Lijf & Lijn alle pijlers

Wie sport er thuis ipv op de sportschool?

26-08-2014 10:21 30 berichten
Ik ben gestart op een sportschool, maar ik vind het erg duur (ik heb niet zoveel geld).



Zijn er mensen die thuis sporten, wat doe je dan? Welke spullen heb je nodig etc etc? Zijn er nog sites waar je tips vandaan kunt halen?



Ik ben benieuwd.
Ik heb best lang thuis gesport. Insanity deed ik en je hebt er niks voor nodig behalve de insanity DVD en het schema ( wat overal op internet te vinden is). Nu ben ik gestopt en na de bevalling ga ik denk ik wel naar een sportschool.
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik de wii u en vind het erg leuk. Ook sport ik aan de hand van filmpjes op youtube en zo. Maar echt krachttraing kan denk ik alleen in de sportschool.
Moi! Maar man heeft wel geïnvesteerd in fitnessapparatuur. Ik vind, om enigszins goed te kunnen sporten, dumbells/kettlebells, een stang waar je gewichten aan kunt hangen (om te kunnen squatten bijvoorbeeld) wel een must.



Of je moet dan kiezen voor Insanity, wat Kiki aanraad. Maar dat is schijnbaar best zwaar en ik weet niet of dat iets is wat je wil blijven doen. Met een aantal gewichten kun je blijven afwisselen en dat is wel fijn.
De insanity is iets te insane voor mij. Ik zag ook deze van dezelfde man.



http://focust25info.nl/
Insanity is ook wel erg zwaar maar het leuke eraan vond ik dat ik bij de fittest echt bijna niets kon en een maand later echt al bijna alles kon.



Focus25 lijkt mij ook erg zwaar.



Als iemand trouwens een leuke workout DVD kent met niet al te zware oefeningen ( maar wel zwaarder dan Nederland beweegt haha) ben ik daar ook wel benieuwd naar. Mijn zwangere lijf werkt niet heel erg meer mee met dingen zoals bukken en springen etc en mijn conditie is echt 0 geworden.
Insanity is een blessureknaller. Dat kan je beter Jillian Michaels doen. Maar niet elke dag!
Alle reacties Link kopieren
30 dagen Shred, hoelahoep (professionele), joggen, losse kleine oefeningen ..

Vind t ook veel te duur
Sinds 2 jaar sport ik thuis na jaren op een sportschool te hebben gesport en gewerkt.

Heerlijk, in de zomer heb ik (bijna) alles in de tuin en voor de rest van 't jaar sport ik in een grote kamer met veel ramen.

Elke maand maak ik weer een nieuw schema om het leuk te houden.

In de zomer pak ik 3 keer in de week krachttraining en voor de rest zit ik op de fiets of wandel ik en pak de fitnessbal als het een keer slecht weer is en ik toch iets wil doen.

In de winter ook 3 keer per week krachttraining en 2 keer per week een hitt op de crosstrainer.

De krachttrainingen kunnen ook een Hit training zijn alleen is dit maar max een maand. Uiteraard vervallen in de winter de hitt op de crosstrainer als ik een andere hit training doe. Het moet wel een beetje normaal blijven

Weekend is altijd rust.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben een sportkamer oftewel, spiegels, tv, stereo, Drukbank, gewichten, matten, Crosstrainer, hometrainer.

Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een sportschool abonnement maar ga soms uit gemakzucht thuis sporten. Ik heb alleen geen gewichten thuis. Maar een grote fles met water kan als een licht gewichtje tellen en m'n grote fles wasmiddel weegt door de hogere dichtheid al 2,5 kilo. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Zit er bijna over te denken om te stoppen bij de sportschool (ook omdat m'n relatie net uit is en ik m'n ex 3 keer per week tegen kom) en van die 32 euro die ik per maand bespaar zelf attributen te kopen.

Ik doe kayla itsines d'r schema.
Alle reacties Link kopieren
Ligt een beetje aan je doel van het sporten.

Puur conditie gaat heel goed zelf. Paar goede hardsloopschoenen en rennen maar.
Alle reacties Link kopieren
Yep, ik ook. Wij hebben over de jaren heen verschillende sportattributen verzameld: roeimachine, vibration plate, tread mill, cross trainer, stepper, gewichten etc.



Ik vind het heerlijk, ik kan mijn eigen muziek keihard draaien, ik hoef het huis niet uit en ik hoef niet bang te zijn voor andermans blikken. Ik doe het als de kinderen hun computer/Nintendo speeluur hebben dus ook geen gezeur met dat er iemand thuis moet zijn voor hen. Zalig.
Yoga, 30 day shred, touwtje springen (al dan niet met touw), joggen/hardlopen, fietsen, er is genoeg dat je kunt doen wat niets kost.



Een stoepje om te steppen, een grote bal voor balansoefeningen, sportelastieken en/of halters voor een vorm van fitness, zijn relatief goedkoop.



En dan kun je uiteraard van die complete apparaten aanschaffen, die varieren erg in prijs maar zijn heel vaak ook via marktplaats voor weinig geld te koop.



Voordeel van de sportschool is wel dat je houding gecorrigeerd wordt, soms is dat wel heel belangrijk. Dus als je bijvoorbeeld yoga doet, zou ik toch eerst een aantal lessen volgen.
Naast dat ik weinig geld heb, heb ik ook weinig ruimte

Dus echte apparaten kan ik niet kwijt.



Ik heb weleens van een zandzak gehoord. Die kun je steeds zwaarder maken. Heeft iemand daar ervaring mee?

En zo'n fitnessball, kun je daar veel mee?
Alle reacties Link kopieren
Ik fiets alleen thuis, zonder vooruit te komen.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Had een 'thuissportschool' ( stepaparaat). De buikspieroefeningen wil ik voor thuis wel weer oppakken maar ga nu 2x per week gelijk uit t werk naar de sportschool om daar een schema van 5 kwartier af te werken.



Misschien dat ik de buikspieroefeningen doe als ik niet naar de sportschool ga.
Alle reacties Link kopieren
@kiki1987 ben zelf ook zwanger en vond het ook lastig wat wel/niet te doen met sporten. Heb nu een organisatie gevonden die buitensportlessen hebben speciaal voor zwangere vrouwen. Een soort bootcamp voor zwangeren dus, maar dan een stuk minder heftig . Zelf doe ik dat via mom in balance, ze geven op meerdere plekken les. Ik vind het super fijn, omdat de oefeningen (cadio en spierversterkende) zijn aangepast aan zwangere vrouwen en wanneer je rug of bekkenklachten hebt geven ze alternatieve oefeningen.
Alle reacties Link kopieren
Bij droog weer altijd op de fiets , en bij slecht weer op de home trainer thuis.En er staan ook genoeg oefeningen op internet om mee te doen.
Hoepelen kan prima thuis. Koop een goede hoepel voor volwassenen, kost 20-30 euro, (neem geen massageding) en heb lol ermee. Om je middel op muziek is een goede workout, trucs kun je op YouTube leren of bij hoopjams die het en der in parken georganiseerd worden. Buiten is de tuin is het leuker dan in de huiskamer.



Buikspieren, been en volspoten oefenen in een. Plus Cardio. En met veel trucs ook je armen. Ik
Alle reacties Link kopieren
Ik volgde sinds 2010 Zuzana Light met haar Bodyrock, ben sinds een paar dagen lid van haar betaalde site voor 8 euro per maand.

Geen spijt van! Dit past het toch het best bij mij.
Genoeg apps, YT-filmpjes om thuis te sporten. Ik vind de app van Nike (NTC) heel goed. Daar zit van alles in: circuittraining, maar ook yoga en buikspieren.



Ik heb thuis gewichtjes en een mat. En dat voldoet prima.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een crosstrainer gehad maar op den duur werd het een duur wasrek wat in de weg stond

Toen lid geworden van de sportschool en daar spinning en fitness gedaan en toen dat saai werd ergens gaan zwemmen en sinds een maand of 4 zit ik bij een bootcamp club. Dat bevalt me op zich goed maar het weer... Vanavond is het weer en daar hik ik met dit grijze natte weer echt tegen aan.



Als wij meer ruimte zouden hebben zou ik wel thuis willen sporten maar dan zou ik dat dagelijks/paar keer per week echt moeten inplannen. Ik heb wel een stok achter de deur nodig..
Alle reacties Link kopieren
Het is niet echt thuis sporten, maar ik heb jarenlang hardgelopen. Was helemaal gratis! Ik was wel lid van een vereniging, maar dat hoeft natuurlijk niet per se.

Nu ga ik wel naar de sportschool want daar staat alles wat ik nodig heb. Beetje te kostbaar om zelf toestellen en apparatuur aan te schaffen. En ik vind groepslessen als spinning en step altijd erg leuk om te doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een crosstrainer en ik loop buiten veel

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven