Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Lijf & Lijn alle pijlers

Rosacea

08-11-2018 17:41 8 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal,

Ik ben 30 plus, en had de laatste jaren wat meer last van pukkeltjes. Ik was laatst bij de schoonheidsspecialist daarvoor, en het blijkt dat ik rosacea heb (https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/rosacea/). Je gezicht kan er erg rood van worden, en je kan last hebben van puistjes. Die roodheid heb ik weinig, wel dus die pukkeltjes en rode vlekjes die heeeel langzaam verdwijnen. Als ik google op rosacea herken ik me niet echt in de plaatjes, maar misschien heb ik een milde vorm.

De schoonheidsspecialist raadde me aan m'n gezicht goed te verzorgen. Heb daar wat producten voor meegekregen, waardoor m'n huid wat rustiger is geworden. De rode plekjes en pukkeltjes zijn echter wel gebleven. Op aanraden van de specialist had ik laatst een intake bij een kliniek voor een laserbehandeling. Blijkbaar kunnen zij dmv laseren de roodheid verminderen. Ik heb daar morgen een afspraak voor, maar vind het nog wel spannend.

Zijn er hier 'lotgenoten' met rosacea? Hebben jullie nog tips om dit te behandelen? Of iemand ervaren met het laseren?

Bedankt!
Alle reacties Link kopieren Quote
Rosacea wordt niet vastgesteld door een schoonheidsspecialist, maar door je huisarts of dermatoloog.
Alle reacties Link kopieren Quote
ik zou inderdaad eerst nog een keer bij de huisarts langsgaan of die nog een (genees!) middel heeft. Klinkt alsof de schoonheidsspecialist een beetje haar eigen portemonnee en die van een collega wil spekken.
Het is wat het is
Alle reacties Link kopieren Quote
Eens met de reacties hierboven: vraag de dermatoloog om een diagnose. Rosacea is niet altijd goed te herkennen, en het zou zonde zijn als je nu allemaal dure spullen gaat aanschaffen terwijl je misschien wel iets heel anders hebt.

Ik heb het zelf ook, en wil ook een laserbehandeling ondergaan... ik lees dus even mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou nooit op aanraden van een schoonheidsspecialiste naar zo'n kliniek gaan, en het advies om je gezicht goed te verzorgen met allerlei middeltjes vind ik ook dubieus. Zeker als je je niet zo herkent in de plaatjes, heb je dan wel echt rosacea? Ik heb rosacea (vastgesteld door de dermatoloog) en er zijn wel meer behandelingen mogelijk dan een laserbehandeling, zoals een creme en antibiotica. Bij mij helpt dat maar matig trouwens, ik ben er mee gestopt. Wat bij mij helpt is zo min mogelijk cremes e.d. gebruiken, ik gebruik eigenlijk alleen water om mijn gezicht schoon te maken, dat is het. Al die middeltjes verstoren mijn huid alleen maar, ik moest er even doorheen maar sinds ik niks meer gebruik is de rosacea echt minimaal.

Ik heb het ook weleens met de dermatoloog over een laserbehandeling gehad, zij raadde me toen specifieke klinieken aan om de behandeling te ondergaan en zei dat er flink verschil is tussen klinieken. Ik vind het zelf nu niet nodig, maar als ik toch ooit een laserbehandeling zou nemen dan zou ik eerst bij mijn dermatoloog vragen waar ik het beste naar toe kan gaan. Dus ik raad jou ook aan om even langs je huisarts te gaan en een verwijzing te vragen voor de dermatoloog, voordat je het alleen maar erger maakt!
Wow, wat zie jij er vandaag geweldig uit!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik dacht weer eens een allergische reactie te hebben maar bleek rosacea te hebben en ben door een dermatoloog verwezen naar een kliniek voor een laserbehandeling.. Zij heeft ook Metronidazol-crème voorgeschreven. Door de laser is de roodheid al enorm verminderd en door de crème is mijn huid rustig. Ik gebruik alleen nog producten van Decubal want die zijn zonder parabenen en parfum. Ik heb een reinigingsmelk en een crème, meer is niet nodig. Verder gebruik ik wat voedingssupplementen die mijn weerstand verhogen maar dat is ook vanwege een auto-immuunziekte die ik heb . Wat bij mij helpt is zo min mogelijk wijn drinken(liefst niets), niet te pittig eten en dagelijkse smeren met een spf maar die zit al in mijn dagcrème.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben gisteren naar de kliniek geweest. Daar werd mijn vermoeden bevestigd dat ik niet echt rosacea heb, misschien een heeeele lichte vorm. Blijft dat ik wel de roodheid en een paar pukkeltjes heb. Ze hebben alsnog gelaseerd tegen de roodheid en ik heb het idee dat het al wat lichter is. Tegen de pukkeltjes heb ik wat meegekregen. Over 4 weken heb ik weer een afspraak om te kijken hoe het gaat en of er nog een laser behandeling nodig is.
@kippetje: fijn dat bij jou de roodheid door het laseren ook verminderd is! Ik heb goede hoop dat laseren voor mij ook werkt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier rosacea, maar niet in erge mate. Relatief lichte roodheid op voorhoofd, wangen kin en neus. Daarnaast constant best veel pukkels.

Ik smeer metronidazol crème. Dit werkt bij mij super tegen de pukkels. Daarnaast gebruik ik geen zeep/crèmes en geen make up (krijg ik sowieso eczeem van) en helpt gezond eten ook.

Ik zou toch echt naar een huisarts gaan voordat je verder gaat met dure behandelingen.

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven