Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Lijf & Lijn alle pijlers

Bekkenklachten

04-12-2019 13:05 25 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo,

Ik vraag mij af of er meer dames zijn die na de zwangerschap en bevalling nog steeds last hebben van hun bekken/stuitje/schaambeen?!
En dan heb ik het over 2 a 3 jaar later..

Ik had met 17 weken zwangerschal
al behoorlijke bekkenklachten, ook toen al naar de fysio geweest. Goede bevalling gehad en ook daarna nog weken erna naar de fysio. Tot zelfs een jaar later nog..
Er mee leren leven dacht ik maar..

Ik merk dat als ik ongesteld moet worden her weer meer opspeelt (hormonen die het dan weer week maken) ook stress heeft wel een rol denk ik bij de klachten.

Sommige oefeningen (buik) bij sporten kan ik niet omdat dit pijnlijk is voor de bekken of schaambeen.

Mijn vraag dus of er meer mensen zich hier in herkennen en wat zij evt gedaan hebben?

Groetjes en een fijne dag nog :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Het maakt toch niet uit of er wel of niet mensen zijn die het herkennen? Je word beperkt in het dagelijks leven, dat lijkt mij een prima reden om nog eens contact te zoeken met een fysiotherapeut gespecilaiseerd in het bekken om te kijken of er nog winst te behalen is.

Ik had ook bekkenklachten na mij bevalling en dat is zo goed als over. Alleen als ik een paar dagen veel scheef (dus niet netjes met 2 voeten op de grond op een bureaustoel) zit speelt het nog op.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat vervelend. Doe je regelmatig spierversterkende oefeningen voor de benen, billen en het bekken?
Alle reacties Link kopieren Quote
Yep herkenbaar.... eerste 15 jaar 'gewoon' als ik ongesteld moest worden maar het echte feest komt als je in de buurt van de overgang begint te komen ;)

Ik adviseer je dus om netjes bekkentherapie te volgen....
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja ik herken dit zeker. 2,5 jaar geleden bevallen en momenteel 20 weken zwanger. Heb al sinds mijn eerste bevalling last van mijn stuitje. Niet continue, maar wel als ik lang in een verkeerde houding heb gezeten, stuk heb moeten fietsen, etc. Destijds niks aan gedaan maar nu wel bijna constant pijn ivm nieuwe zwangerschap. Dat heeft mij in elk geval doen besluiten om binnenkort terug te gaan naar de bekkenfysio, in de hoop dat het iets zal verbeteren.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja, ik heb ook jaren na de bevalling nog bekkenfysio gehad en ben van de pijn af gelukkig. Ga naar een gespecialiseerde fysio. Of vraag advies aan je gynaecoloog, die kent vaak de beste in de regio.
Ja dat klopt maar dat heeft hier nu even niks mee te maken
Alle reacties Link kopieren Quote
En evt anticonceptie waardoor je cyclus plat ligt?
Ja dat klopt maar dat heeft hier nu even niks mee te maken
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe niet speciale oefeningen hiervoor. In het begin wel gedaan toen ik nog bij de fysio zat, maar merkte later, niet tijdens de fysio periode dat dit niet hielp en ben er toen niet mee verder gegaan..

Stoppen met de pil heb ik ook al aan zitten denken ja. Maar weet niet of dat de beste oplossing is....

Fijn te weten dat her bij de overgang nog erger wordt! (Haha)

Een tweede kindje komt wel steeds meer ter sprake maar merk dat ik dat toch wel heel spannend vindt mbt me lichaam. Straks kan ik niks..

Toch maar eens opzoek naar een goede fysio dus..
Niemand bij een arts geweest omdat het iets anders is en de fysio het niet kan oplossen??
bloempje187 wijzigde dit bericht op 04-12-2019 14:28
Reden: Geen antwoord
85.10% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb, 1,5 jaar na de bevalling nog steeds heel veel last van stuitje, heiligbeen en onderrug en kan ook slecht de hele dag zitten. Fietsen is ook nog steeds lastig. Er is 1 spier die altijd weer verkrampt en daardoor alles scheef trekt.

Inmiddels ben ik bijna 14 weken zwanger en alweer lichte bekkeninstabiliteit. Ik loop bij de fysio en doe van alles om te voorkomen dat het erger wordt, maar ik weet ook nog niet zo goed hoe de vooruitzichten zijn voor de rest van mijn zwangerschap.

Mijn staartbotje staat ook telkens scheef, waarna het erg pijnlijk is. Voor die pijn kun je eventueel wel een spuit krijgen, maar de fysio wil eerst proberen om het zo op te lossen en wonder boven wonder gaat dit nu al een paar maanden goed, zonder scheefstand.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb inmiddels twee kids. Oudste is 3 en nog steeds last van m'n stuitje. Fietsen is enorm pijnlijk maar ik fiets iedere dag meer dan 35km voor woon werkverkeer.
Ik heb foto's laten maken van stuitje, niets op te zien, fysio gehad niets geholpen en uiteindelijk bij een chiropractor terecht gekomen. Dat heeft na de eerste bevalling de klachten opgelost. Inmiddels zijn de klachten weer terug en dus weer onder behandeling van de chiropractor, aangepaste stoel op mijn werk, ander fietszadel gekocht en dagelijks buikspieroefeningen. Hoop dat het ooit echt een keer weggaat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja ik herken het. Komt soms terug tijdens mn pms week. Of als ik lang gestaan, veel getild en veel gelopen heb met zware schoenen (werkschoenen met stale neuzen enz)

Sporten (fitness) helpt.
Je zal ze vast en zeker allemaal op een rijtje hebben, ik twijfel alleen wel aan de juiste volgorde. (Cateautje)
Alle reacties Link kopieren Quote
Misschien wil je het liever niet horen, maar 12 jaar na bevalling nog steeds klachten.
Ik heb een heel scala aan behandelingen gevolgd, maar wat mij het meest geholpen heeft is een traject bij het spine en joine centrum in Rotterdam.
Het gaat nu een heel stuk beter, maar mijn bekken blijft een zwakke plek.
Als je meer wilt weten over wat ik allemaal gedaan hebt, dan hoor ik het wel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Kind zes jaar geleden gekregen. Ergste pijn is weg, maar ik moet voorzichtig zijn. Mijn stuitje en bekken hebben lang scheef gestaan en mijn heup zat niet meer goed in de kom. Als ik te lang zit, gaat het weer pijn doen of bij te lang lopen en staan. Super irritant, als ik dit had geweten, was ik nooit aan een kind begonnen. Mag ik eigenlijk niet zeggen, maar het is echt zo. Jarenlang zoveel pijn en psychisch werkt het daardoor ook niet meer lekker
Alle reacties Link kopieren Quote
Na 17 jaar nog steeds last van bekkenklachten als ik te lang (langzaam) heb gelopen of te lang heb stilgestaan. Heb dit overgehouden van mijn eerste zwangerschap. Het blijft een zwakke plek.
show the world that we`ve got liberty (the Wizz)
Alle reacties Link kopieren Quote
Spoekeltje, heb je niks ondernomen toen? Of nu nog.?! Fysio oid
Wel vervelend voor je dat het nog steeds niet goed met je gaat!


Mihoen, mag ik vragen wat de fysio dan vooral doet of heeft gedaan bij je ?

Wat doet de chiropractor, Mariposa?

Ciska, ik houd het even in gedachten;)


En als ik het een beetje lees van iedereen, is het dus ook vooral mee leren leven....
Alle reacties Link kopieren Quote
De bekkenfysio doet net wat er op dat moment nodig is. Ik heb geen problemen met mijn bekkenbodem, of in ieder geval geen typische. Maar daar kan ze wel vanalles mee.

Wat ze bij mij heel lang heeft gedaan: elke keer staartbotje recht zetten, alle drukpunten los masseren, inwendig de spier die in de kramp schiet losmaken zodat ik niet zo'n last van mijn bil heb. En nu ik zwanger ben: mijn heiligbeen is heel erg opgezet, dat is hormonaal. Maar ze maakt alles los en dan doet het in ieder geval tijdelijk minder pijn.

O ja, en ik heb oefeningen om mijn bekkenbodem te ontspannen, oefeningen om mijn bekken instabiliteit stabiel te proberen te houden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben naar een bekkenfysio geweest. Zij heeft mijn stuitje recht gezet en mijn bekken en been weer goed in de kom getrokken, maar omdat ik zo allert moet zijn, ben ik nooit helemaal relaxed. Als ik niet oplet, dan zakt mijn stuitje als dominosteentjes in elkaar of het staat scheef. Ik heb ook een gespannen bekkenbodem zei ze. Als het niet goed voelt, moet ik druk geven alsof ik poep, dat helpt een beetje.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bloempje187 schreef:
04-12-2019 20:08

En als ik het een beetje lees van iedereen, is het dus ook vooral mee leren leven....
Volgens mij zeggen veel mensen juist, dat je er beter wel wat aan kunt doen. Bijvoorbeeld met specialistische fysio, of spine en joint centrum. Dan kan het veel beter worden. Het laatste restje dat dan niet meer weg gaat, moet je dan mee leren leven. Hier heeft fysio veel geholpen en heb ik ook geleerd wat verstandige keuzes zijn. Zo draag ik bijvoorbeeld nooit teenslippers, omdat ik daar enorm last van mijn bekken van krijg.

Maar als ik lees dat jij dit vooral eruit haalt en ook je oefeningen van de fysio niet deed omdat het niet hielp, zonder dat je dan om andere oefeningen vraagt, dan klinkt het als "liever lui dan moe". Als je wilt dat het beter wordt, moet je er zelf tijd en energie in steken.
Alle reacties Link kopieren Quote
Overigens, zelfs als het beter gaat, altijd voorzichtig doen, ik was zo blij dat het weer beter ging, ik ging weer dansen en in de brug proberen te staan en op mijn hoofd en de radslag, allemaal dingen die ik niet meer mag doen van mijn bekkenfysio.

Ik snap wel dat je niet gelijk naar de dokter gaat, ik dacht heel lang dat he wel gewoon over zou gaan. Nu vind ik het jammer dat ik niet tijdens de zwangerschap al naar de bekkenfysio ben gegaan, had een boel gescheeld.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik begrijp dat het misschien overkomt alsof ik 'lui' ben en er geen energie in wil steken.
Geloof me, ik heb al veel gedaan.
Maar ondertussen zijn we 3 jaar verder en vraag ik me dus af of er dus iets anders is dan alleen naar de fysio gaan :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi Bloempje,

Speciaal voor dit onderwerp een account aangemaakt. Na de bevalling van mijn zoon in 2018 (waarbij ik zwanger in een rolstoel zat vanwege bekkeninstabiliteit) bleef ik bekkenklachten houden die bij eisprong en menstruatie verergerden (soms kon ik nauwelijks lopen). Ik liep bij een van de betere bekkenfysio's en ze kwam tot de ontdekking dat mijn stuitje scheef stond. Met 1 behandeling heeft ze hem rechtgezet en ik ben nu al sinds mei dit jaar volledig pijnvrij!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik gebruikte al jàren geen anticonceptie meer maar bij mij was dat wel echt de oplossing; de pil non stop doorslikken, dus je cyclus helemaal plat leggen. Ik had vooraf niet verwacht dat het dé oplossing kon zijn want had soms echt flinke bekken- en rugpijn maar het was (is) voor mij wel de oplossing gebleken.
Ik kan ook alles weer doen zoals sporten (hardlopen) en tillen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik herken het. Mijn jongste is 5 en mijn klachten zijn voor 95% over. Alleen alle hormonale 'evenementen' (eisprong, een paar dagen voor mijn menstruatie, menstruatie zelf) merk ik aan mijn bekken.

Te lang/ niet netjes gezeten (kantoorbaan) zelfde verhaal
Te intensief gesport, wederom...
Moe/ tegen ziek aan hangen; yup...

Het is een zwakke plek en dat zal het wel altijd blijven. DIe anticonceptie-tip is nog de beste. Helaas voor mij heb ik met een mirenaspiraal nog steeds een cyclus dus ik heb er niks aan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Bij mij heeft de chiropractor ook fantastisch geholpen!
Allerlei fysio gehad, maar dat hielp niet.
Ik kon zelfs niet lang op een zij liggen, moest om het half uur draaien in de nacht door de pijn.
Ben ook hypermobiel.
Toen jongste 8 was voor iets anders bij de Chiro gekomen en die pakte dit ook mee.
Nu al een paar jaar geen klachten meer.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hypermobiel ben ik ook. Ik ben wel binnen een week na de bevalling van de tweede terug gegaan naar de fysio om alles recht te laten zetten. Bij de eerste was ik er na 2,5 week, toen moest die al aardig hard werken om het weer recht te krijgen. (Verweking die weer 'uithard')

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven