Ik ben zo bang.... deel 10

11-12-2011 18:12 2980 berichten
Alle reacties Link kopieren
Jubileum! Het tiende topic, wie had dat gedacht :-)







Van een topic dat begon omdat ik bang was dat ik weer ziek zou blijken, via alle perikelen met chemo en operaties en andere behandelingen, naar hier, het moment van het tiende topic.

Niet genezen, maar wel gesteund en opgevrolijkt door iedereen die meeschrijft.



Ik wil dit intro eens anders doen dan anders en het aangrijpen om jullie te bedanken, de liefste en fijnste mensen van het forum. Voor de steun, de afleiding, de goede raad, de spiegel, de humor en de warmte. Jullie zijn me heel dierbaar.



Ook dit tiende deel staat weer open voor iedereen die mee wil schrijven over alles wat je bezighoudt.



Bedankt voor negen prachtige topics en op naar het elfde!
Alle reacties Link kopieren
Pigbull, tuurlijk ken ik de Knip!

Leuk idee om van oude spijkerbroeken iets nieuws te maken, ben benieuwd of het wordt zoals je hoopt :-)



Meepie, ik heb als voorkeur dat we niet nog een keer Sarkozy krijgen, hier Dus wat mij betreft mag Hollande president worden.

Wat een schrik trouwens met die motor! Hoe kan zo'n ding nou omvallen ineens? Motoren zijn best zwaar.

Sterkte alvast voor donderdag; jouw tandartsperikelen zijn een gebed zonder einde, vreselijk lijkt me dat!



Zoeb, haha, slofjes! Had gekund natuurlijk



Ik ben net bij een nieuwe huisarts geweest. We hebben hier keus uit 7 exemplaren, wat dat betreft zitten we hier goed met het medisch centrum. Fysiotherapeuten, tandartsen, psychologen, huisartsen: alles in overvloed.

De nieuwe huisarts lijkt erg vriendelijk, dus dat valt weer mee.



Nu even Ro helpen met de boodschappen, want ik vrees dat hij het halve lijstje gaat vergeten anders!
Alle reacties Link kopieren
Haha, ik was op tijd hoor. We hadden om 9u afgesproken en ik was er 5 voor. Uiteindelijk was degene die mijn spullen had, er pas om 9.30. Ik had dus nog een half uur kunnen forummen vanmorgen



Hopelijk heb je een fijne nieuwe huisarts Bo, eentje die gewoon doet wattie moet doen en gewoon blijft for evah and evah!

Is het bij jou ook zulk raar weer? Het ene moment zonnig en lekker, het volgende moment waai je uit je schoenen en daarna wordt er een luik open getrokken en stort er een tsunamiebui naar beneden... Raar weer.



Ohwja... Kaakchirurg moet ik ook weer bellen. Sterkte Meepie, hoewel een foto nog niet zo erg is



Hey Ing, leuke stofjes! Zo klinkt het iig. Ga je zelf aan de freubel? Knap hoor. Mijn moeder heeft mij het ooit wel geprobeerd bij te brengen maar mijn handwerkjes krijgen na een half uur altijd vliegles



Zoeb, heb je eigenlijk je nwe rooster al gehad? Was het wat?
Alle reacties Link kopieren
Dat herinner ik me wel, er zijn dokters in overvloed in Frankrijk en het is niet zoals hier, dat je niet eens makkelijk van huisarts kunt wisselen. Kun je nog steeds ook bij elke specialist zelf een afspraak maken ? (zonder verwijzing zal ik maar zeggen)



Ik heb het eten voorbereid en het laatste stuk kast gedaan, nu alleen de schoenen nog, maar dat is weer voor morgen, dan is er weer een dag.



Ja Bo het worden weer spannende dagen die gaan komen, hoe moeilijk is dat steeds hè, er echt los van komen gaat niet, ik zie er samen met je tegenop blug



Hé dat wist ik niet! dat Hollande de ex van Ségolène is, wat grappig! Ik ben ook niet al te gek op Sarkozy als persoon, meer een gevoel want ik weet niet precies waar ze allemaal voor staan, zou ik me eens in kunnen verdiepen natuurlijk.........



Meepie wat een gedoe met je gebit, het kan wel ''over'' voelen, maar dat moet het dan ook wel zijn, klachten heb je op en af aan de wortelpunten. Als er eenmaal iets mis is blijft het niet pluis daar. Foto's is de beste oplossing daarop zie je wat er zit.



Ing ik ben wel benieuwd wat je gaat fabrieken met de stof voor de rok, wacht je tot na je zwangerschap of juist voor nu?
Alle reacties Link kopieren
Ik had onverwachts eerder vrij omdat het erg rustig was. Normaal mogen eerst de uitzendkrachten weg, maar ik was ze voor. Nu ben ik met de honden een stevige wandeling langs de Maas gaan doen. Heerlijk uitwaaien en nog droog gebleven ook. En daarna koffie bij Jan op het werk. Wat wil een mens nog meer. Nou ja ik moet er nu wel vrijdagavond voor werken, maar dat vind ik dan weer niet zo erg.



Francisca, mijn nieuwe rooster was weer knudde. Drie keer van half elf tot vijf of zes uur en een avonddienst. Nu mag ik daar twee keer van om 8 uur beginnen en dus ook na het aantal vastgestelde uren weer naar huis. Goed geregeld.



Hier wat foto's van de honden die vandaag weer lekker hebben kunnen ravotten.











Alle reacties Link kopieren
Zoeb, wat een prachtige foto's!!! Vooral die eerste, echt heel erg mooi. Wat zijn het toch mooie, lieve honden.

Heerlijk dat je even hebt kunnen wandelen, van die fijne verrassingen zijn dat!

Gelukkig heb je je rooster dus kunnen aanpassen, want steeds van die lange uren werken terwijl de tijdstippen je niet uitkomen is niks.



Gelukkeling, bij de meeste specialisten kun je inderdaad gewoon een afspraak maken zonder verwijzing.

maar bijvoorbeeld een radioloog of een fysio, dat kan niet meer zonder verwijsbriefje.

Ik ben echt heel blij met de nieuwe huisarts, ik heb er geluk mee want hij was echt prettig.

En ja, Hollande was ten tijde van de vorige presidentsverkiezingen de "man achter de vrouw"; nu zijn ze uit elkaar en wil hij zelf president worden





Francisca, het is hier exact hetzelfde weer We hebben vandaag regen, wind, zon en onweer gehad en de vooruitzichten zijn hetzelfde.

En *tromgeroffel* Ro kwam net thuis, met drie vissen voor in de vijver! Ik zet zo even een foto neer, ze zijn er net ingegaan :-)

Leuk hè?

Hij wilde eigenlijk een steur kopen, die vindt hij prachtig, maar die waren vanaf 30¤ per stuk wel erg duur.
Alle reacties Link kopieren
Voor Francisca

Ro heeft ze namen gegeven, haha, let er maar niet op:



Alle reacties Link kopieren
Wat leuk Bo, de eerste vissen in de vijver. Dat het er maar veel meer mogen worden.



Saar aast altijd op de bal, maar Sedi is haar steeds voor. Dan holt ze achter Sedi aan. Ze huppelt altijd zo mooi die Saar.
Alle reacties Link kopieren
Die namen. Geweldig.
Alle reacties Link kopieren
Geinig hè?



Ze hebben het super naar hun zin in de vijver; mooi om te zien.

Het zijn twee goudvissen en één koi. Geen dure hoor, maar Ro vond 'm zo mooi.
Alle reacties Link kopieren
Zo te zien is Loulou de koi en dat is een Showa Goeie keus hoor!



In NL kan je regelmatig steuren gratis afhalen omdat ze eigenlijk niet zo goed met koi kunnen, ivm ander voer. Misschien is dat in Frankrijk ook wel zo Bo. Is daar niet een soort marktplaats?

Het is jammer dat je zo ver weg woont, anders had ik nog wel wat vissen voor je die wij niet mooi genoeg vinden maar die jullie waarschijnlijk prachtig vinden



Zoeb, fijn dat je nog eea hebt kunnen ruilen. Wel zo eerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Loulou! Lou zit nu op schoot. Mooie naam, al ben ik natuurlijk bevooroordeeld. Linke Loutje noem ik hem ook wel, al is ie de schat zelve.



Okkie's beste vriend, ongelofelijk om te zien.



Okkie is sowieso niet bang voor dieren. Van de week op de boerderij liep hij naar de koeien en voert ze hooi. Zegt een vrouw 'hij is niet bang, wacht maar tot ie een lik krijgt'. Ik zei al, die heeft ie al lang gehad en dan giegelt hij. Kippen idem, ook wel eens een pik van de snavel gehad bij het voeren, maar dat deert hem niet.



Fijn dat je zo snel een nieuwe huisarts hebt gevonden! Die zijn er dus evenveel als pharmacies.



Zoebie mooie foto's! Saar alleen met de pootjes erin.



Ingmagh leuk alles zelf naaien! Je kan ook zo'n bord maken met stof eromheen gespannen. Weet even niet hoe het heet, met elastiek eromheen en vakjes. Worden vaak bij workshops gemaakt.
Alle reacties Link kopieren
Haha, gaaf hè :-)

Francisca, we willen toch geen steur, want dat zijn vissen die heel veel speciale verzorging etc nodig hebben, eigenlijk helemaal geen vijvervissen.

Gelukkig maar dat Ro 'm dus niet gekocht heeft. Ik vind ze wel heel mooi, maar we houden het voorlopig bij karpers en goudvissen!

Wat lief trouwens van jouw koi's; wij hebben geen idee van wat mooi en niet mooi is nog, wel is het heerlijk om naar te kijken, die vissen.... ik word er superrustig van.



Phoehee, toen Okkie hier was zag ik al dat hij nergens bang voor was! Vind ik zo gaaf aan 'm, dat hij zo open en makkelijk is met dieren.

En inderdaad, jij hebt ook een Lou! Linke Loutje

Een vriendin van ons maakt die borden waar jij het over hebt; leuk is dat, voor foto's en papieren. Zoiets:

Alle reacties Link kopieren
Bo ja zo'n bord bedoel ik ja!



Kan Ingmagh mooi van die stofjes maken. Fototjes eronder schuiven of mooie kaartjes.
Alle reacties Link kopieren
Ja, zoiets wil ik ook maken. Bij loods 5 kost zo'n ding 65 euro. Dat kan ik goedkoper
Alle reacties Link kopieren
Ook houden zo hoor! Als je weet waar je op moet letten enzo, dan wordt het steeds duurder, weet ik uit ervaring
Alle reacties Link kopieren
Haha nu al vissen erin, il ne chaume pas ce Ro! Dat zijn toch de Franse namen voor Kwik Kwek en Kwak?

Is het water dan nu al zo helder dat je ze ziet zwemmen Bo? je zou denken dat het eerst moet bezinken in zo'n verse aardeput.....!



Zoebie lekker hè zo'n wandeling, heerlijke foto's weer! Mooi dat je je rooster nog aan kon passen, ik ben nu wel blij met mijn vaste rooster, het gebeurt maar zelden dat ik een andere dag moet werken. In het begin vond ik het maar niks, ik werkte drie avonden in de week en nu drie middagen, de avonden zijn helemaal weg bezuinigd.

Leuk dat memobord, goed idee om zoiets te maken, er ligt nog zat verstelwerk eerst dat maar eens doen.......



Ik heb zo'n houten fotorek aan een deur hangen daar wissel ik steeds foto's in. Okkie hangt er (geboortekaartje en kerstfoto) en jullie allemaal op de laatste twee meets.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad Gelukkeling, de Franse Kwik, Kwek en Kwak

Het water is superhelder, we kunnen de bodem zien. De vissen hebben het naar hun zin, zo gaaf! Moest mezelf echt naar binnen slepen toen het te donker werd buiten.

Zo'n houten fotorek is inderdaad ook leuk!

Wij hangen langzaam maar zeker de gang vol met fotlijstjes: jullie hangen er ook bij, de foto die bij de ereader zat! Leuk hè :-)



Francisca, Ro is een type dat snel geobsedeerd kan raken door iets, dus ik hoop dat hij de Koi-koorts niet te pakken krijgt!



Ik ga naar bed, morgen erg vroeg op voor het bloedprikken.



Slaap lekker!
Alle reacties Link kopieren
Oh jeej Bo... Ik hoop het ook niet voor je



Dat fotobord, wat een leuk idee
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen

Bo, dat het prikken maar in één keer goed mag gaan. Ik hoop zelfs dat het al achter de rug is.



Dat fotoboard is echt een leuk idee.

En de vissen zijn in het Hollands dus de neefjes van Donald. Krijgen ze allemaal straks die namen, dan zit er straks ook een Dagobert enz. in. Het is zo rustgevend zo'n vijver. In het andere huis hadden wij er ook een. Ik ben Jan wel aan het pushen voor een paar kippen, maar hij trekt er nog niet zo hard aan. Helaas.

Eerst maar eens een soort serre/overkapping aan de keuken. Die komt er nog wel dit voorjaar. Als het weer beter gaat worden begint Jan eraan. Heerlijk om zelfs met slecht weer even buiten te kunnen zitten.



Phoehee, leuk is dat, dat Ok nergens bang voor is. Zo hoort het ook. Vind het altijd rot als er kinderen zijn die bang zijn voor de honden. Die zijn dan toch nooit met dieren in aanraking geweest.

Of ze hebben een slechte ervaring, dat kan natuurlijk ook.



Ik had vorige week soep gemaakt met vlees uit de diepvries en die smaakte heel raar. We hebben hem dus niet opgegeten. Nu heb ik alles uit de diepvries weggegooid waarvan ik weet dat het er al langer in zit. De vuilniswagen komt zo, dan is het meteen weg. En vanaf nu stickers erop met de datum.

Nieuwe (diepvries) start. Hij is nu aan het ontdooien en straks kan de rest er weer in.
Alle reacties Link kopieren
Ik zit nog steeds te wachten op de wijkzuster!



En wat een goed idee, de vriezer leeg en opgeruimd. Soms vergeet je gewoon wat je eigenlijk allemaal hebt, zo zonde!



Ik moet nuchter blijven maar heb enorme honger Ik hoop dat ze er snel is.
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop ook dat ze snel komt Bo. Niks aan om nuchter te zijn als je honger hebt.
Alle reacties Link kopieren
Het nadeel van een vrieskist is dat je niet meer weet wat er onderin zit. De vrieskast is veel overzichtelijker.

Nu is de kist bijna leeg. Nou ja hij zal nu wel ontdooid zijn, nog even uitvegen en dan kan het er weer een jaar tegen.



Kreeg opeens toen ik wakker werd dit lumineuze idee. Dus ben ik ook maar meteen opgestaan. Voordeel van vroeg op zijn is dat ik nu wel weer veel gedaan krijg.
Alle reacties Link kopieren
Geprikt, ging goed.

De vissen hebben de nacht overleefd en zwemmen vrolijk rond en ik kan nu lekker even ontbijten :-)



Als je vroeg op bent heb je inderdaad veel aan je dag!

Mijn dag staat in het teken van schoonmaken: morgen ben ik weg naar de scan en donderdag alweer chemo, dus nu profiteren van mijn energie.
Alle reacties Link kopieren
Ha fijn dat het prikken goed is gegaan. Dat heb je maar weer gehad Bo.



Geniet nog even van het nietsdoen.

Hier schijnt eindelijk weer eens de zon. Bij jou ook?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven