Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Maleisië Topic

18-04-2012 06:12 972 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor iedereen die geïnteresseerd is in, op vakantie gaat naar, vragen heeft over of woont in dit mooie land (en Singapore hoort daar natuurlijk ook bij ;-) )
Alle reacties Link kopieren Quote
Dus als ik het goed begrijp gaat het dus om 200 rm verschil (want de boot is dus al betaald). Da's iets meer dan 40 euro. Dat zou ik er wel voor over hebben, als je dat meer rust geeft
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja, tenzij ik wel restitutie krijg voor de boottickets.Maar heb nu gezien dat er ook een transfer om 8 uur gaat en die komt om 13 uur aan bij de Jetty. Ik heb ze even gemaild voor de prijs ex boottickets. Ben benieuwd.
Alle reacties Link kopieren Quote
1x is genoeg
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb nog nooit een zee meegemaakt die te ruw was om te varen daar in de middag en een ruwe zee betekent dat je voorin de boot moet gaan zitten, want dan wordt je het minst nat.
Alle reacties Link kopieren Quote
Deze zomer ga ik met een vriendin 3 weken naar Maleisie en (stukje) Borneo.

Heeft iemand goede ervaringen met bepaalde duikscholen op de Perhentians? Ik heb mijn PADI, vriendin niet, dus samen een "fun dive" oid kunnen maken lijkt ons leuk. Iemand persoonlijke ervaring met kleine groepjes, goede begeleiding?
Alle reacties Link kopieren Quote
Turtle Bay Divers vond ik erg goed. Die zaten toen op zowel Kecil als Besar (bij Mama's).
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb m'n PADI bij Turtle Bay gehaald en vond het een superfijne duikschool. Inmiddels zitten ze niet meer op Besar, maar als je daar verblijft wordt je gratis opgehaald en gebracht van en naar Kecil. Vriendelijke divemasters, materiaal werd goed onderhouden en geduld met mensen die duiken in het begin doodeng vonden (steekt vinger op :-$ )
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt! Klinkt goed en zie dat deze op Tripadvisor ook veel goede recensies krijgt. Ik vind duiken ook best spannend dus fijn dat ze geduldig zijn :P
Alle reacties Link kopieren Quote
Is er iemand hier (Mayou....? :-p) die al eens bij Sipadan & Mabul heeft gedoken? Hoe is dat? Schijnt wel een van de mooiere duikbestemmingen in de wereld te zijn...

Indien het lukt qua werk wil ik hier graag in juli/augustus 2 weekjes naar toe gaan. Wellicht kan ik het dan ook nog combineren met een bezoek aan Borneo om Orang Oetans te kunnen zien. Is het qua kosten om te duiken duur of vergelijkbaar met andere landen? Heb gisteren gehoord dat ik weer mag duiken, dus nu is het tijd om een mooie bestemming uit te gaan zoeken! Alle tips zijn welkom! X-D
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi!In augustus ga ik samen met een vriendin 1,5-2 weken Maleisië bezoeken. Wij reizen vanuit Thailand met de trein naar Maleisië (zij heeft totaal 2,5 week, ik 9 weken reizen Azië dus pak nog veel meer mee). Hebben jullie een paar aanraders die wij echt moeten bezoeken in Maleisië?Ik las net al een paar duikplekken, zelf ben ik een enorme fan van het waterleven maar jammer genoeg vind mijn reispartner daar niet zo heel veel aan. Dus ik ben ook een beetje opzoek naar plaatsen waar je kan duiken én andere activiteiten kan ondernemen. Wij kunnen binnenlandse vluchten nemen omdat we alleen met handbagage reizen dus daarmee kunnen we veel kosten besparen ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Fijn Kris dat je weer mag duiken! Ik heb vorig jaar 4 dagen gedoken rond Mabul waarvan één dag Sipadan en ik vond het geweldig :love: Nu heb ik weinig vergelijkingsmateriaal want pas 3 weken daarvoor m´n PADI gehaald op de Perhentians, maar vooral Sipadan was schitterend.Ik verbleef bij en dook met Billabong Scuba, accommodatie was prima en m'n duik bij Sipadan was met een supertoffe divemaster, m'n duiken rondom Mabul met een wat mindere die mij als onervaren duiker niet heel erg goed in de gaten hield en meer bezig was met zichzelf. Qua kosten vond ik het meevallen, weet het écht niet meer zeker maar geloof dat ik niet meer dan €300 kwijt was voor die 4 dagen, en dat is dan incl. transfer, 6 duiken in totaal, accommodatie en eten.En Borneo erbij doen is prachtig. In Sabah heb ik Kota Kinabalu, Sepilok, Kinabatangan River en dus Mabul/Sipadan gedaan. Daarna vanaf Tawau naar Mula National Park in Sarawak. Vervolgens naar Kuching vanwaar ik o.a. naar Bako National Park ben geweest. Ik vond Sarawak leuker dan Sabah, maar dat komt omdat ik zowel Mulu als Bako geweldig vond en ik de Kinabatangan een beetje vond tegenvallen en Sepilok weinig te bieden vond hebben behalve dus de Orang-Oetan Rehabilitation Centre.
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt goed fromfebruary! Hoe lang was jij op Borneo? En in welke periode? Ik vind de kosten ook echt meevallen trouwens!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben een maand op het schiereiland geweest en een maand op Borneo waarvan ongeveer even lang in Sarawak en Sabah, dat was in juli. Niks ver van tevoren geboekt, wist niet eens dat ik m'n PADI zou gaan halen dus Mabul/Sipadan was ook echt last-minute besluit eigenlijk ;-) Dat ging prima, week van tevoren gemaild en toen hadden ze nog plek zat! Meestal regelde ik een dag of 2/3 vooruit, dus in Kota Kinabalu heb ik wel vooruit geboekt voor Sepilok, en van daaruit bijv. m'n tour naar Kinabangan enz. Binnenlandse vluchten ook hoogstens een week vooruit geboekt. Maargoed ik was toen al 5 maanden op reis en vond het wel prima, dat go with the flow...kan me voor 2 weken voorstellen dat je misschien wel al je vluchten en verblijf geregeld wilt hebben omdat je niet superlang hebt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat heerlijk zeg dat je zo lang de tijd had! Ik denk idd dat ik een en ander al wel wil vastleggen, al is het goed om te lezen dat je in juli (las dat het dan hoogseizoen is bij Mabul) zo last minute dat kon regelen. Ik ga me eerst eens rustig inlezen om keuzes te maken, 2 weken is eigenlijk veels te kort, maar ga zo vaak naar Azie dus ik ga de rest ook ooit nog wel zien...! ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Jaaaaaa, Mabul is 1 van mijn favo duikplekken (na Raja Ampat) en ik ga altijd naar Scuba Junkie, een erg goede duikschool die ook veel aan marine conservation doen. Zo hebben ze een turtle hatchery en kan het zo maar zijn dat er midden in de nacht op de deur van je hutje getrommeld wordt omdat er een nest uitkomt (zeg je dat van schildpadden?), waar je absoluut bij MOET zijn, geven ze voorlichting over haaien en doen ze aan beach clean ups (samen met de bewoners van het bajau dorp waar het naast ligt) . Hun divemasters/instructeurs weten ook echt superveel over alles met kieuwen en vinnen en weten echt het kleinste van het kleinste spul te vinden(en daar is echt geen tekort aan rond Mabul!!). De avonden op het resort zijn ook gezellig, met zowel de staff als de andere gasten. Qua verblijf vond ik het ook niet al te duur, ze hebben packages en des te meer duiken des te goedkoper het wordt. Je kunt ook kiezen tussen een hut alleen of een dorm (mooie dorms met maar 4 bedden) Ik wilde eigenlijk mijn divemasters en idc bij Scuba Junkie doen (ipv op Tao), maar kwam niet uit qua data helaas.

Het is ook gaaf om met SJ naar pulau Siamil te gaan vanaf Mabul (1 dag, 3 duiken) en vanaf Semporna naar pulau Sibuan en Mataking (www.scuba-junkie.com).Sipadan is natuurlijk top! Boek je verblijf op tijd, mocht je voor SJ kiezen, want ze hebben maar 7 plekken per dag voor Sipadan. Mocht je vaker willen kun je ook een dag met bijv uncle chang naar Sipadan gaan, die hebben meer plek en minder gastenSeaventures (www.seaventuresdive.com) schijnt ook leuk en niet duur te zijn om te zitten. Dat is een duikschool gevestigd op een 'boorplatform' voor de kust van Mabul (pal voor Scuba Junkie). Daar ga je met een lift de zee in, naar een van de mooiste/mafste duikplekken van Mabul, want daar zit je recht boven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Luxing, google eens op Perhentian of Tioman. Rond beide eilanden kun je naast duiken ook erg mooi snorkelen en wandelen
Alle reacties Link kopieren Quote
Top, dank je Mayou! Een van mijn bevriende DM's heeft volgens mij voor SJ gewerkt in het verleden, naam komt me zo bekend voor. En ik hoop toch zeker 2 dagen op Sipadan te kunnen duiken als er een dag of 6 zit.

Eerste scan van vluchten naar KL die ook nog betaalbaar zijn viel helaas best tegen, maar we zoeken vrolijk door...! Ga ook kijken om via Singapore te vliegen en dan van daaruit verder. Wie weet...
Alle reacties Link kopieren Quote
Heb je al bij Oman Air gekeken, die willen nog wel eens goedkoper zijn
Alle reacties Link kopieren Quote
Up
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt mayou!
Aim higher.
Alle reacties Link kopieren Quote
@kris33: kijk ook eens om te vliegen vanuit Duitsland. Wij gaan vanaf Dusseldorf met Emirates.

Vlucht met Emirates zelfde dag vanaf Amsterdam was ruim € 200 pp duurder
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb altijd wat moeite met vliegen vanaf een andere plaats, het verlengt mijn reistijd aanzienlijk. Ik woon zo'n beetje om de hoek van Schiphol...

Ik las dat de regio van Sipadan als niet heel veilig wordt verklaard door Buitenlandse Zaken, ivm ontvoeringen. Wellicht dat ik een andere bestemming ga kiezen hierom.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als je alleen gaat wegen de extra reistijd en -kosten niet echt op tegen het voordeel.

Wij wonen in de regio Eindhoven en gaan met zijn drieën. Schiphol of Düsseldorf maakt dan qua reisafstand weinig uit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Als de afstand weinig uitmaakt, en zeker met meerdere personen, zou ik het ook zeker doen Girasole! Maar zoals nu ga ik alleen en ik woon vlak bij Schiphol. Dan telt gemak ook best zwaar!
Alle reacties Link kopieren Quote
Het blijft een afweging: wel of niet naar Mabul vanwege de ontvoeringen... Er is tegewoordig meer beveiliging dan vroeger (overal op Sabah), dus veiliger. Ik ken mensen die daarom wel gegaan zijn en ook een paar die daarom juist niet gegaan zijn. Blijft moeilijk... (Ik zou wel gaan trouwens)

Anonymous

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven