34 jaar en single

23-04-2016 21:23 448 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Ik ben man en 34 jaar inmiddels. Zoals de topictitel al aangeeft ben ik dus single. En ik weet eigenlijk niet goed hoe ik daar verandering in moet brengen.



Ik heb nooit goed in de markt gelegen bij vrouwen, altijd een beetje het gevoel gehad dat ik aan de zijlijn stond waar vrienden meer succes hadden. Niet dat ik niet met vrouwen om kon gaan, maar ik kwam altijd in de 'friend zone'. Tot aan mijn 31e heb ik dan ook nooit echt een relatie gehad. Toen werd ik aan een meid gekoppeld, wat dus wel uitmondde in een relatie. Deze heeft 2 jaar geduurd, we zijn zelfs gaan samenwonen maar helaas is dat fout gelopen.



Nu ben ik dus weer zo'n anderhalf jaar single, maar ik ben net zo ver als voorheen. Het is niet dat ik het niet probeer, ik ga wel uit ( voor zover de financien het toelaten), ik ga op reis, ik sta ingeschreven op datingsites, maar niks, nada, noppes. Als er nou mislukte pogingen tussen zouden zitten was het tot daar aan toe, maar op dat punt kom ik gewoonweg niet. Op datingsites probeer ik ook genoeg, maar er wordt niet eens op mijn profiel gekeken, laat staan dat er dus een antwoord komt.



Er wordt altijd gezegd dat de biologische klok bij vrouwen gaat tikken, maar zo langzamerhand krijg ik dat gevoel nu ook. Het is niet dat het vrijgezellenleven kommer en kwel is, en bij tijden heb ik echt de voordelen er wel van. Maar ik ben nu de enige in mijn vriendengroep die vrijgezel is, en ook de enige zonder kinderen. Het is ook niet dat ik mijn vrienden niet zie, alleen behoorlijk weinig, ze zitten immers met hun kinderen. Mijn sociale leven kalft dus langzaamaan af, en mocht ik zelf ooit nog kinderen willen dan moet het toch vrij snel gaan gebeuren. Om daar na mijn 40e aan te gaan beginnen zie ik niet zo zitten eigenlijk. En ik wil ook graag een beetje van een relatie kunnen genieten zonder direct de druk te hebben om snel een gezin te stichten. De vraag is alleen hoe?
quote:tigerlily75 schreef op 26 april 2016 @ 17:40:

[...]





Probleem bij bijv. NMLK is dat sommige mannen dit zien als soort poel van vrouwen die ze allemaal gaan proberen te vangen. Je staat dan al snel bekend als de zielepoot die elke vrouw probeert te versieren.



Haha ja. In mijn sport komt men elkaar regelmatig tegen, maar niet wekelijks, en de (niet meer) vrijgezelle dames kunnen toch zo een lijstje maken van op-zoek-zijnde-mannen. Ik kwam bij toeval eens met iemand anders tot hetzelfde lijstje, en wij waren vast niet de enigen. Niet geschoten is altijd mis, denken die mannen dan misschien, maar het ligt er vaak zo dik bovenop dat het alleen maar mis gaat. En dan gaan de vrijgezelle dames je alleen maar ontlopen.

Overigens is een andere niet zo in de markt liggende maar niet zoekende man uiteindelijk toch nog een vrouw tegengekomen. Hij zou nooit op een lijstje van kansloze sukkels gekomen zijn, want hij drong zich nooit op. (Iedereen vond het dan ook leuk voor hem, een vriendin.)
Wat mij vooral opvalt bij 'dit soort mannen' is een gebrek aan respect voor vrouwen. Vaak klinkt er een bepaalde minachting door in hun gedrag/woorden. Het lijkt alsof zij zichzelf op een afstand plaatsen t.o.v. vrouwen, ze benadrukken de verschillen tussen henzelf (bijvoorbeeld mannelijk/intellectueel/intelligent) en 'de vrouw' (gevoelig, wisselvallig, van een andere planeet, niet te peilen, etc.) zonder daarbij enige nuance aan te brengen. Juist die nuance leren zien, dus de verschillen tussen vrouwen, maakt dat je erachter komt wat je wel en niet leuk vindt aan een vrouw/mens en dat je ook echt oprecht iemand leuk kan vinden (in plaats van alleen uit te zijn op een vrouw, welke vrouw dan ook, veroveren).



Dit zal vast voorkomen uit een gevoel van onzekerheid, waardoor ze de behoefte voelen zichzelf boven (of juist ver onder) de ander te plaatsen, alles om maar niet voor de zoveelste keer afgewezen te worden.
Alle reacties Link kopieren
De laatste paar berichten doen me denken aan twee programmareeksen. Één is Nederlandstalig en heet From Russia With Love (ondanks dat de titel Engels is, en niet te verwarren is met een gelijknamige James-Bondfilm). De ander is Duitstalig en heet Traumfrau gesucht.



Deze mannen zijn apart, hebben een raar beeld van vrouwen, en dan komt er vaak een bemiddelaar aan te pas tussen de man die zoekt en de mogelijke vrouwelijke kandidaat uit Oekraïne of Rusland. Ze zijn dan onbehouwen en onhandig.



Een opvallend voorbeeld zijn twee mannen met twee Oekraïense vrouwen. Die vrouwen willen wat van Nederland zien. Die mannen brengen ze naar een plaatselijke kroeg van een of ander gat. Van zo'n bestaan er honderden, zo niet duizenden van over de hele wereld. Gaan ze naar zo'n saaie kroeg. Bij thuiskomst werden die Oekraïense vrouwen boos. Ze hadden wat van Amsterdam willen zien. Die mannen werden ook boos. Ze zeiden: "We regelen voor jullie treinkaartjes, we brengen jullie naar het dichtstbijzijnde station, met de auto en voor de rest zoeken jullie het zelf maar uit!" Tsjongejonge... Die vrouwen zeiden tegen elkaar (in het Oekraïens): "Als we eenmaal in Amsterdam zijn, gaat het dak eraf!" Ze willen dus echt wat zien!
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:ooitverlegen schreef op 26 april 2016 @ 17:02:

[...]



TO heeft naar een oplossing gezocht door zijn probleem op dit forum te plaatsen. Dat hij weinig of niets doet met de adviezen is een ander probleem. Het is overigens niet mijn theorie maar ik lees in dit topic genoeg passieve reacties zoals:





[...]





[...]





[...]





Het aparte is dat ik mijn vrouw doelgericht in een supermarkt heb aangesproken. Ik had ongelooflijk veel geluk met mijn actieve benadering. Mijn vrouw is het gewoon overkomen dus in dat opzicht is het nog helemaal niet zo verkeerd gedacht om het lot af te wachten.

Ik heb nooit gedacht ergens recht op te hebben en ben zelf veel te terughoudend geweest dus jouw klacht is mij nooit overkomen.Ik heb een hele lijst met praktische dingen gegeven om te proberen. Nul reactie van TO.......
"I'm just an animal looking for a home and.... share the same space for a minute or two...”
Alle reacties Link kopieren
quote:tigerlily75 schreef op 26 april 2016 @ 17:40:

[...]





Probleem bij bijv. NMLK is dat sommige mannen dit zien als soort poel van vrouwen die ze allemaal gaan proberen te vangen. De meeste vrouwen bij NMLK zijn sowieso niet interessant. Een deel heeft gewoon een relatie. En ander deel is ook wanhopig. Dan is er nog een deel met enorm hoge eisen en die vrouwen snappen dan ook niet waarom ze geen man kunnen vinden. Het is wat dat betreft ongelovelijk wat voor verhalen ik daar van vrouwen gehoord heb. Met name wanneer je bij een activiteit als enige man aanwezig bent, want dan gaat het alleen maar over mannen en relaties. Tenenkrommend wat je hoort. En vaak zijn het niet eens de mooiste vrouwen.quote:Antoon69 schreef op 26 april 2016 @ 17:41:

[...]





Jullie begrijpen niks van mannen

Een man zou een andere eenzame man nooit aanraden eerst "gelukkig met zichzelf zijn"

Ik heb therapie gehad vanwege zaken uit het verleden. Maargoed, daar werd ik door therapeuten/psychologen e.d. ook alleen maar aangespoort om te gaan daten. Tegen vrouwen werden ook dat soort dingen gezegd soms.



quote:valerievaldera schreef op 26 april 2016 @ 19:19:

Wat mij vooral opvalt bij 'dit soort mannen' is een gebrek aan respect voor vrouwen.Ik vind dat jij wel erg veel uit je nek kletst. Dit soort opmerkingen zeggen meer over jou dan over mij of andere vrijgezelle mannen.quote:De laatste paar berichten doen me denken aan twee programmareeksen. Één is Nederlandstalig en heet From Russia With Love (ondanks dat de titel Engels is, en niet te verwarren is met een gelijknamige James-Bondfilm). De ander is Duitstalig en heet Traumfrau gesucht.Die programma's lijken me fake. Ik heb ooit eens een aflevering gezien en kan me niet voorstellen dat zulke mannen bestaan, vooral na alle moeite om hier een vrouw uit het buitenland te krijgen. Maargoed, sommige vrouwen hebben wel dat soort beelden bij oudere vrijgezelle mannen. Meestal lukt het dat soort mannen uit die programma's wel om een relatie te krijgen.



Ik denk dat bij mannen die nog nooit een relatie hebben gehad, zoals ik, emotionele tekorten, problemen vanuit het verleden daar een grote rol bij spelen. Het vervelende is dat je daar niet zomaar van verlost bent terwijl vrouwen je er wel op afrekenen. Andersom is een man minder kritisch als een vrouw vergelijkbare problemen heeft. Een man heeft wat dat betreft al snel een achterstand. En als je daardoor ook nog eens geen ervaring hebt opgedaan maakt dat het alleen maar lastiger. Er zijn niet veel vrouwen die je een kans geven. Je ziet hier op het forum ook dat sommige vrouwen hun mening al klaar hebben terwijl ze de mannen waarover het gaat nog nooit gezien hebben.
Alle reacties Link kopieren
"Je ziet hier op het forum ook dat sommige vrouwen hun mening al klaar hebben terwijl ze de mannen waarover het gaat nog nooit gezien hebben.'



Daar heb je zelf gelukkig geen last van......



Ik vind trouwens dat degene die het hardst oordeelt over jou je zelf bent, in dat laatste stukje. Niet dat ik af wil doen aan je problemen, maar je hebt jezelf al 10 keer afgewezen voordat een ander dat doet.
"I'm just an animal looking for a home and.... share the same space for a minute or two...”
Alle reacties Link kopieren
quote:Ambrozijn schreef op 26 april 2016 @ 18:24:

Wat is een AB coach? Is dat zoals een PUA? Blijf daar aub van weg. Dat is de reden dat het niet lukt met vrouwen. Beloofd.

Nee hoor, het heeft niets met PUA te maken. AB is de Duitse afkorting voor Absolute Beginner, iemand zonder relatie ervaring. In het Engels heet dit Incel, involuntary celibacy.

Het grootste deel van de groep AB's en Incels bestaat uit mensen met sociale angst, problemen met communicatie/ sociale vaardigheden of gewoon achterstand in ervaring. Het merendeel heeft pest ervaringen gehad en een groot deel is behoorlijk bèta. Deze therapeut is bekend met alle oorzaken en biedt daarop aansluitende hulp/ therapie. Ik ben wel benieuwd of er in Nederland een vergelijkbare specialisatie bestaat.



quote:boebezoebe schreef op 26 april 2016 @ 20:31:

Ik heb een hele lijst met praktische dingen gegeven om te proberen. Nul reactie van TO.......Klopt! Jouw eerste bericht heeft hij genegeerd maar op je volgende berichten kan nog een reactie komen alleen deze blijft tot nu toe uit. Ik heb uit zijn berichten zelf de indruk dat hij er niet snel zal komen met alleen meer activiteiten zoeken. Ik ben het met je eens dat het om de activiteit moet gaan en niet het doel een relatie te vinden. Maar uit de andere berichten maak ik al op dat er veel mannen zijn die hiermee in de fout gaan? Ik ben zelf nooit heel actief geweest met allerlei activiteiten maar ik mistte die ook niet. Ik had ontzettend veel plezier aan de hobby en de vriendenkring die daarbij hoorde maar ja...
quote:stekelbaars schreef op 26 april 2016 @ 21:27:

[...]

. En ander deel is ook wanhopig. Dan is er nog een deel met enorm hoge eisen en die vrouwen snappen dan ook niet waarom ze geen man kunnen vinden. Het is wat dat betreft ongelovelijk wat voor verhalen ik daar van vrouwen gehoord heb. . Tenenkrommend wat je hoort. En vaak zijn het niet eens de mooiste vrouwen.



een beetje zoals jij dus, maar dan met een vagina?
Alle reacties Link kopieren
Als je denkt dat er geen mannen bestaan zoals in From Russia With Love, tja dat vind ik erg rooskleurig/naïef gedacht...die zijn er echt genoeg en nog veel erger ook. Van vrouwen vast ook overigens.
Alle reacties Link kopieren
quote:Antoon69 schreef op 26 april 2016 @ 17:41:

[...]





Jullie begrijpen niks van mannen

Een man zou een andere eenzame man nooit aanraden eerst "gelukkig met zichzelf zijn"



Haha, ik heb de uitspraak anders vaak genoeg uit de mond van een man horen komen. Weet ook niet of het advies van een andere eenzame man iets is waar je als eenzame man op zit te wachten



Mij zal je trouwens nooit horen zeggen dat je eerst gelukkig met jezelf moet zijn voor je een relatie kan vinden. Dat je je geluk uit jezelf moet halen ipv het te verwachten van een partner is wat essentieel anders.
Alle reacties Link kopieren
quote:ooitverlegen schreef op 26 april 2016 @ 22:01:

Het grootste deel van de groep AB's en Incels bestaat uit mensen met sociale angst, problemen met communicatie/ sociale vaardigheden (in mindere mate) of gewoon achterstand in ervaring. Het merendeel heeft pest ervaringen gehad en een groot deel is behoorlijk bèta. Deze therapeut is bekend met alle oorzaken en biedt daarop aansluitende hulp/ therapie. Ik ben wel benieuwd of er in Nederland een vergelijkbare specialisatie bestaat.

Wat ik vet heb gemaakt, is voor mij van toepassing. Ik ben daar wel benieuwd naar. Ik ben ook sociaal onervaren, maar volgens sommigen niet sociaal gehandicapt (heb wel een stoornis in het autismespectrum). Cognitieve GedragsTherapie zou ook een oplossing voor mij zijn, maar dat is kort geleden door Mediant afgewezen. Uitgesloten dus.



quote:Ik heb uit zijn berichten zelf de indruk dat hij er niet snel zal komen met alleen meer activiteiten zoeken.Het vergroot wel de kans om een relatie te vinden als men meedoet met bepaalde activiteiten. Het met succes daten en vervolgens een relatie aan te gaan berust meer op geluk dan op vaardigheden.
World of Warcraft: Legion
quote:hans66 schreef op 26 april 2016 @ 22:21:

[...]



Wat ik vet heb gemaakt, is voor mij van toepassing. Ik ben daar wel benieuwd naar. Ik ben ook sociaal onervaren, maar volgens sommigen niet sociaal gehandicapt (heb wel een stoornis in het autismespectrum). Cognitieve GedragsTherapie zou ook een oplossing voor mij zijn, maar dat is kort geleden door Mediant afgewezen. Uitgesloten dus.





[...]



Het vergroot wel de kans om een relatie te vinden als men meedoet met bepaalde activiteiten. Het met succes daten en vervolgens een relatie aan te gaan berust meer op geluk dan op vaardigheden.Dat blijf je jezelf maar wijsmaken he? Dat het gaat om geluk en niet om vaardigheden. Dat is niet zo. Geluk helpt, je moet een beetje mazzel hebben met wie je tegenkomt,maar verder is het een kwestie van vaardigheden en hoe aantrekkelijk je bent.
Alle reacties Link kopieren
quote:stekelbaars schreef op 26 april 2016 @ 21:27:

[...]

De meeste vrouwen bij NMLK zijn sowieso niet interessant. Een deel heeft gewoon een relatie. En ander deel is ook wanhopig. Dan is er nog een deel met enorm hoge eisen en die vrouwen snappen dan ook niet waarom ze geen man kunnen vinden. Het is wat dat betreft ongelovelijk wat voor verhalen ik daar van vrouwen gehoord heb. Met name wanneer je bij een activiteit als enige man aanwezig bent, want dan gaat het alleen maar over mannen en relaties. Tenenkrommend wat je hoort. En vaak zijn het niet eens de mooiste vrouwen.



Ach ja, als vrouwenbashen je gelukkig maakt moet je het vooral doen. Maakt je alleen niet aantrekkelijker.

Mensen mogen dus alleen eisen hebben als ze mooi zijn?
quote:tigerlily75 schreef op 26 april 2016 @ 22:17:

[...]





Haha, ik heb de uitspraak anders vaak genoeg uit de mond van een man horen komen. Weet ook niet of het advies van een andere eenzame man iets is waar je als eenzame man op zit te wachten



Mij zal je trouwens nooit horen zeggen dat je eerst gelukkig met jezelf moet zijn voor je een relatie kan vinden. Dat je je geluk uit jezelf moet halen ipv het te verwachten van een partner is wat essentieel anders.Weet je, ieder mens is voorgeprogrammeerd om een groot deel van zijn levensgeluk uit iemand van het andere geslacht te halen. Als je heel je leven geen behoefte aan een partner hebt ben je behoorlijk "wonderlijk".
quote:tigerlily75 schreef op 26 april 2016 @ 22:24:

[...]





Ach ja, als vrouwenbashen je gelukkig maakt moet je het vooral doen. Maakt je alleen niet aantrekkelijker.

Mensen mogen dus alleen eisen hebben als ze mooi zijn?

Joh, dat is toch waar het mis gaat? Hij zit zelf in die categorie alleen dan bij de mannen. Maar als mensen dat zeggen zijn ze gemeen en kennen ze hem niet echt. Maar hij mag dat wel zeggen over die vrouwen, die hoeft hij daar niet echt voor te kennen. Hij is te goed voor die vrouwen, maar als iemand hem niet wil is dat gemeen en 'friendzonen', wat gewoon een uiting van vrouwenhaat is, die term.



Een 6je dat denkt een 8 te zijn, alleen een 8 wil, boos is dat die 8 hém niet wil, en neerkijkt op andere 6jes. Om het even plat uit te drukken.
quote:Antoon69 schreef op 26 april 2016 @ 22:26:

[...]





Weet je, ieder mens is voorgeprogrammeerd om een groot deel van zijn levensgeluk uit iemand van het andere geslacht te halen. Als je heel je leven geen behoefte aan een partner hebt ben je behoorlijk "wonderlijk".Behoefte hebben aan een partner is prima. Zoveel tekorten hebben in je leven en hopen dat dat door een partner wordt opgevuld is niet prima.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rhaegal schreef op 26 april 2016 @ 22:23:

Dat blijf je jezelf maar wijsmaken he? Dat het gaat om geluk en niet om vaardigheden. Dat is niet zo.Dat is inderdaad niet zo, en ik zei dan ook niet het tegendeel.
World of Warcraft: Legion
quote:Rhaegal schreef op 26 april 2016 @ 22:27:

[...]



Behoefte hebben aan een partner is prima. Zoveel tekorten hebben in je leven en hopen dat dat door een partner wordt opgevuld is niet prima.Wat zijn dan de "tekorten" van deze mannen? Ze hebben werk, een huis, een vriendenkring.. Ze hebben alleen nog nooit vrouwelijke aandacht gehad. En dat doet zeer. Niet zo vreemd toch?
Alle reacties Link kopieren
Wat de friendzone betreft: Dat betekent dat iemand, vaak een vrouw (maar kan ook een man zijn), de ander afwijst. Die afwijzing houdt geen persoonlijke veroordeling in, maar de ander is dan gewoon geen relatiemateriaal. "Friendzone" of "friendzoning" is slechts een naam, waarover je kunt vallen, maar dat vind ik dus niet erg relevant.
World of Warcraft: Legion
En die bijzondere leegte kan alleen door een leuke partner opgevuld worden. Daarna voelen ze die leegte niet meer. Zo gaat dat.

Ga je verhaal anders tegen die miljoen eenzame bejaarden in Nederland ophangen. Dat ze "gelukkig moeten zijn met zichzelf"
quote:Antoon69 schreef op 26 april 2016 @ 22:37:

En die bijzondere leegte kan alleen door een leuke partner opgevuld worden. Daarna voelen ze die leegte niet meer. Zo gaat dat.

Ga je verhaal anders tegen die miljoen eenzame bejaarden in Nederland ophangen. Dat ze "gelukkig moeten zijn met zichzelf"Je begrijpt me verkeerd. De leegte van een relatie kan alleen door een relatie worden opgevuld. De schade die je hebt opgelopen in je jeugd, je trauma's, mislukkingen en andere eenzaamheid niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:Antoon69 schreef op 26 april 2016 @ 22:34:

Wat zijn dan de "tekorten" van deze mannen? Ze hebben werk, een huis, een vriendenkring.. Ze hebben alleen nog nooit vrouwelijke aandacht gehad. En dat doet zeer. Niet zo vreemd toch?Ik heb daar wat over gelezen. Een man die nooit een vrouw heeft gehad, althans na de jongvolwassen leeftijd, wordt door veel vrouwen niet als een echte man gezien. Deze uitspraak komt niet uit de lucht vallen. Een vicieuze cirkel. Een man die nooit een vrouw heeft gehad, zal niet gemakkelijk een vrouw krijgen, omdat o.a. hij nooit een vrouw heeft gehad. O.a., want er kunnen ook andere oorzaken zijn, al eerder door anderen benoemd. In een ander topic ging men daar dieper op in. Zijn mannen die nooit een relatie hebben gehad, aantrekkelijk? Doorgaans niet.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:stekelbaars schreef op 26 april 2016 @ 21:27:

[...]

Ik denk dat bij mannen die nog nooit een relatie hebben gehad, zoals ik, emotionele tekorten, problemen vanuit het verleden daar een grote rol bij spelen. Het vervelende is dat je daar niet zomaar van verlost bent terwijl vrouwen je er wel op afrekenen. Andersom is een man minder kritisch als een vrouw vergelijkbare problemen heeft. Een man heeft wat dat betreft al snel een achterstand. En als je daardoor ook nog eens geen ervaring hebt opgedaan maakt dat het alleen maar lastiger. Er zijn niet veel vrouwen die je een kans geven. Je ziet hier op het forum ook dat sommige vrouwen hun mening al klaar hebben terwijl ze de mannen waarover het gaat nog nooit gezien hebben.



Maar denk je echt dat dat probleem opgelost is zodra de man 1 keer een relatie heeft gehad? De vriend waar ik het eerder over had, dacht serieus dat al zijn problemen zouden verdwijnen als hij eenmaal een relatie had. Alsof dat een magische toverstok was. Hij durfde zelfs te zeggen dat hij jaloers op mij was vanwege mijn relatie, die net op zeer nare wijze afgelopen was en waar ik kapot van was 'omdat ik tenminste ervaring gad opgedaan'. Ik kon hem wel slaan.

Elke nieuwe relatie vinden is weer even lastig, en als het misgaat ben je weer terug bij af en je problemen uit het verleden verdwijnen niet, komen terug of verergeren.
quote:Antoon69 schreef op 26 april 2016 @ 22:34:

[...]





Wat zijn dan de "tekorten" van deze mannen? Ze hebben werk, een huis, een vriendenkring.. Ze hebben alleen nog nooit vrouwelijke aandacht gehad. En dat doet zeer. Niet zo vreemd toch?

Ik ken een paar van zulke exemplaren. Leuke mannen an sich. Alleen niet voor een relatie. Omdat ze issues hebben. Of omdat ze sociaal onaardig zijn. Of niet realistisch op het gebied van vrouwen of relaties of soms over zichzelf.



Sociale vaardigheden en andere vaardigheden zijn nou eenmaal nodig voor een relatie. Niet iedereen heeft die. Niet alleen mannen. Ik heb een bijzonder goede vriendin die vrijgezel is. Al jaren en jaren. Zelfde verhaal. Leuke vrouw, aantrekkelijk, slim, dingen goed voor elkaar. Maar niet in staat tot een relatie. Omdat ze de verkeerde mannen uitzoekt, niet in staat is om zich goed aan te passen, er letterlijk geen ruimte is voor een man, ze hele hoge eisen stelt en toch steeds uitkomt bij exemplaren waar iets mee is.



Die mannen hebben dat net zo. Op papier leuke kandidaten, intelligent, goede banen, niet onaantrekkelijk. Maar ze missen bepaalde vaardigheden die ook eigenlijk niet aan te leren zijn wat mij betreft. En voor zover ze dat wel zijn, op een bepaalde leeftijd is je vijver zo klein dat het écht lastig wordt.



En om op de tekorten in te gaan, want daar vroeg je naar: jeugdtrauma's, geen goede hechting, vaak slechte jeugd, onzekerheid, enz. Dat maakt dat je met een groot emotioneel gat blijft zitten en dat is niet op te vullen met een relatie. En vanuit die positie kun je ook geen gelijkwaardige relatie aangaan,want je bent altijd afhankelijk. Gezonde partners passen daarvoor, dus ben je aangewezen op mensen met een soortgelijke beschadiging.
quote:Rhaegal schreef op 26 april 2016 @ 22:38:

[...]



Je begrijpt me verkeerd. De leegte van een relatie kan alleen door een relatie worden opgevuld. De schade die je hebt opgelopen in je jeugd, je trauma's, mislukkingen en andere eenzaamheid niet.Een liefdevolle en begripvolle partner kan dat, en andere tegenslag zoals ziekte, verlies familie, anders een heel stuk dragelijker maken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven