Vervolg op 'Wat doe ik verkeerd...?''

12-06-2023 09:18 2772 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Goedemorgen,

Een nieuw topic geopend om verder te kunnen schrijven. Dit gezien mijn vorige topic de 3000 berichten (ruim) is gepasseerd en het verzoek van de moderator om een nieuw topic aan te maken zodat de laatste op slot kan.

Ik wist niet zo goed wat een goede titel zou kunnen zijn, dus vandaar deze, maar voelt niet helemaal prettig gezien dat ook niet (meer) mijn vraag is. Bij andere suggesties hoor ik het graag.

Wel even getwijfeld, gezien de laatste reacties. Welke ik zeker begrijp, maar ze raakten me nogal. Tegelijkertijd kan ik nu niet terug gaan naar m'n kop in het zand steken, dus dit is nodig.

Net als in het vorige topic zou ik willen vragen of jullie mijn berichten niet willen quoten? Dat voelt veiliger.
jahallo222 wijzigde dit bericht op 12-06-2023 09:47
Reden: Toevoeging
8.52% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Het hele leven van to staat op zijn kop, ze dacht in eerste instantie hier tips te krijgen over hoe ze kan veranderen, zodat haar man tevreden is. Vervolgens blijkt ze in een toxische relatie te zitten, wat naar mijn idee maar mondjesmaat bij to binnendringt.
Ze wil en kan het eigenlijk niet geloven, want dat betekent dat ze haar herkenbare, voor haar'veilige' leven overboord moet gooien.
Ik heb het idee dat wij al honderd stappen verder zijn, dan to. :(
Alle reacties Link kopieren Quote
Jahallo222 schreef:
13-06-2023 23:29
En alle ervaringsverhalen doen me zeker wel wat, maar ik kan slecht voor me zien hoe zo'n proces eruit gaat zien en waar ik uit ga komen.

Maar je bent er ook niet mee bezig om dat uit te zoeken. Naar het einde van je vorige topic heb ik daar wat over geplaatst, misschien heb je er nog wat aan:


Even wat dingen helder proberen te krijgen misschien?

Je schreef dat je hem pas durft te vertellen dat je uit elkaar wil op het moment dat je weet dat je niet meer nog een bepaalde tijd met hem samen in een huis hoeft te zitten of voor een bepaalde tijd elders moet logeren. Op zich lijkt me dat verstandig hoor (alhoewel ik niet snap waarom het elders logeren nu een punt is geworden), maar wat ben je aan het doen om dat te regelen? Want je durft geen adviesgesprekken te voeren uit angst dat hij erachter komt en zonder adviesgesprekken kom je niet verder. Daarmee geef je jezelf toestemming om niks te doen op dat vlak. Je blijft dus stilstaan.

Financieel wordt het problematisch denk je en dat vind je heel spannend. En oh ja je vervoer, ook al zo lastig en problematisch. Maar de conclusie die jij daaraan verbindt is dat je bljift zitten waar je zit. Daarmee verlies je het welzijn van je kind wel uit het oog. Waarom zet je geen vervolgstappen om dit met hulp helemaal uit te zoeken? Weer die angst dat man erachter komt? En dus? Tot het einde der tijden zo doorgaan en je dochter hetzelfde leven en toekomst gunnen als jij hebt?

Je woont nu toch in een huurwoning? Kun je die huur zelf betalen? Dan lijkt mij het beste dat je daar blijft wonen en dus dáár je pijlen op gaat richten. En dan moet je daar dus wel voor in actie komen, in limbo blijven helpt echt niets.

Jij denkt dat je het nieuwe koophuis misschien net zou kunnen betalen qua vaste lasten (alleen als het geen co-ouderschap wordt en je naast kgb, kinderbijslag en toeslagen ook KA zou ontvangen geloof ik). Maar dan vergeet je twee dingen: 1 je moet hem uitkopen en je verwacht dat je dat niet kunt en 2. je moet voldoen aan de hypotheekeisen (inclusief uitkoopbedrag) en gezien je denkt de lasten nét te kunnen dragen verwacht ik dat je daar niet aan zult voldoen. Kom ik weer terug op zorgen dat je in de huurwoning kunt blijven. Maar ook hier weer: je zult toch echt in actie moeten gaan komen om hier achter te komen. Met denken, peinzen, schuldig voelen en verstoppen kom je er niet.

Je blijft zelf ook het liefst wonen in de huidige woning. Maar wat jij nu mogelijk van plan bent is niet slim - vind ik, heb je het al voorgelegd aan VT? -. Jouw plan is dat hij straks verhuist naar jullie nieuwe woning, jij hier blijft en jullie daarná pas het uit elkaar gaan gaan regelen plus hij moet dan wéér verhuizen want ook hij kan jou niet uitkopen dus zal het nieuwe huis verkocht moeten worden.
Waarom denk je dat dat makkelijker zal zijn? Sorry, maar stop met zoeken naar de minst pijnlijke en liefst meest zachte manier van vertellen en regelen dat je uit elkaar wil. HIJ WIL NIET uit elkaar. Ook als jij de meest zachtaardige manier probeert te bewerkstelligen gaat hij het er niet mee eens zijn. En hem nog zo lang aan het lijntje houden en net doen alsof je samen met hem oh zo fijn het nieuwe huis aan het inrichten bent heeft niets met zachtaardig te maken.

Ga echt hulp zoeken om uit deze relatie te komen. Uitzoeken wat je kansen zijn voor voorlopige voorzieningen en hoe je dat moet regelen. Advocaat. Hulpverlening gespecialiseerd in weggaan uit mishandeling.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoezo zou ze hem moeten uitkopen? Dat is pas het geval als er sprake is van overwaarde. Dit is net een nieuw huis, lijkt me sterk dat daar nu al overwaarde op zit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wombat schreef:
14-06-2023 10:55
Hoezo zou ze hem moeten uitkopen? Dat is pas het geval als er sprake is van overwaarde. Dit is net een nieuw huis, lijkt me sterk dat daar nu al overwaarde op zit.

Dat moet je aan TO vragen, die zit met die gedachten, zonder het verder uit te durven zoeken. Maar klopt hoor, misschien zit er onderwaarde op en blijven ze allebei met een schuld achter na verkoop. Hoe dan ook: uitzoeken en daarna dealen met de consequenties, dat komt dan echt wel goed.
Alle reacties Link kopieren Quote
Misschien wil TO wel niet weg he, dat is ook nog steeds een optie.

Wij kunnen hier allemaal wel hard roepen dat ze moet vertrekken, en dat zou ik het liefst ook zien.

Maar ze heeft nog altijd de keuze om te blijven.
Alle reacties Link kopieren Quote
l2l89 schreef:
14-06-2023 11:23
Misschien wil TO wel niet weg he, dat is ook nog steeds een optie.

Wij kunnen hier allemaal wel hard roepen dat ze moet vertrekken, en dat zou ik het liefst ook zien.

Maar ze heeft nog altijd de keuze om te blijven.
Dat kan, dat TO niet weg wil.

Maar dat haalt het feit dat er een jong, nog volledig afhankelijk van ouders/verzorgers, kind bij betrokken is niet weg.

De gevolgen komen niet op rekening van TO alleen, de rekening is voor TO én kind.

Wat mij dan weer een uitstekende 'externe' motivatie lijkt voor TO om wederom uit een schadelijke thuissituatie te stappen.
I bet we could go explore the galaxy if we could stop being dicks for like five minutes
Alle reacties Link kopieren Quote
Als TO die motivatie voldoende had gevoeld, dan had ze haar spullen al gepakt en was ze weg geweest.

Die motivatie lees ik nergens terug in haar posts. Ze zegt wel steeds dat er iets moet veranderen voor haar kind, maar ze handelt er niet naar.
Alle reacties Link kopieren Quote
TO, je bent gehecht aan onveiligheid. Daarom kom je nu niet weg. Daar zou ik het over hebben met je therapeut. En je hulpvraag zsm neerleggen bij VT, zoals al eerder is genoemd hier. Wachten lost niets op.
't Is al met al een heel gedoe
TO iedereen heeft je hier zoveel tips gegeven , een luisterend oor en nog zoveel meer.

Ik begrijp werkelijk waar niet waarom je nog zit wat je zit, pak je spullen en ga, er is je onderdak aangeboden voor jou en je kind! GA!

Als moeder kan ik er met mijn hoofd niet bij dat jij je dochter zo lang al in deze situatie laat leven, je maakt de rest van haar leven kapot op deze manier!
Je man is een l*l en je verdient samen met je dochter een beter leven, maar zolang jij daar blijft zitten en geen actie onderneemt ben jij net zo verantwoordelijk voor de gevolgen van je dochter haar leven als je man!
Ik wil niet ongevoelig overkomen, maar ik heb het idee dat dat pappen en nat houden gewoon niet werkt !!!
Alle reacties Link kopieren Quote
https://www.metronieuws.nl/lifestyle/re ... s-relatie/

Zo te zien scoort de man van TO op bijna alle punten.
'If you're gonna be dumb, you've gotta be tough'
Alle reacties Link kopieren Quote
Sprinkelmoes schreef:
14-06-2023 19:33
https://www.metronieuws.nl/lifestyle/re ... s-relatie/

Zo te zien scoort de man van TO op bijna alle punten.
Nou inderdaad, er staat ook dat hoe langer je blijft, hoe lastiger het wordt om eruit te stappen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Jahallo222 schreef:
13-06-2023 23:24
Wat goed dat je de stap gezet hebt om eruit te gaan! :-] Hoe reageert je (ex)partner er (tot nu toe) op?
Over VT: ik neem aan dat zo'n dossier toch altijd bij je (ex)partner terecht komt? Ook al doe je het in eerste instantie op je eigen naam?
Hey JH
Ten eerste een VT melding komt wel bij ex dus dit wil ik niet
Een vt advies is een aantekening in hun dossier en ik heb ook een persoonlijk contact persoon van hun gekregen met 06 nr, als ik vragen heb kan ik altijd bellen. Ze adviseert in verder scheiding procedure en ouderschaps plan mijn zorgen over veiligheid zelf te uiten naar mijn man wel met een mediator erbij.
Mochten we hier niet uitkomen kan ik er altijd nog een melding van maken.

Je andere vraag is helaas niet zo fijn antwoord
Mijn ex is in alle staten en erg wispelturig .
Dus nog schreeuwender en agressiever als anders. En de volgende dag ben ik weer de liefde van zijn leven en heeft hij spijt. Ik ‘ woon’ hij mijn ouders met kids. Afstand geeft inzicht. Ik geloof hem nu niet meer maar voorheen trapte ik steeds weer in de charmes. En heb besloten niet meer alleen naar huis te gaan maar alleen nog met iemand.(bijv om spullen te halen)
Hij accepteert wel de scheiding en gaat verhuizen waarna ik met kinders weer naar huis kan.( huurwoning)
Wel nog veel gedoe dus maar ik voel me wel erg tot rust komen door niet meer continu in de situatie te zijn.

Fijn als je er wat aan hebt
En belangrijkste
Het is jouw proces
Jij weet zelf wanneer jij eraan toe bent om een knoop door te hakken.
Maar dat je op dit forum bent is al een heel inzicht lieverd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sprinkelmoes schreef:
14-06-2023 19:33
https://www.metronieuws.nl/lifestyle/re ... s-relatie/

Zo te zien scoort de man van TO op bijna alle punten.
Yep mijn de charmeur dus en definitely de mindfucker 🙃
Alle reacties Link kopieren Quote
Al dit soort topics verlopen hier al jaren hetzelfde. Het eindigt altijd met ongeduldige en uiteindelijk teleurgestelde toejuichers die het allemaal veel te lang vinden duren. De topicstarter voelt zich aan alle kanten in het nauw gedreven en haakt af (wat ik hier niet hoop).
Pardus schreef:
14-06-2023 22:32
Al dit soort topics verlopen hier al jaren hetzelfde. Het eindigt altijd met ongeduldige en uiteindelijk teleurgestelde toejuichers die het allemaal veel te lang vinden duren. De topicstarter voelt zich aan alle kanten in het nauw gedreven en haakt af (wat ik hier niet hoop).
En wat is precies je punt? Er is een klein kind in het spel. En daar vind ik wat van ja.
Alle reacties Link kopieren Quote
Also schreef:
14-06-2023 22:50
En wat is precies je punt? Er is een klein kind in het spel. En daar vind ik wat van ja.
Nou mooi, dat siert je. In al die topics is dat trouwens ook vaak het geval. Mijn punt, moet ik dat serieus nog uit gaan leggen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Pardus schreef:
14-06-2023 23:05
Nou mooi, dat siert je. In al die topics is dat trouwens ook vaak het geval. Mijn punt, moet ik dat serieus nog uit gaan leggen?
Dan mag je wel iets beter je data bekijken. In de topics waarin ik mee heb geschreven gaan de meeste vrouwen vroeger of later toch weg bij hun partner. Soms is dat pas later bekend, als een TO een update komt geven. En vaak zijn dan hier de zaadjes geplant. Of er zijn meelezers die door mee gelezen te hebben de beslissing hebben genomen.

Het kost gewoon veel tijd. En het gaat niet op de door het forum gewenste snelheid. Daar hebben wij ook niets over te zeggen. Het ligt bij TO zelf en de meelezers in dezelfde situatie.
Je kunt het leven ook met een vrolijk gezicht serieus nemen - Irmgard Erath
Alle reacties Link kopieren Quote
Doreia* schreef:
14-06-2023 23:11
Dan mag je wel iets beter je data bekijken. In de topics waarin ik mee heb geschreven gaan de meeste vrouwen vroeger of later toch weg bij hun partner. Soms is dat pas later bekend, als een TO een update komt geven. En vaak zijn dan hier de zaadjes geplant. Of er zijn meelezers die door mee gelezen te hebben de beslissing hebben genomen.

Het kost gewoon veel tijd. En het gaat niet op de door het forum gewenste snelheid. Daar hebben wij ook niets over te zeggen. Het ligt bij TO zelf en de meelezers in dezelfde situatie.
“Vroeger of later”, inderdaad. Je bevestigt mijn punt. Ik heb mijn Vivaforum-dataset daar ook eerst voor geraadpleegd :bonk: .
Pardus schreef:
14-06-2023 23:26
“Vroeger of later”, inderdaad. Je bevestigt mijn punt. Ik heb mijn Vivaforum-dataset daar ook eerst voor geraadpleegd :bonk: .
En wat is dan precies jouw punt? Inderdaad, leg uit.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik volg je ook graag hier TO. Ik vind het super dat je hier blijft schrijven. Het is jouw leven, jouw proces en op jouw tempo. Mijn tip is om mee te nemen waar je iets aan hebt en te laten waar je niks aan hebt.

Ik begrijp dat het belangrijk is voor sommigen hier om te benadrukken dat je je kind beschadigt door te blijven bij deze man. Maar dat weet je al. Het is menselijk, begrijpelijk en zeer logisch dat je bang bent voor de stappen die je moet nemen om daadwerkelijk bij deze man weg te gaan. Het is ook niet niks.

Het is voor ons, aan de zijlijn, soms makkelijk praten of typen eigenlijk. Ik wil ook benadrukken welke enorme stappen je al hebt gezet. Goed dat je vraagt aan ervaringsdeskundigen hoe zijn of haar situatie is verlopen. Ik kan me voorstellen dat dat helpt.

Ik moet een beetje denken aan stoppen met roken. Je weet dat het slecht voor je is. Je weet dat je moet stoppen. Maar doe het maar eens. We praten het voor onszelf goed (ik rook niet zoveel, mijn opa is 90 geworden en rookte een pakje per dag, ik mag mezelf toch wel troosten etc etc) en om dan daadwerkelijk de stap te zetten omdat je weet dat dat echt beter voor jou is, is enorm moeilijk. Misschien een gekke vergelijking, misschien slaat het nergens op. Maar toen ik na 40 pogingen toch eindelijk daadwerkelijk was gestopt, voelde het als een enorme opluchting. Ik was vrij, hoefde me niet meer af te vragen hoe en of ik wel kon roken als ik naar een restaurant of feestje ging, geen paniek meer als ik nog maar 3 sigaretten had en ik eigenlijk wilde gaan slapen. En ik gaf het goede voorbeeld aan mijn kinderen. Beiden roken niet en dat komt vooral omdat ze mijn strijd hebben gezien tijdens het stoppen met roken. Wat ik maar wil zeggen is dat de stap zetten enorm moeilijk is.

Jij bent zo gewend aan deze situatie, bent het zo normaal gaan vinden en praat het voor jezelf goed. Het valt toch wel mee? Het was maar een klein dingetje dat hij kapot heeft gegooid. Ik snap het denk ik. Maar het wordt toch tijd om wat dingen echt uit te gaan zoeken. Een goed plan van aanpak maken voor als je zover bent.

En tot die tijd mag je gewoon trots zijn op jezelf op de stappen die je al hebt gezet, op de inzichten die je al hebt gekregen en op het feit dat je hier gewoon bent blijven schrijven. Je hebt zelfs een nieuw topic aangemaakt.

Je hoeft je niet te verontschuldigen hier. Echt niet. Dit is jouw topic en je mag ermee doen wat je wilt.

Ik wens je alle kracht en wijsheid toe!
Alle reacties Link kopieren Quote
tvp
Alle reacties Link kopieren Quote
Waterflesje schreef:
15-06-2023 00:52
Ik volg je ook graag hier TO. Ik vind het super dat je hier blijft schrijven. Het is jouw leven, jouw proces en op jouw tempo. Mijn tip is om mee te nemen waar je iets aan hebt en te laten waar je niks aan hebt.

Ik begrijp dat het belangrijk is voor sommigen hier om te benadrukken dat je je kind beschadigt door te blijven bij deze man. Maar dat weet je al. Het is menselijk, begrijpelijk en zeer logisch dat je bang bent voor de stappen die je moet nemen om daadwerkelijk bij deze man weg te gaan. Het is ook niet niks.

Het is voor ons, aan de zijlijn, soms makkelijk praten of typen eigenlijk. Ik wil ook benadrukken welke enorme stappen je al hebt gezet. Goed dat je vraagt aan ervaringsdeskundigen hoe zijn of haar situatie is verlopen. Ik kan me voorstellen dat dat helpt.

Ik moet een beetje denken aan stoppen met roken. Je weet dat het slecht voor je is. Je weet dat je moet stoppen. Maar doe het maar eens. We praten het voor onszelf goed (ik rook niet zoveel, mijn opa is 90 geworden en rookte een pakje per dag, ik mag mezelf toch wel troosten etc etc) en om dan daadwerkelijk de stap te zetten omdat je weet dat dat echt beter voor jou is, is enorm moeilijk. Misschien een gekke vergelijking, misschien slaat het nergens op. Maar toen ik na 40 pogingen toch eindelijk daadwerkelijk was gestopt, voelde het als een enorme opluchting. Ik was vrij, hoefde me niet meer af te vragen hoe en of ik wel kon roken als ik naar een restaurant of feestje ging, geen paniek meer als ik nog maar 3 sigaretten had en ik eigenlijk wilde gaan slapen. En ik gaf het goede voorbeeld aan mijn kinderen. Beiden roken niet en dat komt vooral omdat ze mijn strijd hebben gezien tijdens het stoppen met roken. Wat ik maar wil zeggen is dat de stap zetten enorm moeilijk is.

Jij bent zo gewend aan deze situatie, bent het zo normaal gaan vinden en praat het voor jezelf goed. Het valt toch wel mee? Het was maar een klein dingetje dat hij kapot heeft gegooid. Ik snap het denk ik. Maar het wordt toch tijd om wat dingen echt uit te gaan zoeken. Een goed plan van aanpak maken voor als je zover bent.

En tot die tijd mag je gewoon trots zijn op jezelf op de stappen die je al hebt gezet, op de inzichten die je al hebt gekregen en op het feit dat je hier gewoon bent blijven schrijven. Je hebt zelfs een nieuw topic aangemaakt.

Je hoeft je niet te verontschuldigen hier. Echt niet. Dit is jouw topic en je mag ermee doen wat je wilt.

Ik wens je alle kracht en wijsheid toe!
Maar kind rookt ongewild mee. De ouders 'roken' niet buiten kind om. Kind krijgt de giftigheid ook binnen. Ik denk juist dat het goed is om dat erbij te benoemen, zodat ook hierin de behoefte van TO om de situatie te bagatelliseren hopenlijk afneemt.

Het laatste stukje ben ik het mee eens.
I bet we could go explore the galaxy if we could stop being dicks for like five minutes
Alle reacties Link kopieren Quote
.
jahallo222 wijzigde dit bericht op 16-06-2023 12:01
Reden: Herkenbaarheid
99.84% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ergens in de komende maanden mogen jullie er naartoe verhuizen.
Je moet dan zorgen dat je vóór de opzegging van dit huis het slechte nieuws aan hem hebt verteld. Voor de huur is opgezegd. Want anders ben je dit huis kwijt.

Dat geeft jou hopelijk voldoende duw in de rug om dit door te zetten. Dat het bijvoorbeeld per 1 oktober opgeleverd is, dan moet je dus voor september gemeld hebben dat je niet mee verhuisd en wil scheiden. En daarmee moet je zorgen dat je in juni, juli en augustus alles daarvoor alvast hebt voorbereid.

Start er maar mee. Het is goed.
Je kunt het leven ook met een vrolijk gezicht serieus nemen - Irmgard Erath
Alle reacties Link kopieren Quote
.
jahallo222 wijzigde dit bericht op 16-06-2023 12:02
Reden: Herkenbaarheid
99.71% gewijzigd

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven