Gezondheid alle pijlers

Moedeloos door ellendige voeten

17-12-2019 12:59 106 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heb tot een jaar geleden altijd prima op steunzolen in combinatie met de Nike Steady IX prima kunnen lopen. Tot mijn Nikes echt overleden waren en mijn steunzolen ook.
Sindsdien is het niets anders dan ellende. Ik kreeg eerst maandenlang de verkeerde steunzolen aangemeten voor mijn voeten (veel te zacht) door mijn toenmalige podoloog, die ineens was veranderd van materiaal. Omdat daar steeds van alles mis ging en ik bij iedere aanpassing mijn steunzolen gewoon 3(!!) weken kwijt was, moest ik noodgedwongen door gaan lopen op mijn oude versleten (maar hele harde, stevige) steunzolen.

Alleen liep ik toen tegen het volgende probleem aan.. Zowel mijn oude stevige steunzolen, als die zachte mislukte steunzolen pasten nergens in, doordat ze aan de bovenkant gigantisch uitstaken, ik had 1 paar wat nog redelijk liep, maar die waren te breed (anders paste de steunzool niet) en moest ik zo strak aantrekken dat ik mijn steunzolen (door die zijflappers) compleet krom trok. Uit pure ellende uiteindelijk overgestapt van podotherapeut.

Heb nu weer nieuwe steunzolen, die qua model goed zijn en ook geen zijflappers meer hebben. Maar nu loop ik wéér tegen hetzelfde probleem aan. De schoenen waar ik ze in heb uitgelopen zijn zodanig uit gaan zetten dat ze te breed zijn geworden en ik ga zwabberen met lopen en ik daardoor een ontstoken achillespees heb opgelopen. En ik ben al maanden voor schoenen aan het kijken maar ik loop steeds tegen hetzelfde probleem aan.
1) de schoenen zijn smal genoeg voor mijn voeten, maar de steunzool past er niet in (gaat krom staan). Omdat de steunzool krom staat krijg ik meteen last van mijn achillespees en kuiten die constant verkrampen.
2) de steunzool past er wel in, maar de schoen is te breed voor mijn voet en ik ga weer glijden bij de hiel, of ik glij naar voren, of naar de zijkant..

Ik heb ontzettende smalle voeten, platvoeten en een hele smalle wreef. Ik heb van alles geprobeerd, Mijn schoenen anders strikken, opvullen, dikke sokken, andere schoenen gepast o.a. Durea, Ecco, Gabor, Nike, Asics, en wie weet wat nog meer, maar dan loop ik tegen problemen met de steunzolen aan.

En ik word er zo moedeloos van.. Ik zou op vakantie gaan naar ijsland en dat heb ik af moeten zeggen omdat ik voor geen meter meer kon lopen. En volgende week heb ik ook een vakantie, maar nu doet weer iedere stap zo verschrikkelijk pijn :cry: :cry:

Iemand misschien een gouden tip?
Ik denk datjouw zolen gewoon niet goed genoeg zijn.
Mijn zusje heeft sl heel wat zolen, en ellende gehad en zolen steeds opnieuw moeten laten maken. Tot ze een podoloog aangeraden kreeg.in 1 keergoed. Ik had ook rottige zolen, en heeeele zere voeten. Stand voet was niet goed, persplaatontsteking aan beidevoeten en door fibromyalgie ook hele gevoelige voetzolen en gele stijve pijnlijke voeten/enkels. Ik ben toen ook daar naartoe gegaan, en toen ik zolen voor het eerst paste voelden ze zo goed aan. Ongelooflijk. Ik krijg fysio ( shockwave) voor die ontsteking en langzaamaan gaat t beter.
Als ik op vakantie ga vraag ik altijd aan de dokter om diclofenac 50 mg. Dat haalt de scherpe randjes eraf en kan ik tenminste iets doen en genieten. Bespreek de pijn met je huisarts!
Ik heb soms dagen dat ik bijna niet kan lopen en de tranen van de pijn hoog zitten. Ik snap goed dat je er wanhopig van wordt. Maar ik weet zeker dat een goede podoloog oOk zolen kan makenvoor smalle voeten.
Geniet van je vakantie en succes!
Maris,

Denk ook dat je gewoon de verkeerde steunzooltjes hebt. Heb zelf ook super smalle/dunne en platte voeten.

Zal als ik jou was gewoon Durea E-leest proberen. Dat zijn schoenen met los en uitneembaar voetbed, hebben gewoon genoeg diepte om je losse steunzolen erin te leggen en hebben een hoge sluiting bij de hielen zodat je er niet uit kan lopen. Zal wel altijd kiezen voor een vetersluiting en geen instappers nemen. Want in dat geval moet je ook altijd nog met de tenen klauwen om ze aan te houden.

Steunzolen gewoon eens goed op maat laten maken. Eens bij iemand die echt gespecialiseerd is voor echt moeilijke voeten. Dus niet iets met kuipjes (waar je meer in staat als op), opstaande randen of ezelsoren. Dus gewoon net smal/plat steunzooltje met voetholte en voorvoetsteun. Lekker onbelast laten aanmeten en dus niet belast (zoals staan in z'n vreselijk schuimbakje met roze oase/foam/fondant/mousse). Er zijn wel goede adressen van orthopedisch-instrumentenmakers waar ze dat perfect kunnen in Nederland. Zijn helaas niet de landelijke ketens.
Alle reacties Link kopieren
@MAris..

Ik wilde het niet zeggen maar bij livit zijn ze niet de meest snuggere die je bedenken kan..
heus ga nou maar naar https://www.watvoetenwillen.nl/

en onthou dat het wennen aan steunzolen ook een poosje duurt... (minimaal 2 weken) Ik zelf had ook doorgezakte voeten met een peesplaat ontsteking.. Het niet kunnen lopen herken ik erg goed!! Vooral ook handig met 2 honden.. :-$ :-$

Ik heb bij wittepoel in de uitverkoop nog nieuwe schoenen gekocht waar mijn steunzolen in passen en loop nu heerlijk..

Inderdaad zijn schoenen waar de binnen zool uit kan aan te raden..
succes!

Om je klachten wbt peesplaat ontsteking te verhelpen
* een coolpack gebruiken
* smeren met voltaren
* s'avonds op de bank zitten met je tenen zover mogelijk naar je neus.. (dat doe je door een kniekous aan te trekken waaraan jee bij de tenen en het boord een elastiek vast maak)
* op de traptree gaan staan met je tenen en dan je hielen naar beneden bewegen en 10 seconde vasthouden..
Alle reacties Link kopieren
Tantetilly en annekl waar zijn jullie dan geweest? Voor de steunzolen?
Kan in januari weer nieuwe aanvragen als het goed is..

En ik weet dat ze ze 2 weken in moet lopen. Dat heb ik ook gedaan. In mijn iets te btede schoenen. In mijn schoenen die niet te breed zijn passen ze niet :( dan knellen en drukken ze..

Ik heb durea ook al geprobeerd maar hier hadden ze in de winkels geen breedtematen en de durea schoenen die ik aanhad die pasten niet met de steunzolen. Dan zou ik naar schutrups moeten. Red ik alleen niet voor de 26e.
Hoi ik weet niet of ik namen mag noemen, dus die heb ik je in een berichtje hier gestuurd, dus kijk in je inbox😁!
Ik koop alleen schoenen waar een goede zool is uit te halen. Ik loop op new balance en heb schoenen van gabor.
Maris,

Durea E-leest kan elke Durea dealer voor je bestellen. Als het goed is meten ze je voeten ook op in lengte (maar ook in breedte). Zo kunnen ze het beste bezien wat je precies nodig hebt. De Durea Excellent dealers (kijk maar even op internet) hebben de meeste sortering en keuze (kleuren/maten/leesten). Enkele dealernamen heb ik je zojuist via een persoonlijk bericht doen toekomen. Ook enkele adressen waar ze wel redelijke goede steunzolen (via onbelaste afdrukken) maken staan in het persoonlijk bericht van gisteren en vandaag). Even rekening mee houden, "klant is koning" jij maakt uit wat en hoe je het wilt hebben bij de orthopedisch-instrumentenmaker en niet zij (waar je dan uiteindelijk helemaal niets mee kan. De kosten zijn immers wel altijd immens (€. 200,00 is vaak niets).

Verneem wel nader wat je gaat doen ...

Groetjes,
Anneke.
Alle reacties Link kopieren
En gewoon goede schoenen zonder steunzolen? Regelmatig op blote voeten lopen als dat mogelijk is?
Alle reacties Link kopieren
windring schreef:
24-12-2019 09:55
En gewoon goede schoenen zonder steunzolen? Regelmatig op blote voeten lopen als dat mogelijk is?
met een peesplaat ontsteking op blote voeten is echt geen pretje .. weet ik uit ervaring..
Alle reacties Link kopieren
Duren e-leest kun je ook online kopen, bij Topshoe nu in de sale, maar goed eerst maar op vakantie en de zooltjes in orde!

Ondanks alles fijne vakantie, hoop dat je er toch van kan genieten.
Alle reacties Link kopieren
windring schreef:
24-12-2019 09:55
En gewoon goede schoenen zonder steunzolen? Regelmatig op blote voeten lopen als dat mogelijk is?
Door te lopen zonder steunzolen is de ellende begonnen. Kan nu ook niet meer zonder zolen mijn hiel begint meteen pijn te doen.

Dank jullie wel voor de suggesties. Ik ga er rustig naar kijken en januari kijken voor andere schoenen/zolen. Eventueel anders vragen voor orthopedische schoenen. Al heb ik daar geloof ik een verwijzing voor nodig. Wat betreft de vakantie.. behalve een achillespeesontsteking ben ik vrijdag ook gestoken door een of ander rotbeest op bijna dezelfde plek. Nu een bacteriële infectie te pakken.. opgezwollen, rood, jeukt en brand als een gek. Mag de komende dagen nog niet wandelen (Kan ook niet, verdraag mijn schoen nu niet). Dus nu een antibioticakuur van een week aan het slikken. En hopelijk mag ik dan wel met een rolstoel op vakantie. Hoor ik morgen van de reisorganisator.
Lekkere timing weer hoor. :(
Alle reacties Link kopieren
Nou inderdaad blijf je niet liever thuis, met al dit gedoe?
Maris,

Verschrikkelijk balen dat je wederom in de lappenmand zit. Zal als ik jou was nog maar eens goed overdenken wat je met je vakantie wilt.

Maar had je als kind dan nooit steunzooltjes. Vaak werden kinderen met moeilijke voeten (platvoeten e.d.) door de schoolarts doorverwezen naar de orthopeed in het ziekenhuis. In de meeste gevallen werden het dan steunzolen. Dat was dan vaak i.c.m. van die “leuke” kindercorrectieschoenen van Piedro, Renata of Bunnies (altijd met los en uitneembaar voetbed). Had nog een goed adres voor steunzooltjes in mijn pb richting jou vergeten, t.w. Penders. Zij hebben het type zooltjes welke voor behoorlijk moeilijke voeten worden gemaakt en geadviseerd. Kijk maar even bij de UCBL zolen. Ook onbelast aanmeten volgens gipsvoetjes.

Al bij de “koopjes” van Durea gekeken? Overal is wel de E leest in de uitverkoop. Als je iets tijdloos neemt kan je leuke periode vooruit en maak je ook goede sier bij de orthopedisch-instrumentenmaker als je komt aanmeten. Wat voor maat schoenen heb je dan eigenlijk?
Alle reacties Link kopieren
Nou, ik had inderdaad beter thuis kunnen blijven. Heb de vakantie niet eens af kunnen maken omdat ik ineens allergisch reageerde op de antibiotica. Nog nooit meegemaakt.

Annkel, ik heb als kind nooit steunzolen gehad. Wel altijd speciale schoenen, die ze speciaal voor mij moesten opmeten ivm mijn lastige voeten. Later kon ik nikes dragen dus ben ik op nikes gaan lopen. Toen een tijdje Allstars, maar toen is de ellende eigenlijk begonnen, toen kreeg ik een hielspoor. Sindsdien loop ik met zooltjes. Ik weet eigenlijk niet of wij een schoolarts hadden, ik kan me niet heugen dat ik die ooit heb gezien.

Ik heb nog niet naar Durea kunnen kijken, het liefst koop ik niet meer online en Durea word hier in de buurt niet verkocht in die leest. Ik ga van de week een afspraak maken met de podotherapeut, kijken of aangepaste schoenen een optie is. Ik ga ook nog even jullie tips in de pb's checken, kijken of dat ook een optie is nu ik weer vergoeding heb voor zolen. Ik heb trouwens qua lengte maat 40. Maar qua breedte dan weer niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het zo gehad.. :cry:

Ik had het overlegd emt de podotherapeut. Die gaf aan dat ik hele lastige voeten had en dat die het onderhand ook niet meer wist en dat kijken naar orthopedische schoenen geen slecht idee was. Want die schoenen die ik had gekocht bij Livit hebben ze ook al afgekeurd, blijkt dat de onderzool bij de hak in combinatie met de steunzool te hoog is tov van de zool aan de voorkant (?!) waardoor ik pijnklachten kreeg in de voorvoet.. Begrijp niet dat Livit me ze dan verkoopt en zegt dat ze goed zijn.. En de nikeschoenen mag ik ook niet meer dragen want die zijn te groot.

Ik kreeg een verwijzing van de HA voor orthopedische schoenen waarmee ik naar de orthopedisch schoenmaker ben geweest (bleek dat ik aan de verwijzing van de HA niks had) en die gaf aan dat mijn voeten/hielen ZO smal waren dat ik ook in semi-orthopedische schoenen niet zou slagen, die konden ze wel opvullen maar dat zou ook niet helpen. Hij gaf aan dat Durea E leest misschien zou helpen (wat jullie ook zeiden) maar ik ben al verscheidene schoenenwinkels af geweest en ze zeggen doodleuk dat ze de E leest niet inkopen want die worden niet verkocht. Orthopedisch schoenmaker zei ook dat hij ze niet voor me kon bestellen. En online schoenen bestellen heb ik zulke slechte ervaringen mee (2x schoenen online besteld en betaald omdat ik dacht dat ze goed zaten, werden ze later afgekeurd door de podotherapeut) dus ik vertrouw mijn eigen oordeel daarin ook niet meer. Orthopedisch schoenmaker en podotherapeut hadden allebei een brief voor me geschreven voor de orthopeed.

Had een afspraak gemaakt bij Medinova/Bergman omdat ik daar eerder aan de beurt was bij de orthopeed. Ik kom binnen begin mijn verhaal, geef de brieven af, hij leest ze niet eens, zegt meteen dat hij niet aan orthopedische schoenen wil gaan beginnen want ik ben "te jong". Als ik zeg dat ik al maanden noodgedwongen zonder steunzolen loop omdat ik geen schoenen heb waar ze goed in liggen en ik daar ontstekingen van krijg terwijl ik voorheen 10 jaar rondliep op steunzolen en niks mankeerde, is zijn oplossing maar om nog 2 maanden zonder steunzolen te lopen. Terwijl ik dat niet mag! En ook beenlengte verschil heb van meer dan 1,5 cm en inmiddels ook al rug- en heuppijn heb terwijl ik dat óók niet had toen ik nog op schoenen met steunzolen liep.
En ik moest maar een corticosteroïdenspuit in die ontstekingen laten steken. Dat heb ik pertinent geweigerd. Bij mijn moeder deden ze dat ook en door die troep werden haar pezen dunner, kwam de ontsteking na een maand terug en inmiddels kunnen ze niks meer voor haar doen want "de spuit heeft de pezen verzwakt". En mijn fysio kon er ook niks van zei hij en moest ik maar mee ophouden. :?:

Heb inmiddels ALWEER de achillespees en de peesplaten ontstoken, blijk ook in beide voeten flink kalkafzetting te hebben volgens de scan. Ik ben het gewoon zo zat. Ik kan inmiddels niet eens meer 5 minuten in de winkel rondlopen omdat het voelt alsof ze gloeiende breinaalden in mijn voeten steken
En ondertussen heb ik nog steeds geen schoenen, géén afspraak om schoenen te laten maken, mijn podotherapeut weet het niet mee waar ik nog wel kan slagen voor schoenen, en wil die orthopeed alleen maar de gevolgen aanpakken en niet de oorzaak. Ik voel me ZO niet gehoord of begrepen door die man. Ik wil zo niet door blijven lopen ik wil gewoon dat er een oplossing komt.
Alle reacties Link kopieren
Hè bah wat naar maris!

Ik zou voor een seconde opinie gaan bij een andere orthopeed. Raar trouwens hem om te zeggen dat je te jong bent.. ik heb wel erg goede ervaringen bij de Bergman met mijn voeten, maar goed dat helpt jou nu geen moer...

Terug naar huisarts (kan vast ook bij assistente gewoon je verwijzing opnieuw laten printen) voor verwijzing naar orthopeed voor second opinie in een ander ziekenhuis, dan maar wachten het is niet anders. Al je gegevens bij Bergman wel even opvragen dan hoeven de onderzoeken niet opnieuw gedaan te worden. Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Hij vond me te jong, ja. En hij zei als ik eraan begon dat ik er nooit meer vanaf kwam. Maar dat begrijp ik niet helemaal.. Want ik ken mensen die orthopedische shcoenen met normale schoenen afwisselen :/ Hij was veel meer gefocused op die ontstekingen maar totaal niet hoe ik eraan kwam. Zeer frustrerend. Ik moet over een maand terug bij een inloopspreekuur die hij dan heeft met een podotherapeut, maar wat ze dan gaan doen weet ik ook niet. Ik heb al steunzolen. Maar geen schoenen.

Ik heb inmiddels een second opinion geregeld.. Nog even doorbijten :(
Alle reacties Link kopieren
Tja, hoe erg is dat dan, als je nooit meer van orthopedische schoenen afkomt, áls je maar weer een beetje normaal kan lopen..

Ook raar dat hij niet naar de oorzaak wilde zoeken en alleen naar het probleem. Mijn ervaring is echt anders bij de Bergman dus wie weet krijg je meer vertrouwen in een andere orthopeed.
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat interesseert me niet, als ik er de rest van m'n leven aan vastzit. Ik zit wel aan ergere dingen de rest van mijn leven vast. Ik wil gewoon weer kunnen lopen. Tot een paar maanden geleden liep ik iedere dag een uur, had ik een staand/lopend beroep en ging ik op wandelvakanties waar ik 20 km per dag liep. Heb al 2 vakanties moeten missen en zit nu al maanden bijna alleen maar thuis. Ik wil gewoon m'n leven terug en weer leuke dingen gaan doen, lopend.

Hij vond dat ik eerst die ontstekingen maar op moest lossen. Maar als je de oorzaak niet verhelpt, helpt het ook niet. En dat ik het niet fijn vond om 1 a 2 maanden te moeten wachten op een vervolgafspraak en dan nog 2 maanden op schoenen ALS hij ze al wil voorschrijven, ja dat was wel vervelend, en hij deed het niet om te pesten maar ik moest maar gewoon wachten. Maar het voelt alsof ik alleen maar aan het wachten ben, en er helemaal geen duidelijkheid is over een oplossing over X tijd. Als ik wist dat ik over 2 maanden schoenen zou hebben dan zou ik in ieder geval weten dat het een keer goed zou komen -_- en ja ik snap best dat je die schoenen moet opbouwen en dat het dan misschien niet in 1x goed is, maar ja, dat is met steunzolen normaal gesproken ook. Hij zei ook dat orthopedische schoenen alleen maar ellende waren met drukplekken en zwellingen en weet ik veel wat. Dus hij lijkt me sowieso al geen voorstander ervan.

En hij zei doodleuk dat mijn steunzolen 0 zin hadden in schoenen die niet goed zaten. Goh.. Is dat nou juist het probleem.

Heb een paar maanden geleden een rondreis gepland voor juni, maar ik ben bang dat ik die ook alweer af kan gaan zeggen..

Bij welke Bergman zit jij dan? Dit is niet die in Naarden.
Wat een ellende allemaal voor jou. 😳
Ik heb wel ongeveer hetzelfde meegemaakt, maar gelukkig niet zo erg als bij jou.
Smalle voet, smalle hiel, geen wreef, hyper mobiel en steun zolen..
Lang verhaal kort...
Ik loop nu op Fitflops die smal vallen.
Zonder steunzolen nu.
En ik wil nooit meer anders.
Wil niet zeggen dat het voor jou ook werkt, maar het passen waard misschien?
Ik heb bijzonder goede ervaringen bij Bergman in Rijswijk. Heb ook flinke voetproblemen.
Alle reacties Link kopieren
Wat ellendig allemaal Maris.

Is het voor nu niet toch een optie om, bijvoorbeeld bij Wijdeman in Alkmaar, een paar Durea’s E (of zelfs D) online te bestellen, eventueel een sale-model? Die hebben die smalle maten wel. Is dan maar voor tijdelijk want het klinkt niet alsof je onder orthopedische schoenen uit gaat komen, maar nu minimaal twee maanden gaan stilzitten op een stoel is ook doffe ellende.

Ik voel met je mee, ik weet hoe afschuwelijk het is als je zelfs kunt opzien tegen een klein stukje lopen. (Maar ik bof, want ik kan met mijn steunzolen+ durea’s+ regelmatig pedicure soms een tijdje relatief pijnloos lopen...)
Pluk de dag! - In loving memory A.C. ❤
Alle reacties Link kopieren
We gaan van de week naar Schutrups. Kijken voor Durea. Hoop dat ik daar wel slaag met die steunzolen. Word er gewoon verdrietig van dat het steeds spaak loopt -_-
Alle reacties Link kopieren
Maris_90 schreef:
24-01-2020 18:01
Ja, dat interesseert me niet, als ik er de rest van m'n leven aan vastzit. Ik zit wel aan ergere dingen de rest van mijn leven vast. Ik wil gewoon weer kunnen lopen. Tot een paar maanden geleden liep ik iedere dag een uur, had ik een staand/lopend beroep en ging ik op wandelvakanties waar ik 20 km per dag liep. Heb al 2 vakanties moeten missen en zit nu al maanden bijna alleen maar thuis. Ik wil gewoon m'n leven terug en weer leuke dingen gaan doen, lopend.

Hij vond dat ik eerst die ontstekingen maar op moest lossen. Maar als je de oorzaak niet verhelpt, helpt het ook niet. En dat ik het niet fijn vond om 1 a 2 maanden te moeten wachten op een vervolgafspraak en dan nog 2 maanden op schoenen ALS hij ze al wil voorschrijven, ja dat was wel vervelend, en hij deed het niet om te pesten maar ik moest maar gewoon wachten. Maar het voelt alsof ik alleen maar aan het wachten ben, en er helemaal geen duidelijkheid is over een oplossing over X tijd. Als ik wist dat ik over 2 maanden schoenen zou hebben dan zou ik in ieder geval weten dat het een keer goed zou komen -_- en ja ik snap best dat je die schoenen moet opbouwen en dat het dan misschien niet in 1x goed is, maar ja, dat is met steunzolen normaal gesproken ook. Hij zei ook dat orthopedische schoenen alleen maar ellende waren met drukplekken en zwellingen en weet ik veel wat. Dus hij lijkt me sowieso al geen voorstander ervan.

En hij zei doodleuk dat mijn steunzolen 0 zin hadden in schoenen die niet goed zaten. Goh.. Is dat nou juist het probleem.

Heb een paar maanden geleden een rondreis gepland voor juni, maar ik ben bang dat ik die ook alweer af kan gaan zeggen..

Bij welke Bergman zit jij dan? Dit is niet die in Naarden.

Ik vind het echt heel naar om te lezen allemaal ik herken deels ik had hele andere klachten maar ik heb periodes gehad dat ik nog geen 200 meter kon lopen, ik had beknelde zenuwen in mijn voeten en zo’n dikke knokkel bij de grote teen, ik heb die recht laten zetten en de zenuwen uit mijn voeten laten halen, dat laatste is niet ideaal en niet 100 % de oplossing maar ik kan weer lopen. Voor mijn werk moet ik heel veel lopen, dus ik ben blij dat dat weer gaat, wel altijd zachte schoenen en gelukkig geen steunzolen meer! Want je arts heeft wel gelijk steunzolen doen alleen hun werk in goede schoenen en dat is zoeken! Hard zoeken.

Ik was inderdaad in de Bergman in Naarden. Ook heb ik een paar x in ons regionale zkhs mij laten opereren, ik vond de expertise in de Berman beter en de tijd die ze namen voor mijn problemen een verademing, maar ik lees bij jou een andere ervaring. Ik wil wel de naam van mijn arts geven als je dat fijn vindt, maar mijn problemen waren andere dan jij hebt, zij was specialist op het gebied van voeten.

Verder snap ik dat je vakanties boekt, maar misschien is het verstandiger om eerst even je problemen op te lossen en dan weer vakanties boeken waarbij je veel moet lopen, maar goed zo zou ik dat doen...

Ook zou ik toch die durea’s online gaan kopen. Je hebt twee weken om ze terug te sturen in twee weken heb je best wat tijd om te zien of ze goed zitten. Koop een paar verschillende en twee maten en ga voelen.

Edit: ik lees dat je naar een schoenen winkel gaat, mocht je daar niet slagen toch maar eens het online gebeuren proberen dan. Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat je slaagt in die winkel! Ik zal voor je duimen.
Alle reacties Link kopieren
Maris_90 schreef:
25-01-2020 18:11
We gaan van de week naar Schutrups. Kijken voor Durea. Hoop dat ik daar wel slaag met die steunzolen. Word er gewoon verdrietig van dat het steeds spaak loopt -_-

En je verdriet snap ik heel goed! Bij mij stond het huilen ook nader dan het lachen als ik weer schoenen nodig had, enorme frustratie in de schoenenwinkel, je loopt direct tegen je problemen aan heel direct daar, daar waar veel vrouwen niet blijer kan maken met nieuwe schoenen stond ik bijna te huilen... nog een x sterkte voor jou! Ik hoop zo voor je dat je slaagt!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben eerder in Naarden geweest ivm schouderklachten en ik vond ze daar wel heel fijn. Maar dat was best een eind reizen en nu dacht ik, ik neem een kliniek dichterbij in de buurt. Misschien niet zo ideaal geweest. Hij keek bijv niet naar mijn beenlengte verschil of wat dan ook. Je kunt zien dat mijn ene voet erger doorzakt dan de andere door dat verschil, maar hij ging alleen over die ontstekingen en mijn pijnlijke pezen/spieren, en dat ik te korte kuitspieren en achillespezen heb, maar dat heb ik eigenlijk altijd al gehad. Ik kan bijvoorbeeld ook niet mijn tenen aanraken bij het vooroverbuigen. Ik probeer iedere dag te rekken en dat helpt wel wat, maar toch. Ik heb niet het idee dat het daar van komt. Juist omdat ik eigenlijk 10 jaar klachtenvrij rondliep op m'n zolen, en nu noodgedwongen veel rondloop zonder zolen en het toen pas begonnen is.

Je mag haar naam pben hoor, wie weet kan ik er nog wat mee.

Is misschien naïef met m'n vakanties, maar ik dacht dat het wel over zou zijn. Ik zou in juli op vakantie gaan en vlak daarvoor ging het ineens mis, toen had ik al ge-emmer met mijn zolen/schoenen, bij mijn oude podoloog. En toen die vakantie in december voorbij kwam (die had ik trouwens geboekt in augustus) ging ik er vanuit dat het met een andere podotherapeut en schoenen wel opgelost zou zijn na zoveel maanden. Niet dus :(

De zenuwen uit je voeten laten halen klinkt echt heel heftig. Hoe kwam dat dan? Die knobbel aan de zijkant heeft mijn moeder ook. Die kan ook moeilijk schoenen kopen want die krijgt daar heel snel last van.

Ja, schoenen uitkiezen was voor mij sowieso al nooit leuk. Ik kon alleen naar nike winkels vroeger, of van die speciale schoenenwinkels met schoenen a 200-300 euro.. En toen met steunzolen werd 't al helemaal een ramp, al kon ik met sommige types van nike nog wel slagen. Maar die worden niet meer gemaakt. En nu loop ik een winkel in, bijv laatst in die wandelschoenenwinkel. 800 paar schoenen, dan denk je dat er toch wel wat tussen moet zitten. Meten ze je voeten op, zeggen ze "ja mevrouw met uw voeten hebben we niks want die zijn zo smal, het enige wat je zou kunnen proberen zijn kinderschoenen maar daar zijn je voeten te lang voor" ja.. En zo gaat dat dus steeds. Ik wou dat ik gewoon een winkel binnen kon wandelen en kon kiezen wat ik leuk vond, maar zo werkt het gewoon niet.

Zie er ook gewoon zo tegenop dat ik van de week alweer die schoenen aan moet die niet goed zitten omdat ik niks anders heb :( ik wil zo gewoon niet meer rondlopen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven