Angststoornis

19-08-2017 11:44 3089 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een angststoornis. Al jaren met ups en downs, maar nu zit ik in een flinke down. En heb het idee dat het nooit meer goed komt (terwijl ik best weer dat dat onzin is)

4 maanden geleden uitgevallen met veel lichamelijke klachten als vermoeidheid, spierpijn, vermoeide benen en duizeligheid. Bij mijn psych terecht gekomen en begonnen te werken aan de vermoeidheid. Oververmoeidheid staat altijd aan de basis van mijn angsten. Kreeg dus de diagnose overspannen. Bij mijn laatste bezoek aan de psych zijn we tot de conclusie gekomen dat de angststoornis niet zomaar weg gaat als mijn energie opgekrikt is.... tijd voor take 2. Het voelt als een soort vicieuze cirkel waarin ik gevangen zit.

Ben nu met terug van een angstige en vermoeiende vakantie met heel veel heimwee. Ik ben verdrietig, nerveus, gespannen en bang dat het altijd zo blijft. Ik ben getrouwd en moeder van het liefste (en het drukste) meisje van de wereld. Ik wil het zo graag goed doen voor hen, gewoon weer een vrolijke huisgenoot zijn die zich niet alleen maar angstig en nerveus voelt.

Wat zoek ik hier? Lotgenoten... mensen die in hetzelfde schuitje zitten en met een lach en een traan elkaar een steuntje in de rug kunnen geven. En hopelijk dan over een tijdje terug kunnen lezen en zien dat het echt wel beter wordt.
Alle reacties Link kopieren
Hier weer een nacht vol angst.De ene dag gaat het goed nu weer terug bij af.Weet ff niet meer wat nog te doen,wanhopig.
Alle reacties Link kopieren
Och paradontax, wat vervelend voor je. Bij mij ging het ook zo in het begin. Dan sliep ik weer een nacht gewoon en de nacht daarna zat ik weer doodsbang op de bank. Zijn het bepaalde dingen waar je bang voor bent of is het een algeheel angstig gevoel.... ik noem dat vaak het ‘niet-pluis’ gevoel. Probeer door te zetten en jezelf voor ogen te houden dat die angst veroorzaakt wordt door chemische processen in je lijf. Slik je nu nog iets of ben je helemaal gestopt? Probeer afleiding te zoeken, ook snachts.... series kijken, boekje lezen, kletsen met iemand die ook wakker is. De nachten duren vaak zo lang, ik leef echt met je mee.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Welsie,lief dat je zo snel reageerd.Ik reageer erg op de dingen die om mij heen gebeuren,zorg ouders,man diabeet met soms wisselende stemming,kleinkind van de week in ziekenhuis,gaat inmiddels al weer goed,maar ik kan dan niet meer stoppen met angstig zijn en ben zo ongeveer overal bang voor.Ik slik nu vloeibare seroxat en dat slaat beter aan als de paroxitine,het is eigenlijk het zelfde maar de hevige onrust ervaar ik nu niet meer zo erg.Sommige dagen gaan inderdaad gelukkig beter en ik voel mij gesterkt als ik bij jullie zie dat het uiteindelijk toch beter kan gaan er is hoop.
Paradontax; O ja herkenbaar, dingen die je normaal gesproken niet zo heel spannend vond komen extra binnen...klopt dat? Ook met vervelende beelden op tv?

Ga je nu door met de vloeibare vorm? Ik hoop dat die je gaat helpen!
Heb je toen je eerder Seroxat gebruikte ook de paroxetine (stofnaam) of de 'echte' Seroxat gebruikt? Ik heb me laten vertellen dat dat ook nog wel eens verschil kan maken...een paar jaar geleden zijn apotheken overgegaan op goedkopere varianten. Dus dan krijg je in principe wel hetzelfde medicijn maar de samenstelling kan anders zijn, ik bedoel de vulstoffen. Sommige mensen kunnen daar anders op reageren.
Hallo lIeve mensen,

Ik heb even niet meer meegelezen want het ging wat beter en merkte dat door mee te lexen ik me weer angstig ging voelen. Maar nu zit ik weer flink in de stress dus ik heb het even nodig om van me af te schrijven. Ik zit nu in een bus op de snelweg nadat ik twee oxazepam op heb(!!!) en ik zit zwaar in de paniek. Bus zit vol en ik vind het echt verschrikkelijk, de paniek komt dwars door de oxa heen. Het al 2 treinen genomen, dat ging net, maar ik zat ook in een rustige eerste klas. Dit trek ik echt slecht helppppp
Ik trek het gewoon heel slecht dat ik er echt niet uit kan, dat er veel mensen zijn en dat alles vreemd voor me is (omgeving e.d.). En het erge is: straks moet ik nog op een andere bus overstappen :(
Alle reacties Link kopieren
Wat naar dat je je zo voelt. Ben je al bij de huisarts geweest ivm. je oxazepamgebruik? (Zag ik in een ander topic.) Is er iemand die je kan bellen, je behandelaar bijvoorbeeld?
Nee ga ik ga dinsdag. Inmiddels in de 2e bus, net zo vol :cry:

Ik kan wel iemand bellen maar vind ik erg gênant in zo'n volle bus dus ik probeer mezelf maar af te leiden door hierop te schrijven en spelletjes te doen op mijn telefoon...
Alle reacties Link kopieren
Fijn Matz, je bent er weer even vanaf!

Pindakaas, hoe lang ben jij nu bezig?

Ik heb vanavond een avond met man, helemaal zonder kinderen. Zin in en toch ook een beetje spannend, wil het zo graag gezellig hebben en genieten.
Alle reacties Link kopieren
Samenvatting:
- in februari voor het eerst bij de POH GGZ geweest. Omdat ik eerder bij een psycholoog ben geweest én daarna cognitieve gedragstherapie heb gehad bij een psychotherapeut zonder resultaat, ben ik doorgestuurd naar de specialistische GGZ voor behandeling met medicatie. Zij schrijven dat namelijk niet voor.
- in april de intake gehad bij de GGZ en op de wachtlijst geplaatst voor weer CGT in combinatie met groepsbehandeling
- in augustus heb ik citalopram gekregen van de psychiater
- twee weken geleden heb ik in plaats daarvan sertraline gekregen. Omdat de citalopram niet werkte en veel bijwerkingen gaf.
- en tussendoor is het nog steeds wachten... Tot ik aan de CGT/groepstherapie kan beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Matz klopt helemaal alles komt nu veel harder binnen.Kijk alleen tv als het vrolijk is de rest nu even niet.Begon ooit met de echte seroxat,toen paroxitine,toen af bouwen met vloeibare seroxat.Nu dus gestart weer met paroxitine maar daar reageerde ik niet goed op.Zou weer afbouwen met vloeibare seroxat maar ga vragen of ik die voorlopig mag gebruiken want ik merk heel af en toe toch verschil zonder de nare bijwerkingen van de paroxitine.Pff wat een verhaal he.Pindakaas wat duurt het toch lang he voordat je echt wordt geholpen.Ik mag woensdag naar de psycholoog die is geregeld door mijn werk anders had ik moeten wachten tot eind januari.Hoop voor jullie allemaal een weekend met heerlijk veel rustmomentjes
Alle reacties Link kopieren
Jeetje Pindakaas en Paradontax, wat een gedoe! Ppfff.
Fijn dat je nu niet hoeft te wachten tot januari, Paradontax! Alsof het allemaal maar niets is waar we last van hebben!

Ik zit voor nu eindelijk op mijn dosering van 8 druppels (20mg tablet) Ik ben gisteren begonnen en ik heb voor het eerst in 26 dagen een heerlijke dag gehad. Geen bijwerkingen, geen angsten, fit en vrolijk. Heb zelfs gestoeid met mijn zoon van 6 haha. Verder zijn wij heel burgerlijk huisjes van klei aan het maken. Zelfs man heeft zich er helemaal in verloren haha. Heerlijk ontspannend, verstand op 0.
Heb trouwens wel een bijzondere bijwerking van de citalopram: tepeluitscheiding. Schrok me een ongeluk, was al bang dat ik zwanger was. Google vertelde mij dat dit door de AD komt. Fijn, nu lek ik ook nog :)
Hopelijk vandaag weer een lekker dagje, de laatste paar ophoging en was dag 1 steeds goed, dag 2 en 3 ronduit ruk en de dagen erna ook maar mwah. Ben benieuwd!

Hoe is jullie weekend?

Welsie, missholland, Matz en de anderen, hoe gaat het bij jullie?
Alle reacties Link kopieren
Hallo lieve allemaal, wat is er alweer veel geschreven. Missholland, wat akelig dat je je zo vervelend voelde in de trein en bus, ik hoop dat je wel trots op jezelf kunt zijn dat het toch maar allemaal gelukt is en je hebt het wel gedaan.

Paradontax, hoop dat je je aardig voelt nu. Pindakaas wat moet je lang wachten op alles, ik heb ongeveer hetzelfde rijtje alleen met veel minder tijd ertussen, ook in februari contact gezocht met psych en nu eigenlijk langzaam aan het einde van het behandeling aangeland.

Hier gaat het best goed eigenlijk, durf het bijna niet te zeggen. Wel zo nu en dan wat onrustig, maar dat mag geen naam hebben. Ben een beetje in huis aan het rommelen en doe eigenlijk alle dingen weer. Feestjes, visite, zwemles, werken. Wel alles niet te lang, rustig aan.
Jee wat heerlijk Welsie dat het zo lekker gaat!
En Kiaya wat fijn ook voor jou! .ik hoop dat het zo door zet!!

Hier ook aardig oké! Zit in goede periode van mijn cyclus en dat scheelt enorm! Gister sollicitatiebrief gestuurd op een leuke vacature, ben benieuwd!! Weet niet zeker of er iets tijdelijk in zit op mijn werkervaringsplek dus ben toch aan het rondkijken.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Welsie wat heerlijk dat het beter gaat.En ook voor Kiaya en Matz betere tijden.Dan is er voor mij ook hoop.Had vrijdag en zaterdag zomaar wat betere dagen.Helaas gister en vannacht weer veelonrust.Huisarts heeft medicatie weer opgehoogd naar 10 Mg en ik moet naar de fysio voor ademhalingsoefeningen.Woensdag voor het eerst naar de psych. Wat zal ik blij zijn als ik net zover ben als jullie.
Alle reacties Link kopieren
Welsie, hoe zit dat dan..? (Nieuwsgierig!)

Je kreeg een tijd terug toch alvast medicatie van de huisarts omdat de wachttijd voor behandeling toch ook zo lang was? En nu ben je dus al bijna klaar? Heerlijk, dat zo’n korte snelle behandeling je al zo goed heeft geholpen. Fijn dat je je zo goed voelt!

De vorige keer heb ik echt een jaar CGT gehad. Ging er eigenlijk vanuit dat het nu weer zoiets zou zijn.
Alle reacties Link kopieren
Matz, welsie, Kiaya fijn dat het beter gaat met jullie.
Matz ook hopen dat het tijden je menstruatie ( en er net voor) nu beter gaat. Gun het je zo.

Paradotax: oh wat is dat opbouwen toch moeilijk! Zou wel fijn zijn als je nu op de vloeibare vorm kan blijven en die goed zn werk gaat doen. Hoelang ben je nu bezig?

Hier is het zwaar na het overlijden van mn pa. Weer elke ochtend paniek in lijf ( bah). Blijf wel bewegen om het er wat uit te krijgen. Zou zo graag weer eens ontspannen willen zijn. Pffffwat een emoties allemaal.

Knuffel voor allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Hoibloesem,lijkt mij op het moment ook zo fijn even rust.Hier ook de ochtende het meest last.Het liefst zou ik als ik wakker ben gelijk gaan wandelen maar het is dan nog wel erg donker.Ik zit nu drie weken aan de ad maar eerst had ik er alleen maar last van.Voor jou is deze periode denk ik extra heftig na het overlijden van je vader.Ik hoop dat je de kracht vind om ook hier door heen te komen.Dikke knuf terug ook voor onze medestanders in deze strijd.
Alle reacties Link kopieren
Pindakaas jij vroeg hoe het bij mij was gegaan met de psych enzo.

Ik had in februari door dat het niet zo goed met mij ging, dus heb ik contact gezocht met huisarts en doorverwijzing gekregen naar psych. Daar kon ik binnen 4 weken terecht en toen vrij snel gestart met behandeling. Helaas werkte dat niet voldoende, dus hebben we in augustus besloten dat ik medicatie op ging starten. Dus toen was ik al onder behandeling van sGGZ. De medicatie slaat zo goed aan dat ik op dit moment niet zo heel veel klachten meer heb. Wel blijf ik gevoelig voor overbelasting en piekeren. We hebben nu een kleine pauze ingelast om te kijken of ik keuzes in mijn leven kan maken die wat druk weg halen, waardoor ik wellicht wat meer tijd heb om uit te rusten. Vandaar dat het lijkt of het allemaal heel snel is gegaan.
Alle reacties Link kopieren
Paradontax: heel herkenbaar wat je schrijft. Vandaag een dag dat ik supermoe ben. Misschien goed dat de vermoeiheid eruit komt. Zou wel de hele dag kunnen slapen ( als is dat wel onrustig) maar ga zo maar even een stuk met de hond lopen. Frisse lucht en beweging.
Bij mij waren klachten tijd weg hoor dus toen was de AD aangeslagen maar nu met alle extra spanning/emoties erbij is het weer ff flut. Maar we blijven hooen oo betere tijden. Vooral in de avond is meestal stuk beter en dat geeft hoop.
Goedemorgen,wat fijn om te lezen dat t met sommige lekker gaat. .Welsie, matz, kiaya Houden zo.
Hoibloesem. Dikke knuffel voor jou. .
Pindakaasmetsuiker
Hoe gaat t met jou? Balen dat je zo lang moet wachten op je behandeling.

Hier moet ik ook even van me afschrijven. Ik heb een 'druk' weekend gehad (voor anderen denk ik heel normaal maar voor mij is een feestje op zondag en afspraak op zaterdag druk) en maandag enorme hoofdpijn. Toen ik uit mijn werk kwam ben ik naar bed gegaan. Gisteren op werk paniek. Zo erg dat er weer tranen kwamen. En dat vind ik zo vervelend. Vannacht (en de afgelopen nachten) zo veel onrust. ..nervositeit hartkloppingen. Ik word dan om een uur of 1 nachts helemaal in paniek wakker. En dan om 3 uur. .om 5 uur. ..en er is geen reden. Vandaag hoef ik niet te werken. Geen verplichtingen. .niks. tegen de tijd dat ik mijn bed uitkom ben ik zo gespannen en moet de dag nog beginnen. Meestal trekt t in de loop van de dag wel weg. Maar het heft zo'n nare start van de dag. Herkent iemand dit. Ik heb t best wel vaak.soms ineens een week ofzo dat ik rustig wakker word maar meestal doe ik mijn ogen open en zit ik vol onrust en nervositeit. Moest t even kwijt. .en dan nu maar iets gaan doen.
Alle reacties Link kopieren
Welsie, wat fijn dat het zo lekker gaat! Houden zo!

Hoibloesem, heftige tijd voor jou. Gaat ie een beetje?

Kaatje71, dit is voor mij heeeel herkenbaar. Los van de angst en paniekaanvallen, had ik het meeste last van die ochtenden. Inderdaad, zodra ik mijn ogen open deed was het gelijk mis. Compleet zonder reden angstig, nerveus en opgejaagd. Alsof het stormde in mijn borstkas en ik die dag eindexamen moest doen én af moest rijden. Duurde meestal tot 11 a 12 uur en dan ging het beter. Net alsof ik iedere dag opnieuw moest wennen aan een nieuwe dag. Ik ben toen bij de longarts beland en heb een slaaponderzoek gehad. Ik dacht dat er 'S nachts wellicht iets mis ging. Dit bleek niet het geval. Toen een hyperventilatieprovocatietest gehad en daaruit bleek dat ik behoorlijke chronische hyperventilatie heb. Waarschijnlijk is dat al die tijd al de oorsprong geweest van mijn uiteindelijke angst/paniekstoornis. Ik merk nu ik aan de AD zit, dat ik hier veeeel minder last van heb. Hyperventilatie helemaal niet meer en het wakker worden gaat ook een stuk beter. Heb nog maar af en toe last van dat opgejaagde gevoel.

Verder gaat het hier ok. Meeste bijwerkingen zijn weg. Wel nog erg wiebelig/zweverig, sombere buien, af en toe rare gedachten (afspraak maken voor de kapper en denken ''als ik er dan nog maar ben'' of op het kruispunt denken '' Wat als ik nu oversteek''). Erg naar. Gelukkig maar af en toe.
Ben nu ongesteld en wel wat instabieler. Liep vanmorgen in de speelgoedwinkel en was het liefst weer weg gegaan. Niet gedaan maar wel ineens weer die behoefte.
Ga denk ik binnenkort mijn werk weer oppakken. Ik mis een doel in mijn dagen. Heb het gevoel dat ik mezelf 'ziek' hou door thuis te zitten. Zit de dagen uit en dat is ook niets.
Kaatje71 en Parandontax; ook hier herkenbaar die rottige ochtenden. In periodes, heeft toch vaak te maken in welke fase ik zit van mijn menstruatiecyclus. Maar voor en tijdens menstruatie kan ik met knikkende knieën de trap aflopen in de ochtend. Meestal neem ik dan eerst een bakje koffie en even op te laptop (hoera voor dit forum) om wat wakker te worden. Ben nu ook weer Wordfeud ah doen om mezelf geestelijk wat bezig te houden en voor afleiding.

Ik werk nu weer 4 ochtenden en dat geeft houvast. Maandag een sollicitatiegesprek ergens anders omdat het niet zeker is of ik kan blijven waar ik nu zit..De functie en werkgever klinkt erg goed maar ik moet zeggen dat ik best heel spannend vind. Het idee om weg te gaan waar ik me net best vertrouwt voel staat me tegen...

Hoibloesem; lijkt me heel pittig waar je doorheen gaat...pak goed je rust dat zal je vast goed doen! Fijn dat het in de avond weer wat beter gaat..

Kiaya; fijn dat het nu beter gaat met de AD. Lastig is die chronische hyperventilatie..ik heb er een hele tijd geleden ook een tijd last van gehad.

Welsie; wat goed dat je meer rustmomenten probeert te pakken. Ik merk het zelf ook..rust en een beetje voorspelbaarheid werkt goed..
Alle reacties Link kopieren
Welsie echt fijn voor je.

Kiaya, hoop dat het goed gaat, je werk weer oppakken. Succes!

Matz zou mooi zijn als het wat wordt met die sollicitatie. Toi, toi, toi!

Ik moet stoppen met de sertraline van de psychiater in opleiding en de psychiater. Ze willen dat ik even helemaal stop met medicatie, om te kijken of mijn klachten weer opknappen. Ik heb nog steeds vreselijke oorpijn en het gevoel alsof mijn tanden los in mijn mond zitten. Ik denk dat het samen hangt met de medicatie, omdat ik daarvoor helemaal niet bekend was met dit soort klachten. Daarnaast ben ik steeds aan het klappertanden en trillen mijn vingers als een malle. Over twee weken heb ik weer een afspraak.
Alle reacties Link kopieren
Wauw Matz, solliciteren! Wat spannend en knap. Ik zou dat echt nog niet trekken nu. Zal voor je duimen!

Pindakaas, was klote joh! Wat vind je er zelf van? Zie je het zitten om het zonder medicatie te proberen?

Ik ben de laatste 2 dagen erg onrustig, voel me niet op mijn gemak. Gisteren de hele dag barstende koppijn vanuit mijn nek, blegh! Voor vanmiddag afspraak gemaakt bij de huisarts om voor het eerst in 4 weken mijn medicatie eens te bespreken. Niet dat hij er veel van kan zeggen, moet immers toch doorzetten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven