Kinderen die zelf snoep etc kopen

28-03-2023 16:06 112 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Zojuist in de supermarkt, kinderen variërend van 8-12 jaar die alleen (lees zonder ouders) snoep, chips, frisdrank etc kopen en dat vervolgens zodra ze buiten de supermarkt staan opeten/drinken.

Is dit iets van ‘deze tijd’? Of was dit altijd al zo?

Ik weet van vroeger uit dat mijn ouders de boodschappen kochten en daar konden wij het mee doen. Daar zat ook een snoepje en een schaaltje chips in het weekend bij.

Nu valt mijn oudste inmiddels ook onder die leeftijds categorie, maar die mag dit echt niet van mij. Ook omdat ik ‘gezond’ zijn behoorlijk belangrijk vind. En daar hoort een gezond voedingspatroon uiteraard ook bij.

Hoe staan jullie daar tegen over?
Alle reacties Link kopieren Quote
Wissewis schreef:
28-03-2023 20:18
Dat kostte teveel.

Dat begon ik pas te doen rond mijn 16de dus.

Maakte ik mijn ouders wijs dat ik bij een vriendin at en zij at "bij mij" :-D.


Hahaha, ja die ken ik ook nog ;) leuke tijd was het!
De sterren wandlen, de tijd gaat, de klok zal slaan,.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik deed het ook, snoepjes kopen uit van die bakken. Die had je toen nog bij de supermarkt en dan kocht ik snoep voor 5 cent per stuk (guldentijd). Van die grote smilies :-D en dan op eten op de fiets naar huis.

En later op de middelbare school kocht ik Foots (kent iemand dat nog? Budget dr Pepper :P ) en zakken chips.

Ik vind dat het erbij hoort :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Muselet schreef:
28-03-2023 20:13
Op die leeftijd kocht ik patat :) met extra mayonaise, heerlijk, want dat kreeg ik thuis niet. :P
Jaaa, meestal in het zwembad ofzo. Of bij het zwemmeer. Dat waren de lekkerste!
De cursus relativeren is helaas afgelast, maar er zijn ergere dingen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Andersom schreef:
28-03-2023 16:52
Eens! Het leuke is, dat dat niet hoeft als het thuis gegeten mag worden. 😂
Het is bij ons ook een beetje raar om naast/in de deur van de supermarkt te gaan staan kanen, want er staan allemaal bankjes, superveel zitplek. Toch staan ze liever bij de deur. Nou ja het zal wel. :P Het is vast stoer en dat ik dat niet snap omdat ik al een oud wief ben.
De cursus relativeren is helaas afgelast, maar er zijn ergere dingen.
Alle reacties Link kopieren Quote
frambozentaartje schreef:
28-03-2023 20:22
Als ik ga klagen, kom ik meestal zelf iets tekort. Is de oplossing dan niet beter voor jezelf zorgen? Een goed boek kopen, een massage boeken, een wandeling maken, alle gezinsleden de deur uit bonjouren zodat je even het rijk alleen hebt, zelf een zak snoep kopen -want je hoeft echt niet altijd het goede voorbeeld te geven.
Of: uitzoeken met wie je echt ruzie wil maken of waar een echt pijnpunt zit dat opgelost moet worden.
Ja daar heb je een punt. Ben enorm gestrest op dit moment ivm mijn werk, dan ga ik inderdaad klagen.. ik denk ook dat een dagje sauna een goed idee is om even te ontspannen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja, toen ik vier was deed ik dat al. Met een dubbeltje of soms een kwartje in mijn hand stond ik met mijn neus tegen de etalage van de bakker of Jamin gedrukt en maar kijken wat ik kon kopen. In de automatiek lagen heel lekkere tabletten chocola. Nee mijn moeder kocht geen snoep. Misschien koekjes.
Dan moet het maar zoals het kan
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn moeder is een echte zoetekauw, dus er was altijd snoep en koek in ons huis. En daardoor had ik veel minder de behoefte om het te kopen, omdat het helemaal niet stiekem hoefde en wij thuis toch genoeg hadden. Ik denk hoe strenger je er over doet, hoe meer je dat gedrag op je hals haalt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn ouders haalden snoep in huis, maar ik mocht echt niet onbeperkt eten. Vanaf het moment dat ik inkomen had (krantenwijkje) toen ik 11 was, ging ik regelmatig een puntzak snoep vullen bij Kruidvat. Mocht niet van m'n ouders, maar die propte ik gewoon onderin mijn schooltas onder de boeken. At het dus niet op straat op, maar stiekem op mijn slaapkamer tijdens het lezen. Die kilozak was eigenlijk altijd binnen 2 dagen op..
Alle reacties Link kopieren Quote
Tulpje22 schreef:
28-03-2023 19:17
Toch vind ik de leeftijd die TO noemt, 8-12, wel anders dan de leeftijd vanaf 12. Ik lees hier veel reacties die volgens mij over kinderen vanaf 12 gaan. Dan ga je naar het VO, met kantine, snoepautomaten, tussenuren, dus even naar de bakker, supermarkt. Vaak genoeg gedaan.
Kijk ik naar mijn kinderen, basisschool, dan vind ik dat toch anders. Wij wonen niet in de stad, maar in een dorpje met een bakker en kleine supermarkt. Ze hebben zakgeld maar gaan eigenlijk zelden naar de supermarkt om snoep. Ik koop zelf snoep/koek voor ze, dus ze komen niks tekort. En ik vind het ook niet zo nodig dat ze telkens snoep kopen of met een zak chips hier rondhangen. Ze vragen het wel eens of ze iets mogen halen en dan mag het soms, maar zeker niet altijd.
Vanaf het VO kan je niet niet meer voorkomen lijkt me. Maar tot nu valt het echt mee en kunnen wij dat meestal nog wel sturen.
Vroeger hadden wij zelf zo'n leuk snoepwinkeltje in het dorp. Dan kon je voor een kwartje of paar cent een paar losse snoepjes uitzoeken. Dat mocht dan af en toe van mn moeder, we vroegen het wel altijd. Maar dat heb je nu niet meer, niet bij ons tenminste. Dan moet je gelijk een hele zak snoep kopen voor 2 euro in de supermarkt..
Dat idee heb ik ook. Ik herken het totaal niet. Misschien groep 8'ers. En natuurlijk bij een speciaal iets als de kermis of als we bij het zwembad met smoepbarretje zijn. Maar ik zie mijn kind van 10 nog niet naar een supermarkt lopen met vriendinnetjes en een zak chips kopen en leegvreten.
En dan zitten ze toch ook nog niet aan de frisdrank?

Soms mag ze als ze een boodschap doet iets lekkers meenemen. Of toen een vriendin kwam logeren. Ga maar naar de supermarkt en zoek zelf iets uit voor bij de film.

Ik vind wat ik lees echt middelbare schoolgedrag. Toen die tussenuren kwamen was daar ineens de zak paprikachips en fles cola.
"I'd like a coke". " Is Pepsi ok?" " Is Monopolymoney ok?"
Alle reacties Link kopieren Quote
Misschien waren die kinderen gewoon brugklassers. Sommige lijken wel 8 en andere kunnen voor 16 door.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik kocht sigaretten. Zo'n klein pakje met 10 stuks voor 2,5 gulden. En schepsnoep!! Dat was toen net een ding.

Dat zal nu 30 jaar geleden zijn denk ik. Dus nee, er is niets veranderd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Meinona schreef:
29-03-2023 14:27
Ik kocht sigaretten. Zo'n klein pakje met 10 stuks voor 2,5 gulden. En schepsnoep!! Dat was toen net een ding.

Dat zal nu 30 jaar geleden zijn denk ik. Dus nee, er is niets veranderd.
O ja, die heb ik ook nog gekocht, zo'n klein pakje Camel. Ik was wel echt een gelegenheidsroker, dus daar deed ik lang mee.
Don't waste your time on jealousy,
Sometimes you're ahead, sometimes you're behind.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven