Gezondheid alle pijlers

Melatonine, werkt niet iedere nacht.

20-02-2010 07:47 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ik ben sinds deze week begonnen met het slikken van melatonine vanwege mijn inslaapproblemen.

De eerste nacht werkte het prima, de tweede nacht viel ik na 2 uur inslaap, de derde en vierde nacht ging weer prima en vannacht was het weer uien en heb ik twee uur geslapen.



Herkent iemand dit? Heeft iemand verder nog tips?



Ik slik de pil iedere avond op hetzelfde moment. Ongeveer een uur van te voren. Voordat ik naar bed ga drink ik dan nog een beker warme melk en ga ik 20 minuten rustig lezen.



Daarna ga ik lekker op bed liggen.... Echt raar dat het niet iedere avond even goed werkt.
Alle reacties Link kopieren
Zoyla Losec is inderdaad een middel voor maagproblemen, maar een van de bijwerkingen is dat het helpt om Melatonine af te breken. Mijn zoon maakt zelf te kort en te weinig Melatonine aan, maar kan de kunstmatige Melatonine zelf niet afbreken.



Je hebt gelijk, Melatonine valt niet onder slaapmedicatie (ondertussen beleef ik het wel zo in mijn denken). Maar het zorgt in ons geval ervoor dat de Melatonine zich kan blijven opbouwen in het begin van de avond, en dat zorgt ervoor dat je inslaap valt. In de loop van de nacht zakt het melatoninegehalte en dat zorgt er dus voor dat je weer wakker wordt. Door de juiste dosering Melatonine kan je dus makkelijker inslaap vallen en ook langer doorslapen. Hier is ook onderzoek naar gedaan, en bij de grootste groep was een verbetering te zien op in- en doorslapen. Voor alle duidelijkheid spreek ik hier over gegevens die gevonden zijn bij mensen met een verstandelijke beperking en autisme plus in sommige gevallen adhd. Ik hoop dat zo mijn eerdere verhaal duidelijker is geworden, het is hier feest om qua het niet slapen dus ik ben wat moe en warrig.



Melatonine kan, zover ik weet, niet zorgen voor een overlijden of andere enge dingen. Maar het zit wel in je lichaam en het moet verwerkt worden, en dat kost tijd. En in zoons geval wordt meer dan 0,1 mg ervaren als een overdosis omdat zijn lichaam dat niet kan verwerken. Nu is de Losec net verhoogt van 20 mg naar 2 x daags 20 mg, dus misschien dat we het alsnog kunnen verhogen. Dat moeten we nog bespreken met de specialist.



Het speekselonderzoek wordt alleen in Ede gedaan, of het testmateriaal wordt alleen in Ede verwerkt. De neuroloog die daar werkt is de specialist van Nederland op het gebied van slaapproblematiek, onze specialist werkt nauw met hem samen. Ze doen continu onderzoek, wij zijn onderzoeksmateriaal. En zoon heeft afwijkingen in zijn leverenzymen, cyp's. Die zorgen voor de problemen met het verwerken van medicatie, hij kan helaas heel veel medicatie niet goed verwerken en reageert er extreem heftig op. Hij kreeg anti-depressiva die als bijwerking dieper slapen had, een volwassen krijgt zo 75 mg, hij starte op 10 mg en eindige op 1 mg en zelf dat kon zijn livhaam niet aan.



Pff.. wordt zo wel een heel technisch verhaal. Als je wilt kan ik je de naam van onze arts geven, dan vind je de naam van de neuroloog erg snel, als je er meer info over wilt natuurlijk.

Ik ga nu slapen, maar kom hier nog wel even kijken vandaag.



@ Groll, was het leven maar zo makkelijk.
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik zelf amitriptyline 1x 10 mg voor het slapen gaan en ik slaap veel beter dan vroeger, maar toch, als er iets gebeurt waar ik over lig te piekeren dan slaap ik veel minder goed in. Zoals vannacht, vanwege de kabinetscrisis. Als ik overigens echt wil dan kan ik mezelf altijd in slaap hypnotiseren. Maar vermoedelijk wil ik dan niet echt; ik wil piekeren.



Sesamstraat zei het heel treffend: "omdat mijn hoofd niet slapen wil".



Alcohol heeft bij mijzelf trouwens een negatief effect; ik lig ervan wakker.
Alle reacties Link kopieren
Grappig Groll, dat was het middel dat is precies wat mijn zoon voorgeschreven heeft gekregen. En echt niet dat hij langer sliep. :(



Ik weet trouwens voor mezelf dat ik bij slaapproblemen juist moet vasthouden aan een ritme: zelfde tijd naar bed (niet te laat), niet uit bedgaan, niet gaan drinken enz enz. Heb heel even slaapmedicatie gekregen, maar daar voelde ik me verschrikkelijk bij. Dan maar niet slapen, maar gelukkig kwam de slaap uiteindelijk weer. Was trouwens pas na een overlijden dat ik om medicatie heb gevraagd, anders had ik hier ook niet naar gegrepen. Maar niet bij iedereen is het hoofd de oorzaak van het niet kunnen slapen.
Alle reacties Link kopieren
Hm, zonder hoofd sliep je eeuwig
Ik slik zelf, af en toe, temazepam. Ongeveer eens in de week schat ik. Ik heb de 10 en de 20 mg. Ik heb ontzettend inslaap problemen sinds mijn dochter kanker kreeg. Opzich kan ik goed tegen weinig slaap, maar na bijna 3 jaar maar 1 tot 4 uur te slapen per nacht, zit ook ik er behoorlijk doorheen...
Alle reacties Link kopieren
Off topic maar gaat het nog steeds goed met je dochter Zoyla? Heb je topic weleens gelezen en ik had niet in je schoenen willen staan, heb wel ontzettende bewondering voor de kracht die je laat zien.



Moeders zijn sterk, maar ook wij hebben onze slaap nodig! Ik geloof dat ik sinds de geboorte van mijn zoon niet meer normaal slaap, de laatste jaren niet meer dan 4/5 uur per nacht. Gelukkig meestal niet omdat ik niet in slaap kan komen, maar omdat hij zo achterlijk vroeg wakker wordt. Ik denk/hoop dat jouw hoofd met de tijd ook de rust vind, zodat je weer een slaappatroon kan opbouwen. Want dat speelt ook mee, jaren met een verstoord slaappatroon zorgen ervoor dat je lichaam niet meer beter weet dan zo (slecht) te slapen.



Eeuwige slaap klinkt soms ook bevrijdend.
Alle reacties Link kopieren
quote:Teszje schreef op 20 februari 2010 @ 08:44:

Hoi,



Ja ik ben idd de vrouw die 2 en halve week geleden is bevallen van een dochter. Sindsdien heb ik inslaapproblemen...



Ik heb nu 5 mg melatonine gekregen van de huisarts en dit moet ik gedurende een maand slikken.



Ik moest van de week naar de psyc om te kijken of ik geen pnd had, maar zij zeiden dat mijn humeur gewoon aan te weinig slaap lag. Ik denk ook wel dat dit klopt, want als ik heb geslapen dan zie ik het allemaal niet zo somber.



Ik doe sinds twee dagen ook ontspaningsoefeningen, maar ik denk dat ik dit wat langer de tijd moet geven.



Het inslapen kan alles met de hormomen te maken hebben. Maar jemig hoe lang gaat dat duren?



Ik ben iemand die eigenlijk nooit echt ziek is en alles toch wel redelijk wil controleren als het om mijzelf gaat.



Ik geef geen bv, dus mijn vriend doet voorlopig in nacht, om 2 uur en 6 uur de fles geven. Ik wil dit ook niet te lang doen voor hem. Maar hij slaapt als hij zijn bedje ziet.....



Meer advies of herkenbaarheid na bevalling?



Proficiat nog! Inderdaad goed dat je je vriend de nachtvoedingen laat doen, dat geeft jou weer wat rust 's nachts. Ik werd erg onrustig van het feit dat ik er na een paar uur weer uit moest dus mijn man heeft toen ook de nachtvoedingen overgenomen.

Blijf je wel alert op pnd? Ik wil je niet bang maken maar het niet slapen was bij mij het eerste symptoom van een pnd. Goede nieuws is dat ik met medicatie (ad.) wel weer vrij snel goed sliep maar het heeft nog een hele tijd geduurd voordat ik weer een beetje de oude was. Na de bevalling van mijn tweede kind heb ik een week gewacht en toen ik merkte dat ik weer slecht begon te slapen ben ik preventief ad. gaan slikken. Ik werd toen snel weer mezelf en na een half jaar ben ik gestopt (afgebouwd).

Probeer je in ieder geval niet te druk te maken over het niet slapen (ik had allerlei angstgedachten over het niet slapen waardoor het alleen maar erger werd), laat je vriend zolang je slecht slaapt de nachtvoedingen doen en probeer overdag wat afleiding te zoeken.



Sterkte!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven