Baby's van februari 2017

06-03-2017 16:25 1480 berichten
Drie weken geleden ben ik bevallen van een gezonde dochter. Ik heb al een zoon van net twee. Het lijkt me leuk om weer te schrijven met andere moeders die ook een baby van februari hebben.



Wie schrijft er mee?

] ] ] ] ] ] ] ] ]
Naam Leeftijd/Leeftijd partner Aantal kinderen Geslacht. Geboortedatum Bijzonderheden
Bloempje188
Moondancer 30/36 1e kind jongen 23 februari 2017
Such Preggers 36/30 1e kind jongen 3 februari 2017
Saywhat 35/35 1e kind jongen 321 februari 2017
Marloes85 31/37 1e kind meisje 9 februari 2017
Salacia 29/32 1e kind meisje 27 februari 2017
Christinayang 29/34 3e kind jongen/meisje/jongen half februari 2017
Pinklady90 36/30 1e kind jongen 26 januari 2017
Wortelsap 31/34 1e kind meisje 28 februari 2017
Caro 31/34 2e kind jongen etc 17 februari 2017
Jentelente 28/30 1e kind jongen etc 26 januari 2017
Caro 31/34 2e kind jongen 17 februari 2017
anoniem_195591 wijzigde dit bericht op 10-07-2017 16:05
48.85% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
tja 3 jaar is wel weer heel groot maar de andere twee droeg ik de eerste paar maanden veel en juist die periode dat ze rond de 1 zijn en nog net niet of niet heel veel konden lopen en dan vond ik de draagzak wel heel handig want dan hoefde ik niet heel die wagen mee te zeulen en was je wat flexibeler in de winkel / strand / bos etc. maar konden ze ook zelfstandig zitten / lopen etc dat ze niet meer de wagen nodig hebben om 'gestald' te worden. Ik heb een bondolino en vind die wel erg fijn.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind de Storchenwiege fijn, die gaat tot broekmaat 80/86. Als je een ergonomische drager kiest, is het makkelijker vol te houden met meer gewicht. Het zit fijner voor je kleintje en voor jou.

Ik ben van plan te dragen tot we (zoon en ik) het niet meer leuk vinden. Maar zodra hij kan lopen is het wel de bedoeling dat hij zijn benen ook gebruikt. Als hij dan moe is, mag hij verder in de drager.

Nu aanschaffen zou wat mij betreft dus zeker nog heel zinvol zijn!

Als je voor een doek gaat, is een rekbare doek zonde van je geld, denk ik. Die is vooral in het begin fijn, als ze nog klein zijn. Hoe groter, hoe minder praktisch.

Een geweven doek vraagt wat aandacht. Ik heb veel gehad aan het draagconsult maar vind knopen nog steeds niet zo handig en gebruik de doek dus eigenlijk nooit. Het zit wel het allerpassendst voor jouw lichaam en dat van je kind. En het is heel stevig en gaat superlang mee.

Je hebt een draagdoekenmarkt op Facebook. Doeken zijn tweedehands niet altijd goedkoper omdat het indragen (wordt de doek zacht van) wat waard is. Dragers gaan ook voor behoorlijke bedragen weg.

Wat fijn zit is voor iedereen anders. Ligt ook aan je bouw. Als je wil passen, kun je online bij verschillende webshops doeken en dragers huren om te proberen. Anders zou ik echt naar een gespecialiseerde zaak gaan en niet naar de prenatal oid, omdat ze daar gewoon onvoldoende verstand ervan hebben. Ergonomisch is geen beschermde term en kan dus ook op de verpakking van een niet-ergonomische drager staan.

Lange post. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Ik vind het dragen heel leuk, zoals je kunt merken :biggrin:
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een tijdje niet meegeschreven hier, maar kom weer even buurten.

Hier ook een Bondolino tot grote tevredenheid. Vooral handig met het uitlaten vd hond. Zolang zoon er in wil en mijn rug het houd blijf ik hem lekker dragen. Kan dus zomaar een jaar of 2 zijn. Denk ik nu.

Wb ritme, wij hadden hier tot 2 weken geleden een duidelijk ritme maar zoon heeft het nu omgegooid. Hij laat nu meer tijd tussen de flessen en is langer wakker, slaat soms een slaapje over. Verder doen wij ook gewoon maar wat als hij wakker is. Spelen, wandelen of de fles zijn steeds weer in een andere volgorde.

Zoon slaapt nog steeds door 's nachts en ligt inmiddels in zijn ledikant omdat de wieg te krap werd nu hij veel beweegt. Hij draait regelmatig een rondje om zijn as in zijn slaap, haha.

Merken jullie iets vd sprong die plaatsvind tussen week 15 en 20? Zoon wil ineens regelmatig zijn fles niet meer leegdrinken.
Ik heb een Kokadi Flip. En inmiddels ook een draagdoek en een ringsling. Ik ken pas 1 knoop maar vind het heerlijk. Zorgt hier ook gegarandeerd voor een slapend kind. En van de Facebook pagina draagdoekenmarkt word ik heel hebberig :applause:. Zoveel mooie doeken, soms onvoorstelbaar duur.

Voor tips zou je ook kunnen kijken op de fb pagina draagpraat.

Ik ben van plan te dragen tot zoon niet meer wil. Heb mijn oog al laten vallen op volgende maat draagzak.
Jeetje, het zijn inderdaad hele bedragen waar die dragers voor weggaan. Heb wat rondgekeken, maar ook zoveel soorten! En om er 100 euro voor uit te geven vind ik wat teveel aangezien ik het maar af en toe zal gebruiken. Plus; ik denk dat ik mijn credits wat betreft grotere uitgaven voot baby al heb opgebruikt voor de kinderwagen :p ik heb wel een draagzak en blijf het in de gaten houden, maar ik zie ook nog verschillende maten en dan denk ik helemaal welke moet ik nou? Haha ik kijk nog wel even
:hihi:
Ja, dat sprongetje herken ik ook moondancer. De flessen gaan hier niet op. Hij wordt dan ook regelmatig snachts wakker voor een fles. Heeull vervelend haha!

Hopelijk trekt het snel weer voorbij. Hij kan nu wel van zijn buik naar rug rollen. Dus dan is dit sprongetje toch wel weer ergens goed voor :biggrin:
Alle reacties Link kopieren
Hier nog geen sprong. Uk is eigenlijk al een aantal weken redelijk hetzelfde qua ritme.

Ik heb een Tula met baby insert en een mei-tai van Hoppediz. De Tula leek me ontzettend fijn maar valt me tot nu toe tegen, misschien als hij groot genoeg is om te gebruiken zonder baby insert dat ik hem prettiger ga vinden. De Mei-tai is op zich fijn, alleen lukt het mij niet om strak genoeg te knopen en zakt hij vaak af.

Via de instagram van Arie Boomsma was ik verliefd geworden op de draagdoeken van Artipoppe, maar de minst prijzige die ik mooi vond was al zo'n €300,- :O
Alle reacties Link kopieren
Caro ik wil ook graag een Tula, wat vind je er niet fijn aan?

Ik heb ook een doek, maar het knopen duurt altijd even...
Ja dat knopen lijkt mij dus echt te lastig. Ik denk dat een drager meer bij mij past.

Ik dacht ook dat de tula wel goed moest zijn, gezien de prijs haha. Maar t is ook gewoon echt heel verschillend he.
Je hebt nu ook de Tula free to Grow. Dan heb je geen insert nodig ;-). Maar is heel persoonlijk.
Alle reacties Link kopieren
Tula moet ook echt een goede drager zijn hoor, maar ik ben misschien een beetje eigenwijs geweest door hem te kopen zonder te passen. De free to grow kwam inderdaad uit net na ik hem aangeschaft had, anders was ik daar waarschijnlijk voor gegaan.
Ik vind hem vooral erg warm en stug.
Caro_22 schreef:
15-06-2017 18:12
Tula moet ook echt een goede drager zijn hoor, maar ik ben misschien een beetje eigenwijs geweest door hem te kopen zonder te passen. De free to grow kwam inderdaad uit net na ik hem aangeschaft had, anders was ik daar waarschijnlijk voor gegaan.
Ik vind hem vooral erg warm en stug.
Tula is volgens mij vooral heel bekend. Heb toch wel veel reacties gelezen van mensen die er niet mee overweg kunnen.
Ik ben ook fan van dragen en vind het knopen niet zo lastig dus gebruik regelmatig de draagdoek. Mijn man draagt soms ook en heeft een hekel aan de doek dus dat is echt persoonlijk, we hebben de Storchenwiege draagzak gekocht maar ik merk dat ik het lastig vind deze zo te knopen aan te doen dat Elsa goed om zich heen kan kijken omdat ze er een beetje verstopt in zit. Wellicht dat het beter gaat als ze groter wordt maar voor nu gebruik ik die vooral bij festivals ed waar we graag willen dat ze niet teveel prikkels krijgt.

Wij gaan avonds trouwens niet op pad met haar, het slapen gaat redelijk maar blijft een ding en om haar dan nog te gaan (over)prikkelen terwijl het bedtijd is lijkt me niet handig. Bovendien ben ik zelf vaak ook veel te moe om avonds nog echt iets te gaan ondernemen dus ik spreek vaak middags af met vrienden.

Haar eczeem is nog steeds niet minder, man is op dit moment weer met haar naar de dermatoloog ook voor de krentenbaard die maar niet minder wordt. Hopelijk gaat het snel wat beter want ze heeft er wel echt jeuk van en slaapt daardoor vooral het tweede gedeelte van de nacht ontzettend slecht.

Grappig dat iedereen om jullie heen al zo vroeg met kinderen is begonnen. Ik ben nu 31 en mijn man 38 en wij zijn redelijk gemiddeld in onze omgeving. Nu hadden we al wel twee jaar eerder gewild maar het duurde even voordat het lukte om zwanger te raken.

Zijn jullie trouwens alweer ongesteld? Hier nog geen tekenen maar ik geef ook nog borstvoeding.

Ik twijfel om straks het eten volgens de rapley methode te gaan aanbieden of toch (ook) te gaan prakken. Hebben jullie daar ook over nagedacht?
Alle reacties Link kopieren
Marloes vervelend van het eczeem. Hier nog niet ongesteld en ik denk ook aan Rapley, maar lijkt mij wel eng in het begin.

Ik vind de ByKay 4 Way Click Carrier er mooi uit zien, maar weet niet hoe praktisch deze is. Dus eerst even proberen binnenkort...
Hier ook nog niet ongesteld en wil combinatie doen van Rapley en prakken. Dus paar hapjes prakken voor de smaak en daarbij groter stuk
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook nog niet ongesteld. Duurde bij de oudste ook bijna een jaar geloof ik.

Rapley ga ik doen wanneer hij goed rechtop kan zitten, niet direct wanneer hij hapjes mag. Ik dacht dat ik dat met de oudste ook gedaan had maar daar kwam ik van de week oude filmpjes van tegen dat hij nog in de newbornseat van stokke zat met een stuk broccoli :D
Alle reacties Link kopieren
Ik was na 9/10 weken alweer ongesteld. Mijn cyclus is kort en alweer precies dezelfde regelmaat. Fijn om te weten maar had nog wel even weg mogen blijven ;-)

Hier kiezen we ook voor Rapley. Beginnen over ongeveer drie weken/maand, als hij 5,5-6 maand is. Tenzij we dan denken dat hij er echt nog niet aan toe is. Cb stond er gisteren wat sceptisch tegenover, omdat hij dan niet met een lepel leert eten. Lijkt mij dat dat vanzelf wel komt, en anders; wat later eet hij yoghurt en soep toch niet met z'n handen dus leert hij het heus.

Ik ben trouwens 27 en vriend 30 en wij zijn de eersten met een kind. Valt hier dus ook wel mee, ben echt het jonkie.
Alle reacties Link kopieren
Ik twijfel trouwens nog een beetje om met de jongste Rapley te gaan doen. Mijn oudste is op zich een goede eter, maar weigert principieel al het eten dat niet uit losse onderdelen bestaat. Wij eten dus wel pasta maar voor hem doe ik de gehaktballetjes en de groente niet in de saus, maar een hoopje groente, losse gehaktballetjes, hoopje pasta zonder saus. Anders eet hij gewoon niet. Ik twijfel of dit door het rapley menu van eerder komt, waar hij dus alles los aangeboden kreeg om zelf te kunnen pakken of dat hij gewoon een eigenwijze peuter is die niet van saus houdt (behalve mayonaise, appelmoes en ketchup dan :proud: )
Ik wil ook een combinatie doen zodat ze zowel van de lepel leert eten als grotere stukken.

De sprong is nu denk ik gemaakt. Cathy kan nu heel eventjes zitten onder hulp, wel alleen als ze heel geconcentreerd met haar voeten bezig is. Ook wil ze de hele tijd staan, ze duwt zichzelf echt omhoog als je haar optilt en staat dan heel trots op platte voeten met gestrekte benen. Ze drinkt ook beter dan ooit tevoren, slaapt overdag zonder al teveel gezeur in haar eigen bedje op de babykamer en kan echt schateren als je haar kietelt :heart: Soms komen er wel de vreemdste geluiden uit, de heeft de letter 'R' geleerd en dan ligt ze heel blij constant rrrrrrrrrrrrrrrr te doen. Ze krijgt ook echt belangstelling voor echte boeken, dat papier ritselt zo leuk als ze ermee speelt. Helaas zijn haar boekjes niet zo leuk, dat geknisper levert geen wanhopige "neeeeeee" van mama op :P

Ik ben nog niet ongesteld, maar gezien mijn cyclus voor de zwangerschap had ik dat ook nog niet verwacht.
Alle reacties Link kopieren
Cathelyne: http://www.hiphap.nl/qukel-knisperkrant ... anden.html De babykrant :D

Dat schateren is zoooo lief hè :love: , mijn zoontje doet het ook vaak wanneer ik helemaal niet speciaal bezig ben om hem aan het lachen te maken, maar hem aan het verschonen of omkleden ben.
Van de week deed hij het ook ineens terwijl hij aan het kijken was wat zijn grote broer aan het uitvreten was :proud:
Ik ben zo benieuwd wat ze straks van elkaar gaan vinden. De jongste volgt zijn grote broer eigenlijk altijd. De oudste besteed er af en toe even aandacht aan, maar verder doet hij er niet veel mee en lijkt hij ook nog niet echt jaloers te zijn. De baby is er en dat is gewoon, dat zal wel een beetje gaan veranderen als de jongste straks ook met het speelgoed in de weer gaat.

Helaas heeft uk sinds gister alsnog de waterpokken gekregen. Ik hoop dat hij minder last van jeuk en koorts krijgt dan de oudste want dat lijkt me wel sneu voor zo'n ukkie, vooral met die warme dagen die eraan komen.
Caro. Wat sneu voor de kleine uk. Geloof dat als ze de waterpokken krijgen honger dan een jaar dat ze het nog eens kunnen krijgen ofniet? Ook zo balen. Ik ben ook zo benieuwd wat zoon er straks van vind. Zal pas komen als ze kan zitten of aan het kruipen is denk ik.

Ik ben niet bekend met dragen. Ik had, zo bleek, een niet ergonomische drager tweedehands gekocht. Iemand van hier wees me erop. Ik zie ni overal direct het verschil maar ik dacht omdat ie bij Prenatal tr koop is dat t wel goed zat. Niet dus. Inmiddels verkocht, en nog voor twee euro meer ;-)

Ik ga vanavond echt even met die tabel aan de gang op de computer.
Alle reacties Link kopieren
Ze schijnen het inderdaad weer te kunnen krijgen, vooral als ze het de eerste keer maar mild krijgen door de antistoffen van de moeder.

Ik denk dat mijn gegevens voor de tabel ergens vlak voor de verbouwing van de site halverwege dit topic ondergesneeuwd zijn :)
Dit is mijn 2e kind, ik ben 31 en vriend 34. Zoon is van de 17e.
Alle reacties Link kopieren
En fijne vaderdag iedereen :)
Oh wat sneu Caro! Hoop dat het meevalt.

Heerlijk die geluidjes die ze kunnen maken he! Elsa heeft naast het standaard gebrabbel steeds een geluidje waar ze haar best op doet. Het gaat echt in fases, eerst heel veel de rrrrrrrr, toen een soort hoog gilletje die ze de halve dag deed en nu maakt ze steeds scheetgeluiden met haar mond. De sputters vliegen dan alle kant op en ze wordt soms bijna rood van de kracht die ze gebruikt maar het is wel heel schattig.

We zijn nu aan het smeren met hormoonzalf en dr eczeem wordt minder en het lijkt erop dat het met de krentenbaard ook de goede kant op gaat. Yes!

Fijne vaderdag allemaal! Geven jullie nog iets aan je man/vriend? Op het kdv hebben ze een houten vogelhuisje bestempeld met blauwe voetjes van haar en ik heb een kaart gegeven voor een "papaverwendag". Hij is nu nog lekker aan het uitslapen en voor vanmiddag heb ik allemaal lekkere dingen gemaakt/gekocht voor de bbq.
Hoe gaat het met jullie en de kids nu het wat warmer is? Hebben ze er last van?
Vervelend dat de jongste nu ook waterpokken heeft, Caro! Heeft hij er erg veel last van?

Fijn dat het eczeem minder wordt, Marloes. Hoe lang moet je die hormoonzalf gebruiken?

De warmte begint zijn tol te eisen hier, vanmiddag zijn we naar Ikea geweest voor de airco. Cathy is in de auto in slaap gevallen (eindelijk) en werd 2,5 uur later pas wakker, duidelijk gebruik makend van de koele omgeving. En toen maakte ik de fout om haar een gigantische wekker-knuffel voor te houden, hebbes dacht ze. Direct de mond in en niet meer af willen geven, en zwakkelingen in het opvoeden als wij zijn mocht ze hem houden... Dus nu heeft ze een knuffel zo groot als zijzelf :proud: Nou vind ik eigenlijk ook wel dat ze hem verdient heeft, ze slaapt nu overdag echt super goed in haar eigen bedje, zonder tranen. Ook 's avonds laat ze zich zonder tranen op bed leggen en slaapt ze goed. Ik had de wijzers op 7u gezet maar ze heeft ze al verschoven naar 10 uur. Ik vroeg dus of mama dan in het vervolg tot 10 uur mocht slapen 's morgens, die grijns die ik terug kreeg! Net alsof ze me begreep en dacht 'mooooi niet he!' :P

We zijn ons aan het oriënteren op kinderstoelen, welke hebben jullie en waarom?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven