Beschamende praktijken op Schiphol

12-12-2017 18:40 75 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik schaam me dood voor Nederland als ik die beelden zie van Schiphol. Dat is toch niet normaal, dat ze mensen gewoon op de grond laten slapen en aan hun lot overlaten? En de mensen die een veldbedje hebben kunnen scoren, zijn ook haast bevroren.
Zijn er nou echt geen betere oplossingen voorbereid om te dealen met slecht weer en grote mensenstromen? Het lijkt wel of we leven in een ontwikkelingsland.

Misschien zitten hier mensen die er werken en die me kunnen uitleggen waarom het op deze beschamende manier moet.

Nou ja een klein voordeel, misschien weerhoudt dit een paar toeristen van een (volgend) bezoek aan Amsterdam, waar het toch al te druk is met toeristen.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Patsy, ik heb het journaal ook gezien, en daar zag ik dat het in andere landen in Europa net zo erg was. Heb je dat deel gemist?
Ja hoor je kan namelijk ook via die zelf incheck balies inchecken, weet even niet hoe die heten, ( zeker als je alleen handbagage hebt ) of online.
Dat kan met bijna elke maatschappij wel. Je koffer afgeven kan je tegenwoordig ook helemaal zelf doen.

En de beveiliging is helemaal niet zo heel druk meer sinds ze dat nieuwe supersnelle systeem hebben, ik was er vorige keer in 10 minuten doorheen terwijl ik midden in de zomer ging en ze aangaven dat je uren vooraf moest komen vanwege de drukte, geen kip te zien dus. Maar het ligt er sowieso wel aan op welk tijdstip van de dag je vliegt. S'ochtends is het vooral druk tussen 6-9, dan vertrekken de meeste vluchten. Dan is het weer drukker rond het middag uur en rond de avond is het meestal vrij rustig.
Ik woon vlakbij Schiphol en vertrek meestal 2 uur van tevoren als ik binnen Europa vlieg. Check in bij zo'n doe het zelf balie en ga binnen een kwartiertje door de controle. Niks aan de hand.

Schiphol is trouwens de grootste transferluchthaven van Europa. Bijna de helft van de passagiers achter de douane is er vanwege een transfer.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben het met je eens dat mensen gisteren van het kastje naar de muur werden gestuurd en dat het een enorme puinhoop was. Ze wisten dat er een nieuwe groep mensen bijkwam en dat er nog heel veel mensen waren. Er was nauwelijks informatie, dat had volgens mij ook wel wat beter gekund.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Het probleem bij zulke sneeuwval is dat het meestal niet maar een luchthaven treft. Meerdere luchthavens hadden last van het weer en veel luchthavens zaten met vluchten die flink vertraagt zijn omdat ze hier niet konden landen en er later tussen moesten.

Een vliegtuig heeft een bepaald slot waarin het mag vertrekken, als ze hun slot missen moet er een nieuwe gevonden worden. Dus als men op Heathrow een slot heeft gemist komt het vliegtuig te laat aan op Schiphol en mist daar ook zijn slot en dan moet daar ook weer een nieuw slot gevonden worden. Dat kan dan beteken dat Schiphol iedereen net naar gate 1 gestuurd heeft en dan hoort dat het vliegtuig later komt en dan krijgen al die mensen te horen dat ze naar gate 12 moeten omdat voor gate 1 een ander vliegtuig gepland staat. Dat is heel vervelend natuurlijk maar daar kan Schiphol ook weinig aan doen.
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
patsy--stone schreef:
12-12-2017 20:22
Goh ik ben kennelijk een aansteller... ik zie het nieuws nu opnieuw voorbij komen en vind het nog steeds beschamend en slecht georganiseerd. En het NOS journaal ken ik niet als 'fake news' makers.

Ik vraag me af of alle reaguurders wel hetzelfde journaal hebben gezien.

Ja. Zoals ik al zei, geen nieuwe beelden. Dat gaat altijd zo, overal ter wereld, op elk vliegveld.
Alle reacties Link kopieren
Ik leun achterover en wacht op het nieuwe beleid van de TO inzake overmacht door weersomstandigheden op Schiphol.
Al een account? Log dan hier in.
Alle reacties Link kopieren
Oh en als dat beleidsplan klaar is kunnen we het delen met alle vliegvelden ter wereld.
Al een account? Log dan hier in.
amarna schreef:
13-12-2017 09:23
Hoe hadden die honderden mensen bij die hotels moeten komen? Bussen/treinen/taxi's reden mondjesmaat en er stonden lange, lange rijen.
Reed er ook geen enkele trein meer?
Alle reacties Link kopieren
Robinson schreef:
13-12-2017 09:15
Ik vlieg ook veel, maar ik ga als het kan liever van Brussel dan van Schiphol.
Opzich is Schiphol echt een fijne luchthaven, heb veel vliegvelden gezien.
Veel winkeltjes etc, vind de sfeer gezellig ook.
Alleen wel erg druk, als ik die rijen bij de security zag, niet normaal. En dan dat verwende gedrag van mede Nederlanders erbij..
Zulke situaties nu zijn er gelukkig niet veel, maar als ik bijv die rijen ook zag bij incheckbalie.. kon daar niet wat beter op ingespeeld worden?
Mijn gevoel zegt wel dat er teveel vliegtuigen vertrekken en landen van Schiphol en ze uit hun voegen zijn gegroeid.
Op tv is er een programma over Heathrow, RTL z. Echt heel leuk, laten ze zien wat er allemaal bij komt kijken. Zulke situaties heb je daar ook.
Ik vlieg heel veel, van verschillende vliegvelden.

Rijen incheckbalies op schiphol verschillen vooral per maatschappij. Overigens heb je daar alleen last van als je ruimbagage hebt, anders kun je gewoon online inchecken en doorlopen bij alle maatschappijen. En bij veel maatschappijen heb je een aparte bag-drop rij die vaak iets sneller is.

Rijen bij security: Zijn lang, maar duren nooit lang. Nederlanders zijn volgens mij erg verwend. Zelfs bij enorme drukte sta je volgens mij nooit meer dan 20 minuten in de rij. Vervelend, maar in vergelijking met veel buitenlandse vliegvelden van dezelfde grootte helemaal niet abnormaal. En een heel groot deel van de dag ben je in 5 minuten door security heen.

Rijen bij paspoortcontrole: Daar heeft schiphol wel echt een probleem. Die poortjes werken vaak niet, en dan is er te weinig personeel. Ook die rijen zijn vaak niet meer dan 20 minuten, maar dat gaat veel meer in golven. Als er een landingspiek is, sta je met enorme rijen mensen in een hal voor die poortjes, waar je geen nette manier hebt om je op te stellen, mensen voordringen, en over het algemeen de sfeer echt vervelend is.

Maar in het algemeen ben ik heel tevreden over schiphol. Communicatie is prima, genoeg te doen (ook buiten de reguliere tijden), en meestal gewoon vlot. Ik ken geen enkel vliegveld van die omvang die beter werkt. Kleinere vliegvelden zijn altijd comfortabeler, al was het maar omdat de afstanden kleiner zijn. Vliegvelden als London City, Edinburg of bijvoorbeeld Rotterdam, waar je een halfuur voordat je vlucht vertrekt nog kunt aan komen lopen en er een handvol gates zijn, dat is gewoon handig. Maar die hebben dan wel weer veel minder keus in vluchten en overstapmogelijkheden.

Enige nadeel van schiphol: Ze zijn wel echt uit hun one-terminal-concept gegroeid. Ik heb liever een paar kleinere termnals met een treintje ertussen, dan de kilometers die je op schiphol moet lopen als je vanaf de achterste pieren vertrekt.
anoniem_199354 wijzigde dit bericht op 13-12-2017 10:26
5.14% gewijzigd
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af
redbulletje schreef:
13-12-2017 10:14
Reed er ook geen enkele trein meer?
Er reden bijna geen treinen nee.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
13-12-2017 10:14
Reed er ook geen enkele trein meer?

Er reden geen treinen inderdaad door een wisselstoring, geen ander ov (behalve sternet waar je ook niet bepaald overal mee komt) en de ring stond compleet vast (30 km file geloof ik). Er stond een rij tot ver in de hal voor een taxi maar dat ging ook traag want die konden er ook niet door, net als bussen trouwens. Dus even een hotelletje pakken zat er echt niet zomaar in. Plus dat er wel gevlogen werd en veel mensen dus zaten te wachten op een vlucht die misschien wel ging.
Difficulty is inevitable, drama is a choice.
Wat een gezeur. Ik daag je uit een luchthaven te noemen die het beter regelt.

En ze moeten zorgen dat de toestellen op de juiste plek staan? :rofl:

Sorry maar je hebt echt geen idee waar je het over hebt.

Lekker ouderwetsch Nederlands zeiken weer dit.
In het buitenland is het echt niet beter. Zelf een keer meegemaakt in Londen en NY, en er wordt gedaan alsof er een oplossing komt maar die komt niet.

In dit geval was het onmogelijk om zoveel mensen verder buiten Schiphol te huisvesten, want sneeuw belemmerde niet alleen het vervoer per lucht maar ook per tram, trein, auto, etc. Dan is het echt het beste om op Schiphol te verblijven en er het beste van te maken. KLM had als grote airliner ook nog het probleem dat vliegtuigen van verdere bestemmingen niet naar AMS konden komen. Een binnen Europa vliegende prijsstunter zal daar weer minder hinder van ondervinden omdat het vliegtuig met een paar uur na de laatste sneeuwbui naar AMS kan komen.

Ik vlieg altijd met een shawl in handbagage, naast een extra t-shirt en ondergoed (minstens! vaak neem ik ook mijn bikini en een jurkje mee in handbagage: dan redt je het even). Lenzenvloeistof, bril, mascara, tandenborstel en oplader heb ik ook altijd in handbagage zitten.
Alle reacties Link kopieren
Vre-se-lijk TO echt vre-se-lijk. Ik zeg organiseer een protestactie en ga protesteren op het Binnenhof, stuur een brandbrief naar onze Koning, premier Rutte, het ministerie van binnenlandse zaken en het ministerie van volksgezondheid. Houd weerapps dagelijks in de gaten zodat jij als dit weer gebeurd vast naar Schiphol kunt afreizen zodat je de gestrande reizigers een slaapplaats kunt aanbieden. Schaf maar vast stapelbedden aan dan ben je vast voorbereid.
I’m doing superhero stuff. I’m staying focused. If anybody comes in here looking for trouble, oh, they’re going to meet my partners. We’re talking about paw and order.
Alle reacties Link kopieren
Het risico van reizen, calamiteiten die kunnen ontstaan.
Daar hou je als weldenkend mens toch ook rekening mee?
Ik wel iig.
Al een account? Log dan hier in.
Alle reacties Link kopieren
Robinson schreef:
13-12-2017 09:15
Ik vlieg ook veel, maar ik ga als het kan liever van Brussel dan van Schiphol.
Opzich is Schiphol echt een fijne luchthaven, heb veel vliegvelden gezien.
Veel winkeltjes etc, vind de sfeer gezellig ook.
Alleen wel erg druk, als ik die rijen bij de security zag, niet normaal. En dan dat verwende gedrag van mede Nederlanders erbij..
Zulke situaties nu zijn er gelukkig niet veel, maar als ik bijv die rijen ook zag bij incheckbalie.. kon daar niet wat beter op ingespeeld worden?
Mijn gevoel zegt wel dat er teveel vliegtuigen vertrekken en landen van Schiphol en ze uit hun voegen zijn gegroeid.
Op tv is er een programma over Heathrow, RTL z. Echt heel leuk, laten ze zien wat er allemaal bij komt kijken. Zulke situaties heb je daar ook.
Serieus? Brussel beter?

Zelden zo'n slechte bewegwijzering en bagageafhandeling gezien. We kwamen terug van Turkije met een nachtvlucht en hadden onze twee kleuters mee. Kom je om 0600 uur aan op het vliegveld kun je tot 0830 uur wachten voordat er ook maar een koffer de band oprolt. Toen had eindelijk de helft van de passagiers zijn bagage terug maar de andere helft niet, wij natuurlijk ook niet.

In de tussentijd met mijn dochter naar de wc waar werkelijk op ELK toilet de hele maandverbandemmer tot op de wc zelf uitgesmeerd en gegooid was. Ik stond echt met mijn kleuter tussen een stuk of 15 tampons en maandverbanden. Alles onder de stront en het bloed. Alles onder de pis. Gatverdegatver!!! En werkelijk elk toilet was zo. Ik weet niet wat daar gebeurt was want nog nooit zoiets gezien.

Tweede helft bagage kwam rond half tien.

En dan die parkeergarage? Mijn hemel, echt verschrikkelijk!!

Ik vermijd Brussel als de pest!
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
En dan nu on topic;-)

ik heb de NOS uitzending niet gezien maar ik geloof gelijk dat het bijna nergens beter geregeld kan zijn dan Schiphol. Ga er maar aan staan! Ineens duizenden mensen die vastzitten. Er zijn heel wat mensen die overuurtjes gemaakt hebben gisteren en zich te pleuris gewerkt hebben om de pijn te verzachten.
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
louise1 schreef:
13-12-2017 13:58
En dan nu on topic;-)

ik heb de NOS uitzending niet gezien maar ik geloof gelijk dat het bijna nergens beter geregeld kan zijn dan Schiphol. Ga er maar aan staan! Ineens duizenden mensen die vastzitten. Er zijn heel wat mensen die overuurtjes gemaakt hebben gisteren en zich te pleuris gewerkt hebben om de pijn te verzachten.
:applause:
Al een account? Log dan hier in.
Alle reacties Link kopieren
louise1 schreef:
13-12-2017 13:54
Serieus? Brussel beter?

Zelden zo'n slechte bewegwijzering en bagageafhandeling gezien. We kwamen terug van Turkije met een nachtvlucht en hadden onze twee kleuters mee. Kom je om 0600 uur aan op het vliegveld kun je tot 0830 uur wachten voordat er ook maar een koffer de band oprolt. Toen had eindelijk de helft van de passagiers zijn bagage terug maar de andere helft niet, wij natuurlijk ook niet.

In de tussentijd met mijn dochter naar de wc waar werkelijk op ELK toilet de hele maandverbandemmer tot op de wc zelf uitgesmeerd en gegooid was. Ik stond echt met mijn kleuter tussen een stuk of 15 tampons en maandverbanden. Alles onder de stront en het bloed. Alles onder de pis. Gatverdegatver!!! En werkelijk elk toilet was zo. Ik weet niet wat daar gebeurt was want nog nooit zoiets gezien.

Tweede helft bagage kwam rond half tien.

En dan die parkeergarage? Mijn hemel, echt verschrikkelijk!!

Ik vermijd Brussel als de pest!
Of Brussel beter is in alles weet ik niet, maar als het kan vlieg ik wel liever van dat vliegveld.
Schiphol vind ik wel een stuk gezelliger met die winkeltjes en de sfeer is er ook leuker.
Tickets Brussel zijn ook stuk goedkoper vaak, dat speelt ook mee. De laatste keren dat ik vanaf daar vloog was de doorstroming echt een stuk beter als ik dat vergelijk met Schiphol.
Maar het is waar, de aanduidingen op Schiphol zijn erg goed in tegenstelling tot andere vliegvelden.
Alle reacties Link kopieren
Ik breng heel veel tijd door op heel veel vliegvelden in de wereld. Wij zien de beelden nu omdat Schiphol de enige grote luchthaven in Nederland is. Het is dus nieuws. In bijvoorbeeld Amerika heeft iedere grote stad wel een of meer grote luchthavens. En geloof me, die zijn een stuk minder goed georganiseerd. Ook luchthavens in Afrika en Azië zijn vaak chaotisch en inefficiënt.

Schiphol is een van de weinige luchthavens met zeer goede voorzieningen na de security. De meeste luchthavens hebben de winkels voor de security en daarna alleen nog maar wat souvenirwinkels en een of twee plekken om iets te eten. Dat komt omdat Schiphol maar één terminal heeft waardoor mensen flink heen en weer kunnen lopen.

Ook gaan bij Schiphol de security relatief snel. Door met drie bakken te werken wordt de rij niet opgehouden als er één heel traag iemand bij zit. Die staat dan lekker tien minuten te klooien, maar bij de andere twee bakken kunnen andere mensen gewoon doorgaan en zo iemand inhalen.

De bewegwijzering op Schiphol is zo ongeveer de beste van de hele wereld. Dat blijkt ook want veel nieuwe of verbouwde luchthavens halen de Nederlandse bewegwijzerspecialist die ook Schiphol heeft voorzien van borden naar hun luchthavens toe om dit daar te doen. Over alles is nagedacht. Ook blijft Schiphol dit verbeteren. Continu worden de stromen van alle passagiers gemonitord. Ze weten als jij op Schiphol binnenkomt precies hoe je loopt, hoe lang je wacht, voor welke winkels je stilstaat en bij welke gate je uiteindelijk vertrekt. Hierdoor zien ze dus ook vrij snel wanneer mensen op zoek naar Gate X allemaal verkeerd lopen en weer omdraaien. Dan kunnen ze de borden aanpassen. Zo geavanceerd zijn de meeste luchthavens echt niet hoor!

De beelden die je ziet komen van die paar dagen per jaar dat het echt chaos is. Dan zijn er naast alle lijnvluchten ook nog eens tientallen vakantievluchten. Het helpt niet mee dat al die mensen die met vakantie gaan niet gewend zijn om te vliegen. Zij checken vaak niet online in (extra wachttijd), proppen teveel bagage in hun koffer (overgewicht, discussie over bijbetalen, koffer herschikken = extra wachttijd) of hebben spullen bij zich die niet mee mogen in het vliegtuig (extra wachttijd bij de security). En tel daar de kleine dingetjes bij op:

Veel mensen die op schiphol bijvoorbeeld hun riem uit doen bij de security. Het kost per passagier misschien 5 seconden om je riem uit te doen (valt wel mee) maar wel 15 of 20 seconden om hem weer aan te doen. Dat houdt dus per passagier die dit doet 20 seconden de rij op qua ruimte direct na de security waar iedereen zijn spullen weer staat in te pakken. Terwijl op Schiphol je je riem, horloge etc. helemaal niet af hoeft te doen!
Zo wordt het op die dagen chaotisch. Tel daar wat minder weer bij op (kunnen er opeens nog maar 2 ipv 3 vliegtuigen landen iedere 6 minuten) en het wordt druk.

Tsja, moet je maar beetje tegen kunnen. Maar geen enkele drukke luchthaven heeft niet van dit soort dagen.
Alle reacties Link kopieren
En vergis je niet: op dat soort dagen verwerkt Schiphol zo'n 250.000 passagiers. Als daar één procent van uiteindelijk strand, heb je het al over 2500 mensen. Dat lijkt een hoop, maar is natuurlijk ten opzichte van het totaal niet zoveel als je kijkt naar de gigantische hoeveelheid gecancelde vluchten bij dit slechte weer.
Alle reacties Link kopieren
Knap he, die logistiek. Ik vind Schiphol super, en het personeel bij de security check is super aardig. De doorloop is echt een stuk sneller geworden, en dan nog stond er een meneer voor me laatst te klagen dat het volgend hem langzamer ging.. Toen heb ik er wel wat van gezegd.
De toestanden deze week op vliegvelden in de VS:
http://abc7ny.com/travel/travelers-expe ... m/2871596/
https://www.cbsnews.com/videos/winter-s ... ellations/

"Many passengers complained they spent the night in the terminal without flight information or access to their bags."

Het is overal hetzelfde, het is echt niet alleen Schiphol.

Edit: voordat mijn post verkeerd wordt begrepen; ik bedoel dus dat het er op elk vliegveld weleens chaotisch aan toe kan gaan in bijzondere situaties. Dat is niet alleen op Schiphol zo. Maar het grootste deel van de tijd gaat alles juist heel soepel, zeker op Schiphol. Dus nee, geen beschamende praktijken op Schiphol.
anoniem_350483 wijzigde dit bericht op 07-01-2018 04:10
71.14% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Je zeurt.
En nou is het afgelopen!
nbk schreef:
07-01-2018 04:01
Je zeurt.
Ik bedoelde juist dat het heel normaal is dat er soms chaos is op een vliegveld, dat is niet alleen maar op Schiphol. Maar het blijven uitzonderingen. Heb het aangepast.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven