Baby's die niet slapen willen 2.0

03-11-2019 20:46 93 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi! Een hele tijd geleden heb ik hier in wanhoop en pure pure vermoeidheid een topic geopend over mijn zoontje. Ik was op, want hij sliep nooit. Zo vreselijk veel begrip hier gekregen, thuis coaching en nu ben ik er weer.
Onder tussen is het mannetje bijna 6 maanden, en een dikke wolk van een baby :)
We hebben als gezin onze balans best goed gevonden, en ik heb heel veel ingeleverd qua vrijheid om rust te creëeren.
Het heeft een aardige tijd geduurd voordat hij eindelijk rust had, en zijn slaapjes deed. Maar overdag doet hij het nu volgens het boekje.
Het blijft een kerel met pit hoor, maar dat ben in wel gewend van zijn grote broer (3).
Ik ben hier echter niet voor niks. Ik ben namelijk nog steeds op, meer dan op (ben er alleen minder verdrietig onder gelukkig) en gooi toch mijn verhaal weer te grabbel in de hoop dat er hier iemand tips heeft!

Dus kort (nee sorry ik ben altijd lang van stof)
Zoontje bijna 6 maanden, in het begin vermoeden van kma en reflux, zeer prikkelgevoelig. Met 8 weken ik bijna onderuit, met spoed zh, speciale melk, maagbeschermers en thuis coaching voor het slapen.
Met een week of 14/15 coaching gestopt, overdag gaat het zoals het een baby van die leeftijd betaamt (korte slaapjes, maar liet zich wegleggen) er kwam rust in de toko
Rond een week of 20 gewone melk gaan geven, paar weken later nexium gestopt. Allemaal zonder noemenswaardige verschillen.

Huidige situatie 2 weken geleden (voordat ik op eigen kosten een slaapcoach inhuurde)
Tussen 6 en 7 wakker, 9 tot half 11 slapen, half 1 tot 14.30 slapen en een powernapje van 16.30 tot 17.00. Dit ging eigenlijk wel elke dag zo, en ging goed.
Rond 19.00 voor de nacht naar bed, 23.00 nog een flesje en dan rond 01.00 begint de ellende. Elke 5 minuten huilen, jammeren, jengelen. Ik heb hele nachten opgelopen, speentje gegeven etc.
Rond vijven een fles, anderhalf uur keten en dan in slaap vallen tot een uur of 7.

Ronduit kut gewoon, naast dat mijn wallen op mijn knieën hangen, merkte ik dat mijn peuter ook oververmoeid begon te raken. Hij heeft er veel last van.

Peuter nachtje naar oma en knoop doorgehakt voor een slaapcoach. Consult kost 90 euro, maar er moest iets gebeuren. Ik ga namelijk binnenkort weer werken, en ik ben na 6 maanden ramp nachten door mijn reserve van de reserves heen. Ergens gaat er iets fout, doe ik iets fout. Dus hup, consult.

Volgens de slaapcoach ligt de onrust aan de te lange wakkertijden, en moet ik die iets inkorten plus in de namiddag eerder laten slapen en langer oplaten voor de nacht.
Resultaat :
0700 wakker
0900 tot 1030 slapen
1200 tot 1400 slapen
1530 tot 1615 slapen

Zoals je leest, het scheelt... Een half uurtje ongeveer. Maar goed, wie a zegt moet b zeggen.

Dus al een paar dagen dit ritme, en... Vannacht heb ik gewoon niet geslapen. Dat was een nieuw dieptepunt.

Dus, heb jij tips? Roep!

Nogmaals:
Hij wordt ingebakerd
Sinds 3 dagen gestart met vaste voeding, gaat heel goed, geen last of krampen
Drinkt max flesvoeding en soms meer
Weegt zo'n 8 kg
Is heel lief en mollig, maar snachts rode hoorntjes op zijn hoofd
Spuugt ongeveer elke seconde als lama die speen uit, maar heeft die wel nodig om te slapen
White noise om te slapen
Sinds een week de voeding van 2300 laten vallen zodat de nachtvoeding in de diepe slaap komt (tot nu toe rond 0200 wat prima is)
Meer of minder slapen heeft tot nu toe geen verschil gemaakt
Samen slapen is voor ons beiden geen optie, hij ligt wakker van mij en ik van hem
Hij is heel prikkelgevoelig, hoe meer poespas qua troosten, hoe meer hij wakker wordt

Anyone?
(ik weet dat gebroken nachten erbij horen, en nogmaals, een nachtvoeding geen probleem. Hele nachten spoken wel probleem. Ik moet over 2 dagen lieve oudere mensen weer medicatie geven. Dat doe ik graag met concentratie haha)
Alle reacties Link kopieren
Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat mensen blijkbaar liever 90 euro weggooien dan gewoon van dat heilige hij moet om 19:00 in bed liggen af stappen.

Je kan een baby niet dwingen om trc slapen als hij niet moe is dan is hij niet moe.

Dus ga eens gewoon naar je kind kijken in plaats van hem in schema's te dwingen.
Alle reacties Link kopieren
COtweepuntnul schreef:
03-11-2019 21:42
Mijn oudste was ook dramatisch, vooral s nachts. Achteraf bleek het heel veel oorpijn te zijn geweest. Arme schaap. Paracetamol deed bij hem ook niks. Nurofen kende ik niet toen, maar had dat graag willen testen. Ben benieuwd of het werkt.
Het werd overigens langzaam beter hoor. Hang in there.
Wat sneu! Was er toen door de huisarts iets te zien? (oortjes)
Ik overweeg morgen even te gaan namelijk, gewoon even een check. Merkte je overdag dan niks? Want dat blijft mij verbazen, overdag z'n slaapjes en snachts drama.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat heftig zeg! Slaap heb je allemaal zo vreselijk nodig.
Heb je al eens een (baby)osteopaat mee laten kijken? In mijn ervaring en in mijn omgeving verschillende heel onrustige baby's gezien die hierdoor een flinke omslag gemaakt hebben.
Alle reacties Link kopieren
Heb je ook al eens geprobeerd om hem op zijn zij te laten slapen. Dat heeft hier enorm geholpen. Het is nog geen mega goede slaper, maar hij slaapt inmiddels wel een aantal uurtjes aan een stuk ‘s nachts.
Alle reacties Link kopieren
sugarmiss schreef:
03-11-2019 21:47
Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat mensen blijkbaar liever 90 euro weggooien dan gewoon van dat heilige hij moet om 19:00 in bed liggen af stappen.

Je kan een baby niet dwingen om trc slapen als hij niet moe is dan is hij niet moe.

Dus ga eens gewoon naar je kind kijken in plaats van hem in schema's te dwingen.
Jammer dat je zo reageert. Heel onnodig. Hij meot van mij niet om 19.00 slapen, hij is dan gewoon moe. Dus breng ik hem naar bed. Ik ben al 6 maanden bezig met hem te leren kennen, hopende hem blij te maken en proberen zijn ritme te volgen. Maar van 30 x huilen in de nacht wordt hij ook niet blij wakker he.
Stephmv2 schreef:
03-11-2019 21:48
Wat sneu! Was er toen door de huisarts iets te zien? (oortjes)
Ik overweeg morgen even te gaan namelijk, gewoon even een check. Merkte je overdag dan niks? Want dat blijft mij verbazen, overdag z'n slaapjes en snachts drama.
Soms wel, maar meestal zagen we het wel aankomen, had ie pijn, zag de arts niets (beetje rood). Dag erna: dubbele oorontsteking.

Overdag was er meestal niet zo veel aan de hand... zo gek.
anoniem_370114 wijzigde dit bericht op 03-11-2019 21:52
6.55% gewijzigd
Ten eerste zou ik nagaan of je kind niet gewoon honger heeft. Zorg dat je hem tussen 7:00-23:00 alle voeding geeft die hij nodig heeft. Dat kan betekenen dat je hem niet om 19:00 uur naar bed brengt maar hem laat clusteren, dus steeds laat drinken. (kan ook met fles) bij je op schoot tot 23:00 uur. Dan in bed leggen voor de nacht.

Als dat niet werkt:

Onpopulaire mening maar met 6 maanden zou ik het wel aandurven om hem even te laten huilen als je ervan overtuigd bent dat het niet meer dan een slechte gewoonte is. desnoods met een matras ernaast en hand op je kind om speen erin te stoppen (zonder Je kind steeds uit bed te halen).

Hoe ouder ze worden, hoe makkelijker ze wakker blijven. Het wordt dus alleen maar moeilijker voor jou als je nu niet iets doet.

Die white noise zou ik trouwens mee stoppen, mijn prikkelgevoelige kind werd daar als baby horendol van en bovendien werkt de baarmoederreflex maar tot een week of 8. Met 6 maanden heeft dat echt geen zin meer. Gewoon donker en stil werkt bij sommige kindjes het beste.

Ik ben zelf fan van een milde versie van Gina Fords ‘tevreden baby’ boek. Haar schema’s hebben van mijn huilbaby (waarbij we eerst alles op verzoek deden) een enigszins normale, tevreden baby gemaakt. Het schema dat jouw coach gebruikt is ook van Gina.

Bij baby 2 hebben we vanaf dag 1 haar schema’s gebruikt en die sliep vanaf dag 7 al de nachten door zonder ooit gehuild te hebben, die had wel ook dat hij clusterde in de vroege avond. Daar doet Gina Ford en jouw coach niet aan maar je moet wel een béétje flexibel blijven en kijken wat werkt.

Veel succes! En sterkte, slaapgebrek is vreselijk.
Alle reacties Link kopieren
Ik durf hem ingebakerd nog niet op zijn zij te laten slapen eerlijk gezegd! Wie weet lukt het binnenkort allemaal wel. Ik weet dat mijn oudste wel tot een maand of 9 straks ingestopt moest worden anders had hij geen rust in zijn lijf. Hij was ook ingebakerd tot wat later volgens de meeste mensen, maar hij had die rust niet

Ik ben in het begin toen hij een paar weken oud was naar een osteopaat gegaan maar vond het toen allemaal zo weinig voorstellen...

De afstand en het gedoe om 2 kids mee te slepen houdt me nu ook even tegen (slap he)
Ik had een muziekje voor oudere kinderen trouwens. Alpha music achtig iets.
Alle reacties Link kopieren
COtweepuntnul schreef:
03-11-2019 21:51
Soms wel, maar meestal zagen we het wel aankomen, had ie pijn, zag de arts niets (beetje rood). Dag erna: dubbele oorontsteking.

Overdag was er meestal niet zo veel aan de hand... zo gek.
Ik ga het wel in de gaten houden, bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Kunnen je ouders of schoonouders niet een keer een nacht of 2 kunnen overnemen,
jij kan een nacht bijslapen en hoe raar het ook klinkt ook bij een baby kunnen vreemde ogen dwingen. Want jij en je zoon zijn ook in een bepaald patroon gewend geraakt. Waar je samen ook moeilijk uitkomt.
Pfff, heftig zeg en dan straks weer aan het werk. Slaap je zelf overdag wel eens een slaapje mee met hem? Gewoon om even wat slaap te pakken?

Ik las dat je in de laatste fles rijstebloem doet. Heb je deze ook wel eens weggelaten en veranderde dat dan wat? Misschien dat dat niet lekker valt. Ik roep maar wat hoor.

Even een check bij de huisarts kan geen kwaad natuurlijk. Mijn dochter had op een gegeven moment ook een oorontsteking, maar liet de gebruikelijk signalen hiervan niet zien, dus waren verbaasd dat het toch een ontsteking was.
Alle reacties Link kopieren
Fitcross schreef:
03-11-2019 21:52
Ten eerste zou ik nagaan of je kind niet gewoon honger heeft. Zorg dat je hem tussen 7:00-23:00 alle voeding geeft die hij nodig heeft. Dat kan betekenen dat je hem niet om 19:00 uur naar bed brengt maar hem laat clusteren, dus steeds laat drinken. (kan ook met fles) bij je op schoot tot 23:00 uur. Dan in bed leggen voor de nacht.

Als dat niet werkt:

Onpopulaire mening maar met 6 maanden zou ik het wel aandurven om hem even te laten huilen als je ervan overtuigd bent dat het niet meer dan een slechte gewoonte is. desnoods met een matras ernaast en hand op je kind om speen erin te stoppen (zonder Je kind steeds uit bed te halen).

Hoe ouder ze worden, hoe makkelijker ze wakker blijven. Het wordt dus alleen maar moeilijker voor jou als je nu niet iets doet.

Die white noise zou ik trouwens mee stoppen, mijn prikkelgevoelige kind werd daar als baby horendol van en bovendien werkt de baarmoederreflex maar tot een week of 8. Met 6 maanden heeft dat echt geen zin meer. Gewoon donker en stil werkt bij sommige kindjes het beste.

Ik ben zelf fan van een milde versie van Gina Fords ‘tevreden baby’ boek. Haar schema’s hebben van mijn huilbaby (waarbij we eerst alles op verzoek deden) een enigszins normale, tevreden baby gemaakt. Het schema dat jouw coach gebruikt is ook van Gina.

Bij baby 2 hebben we vanaf dag 1 haar schema’s gebruikt en die sliep vanaf dag 7 al de nachten door zonder ooit gehuild te hebben, die had wel ook dat hij clusterde in de vroege avond. Daar doet Gina Ford en jouw coach niet aan maar je moet wel een béétje flexibel blijven en kijken wat werkt.

Veel succes! En sterkte, slaapgebrek is vreselijk.
Ik heb al een hele tijd geprobeerd de volledige max aan fv te geven in dat tijdsbestek, en alsnog kwam hij voor de nacht. En dan liet ik hem even huilen, speen, even huilen, speen etc. Ik ben daar niet zo bang voor eerlijk gezegd. Maar na een tijd was het toch echt honger, dus alsnog fles.

Ik ben best strikt en streng wbt slapen. Slapen is belangrijk en gezond en ik zorg voor rust en regelmaat. Mijn oudste vaarde daar altijd wel bij.
Ik heb alleen 2 behoorlijk pittige kids Onder signalen. Geen honger signalen, geen slaapsignalen. Ik heb niet voor niets coaching gekregen van een instantie speciaal voor huilbaby's. Mijn oudste liet zich wel in een ritme dwingen, deed het daar ook goed op en was heel gelukkig. De jongste niet. Als hij niet wilde slapen, gebeurde het niet.
Kon ik precies alles doen volgens droomritme boekjes, maar had hij dikke schijt aan.

Ik ga zeker vannacht weer even kijken wbt huilen en of het gewoonte is, maarhet is voornamelijk speen pluggen en weer weg. Dan slaapt hij 30 minuten, kan ik weer speen pluggen en repeat.

De white noise is ook vanwege mijn peuter met misthoorn volume... Daar worden zelfs de doden nog van wakker
Alle reacties Link kopieren
Heb je al wel eens geprobeerd om om 01.00 uur weer een fles te geven? Dat zou ik doen. Ook al als hij om 23.00 uur al een fles gekregen heeft.
Hier hielp het. Ik was altijd geneigd te denken dat er niet genoeg tijd tussen zat, man had geen zin in gedoe in de nacht en het werkte. Kind ging daarna gelijk slapen.
En max flesvoeding hebben andere landen niet. En meestal kwam daar ook wel evenwicht in door langer slapen en een andere fles minder te drinken.
gatinmijnsok wijzigde dit bericht op 03-11-2019 22:02
18.90% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Toen onze baby twee maanden was zijn we ook naar een osteopaat gegaan, één gespecialiseerd in baby's en kinderen. Dat deden we op aanraden van een vriendin wiens dochter er veel baat bij had gehad. Ik vond het ook maar raar, dat mens zat maar een beetje te frunniken en te voelen. Maar ik merkte wel steeds verschil en na drie behandelingen hadden wij een totáál andere baby. Ik snap dat je het gedoe vindt, want je loopt al op je tandvlees, maar misschien toch nog een overweging.

Kun je je zoontje niet op momenten dat hij wakker is aan een slaapzakje laten wennen? Dan is het niet zo'n 'ding' als hij gaat slapen misschien. Ik krijg nu erg het gevoel dat het inbakeren heel veel opties in de weg zit, dus ik zou het slaapzakje wat meer prioriteit gaan geven. Maar goed, het moet wel bij je gevoel passen.
sugarmiss schreef:
03-11-2019 21:47
Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat mensen blijkbaar liever 90 euro weggooien dan gewoon van dat heilige hij moet om 19:00 in bed liggen af stappen.

Je kan een baby niet dwingen om trc slapen als hij niet moe is dan is hij niet moe.

Dus ga eens gewoon naar je kind kijken in plaats van hem in schema's te dwingen.

Wat een onzin en oordelen over iets dat je duidelijk zelf niet (goed) uitgevoerd hebt! Je kan een baby niet dwingen te slapen maar je kan heel makkelijk iets schuiven met wakker maken en eettijden (heel kleine beetjes, zonder huilen enzo) waardoor je kind op bepaalde tijden vanzelf honger krijgt en moe wordt.

Als jij elke dag om 7:00 uur opstaat dan wordt je na een paar weken vanzelf om 6:55 wakker en ben je om 22:00 uur moe. Als je elke dag om 13:00 uur luncht dan krijg je vanzelf om 12:55 honger. Mensen stellen zich als vanzelf in op vaste regelmaat Baby’s ook.

Geloof me, als je een gevoelige, alerte baby helemaal op verzoek gaat doen zonder rust en regelmaat te bieden dan krijg je een heel onrustig kind en slapen je kind en jij na een jaar nog niet door en je kind wordt daar ook niet beter van.
Alle reacties Link kopieren
Is het dan niet slimmer om even nog een paar zware K nachten te hebben, maar die speen af te leren? Hier gebruiken we de speen ook wel om hem in slaap te krijgen, maar zodra hij wat dieper in slaap valt, spuugt hij hem uit en slaapt hij gewoon verder. Als jouw zoon echt steeds over de zeik gaat als die speen eruit schiet, bezorgt hij je eigenlijk alleen maar ellende ipv dat het helpt.
Stephmv2 schreef:
03-11-2019 21:58
Ik heb al een hele tijd geprobeerd de volledige max aan fv te geven in dat tijdsbestek, en alsnog kwam hij voor de nacht. En dan liet ik hem even huilen, speen, even huilen, speen etc. Ik ben daar niet zo bang voor eerlijk gezegd. Maar na een tijd was het toch echt honger, dus alsnog fles.
......
Ik ga zeker vannacht weer even kijken wbt huilen en of het gewoonte is, maarhet is voornamelijk speen pluggen en weer weg. Dan slaapt hij 30 minuten, kan ik weer speen pluggen en repeat.
Maar wat als je ipv speen pluggen toch eens meteen een fles geeft dan? Want het kan best zijn dat hij honger heeft en daarom een half uur later weer wakker is.
Je weet dat de zogenaamde maximale hoeveelheid voeding in veel landen niet bestaat?
Stephmv2 schreef:
03-11-2019 21:58
Ik heb al een hele tijd geprobeerd de volledige max aan fv te geven in dat tijdsbestek, en alsnog kwam hij voor de nacht. En dan liet ik hem even huilen, speen, even huilen, speen etc. Ik ben daar niet zo bang voor eerlijk gezegd. Maar na een tijd was het toch echt honger, dus alsnog fles.

Waarom geef je hem dan niet gelijk de fles? Waarschijnlijk heeft hij dus inderdaad gewoon honger. Die max 1 liter flesvoeding zou ik loslaten, ons CB hanteert geen maximum meer en in andere landen doen ze daar helemaal niet aan. Gewoon zoveel geven als hij vraagt.

En die white noise, tja jouw keuze maar ik ken menig baby voor wie dat juist veel onrust opwekt.
Alle reacties Link kopieren
Stephmv2 schreef:
03-11-2019 21:47
Mijn eerste hebben we Helena via de boek laten opgroeien haha, qua slaap dan! Werkte als een trein. Dit mannetje laat zich minder makkelijk sturen maar zit overdag in een fijn ritme. Alleen snachts, daar weet ik niet zo goed meer mee om te gaan.. Als in dat ik het gewoon echt niet meer weet. Vaak is het als de dag goed gaat, gaat de nacht ook goed. Maar deze duivel luistert niet.

Het uitbakeren ging echt meer dan slecht, hij had de hele nacht amper geslapen. Ik vond dat wel heftig hoor... Volgende x doe ik 1 armpje en dan overdag. Maar ik durf ook gewoon niet meer, hoe stom dat ook klinkt.
Hij rolt mwah mwah, hij is lui aangelegd denk ik
Ja, vooral in hele kleine stapjes overdag beginnen! Volgens mij is het advies zelfs het eerste slaapje van de dag, omdat ze dan vaak het beste kunnen slapen. En dan de rest gewoon nog even ingebakerd laten slapen.
Dochter had het hier ook nodig dat in het begin er nog een lammetje heel strak over heen zat. Dan sliep ze in met haar armpjes strak onder het laken. tijdens het slapen ging die dan wel losser, maar het ging vooral om het inslapen.
Ik neem aan dat je ook hapjes geeft? Dat ophogen als hij zoveel trek heeft?
Alle reacties Link kopieren
Die opmerkingen over het slaapzakje en de speen zijn wel raak :facepalm: goede punten iig, ga ik eens even over nadenken! Slaapzakje alles heb ik in huis, dus kan morgen zeker even kijken hoe dat gaat.

Bedankt bedankt!

En wat jij zegt, fircross, mijn beide prikkelgevoelige kinderen reageerde ronduit ruk op alles op verzoek. Want een kind wat niks aangeeft maar direct gilt, is niet te peilen. Geloof me, ik heb bij beiden echt diepe dalen gezien en ik durfde alleen aan ons tweede mannetje te beginnen omdat ik wist dat het over zou gaan. Mijn oudste is zo'n lekker kind. Maar nog steeds een kind van de regelmaat, dinsdag doen we zus, woensdag doen we zo.

Ik ben PRECIES hetzelfde, dus ik denk dat ik sterke genen heb. Mijn oudste had gewoon een duidelijke gebruiksaanwijzing, de jongste niet. En das toch ook al zo'n lekker ding. Alleen snachts :hamer:
En ik zal ook niet beweren dat ik niks fout doe. Ik doe m'n best, m'n stinkende best om aan mijn kinderen, omgeving, familie etc alles en iedereen tegemoet te komen. Maar als iemand nog 1 x zegt, ah slechte nachten horen erbij. Haal ik uit :whip:

Ik heb verder geen groot opvang net, daarnaast wil ik zo'n kleintje niet uitbesteden snachts. Hoe moe ik ook ben, ik ben z'n moeder en ik ben er voor hem
Alle reacties Link kopieren
Wbt de fles, hij kreeg om 23.00 dan 210 met pap en dan begon hij soms om 12 uur al met de onrust. Dat vind ik echt te kort op mekaar, dan spuugt hij geheid de hele boel onder. Ik vind 210 al zo'n achterlijke hoeveelheid. Maar die is echt op verzoek elke keer opgehoogd, want hij ging huilen als het op was. Nu is hij er tevree mee.

De hapjes ga ik ophogen, maar ent 2 dagen bezig dus rustig aan voor z'n buikje. Het smaakt hem wel hoor, dus zal niet lang duren voor dat dat oké hoeveelheden zijn.
Beide zoons zijn geen fles drinkers BTW, mijn oudste was met een ruim jaar van alle flessen overdag af.
Alle reacties Link kopieren
Stephmv2 schreef:
03-11-2019 22:09
Die opmerkingen over het slaapzakje en de speen zijn wel raak :facepalm: goede punten iig, ga ik eens even over nadenken! Slaapzakje alles heb ik in huis, dus kan morgen zeker even kijken hoe dat gaat.

Bedankt bedankt!

En wat jij zegt, fircross, mijn beide prikkelgevoelige kinderen reageerde ronduit ruk op alles op verzoek. Want een kind wat niks aangeeft maar direct gilt, is niet te peilen. Geloof me, ik heb bij beiden echt diepe dalen gezien en ik durfde alleen aan ons tweede mannetje te beginnen omdat ik wist dat het over zou gaan. Mijn oudste is zo'n lekker kind. Maar nog steeds een kind van de regelmaat, dinsdag doen we zus, woensdag doen we zo.

Ik ben PRECIES hetzelfde, dus ik denk dat ik sterke genen heb. Mijn oudste had gewoon een duidelijke gebruiksaanwijzing, de jongste niet. En das toch ook al zo'n lekker ding. Alleen snachts :hamer:
En ik zal ook niet beweren dat ik niks fout doe. Ik doe m'n best, m'n stinkende best om aan mijn kinderen, omgeving, familie etc alles en iedereen tegemoet te komen. Maar als iemand nog 1 x zegt, ah slechte nachten horen erbij. Haal ik uit :whip:

Ik heb verder geen groot opvang net, daarnaast wil ik zo'n kleintje niet uitbesteden snachts. Hoe moe ik ook ben, ik ben z'n moeder en ik ben er voor hem
Klinkt niet aardig, maar als jij echt te moe wordt heeft je kleine niks aan je. Eerste maakte ik het alleen maar erger als ik echt te moe was. Mijn geduld was op, ik kon alleen maar huilen. Niet leuk, het voelde niet goed, maar het overgeven aan een ander was voor ons beide soms noodzakelijk. Eerst voor jezelf zorgen!
Stephmv2 schreef:
03-11-2019 22:12
Wbt de fles, hij kreeg om 23.00 dan 210 met pap en dan begon hij soms om 12 uur al met de onrust. Dat vind ik echt te kort op mekaar, dan spuugt hij geheid de hele boel onder. Ik vind 210 al zo'n achterlijke hoeveelheid. Maar die is echt op verzoek elke keer opgehoogd, want hij ging huilen als het op was. Nu is hij er tevree mee.
Toch zeg je dat jullie hem inmiddels niet meer wakker maken om 23u en hij pas om 2 uur om een fles vraagt. Wil hij dan ook zo´n grote fles? Hoe lang slaapt hij daarna? Helpt een tweede nachtvoeding?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven