij een pneumologist (weet niet in het NL - longen dokter?) beland en die kon niet geloven dat de huisartsen (3 verschillende geweest) mij niet eerder hadden doorverwezen. Zoals gezegd, ik heb 6 weken antibiotica gehad en ik begon me pas na de 4e beter te voelen.
Alle reacties Link kopieren
H
Alle reacties Link kopieren
Ik heb in het verleden (de laatste keer 17 jaar geleden) twee keer longontsteking gehad.



De voortekenen die ik toen bij mij waarnam (nog geen gevoel van ziek zijn) was hoesten, wat verergerde bij naar buiten gaan.



De volgende dag was ik erg slaperig en ontzettend ziek en hoge koorts, ongeveer 40 à 41 graden. De diagnose die de huisarts stelde was longontsteking (ik heb een keer vaker iets gehad, maar toen was de diagnose infectie aan de luchtwegen).



De behandeling bestond uit 48 uur in bed blijven, niet naar buiten en medicatie en een hoge dosering vitamine C. Na die 48 uur mocht ik naar buiten, maar niet werken. Na 5 dagen was er geen opgelegde beperking meer.



Ik heb één keer gehad dat de arts zei dat ik over 5 dagen bij hem moest komen. Toen was er een restant-longontsteking en hij stuurde mij voor een longfoto naar het ziekenhuis. Maar daar zat ook al weer dagen tussen. Op de longfoto was niets te zien, dus was ik volledig van longontsteking genezen.



In combinatie met andere ziekten kan de longontsteking tot de dood leiden (sterk afhankelijk van welke ziekten precies en wat de arts als prognose stelt).
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Ik heb overigens ook de term minilongontsteking bedacht. De ontsteking is dan kleiner dan een "gewone" longontsteking. Er is geen sprake van zich ziek voelen, geen koorts, en ook geen strenge regels zoals in bed blijven. Men hoest wel.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Edit: oud topic (2008)
Alle reacties Link kopieren
quote:syrah80 schreef op 08 juli 2012 @ 22:48:

Uiteindelijke bij een pneumologist (weet niet in het NL - longen dokter?) beland...Een longarts of longspecialist.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Twinkle1001 schreef op 09 juli 2012 @ 14:05:

Edit: oud topic (2008) Oh mááán heb helemaal niet naar de datum gekeken. En ik een verhaal van een A4tje neerplakken!
Alle reacties Link kopieren
@Hans66: dank!
oops, oud topic
Alle reacties Link kopieren
Het is een oud topic maar toch wil ik even reageren.

Hoe herken je een longontsteking?, soms helemaal niet zoals in mijn geval.

Pas toen ik bloed opspuugde kwam het uit.

Ik bleek dus al een verwaarloosde longontsteking te hebben, nooit iets van gemerkt en tot op heden nooit vastgesteld wat nu de oorzaak is geweest.
There's nothing fair in this world, there's nothing sure in this world, there is nothing pure, so you better look for something left in this world.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 22-01-2013 11:22
Reden: spam
% gewijzigd
Ik had een week lang 39+ koorts.



Oh gut, oud topic...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven