Ik ben zo bang.... deel 10

11-12-2011 18:12 2980 berichten
Alle reacties Link kopieren
Jubileum! Het tiende topic, wie had dat gedacht :-)







Van een topic dat begon omdat ik bang was dat ik weer ziek zou blijken, via alle perikelen met chemo en operaties en andere behandelingen, naar hier, het moment van het tiende topic.

Niet genezen, maar wel gesteund en opgevrolijkt door iedereen die meeschrijft.



Ik wil dit intro eens anders doen dan anders en het aangrijpen om jullie te bedanken, de liefste en fijnste mensen van het forum. Voor de steun, de afleiding, de goede raad, de spiegel, de humor en de warmte. Jullie zijn me heel dierbaar.



Ook dit tiende deel staat weer open voor iedereen die mee wil schrijven over alles wat je bezighoudt.



Bedankt voor negen prachtige topics en op naar het elfde!
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad, stofzuigen en dweilen vanwege deze modderbalen Ze nemen me een berg aarde mee naar binnen elke keer.



Geeft niks, hoort er nu eenmaal bij, hè... en ik hoop dat we binnenkort even een droge periode hebben, want het regent hier nu af en aan sinds een week.



Ro ligt al te snurken op de bank, ik ga zo lekker slapen.

Fijne avond en tot morgen!
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt mij ook met zo'n vijver. Nou ja, ze gaan er niet meer in als hij vol is gelukkig. Het ziet er dan ook wel mooi uit. Het is al een behoorlijke vijver en dit is dan toch nog maar de kleine toch?



Jan ligt ook te snurken op de bank.



Er gebeurt van alles hier. De regering is gevallen en er was een treinbotsing in Amsterdam. Even het nieuws gaan kijken. Heb wat gemist vandaag geloof ik.
Alle reacties Link kopieren
Ja dat kabinet pffffoe! het is alleen maar uitstel van executie ben ik bang. Straks komen dezelfde maatregelen maar dan een tandje heviger om de verloren tijd in te halen. Pensioenleeftijd naar 66 al in 2015, mijn man baalt als dat zo is, hij wil in februari stoppen en een heel jaar zonder AOW dan ben je wel snel door je spaarcenten heen.

Om nu nog iets te regelen is wat laat. Ik werk wel door dus we komen niet van honger om hoor, dat niet.

Het lijkt verdacht veel op voorbedachte rade van Wilders, zo heeft hij alle oudere kiezers op zijn hand, ik zal alleen nooit op hem stemmen



Bo wat een te gekke vijver zeg! en de hondjes vinden het heerlijk zo te zien, lekkere modderbalen, zouden ze erin gaan als ze de kans krijgen?

Morgen verkiezingen bij jullie hè, ik ben benieuwd hoe de stemmen zijn. Vast veel stemmen voor le Pen, zag ik in een docu over de wijnboeren in de Languedoc .



De hamster heeft al meerdere keren op schoot gezeten het gaat steeds beter.
Alle reacties Link kopieren
Zouden de oudere kiezers erin trappen Geluk? Ik vind het maar een rare hoor. Iedere keer weer zo'n stunt die overal voor ophef zorgt en toch steeds weer met een sisser afloopt. Ze waren het er toch bijna over eens en dan opeens dit. Is het voorbedachte rade?
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen!



Wat een nieuws inderdaad uit Nederland! En hier vandaag verkiezingen; Marine Le Pen krijgt vast rond de 15% van de stemmen, maar ze komt niet door de eerste ronde, zoals het er nu voorstaat wordt het Hollande tegen Sarkozy in de tweede ronde.

Marine Le Pen krijgt veel media-aandacht, maar ze is minder rechts dan Wilders.



Geluk, fijn dat je hamstertje langzaam went! Heeft hij al in de gang gelopen, of wacht je daar nog eventjes mee?



Zoeb, het is inderdaad de kleinste van de twee vijvers; deze is 6 bij 5,5 meter. En ik ben superbenieuwd of Sam en Joe echt in de vijver gaan als het warm is!



Even thee zetten en wakker worden, daarna gaat Ro stemmen.
Alle reacties Link kopieren
Ik lag gisteren in bed toen het catshuis overleg viel (wat een eikel die Wilders. Alles in kannen en kruiken en dan ineens terugtrekken op de koopkracht. Dat is zeker weten voorbedachte rade hoor! Zeker weten dat iedereen nu denkt dat door op Wilders te stemmen de koopkracht wel wordt veilig gesteld). Het duurt nu waarschijnlijk tot oktober voor er verkiezingen komen en dan misschien ergens in februari een nieuw kabinet (al betwijfel ik of de nieuwe formatie beter gaat lopen dan dat hele gedoe in België) en vervolgens pas volgend jaar iets meer duidelijkheid over geld. Zo duurt het alleen maar langer en wordt het bezuinigen alleen maar nijpender. Hopeloos dit.

En ik was uit eten tijdens het ongeluk in Amsterdam. Wel veel gewonden hoor, pfff...



Ik ben op weg naar Amsterdam. Ga met Luonto naar de stoffenmarkt. Ben benieuwd!

Lekker die honden binnen met al dat zand en die modderpootjes. Alleen al omdat ik heen poetser ben zou het al afvallen een hond te nemen de vijver ziet we wel leuk uit trouwens. Denk je dat er automatisch ook kikkers en eenden enzo in gaan komen? Dan wordt het volgend jaar voorjaar nog een gezellige boel! In mijn flat woonde ik naast een grote vijver met allemaal kikkers. Vanaf mei / juni was het 's ochtends en 's avonds een heel orkest aan kwakende kikkers!



Heerlijk al die beesten trouwens. Ik hoop dat we weer een leuke kinderboerderij krijgen bij ons in het dorp. Er is wel een mooie speeltuin met kippen en geitjes. Ook leuk. En Artis is niet ver weg, geloof dat een abonnement best voordelig is en vooralsnog mag ik nog op een busabonnement naar Amsterdam dus kan ik gratis heen en weer. Ik zie mezelf over een jaar al gaan, baby in de draagdoek... Heerlijk!



Fijne zondag allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Ik moet van Ro wat rechtzetten: het meertje is 8 bij 7.5 meter, dus iets groter dan ik dacht



En het loopt al aardig vol:



Jemig Ing, inderdaad, jij was in Amsterdam toen het treinongeluk plaatsvond! Had je geen problemen met thuiskomen?

Ik wens je heel veel plezier op de stoffenmarkt; zo leuk is dat altijd. Liefs ook voor Luonto, gaan jullie stof kopen voor het volgende naaiproject?



Geen idee of er vanzelf kikkers in de vijver zullen komen; we zagen net wel een eekhoorn in de treurwilg én een reiger vliegen, dus aan dierenleven op zich geen gebrek hier
Alle reacties Link kopieren
Haha Ing, ik zie je zo lopen in Artis, daar hoef ik helemaal geen moeite voor te doen. Jij denkt er trouwens al net zo over als ik meteen dacht. 't is echt zo'n egotripper en wat zou moéten tellen is het belang van het land. We gaan er natuurlijk allemaal op achteruit, dat is niet anders, dan maar liever zo snel mogelijk om niet nog dieper te zakken (hoewel mijn man best blij is dat het tot 66 werken in 2015 voorlopig van de baan is, dat begrijp ik dan ook wel weer)



Erg hè zoveel gewonden, een grote schrik......



Bo dus ze mogen er gewoon in? wel lekker voor ze, ik ben benieuwd of ze dat gaan doen, geen rare dingen meer met Sams neus? Is hij het al vergeten? ik hoop het maar.

Hollande klinkt trouwens erg grappig voor de president van Frankrijk



Het hamstertje mag binnenkort in de gang lopen, eerst moet ik zeker weten dat ik hem ergens mee kan paaien om hem weer te vangen, anders wordt het paniek en dat moeten we niet hebben.
Alle reacties Link kopieren
Jemig wat gebeurd er op dit moment veel in ons landje. De treinbotsing met giga veel gewonden, en het mislukken van het Catshuis overleg. En dan die Wilders zou ik hem moeten feliciteren omdat het hem gelukt is? Grgrgr wat is het toch een vreemde man. Deze situatie komt ons land echt niet ten goede. We moeten bezuinigen dat is duidelijk en dat zal iedereen gaan merken maar ik denk dat het nu alleen nog maar erger gaat worden. De tijd zal het leren.

Mijn buurvrouwen zijn er we gaan dansen, tot later.
Alle reacties Link kopieren
Wat gaat het snel met de vijver Bo. Deze is al best groot. Maar er zijn dus al reigers die op de loer liggen. Die zul je vast en zeker nog wel eens aan de kant zien staan. Kikkers komen vanzelf. Die weten een vijver die goed is heel snel te vinden. En dan vliegt er een reiger over met een nog levende vis en dan heb je ook zo vissen. Lijkt me leuk.



Wilders heeft dit echt van tevoren in zijn blonde kop gehad. Dat is zo doorzichtig als wat. Ik hoor hier al van de "ouderen" dat die in ieder geval niet op hem stemmen. Nu maar hopen dat iedereen het door heeft.



Raar zeg, een sprinter tegen een intercity. Je zal het als treinbestuurder aan zien komen. Die moeten toch de schrik van hun leven hebben gehad. Gelukkig reden ze niet heel hard want dan was het niet te overzien geweest. Nu al met over de 100 gewonden. Stel je voor.

En net gisteravond stuur ik een mail naar de ouders van onze Scouts dat we met de trein naar het Dolfinarium willen. Slechte timing. Maar toen had ik nog niet van het ongeluk gehoord.
Alle reacties Link kopieren
Ik was in Hoorn gisteravond, dat was het meer: ik heb al het nieuws gemist... Vanmorgen wel door het station gelopen en alles werd nog omgeleid. Maar gelukkig hoef ik niet met de trein (slecht hè...)



Heb wel leuke stof gekocht. Veel te veel en van sommige dingen nog niet echt een idee wat ik ermee ga maken, maar wel stoffen van ¤2,00 per m, dus dan kunnen we nog het een en ander verknippen
Alle reacties Link kopieren
Aan stof van 2¤/m kun je je inderdaad geen buil vallen; gaaf!

Heb je projecten voor de babykamer, of is het gewoon "voor de heb"



De vijver is vol nu Zoeb! Gaaf hoor, ik ben er heel blij mee.

Ro heeft de rommel eruit geschept en het ziet er mooi uit. Morgen even een mooie foto maken.

Heb je reacties gehad op de mail voor de Scouts? Sommige ouders zullen best huiverig zijn; ik schrok ook wel een beetje van de heftigheid van de treinbotsing. Er zijn veel zwaargewonden, vreselijk.



Meepie, veel dansplezier! Is het weer een Indische middag? Of een andere dansgelegenheid?

En wat Wilders gedaan heeft doet zelfs hier in Frankrijk stof opwaaien; hij is veel te onvoorspelbaar om een goede politicus te zijn.



Gelukkeling, Sams neusgat bloedt nog een piepklein beetje, maar hij heeft verder nergens meer last van. Ik ben benieuwd wat er uit de test komt!

Gelijk heb je trouwens voor je hamstertje, je moet er toch niet aan denken dat je 'm niet makkelijk weer kunt vangen in de gang.
Alle reacties Link kopieren
Wat loopt dat snel vol zeg. Zo'n grote vijver. Komt het door de regen en het water in de beek? Handig is dat dan.



Welke stoffenmarkt zijn jullie geweest Ing en Luont? Lijkt me wel leuk om voor dat geld wat lapjes en lappen aan te schaffen, al is het maar wat Bo zegt voor de heb. Altijd makkelijk om wat op voorraad te hebben.



Jan is net even drijfnat geregend met de honden. Drie verzopen katten. Brr is me dat een weer. Maar vanaf woensdag zal het beter worden. Nou ik hoop het. Dit is niks.



De ouders waren eigenlijk heel erg enthousiast over ons idee om in juni naar het Dolfinarium te gaan met de trein.

Niet één die het over het ongeluk heeft gehad. Alleen maar leuke reacties.
Alle reacties Link kopieren
Zoeb, de vijver is helemaal volgelopen met het beekje! Snel inderdaad, maar stiekem loopt er heel wat water in het beekje.

De bron is van ons, dus we hebben gewoon het water omgeleid.



Joe en Sam drinken uit de vijver, maar ze springen er niet in :-)

Jij zal ook wel een modderboel hebben thuis, met twee natte honden en één verregende man



Ik heb lekker zelf pizza gemaakt net; dan kan ik Ro geven wat hij lekker vindt als beleg en ik heb het keurig vegetarisch gehouden. Ik mis het gewoon helemaal niet, het vlees. Alleen de vis.... ik heb soms echt zin in zalm of sardientjes.
Alle reacties Link kopieren
Leuk Bo. Loopt dat beekje vlak langs jullie huis? Ik vind dat altijd zo'n rustgevend geluid.



Sedi had gezwommen dus die is nog steeds nat. Ben dus wel natte honden gewend. Saar had alleen natte poten en een natte buik. De heldin.



Lekker pizza. Is het niet raar dat Ro alles eet en jij er rekening mee moet houden? Nou ja moet niet natuurlijk. Wilt is beter.
Alle reacties Link kopieren
Zoeb, ik heb er ervaring mee om vaak twee verschillende dingen te koken: Ro at altijd al dingen die ik niet at en vice versa. Dus ik maakte vaak al sauzen in twee pannetjes :-)

Nu laat ik alleen standaard het vlees weg en eet ik zelf veel tofu, maar er verandert niet zo heel veel, en Ro eet een paar dagen per week ook vegetarisch mee.



Haha, Sedi ligt dus nog lekker te drogen? Met die dikke vachten duurt het lang voor ze droog zijn, dat valt me echt op.



Het beekje loopt niet vlak langs het huis trouwens, we horen het alleen als we het raam open hebben.



We zitten verkiezingsuitslagen te kijken, best interessant!

Sarkozy en Hollande door, precies zoals verwacht. Le Pen heeft toch flink gescoord, 18%, maar ze ligt er tenminste wel uit nu.

Over twee weken de definitieve verkiezingen.



Nog één kop thee en ik ga naar bed. Slaap lekker :-)
Alle reacties Link kopieren
Bo het was inderdaad weer een Indische middag met ook nog een lekkere rijsttafel. Wat is meertje vlot volgelopen met water uit de beek. Je moet er toch niet aan denken dit met emmers te moeten doen



Ik las net dat er toch een dode te betreuren is tgv het treinongeluk.



Voor iedereen slaap lekker.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen.



Toch best jammer dat jij nog niet mag stemmen Bo. Zou Zarcozy een tweede keer halen? Er was altijd zoveel commentaar op hem als ik hem op het nieuws hier zag.



Ja Saar is altijd zo droog, maar Sedi met haar dikke vacht duurt altijd heel lang voor ze droog is.
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen!

En fijne dag allen.

Helaas moet ik na 2 weken klusvakantie weer aan de bak en ik heb Geen Zin... Maar moet eigenlijk al in de auto zitten.... *gaat schoenen zoeken*



Alle reacties Link kopieren
Goeiemorgen!

Ik heb twee hoeslaken-stofjes voor de baby gekocht (een paars-wit geruite en een petrol-wit geruite met in de lichtste ruitjes een hartje, zo lief!) en verder een rood-wit gestreepte tricot voor de heb, een grijs-geel gestreepte tricot voor een jurkje (zou het lukken?) en een hele mooie grijze stof met rode en oranje bloemen voor een rok, waarvoor ik nog wel op zoek moet naar een patroon. Het struinen was vooral heel leuk, eerst de markt over op zoek naar stofjes en vervolgens de markt nog een keer over om te kopen. Moet zeggen dat ik mijn bekken nog voel, ondanks dat Luonto me op de tram had gezet om een uur of twee We waren trouwens in Osdorp.



Ik hoorde vanmorgen op het nieuws dat de Fransen Sarkozy slaapverwekkend vinden. Geen idee waarom trouwens, maar ik dacht dat Hollande ook een vrouw was (net als Le Pen). Vanmorgen zag ik hem op tv en dacht: wacht eens even, dat is raar Hoe zit het verder met de verkiezingen Bo, sta je achter wat er gebeurt of had je graag je stem uitgebracht om (al is het maar een heel klein beetje) invloed te kunnen uitoefenen?
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen!



Het kostte wel wat moeite om mijn bed uit te komen vanmorgen, het was een zwaar weekend met werken en daarna nog heel uitgebreid en lekker bij de kinderen gegeten gisteravond. Van de volle buik een beetje onrustig geslapen, maar goed vandaag hoef ik alleen te sporten en boodschappen te doen en als ik dan nog fut heb het laatste stukje kast opruimen.



Nu al vol jullie vijver, dat gaat als een speer zeg!



De verkiezingen zijn precies als voorspeld geëindigd, Sarkozy zal het nog moeilijk krijgen straks.... Ik weet nog goed dat Mitterand gekozen was en iedereen toeterend door de straten reed.

Vanmiddag uitgebreider, tot later! een fijne dag allemaal
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen,



We zitten de resultaten per gemeente te bekijken, interessant! In onze oude woonplaats heeft een derde op Le Pen gestemd, schokkend. Hier in de nieuwe woonplaats is Hollande de grootste winnaar.



Ing, de vorige socialistische kandidaat was een vrouw, Ségolène Royal; en toentertijd was François Hollande haar man! Grappig hè.

Je stofjes klinken trouwens super, echt leuk met die kleuren en motieven.



Meepie, je zult wel lekker geslapen hebben na zo'n middag! Wat vreselijk dat er toch iemand is overleden door het treinongeluk, ik vind het heel erg.



Franvcis, was je nog op tijd op je werk?

Ik hoop dat je alle klussen af hebt kunnen maken in je klusvakantie!



Zoeb, ik denk dat het er nog om zal spannen, wie de tweede ronde wint. Sarkozy heeft het land verdeeld; men is of totaal tegen hem, of juist niet. Al met al heeft rechts meer stemmers dan links, maar toch hoop ik dat Hollande zal winnen. Ik kan Sarkozy niet uitstaan, de hypocrisie en leugenachtigheid van die man is ongelofelijk.



Geluk, rustig aan vandaag! Wel gezellig dat je gisteren bij de kinderen hebt gegeten, ook al zat je dan te vol :-)



Wij gaan zo boodschappen doen. Woensdag is al de PETscan, morgenochtend vroeg bloedprikken; het feest gaat weer van start.
Alle reacties Link kopieren
Lees ik bij Bo dat de slofjes van Ing leuk klinken. En ik maar denken: "Slofjes? Slofjes?". Terugkijken of Ing het over slofjes heeft, valt opeens het kwartje.

En ik heb echt mijn bril op hoor.



Wat erg dat er een dode is bij het treinongeluk. Een vrouw van 67. Vreselijk.



Bo die Zarcozy vind ik ook een beetje een rare snuiter. Ben benieuwd. Het is weer wat met al die verkiezingen.



Druk hier.
Alle reacties Link kopieren
Zoebie misschien de bril even oppoetsen



Ing die lapjes klinken leuk, nu nog er iet smoois van maken maar dat gaat lukken.



Verkiezingen altijd weer spannend, heb je een voorkeur Bo? Wel jammer dat je nog niet mag stemmen. Nou hier dus ook binnenkort verkiezingen.



Francisca heb je je schoenen nog op tijd gevonden of was je te laat op je werk?



Ik heb net de kaakchirurg gebeld, ik moet er donderdag heen voor een wortelpuntbehandeling maar dat euvel is weg, rara hoe kan dat? Heb nu aan de andere kant wat last. Zou over anderhalve week een controle foto moeten laten maken om te kijken of er botaangroei is na de vorige ingreep. Heb even overleg gehad en ik kan nu eerst de foto laten maken en dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Slik gewoon de AB voor de zekerheid.



Ging ik vanochtend zwemmen dacht ik dat er een aardbeving was geweest, ik haalde n.l. mijn fiets uit de schuur en daar lag de motor van mijn zoon op de grond, deze staat al ik weet niet hoelang op een krat en was er dus mooi vanaf gekukeld. Dus ik dacht een aardbeving of spoken



Ik heb de deur hier nog open staan en ik hoor de vogels zo lekker fluiten, ondanks de kou hebben ze het voorjaar denk ik in hun koppie.
Alle reacties Link kopieren
Hi Bo,

kom je even een bloemetje brengen , en veel liefs.

Dit topic is toch, by far, het mooiste topic van Viva! Krijg er zo'n fijn (Kleine huis op de prairie-) gevoel van, al dat gehandwerk en mooie natuur! Zo gaaf dat jullie roodborstjes in de tuin hebben! En een heus beekje met vijvers, echt heel tof!

En wat goed dat je zelf patronen kan tekenen, dat wil ik ooit nog eens leren. Nu maak en vermaak ik vanaf patronen uit Knip mode, ken je dat? Ga nu een (trenchcoat model) jas voor mezelf maken, van oude spijkerbroeken, die heb ik eerst helemaal uit elkaar getornd. Was een leuke puzzel om de patroondelen te verdelen, omdat door het uithalen er best leuke patroontjes ontstaan, waar bijv. een gulp heeft gezeten.



Sterkte met het circus dat morgen weer gaat beginnen!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven