Gezondheid alle pijlers

medische missers

08-03-2012 16:51 67 berichten
Alle reacties Link kopieren
zoals sommigen van jullie weten zijn mijn ouders beiden ziek (galwegkanker/beenmergkanker, moeder gaat dood)

maandag bloed controle gehad en gisteren zei de HA tegen mij dat alles goed was,

spreek vervolgens mijn vader en blijkt het helemaal niet goed te zijn!

hb is omlaag!wou dit ff kwijt,

en ben meteen benieuwd naar meer van dit soort verhalenzo heeft een huisarts hier in de buurt eens , bij wijze van spreken,

iemand met een probleem in linkerbeen met het rechterbeen naar het zhuis doorgestuurd.
Alle reacties Link kopieren
o en het topic heet medische misser ik heb nergens gezegd dat ik dit een medische misser vind.
Alle reacties Link kopieren
Het niet letterlijk doorgeven van de hoogte van het hb-gehalte is geen misser hoor, dat is meer een slordigheidje of een verkeerde interpretatie.....
Alle reacties Link kopieren
kuukelsaan lees mijn reactie boven die van jou
Ik kende iemand met een mesothelioom (zwaarste vorm van longkanker). Hij was al oud, 82 en wilde geen verdere palliatieve behandeling). Levensverwachting: 4/6 weken. De beste man heeft nog 8 maanden goed kunnen genieten van het leven.Dokters hebben geen glazen bol. Wees blij met de extra tijd die jullie is gegund!
Misschien moet je de topictitel laten wijzigen, wordt dat ook niet verkeerd geïnterpreteerd.
Alle reacties Link kopieren
@Milo: dat ze geld hebben gekregen van de gemeente heeft niets met de rechtszaak te maken hoor! Dat is geld uit het wmo-potje en daar heeft (iedereen) recht op die gehandicapt of ziek geholpen moet worden met aanpassingen. Datzelfde geldt voor de awbz.
Alle reacties Link kopieren
@ikbenevelyn: lees dat mijn reactie tegelijk met die van jou gepost was om 17.25 uur.
Alle reacties Link kopieren
ik vind dat dokters daar sowieso gewoon geen uitspraak over moeten doen,

het zou beter zijn als ze gewoon zouden zeggen dat daar niets over te zeggen valt ,

dat de een weken haalt terwijl de ander er nog een jaar mee leeft
Alle reacties Link kopieren
@kuukelesaan oeps
Alle reacties Link kopieren
@kuukelesaan ja klopt, is een lang verhaal ze wilde hem met een taxibusje laten meerijden maar dat kan niet met zijn rug (die stoelen en de hobbels in de weg enz) mijn moeder heeft bij alle mogelijkheden moeten laten zien dat dat niet mogelijk was zodat hij zijn eige vervoer zou krijgen. vind het blachelijk dat ze zo tegewerken maar goed, ik ga weer terug naar me eige topic lekker dagdromen over leuke dingen
Tegenwoordig is het veel lastiger om medische missers onder de pet te houden.Ten eerste is de patient veel mondiger, ten tweede is de familie ook veel mondiger (niet onbelangrijk) ten derde is de dokter niet meer iemand zoals vroeger waar tegenop werd gekeken en ten vierde is naam en toenaam van arts en ziekenhuis zo openbaar (denk aan internet waar je alle dokters een cijfer kunt geven).
Alle reacties Link kopieren
Geeft niet!!
Alle reacties Link kopieren
quote:ikbenevelyn schreef op 08 maart 2012 @ 17:20:

abc mijn vader en ik zijn het aanspreekpunt we worden beiden op de hoogte gesteldDan is het inderdaad raar dat jullie verschillende informatie krijgen. Maar een medische misser vind ik het nog steeds niet. Het verhaal van Kuuk, dat is een medische misser.
Was jij erbij dat hij een prognose deed? Of heb je het van horen zeggen?Mensen horen vaak maar een fractie van wat er verteld wordt bij een arts, ongeveer 10%. De rest wordt aangevuld met eigen interpretatie. Kan het zijn dat dat bij jullie ook het geval is?
Alle reacties Link kopieren
milo gelijk heb je droom maar mooi
Alle reacties Link kopieren
nee , ik ben pas "ingezet" na de prognose

anyway, we kunnen alleen nog maar van mams genieten nu ze er nog is ,

meer kunnen we toch niet doen.
Alle reacties Link kopieren
Door een fout tijdens de operatie tig jaar geleden in een oogziekenhuis in Rotterdam is mijn schoonmoeder haar oog kwijt. DIt is nu een glazen oog.

Dat zij altijd pech heeft is een feit: ze wordt geopereerd aan haar neus: verkeerd ingeschat door arts en heeft nu meer last al ervoor.

Haar teen. routineklus grote teen rechtzetten: bij haar wordt de pin weer scheef in de teen gezet waardoor de ene naar de andere ontsteking zich voordoet.

vorig jaar is zij door onoplettendheid/geen zicht/wat dan ook s avonds gevallen op straat. Ze was alleen en is met haar gezicht plat op straat gevallen:gevolg het goede oog aan gruzelementen (letterlijk,ik heb het helaas gezien). Oogarts heeft direct snachts geopereerd en vertelde dat zij nooit meer wat zou zien maar hij liet het oog maar zitten omdat het andere ook al glas was en heeft het zo weer in elkaar gefrobeld.

wonder boven wonder heeft toch ietsiepietsie van haar zicht terug en met een lens kan ze zelfs met dat oog weer wat lezen. Met een bril niet omdat ze iets mist in haar oog wat alleen met een speciale lens kan rechtzetten. Echter is het oog zo raar in elkaar gefabriceerd zonder nadenken dat een lens niet pas omdat het ook scheef is. Zeker een medische misser door een oogarts die dit geval aan een specialistisch ziekenhuis had moeten overdragen.

bovenal is het de positiefste vrouw op aarde maar meeeeen wat een pech heeft zij met ziekenhuizen.Mijn tante werd met haar darmklachten telkens naar huis verwezen met stress/eetpatroon/nog een keer stress totdat ze doorverwijzing geeist heeft. Diagnose: darmkanker. Gelukkig heeft zij na vele chemo;s het "overwonnen" tot nu toe na jaren. De huisarts is wel uit zichzelf bij haar geweest met excuses waar je dan niets meer aan hebt. ze hadden er veel eerder bij kunnen zijn en de kans dat het nu terugkomt is 80%.
Puck
Meestal wordt de prognose ook niet zo stellig beweerd. "statistieken wijzen uit dat met dit ziektebeeld een levensverwachting bestaat van....weken/ maanden, maar dat is bij iedereen verschillend"
Alle reacties Link kopieren
ik mis een stuk vinger omdat de seh van een ziekenhuis me wegstuurde.

ik moest via een hap.

Dat ik vertelde dat mn vinger er op 2mm na aflag mocht de pret niet drukken. Ik moest wieberen.Nu met mn opleiding weet ik dat ze je niet zomaar meer weg mogen sturen. Dikke fout dus.De hap heeft me vervolgens niet meer terug verwezen. Ook een dikke fout.

Een specialist waar ik later kwam om m uiteindelijk toch te amputeren omdat ik er zo last van had zei; als je direct naar hier was gekomen had ik m kunnen redden.

Dit was in een academisch ziekenhuis.

Hij zei dat hap en seh en het ziekenhuis later dikke fouten hebben gemaakt.(heb een lang traject gelopen voor de amputatie op de pijnpoli van een perifeer ziekenhuis)Ikbenevelyn; heel veel sterkte met je ouders!!!
Mijn schoonzusje werd na een buikecho naar huis gestuurd met de opmerking "ga maar rustig op vakantie en na de vakantie plannen we een kleine ingreep in om de cyste van je eierstok te verwijderen". Helaas is zij in de vakantie ter plaatse opgenomen, geopereerd met een daarop volgende diagnose Krukenberg tumor, laatste stadium. 8 maanden daarna was ze overleden.Mijn moeder werd met verlammingsverschijnselen door de huisarts naar huis gestuurd "mevrouw het zit tussen uw oren". Na vele onderzoeken bleek ze een zeldzame chronische spierziekte te hebben. Gelukkig wel behandelbaar, zodat ze inmiddels bijna geen klachten meer heeft.
idd, het is een levensverwachting, niet een voorspelling. ik kan me voorstellen dat je het ook gewoon niet wil weten zoiets. het moet zo confronterend zijn.is het probleem eigenlijk echt die arts die iets onduidelijk doorgeeft, of maak je je misschien zorgen? je reactie op die hb vind ik wat overdreven, misschien is het je allemaal wat teveel. (hopelijk vat je dit niet verkeerd op, je zit in een super moeilijke situatie, het ligt nogal voor de hand dat het iemand teveel wordt zeg maar)
Alle reacties Link kopieren
Ik heb inmiddels al 2 diagnoses gekregen, waarvan de klachten eerder niet serieus werden genomen.

"Maar Wazig, dat kun jij niet hebben, je bent te jong en het komt maar zelden voor!"

Nu wacht ik op diagnose 3, waarvan ik de klachten aan de telefoon doorgaf ivm een afspraak, waarbij de assistente al zei: nou dat kan helemaal niet het zal wel "dit en dat zijn"(ivm privacy zeg ik even niet wat). Gelukkig weet de h.arts dat hij me nu serieus in de klachten moet nemen aangezien hij het eerder ook mis had en mij veel verdriet had kunnen besparen.

Dat je iets krijgt qua gezondheid okey, maar dat je klachten niet serieus genomen worden en maar aangeduid worden alszijnde dat het tussen je oren zit. Vind ik wel heel erg. Vooral als je pas jaren later de juiste diagnose krijgt en het "dan al te laat"is.

Ik ben er nog steeds helemaal kapot van en mijn wereld staat op zijn kop.Voor iedereen die iets dergelijk meemaakt, of meemaakt; veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
jee mensen wat een verhalen

sterkte allemaal

trouwens nog wat,

ik heb de HA gebeld en gezegd dat ik hulp nodig heb omdat ik niet weet hoe ik moet omgaan met mijn verdriet,

zijn assistente belde mij terug met de mededeling:

de dokter heeft een receptje doorgefaxt je kunt vanmiddag medicijnen ophalen bij de apotheek.

heb ik oxazepam 3x daags gekregen , terwijl ik een kindje van 1.5 heb!

voor de duidelijkheid,

ik neem er als het echt niet anders kan eentje voor het slapen gaan.
quote:ikbenevelyn schreef op 08 maart 2012 @ 20:00:

jee mensen wat een verhalen

sterkte allemaal

trouwens nog wat,

ik heb de HA gebeld en gezegd dat ik hulp nodig heb omdat ik niet weet hoe ik moet omgaan met mijn verdriet,

zijn assistente belde mij terug met de mededeling:

de dokter heeft een receptje doorgefaxt je kunt vanmiddag medicijnen ophalen bij de apotheek.

heb ik oxazepam 3x daags gekregen , terwijl ik een kindje van 1.5 heb!

voor de duidelijkheid,

ik neem er als het echt niet anders kan eentje voor het slapen gaan.Wat had je dan van de huisarts gewild?
Alle reacties Link kopieren
quote:louisavuitton schreef op 08 maart 2012 @ 20:03:

[...]

Wat had je dan van de huisarts gewild?

Een huisarts is er in zulke gevallen om meer duidelijkheid te verschaffen over de situatie, eventuele vragen te beantwoorden (bijv de verschillen in uitslag van het bloedonderzoek) en de omvang van het (psychische) probleem in kaart te brengen. Daarna eventueel verwijzen voor psychologische hulp.En voor 'niet kunnen omgaan met verdriet' gaat een oxazepam niet helpen. Het probleem/de onduidelijkheid/het verdriet verdwijnt daarmee namelijk niet. Het zou pas voorgeschreven moeten worden wanneer TO zegt dat ze zo in de stress zit, 's nachts geen oog dicht doet en dat zij niet 'normaal' kan functioneren vanwege de situatie. En dan alsnog ben ik van mening dat de huisarts eerst de situatie volledig in kaart moet brengen. Daarmee bedoel ik de manier waarop TO omgaat met de situatie en haar verdriet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven