Communicatie en grenzen

10-08-2019 14:49 242 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,

Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven over het volgende. Sinds ongeveer 8 maanden ben ik samen met mij vriend. Als ik er nu zo over nadenk, loopt eigenlijk vanaf begin af aan onze communicatie over seks niet helemaal lekker. Het begint me echt een beetje op te breken.

Ik ben iemand die tijdens de seks graag het de partner naar de zin maakt, en wil ook best wat experimenteren. In mijn vorige relaties hadden we het uitgebreid over 'nieuwe' dingen met elkaar (dat is onderdeel van het plezier), en maakten we desnoods een plan, zodat we ons allebei prettig zouden voelen. Met mijn huidige partner loopt dat troever. Ik voel heel veel druk. Als ik er op terug kijk is dat eigenlijk al een beetje begonnen tijdens onze eerste keer seks. Ik had hem uitgenodigd voor een etentje, maar in plaats daarvan wilde hij gelijk seks...Ik heb nog wel proberen te zeggen dat ik dit niet heel prettig vond, maar heb dit toch laten gebeuren. Het was eenzijdig, hij kwam binnen een paar minuten klaar, dat was het. Stuurde me later ongevraagd een artikel hoe ik tot een orgasme zou kunnen komen, wat ik heel vreemd vond (aandacht en ontspanning zouden helpen....>>). Ik heb toen even getwijfeld of ik hem nog een keer wilde zien, heb besloten het toch nog een kans te geven.

De maanden daarna werd de seks wel beter, maar...niet echt. Zo wil hij eigenlijk als we elkaar zien iedere ochtend én avond seks en als ik dan 'nee' zeg wordt dit niet zomaar geaccepteerd, voel ik druk. Hij blijkt best wel wat kinks te hebben, sommigen vind ik ok, maar bij anderen voel ik me nogal oncomfortabel. Ik wil hier met liefde tot op bepaalde hoogte in mee gaan, geleidelijk, mijn tempo omdat het bij deze kinks om mijn lichaam gaat, dit heb ik ook aangegeven. Maar sinds ik hier in ben meegegaan, wilt hij meer. Blijft hij er om vragen, ook als ik aangeef het liever zelf aan te geven als ik op een moment er weer klaar voor ben.
Tegelijkertijd is hij begonnen met mij te beffen, "andere meisjes vonden zijn techniek heel goed" blijkbaar, maar ik merk daar niet zo veel van. Ik heb gezegd hoe ik het nog fijner zou vinden, wat hij al goed doet, tips. Maar op een of andere manier komt het niet aan. Alsof ik het fijn moet vinden hoe hij het doet, hij wil het ook heel graag heel veel doen omdat hij er 'zo goed in is' en anders is het...Je wilt iemand ook niet te veel corrigeren, onzeker maken, dus probeer maar met zijn behoeftes een beetje om te gaan. Maar hierdoor heb ik wel het idee alsof ik heel veel (toe)geef, en dat vooral is waar de seks tussen ons om gaat.

De afgelopen weken is het alleen op een punt gekomen dat ik echt niet zo goed meer weet wat ik er mee aan moet. In de begin maanden van onze relatie heb ik mijn vriend een keer in een dronken bui gerimd, hij vond dit geweldig. Vervolgens heeft hij heel vaak gevraagd of ik het nog een keer wilde doen (waar ik steeds toen niet voor in de stemming was) en eindeloooooos gezeurd of hij het een keer bij mij mocht doen. Ik wil dit niet, vind dit niet prettig, heb dit herhaardelijk gezegd. Maar een paar weken geleden was ik het zeuren zo zat, dat ik maar ja heb gezegd. Ik vond het vreselijk, maar moest lachen van ongemak. Vervolgens bleef hij me weken achtervolgen met imitaties van die lach, ook als ik aangeef: "ik vond het echt niet fijn, die lach was uit ongemak, en me steeds daaraan herinner is niet prettig, kan je er mee ophouden?" In dezelfde weken zat hij ook steeds maar weer te pushen om te beffen, dat het herhaaldelijk is voorgekomen dat ik 6 keer nee zei voordat hij zijn pogingen stopte. Ik ben ook boos geworden, en heb gevraagd waarom hij niet na een keer 'nee' gewoon op kan houden.
Ik heb in diezelfde weken ook aan hem gevraagd of hij wat meer dingen kon doen die ik fijn vond: bijvoorbeeld een fijne massage - dit deed hij alleen maar schoorvoetend, met een "ik kan dit niet", terwijl ik hem dingen probeerde uit te leggen. Uiteindelijk kreeg ik wel een voetmassage, (jeeeeh, iets liefs en zachts voor mij!!) dacht ik, maar daarna wilde hij een footjob, iets wat ik nog nooit had gedaan en compleet onvoorbereid op was, waarbij hij ook zei: "zo heb ik iets en jij ook wat". In diezelfde weken wilde hij ook dat ik denigrerend tegen hem ging praten, ik raakte daar helemaal van in paniek en zei dat je dat soort dingen goed door moet spreken, dat communicatie daarbij cruciaal is. Vervolgens, een paar dagen later, probeert hij me dat weer zomaar opeens tijdens een sekspartij te laten doen, terwijl dat voor mij echt een grens over gaat. Ik raak daar echt van in tranen.

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Seks begint voor mij steeds meer als een verplichting te voelen, alsof ik "op" raak. Het gaat ook verder dan seks: het lijkt alsof hij alles in de relatie wil op wat hij als exact 'gelijk' ziet. Ik heb hem het verschil tussen gelijk en gelijkwaardig uitproberen te leggen, dat als ik niet gerimd wil worden en hij wel, maar het toch bij mij doet, het dan niet per se 'gelijk' is. Maar ik weet niet of dit aan komt. Hij wil altijd ieder ding tot op de cent nauwkeurig splitten. Laats bijvoorbeeld ook: vroeg ik, is het ok/heb je even tijd om samen met mij te skypen met mijn broertje? Hij: ja leuk. Een week later belde ik hem vanwege een noodgeval, en zegt hij, kan je nu even praten met mijn zusje. Ik: normaal vind ik dit heel leuk, maar het is nu echt even noodgeval, iedere andere keer is prima. Vervolgens negeert hij mijn nee, en geeft me haar evengoed, want dan zijn dingen "gelijk". Gister zei mijn vriend trouwens dat met mij de beste seks ooit was, waardoor ik nog meer het idee heb dat hij gewoon niet ziet of hoort dat ik dingen liever iets anders zou willen, dat hij niet ziet hoe veel ik al voor hem doe en hem geef.
Alle reacties Link kopieren
Bloembloembloemetje schreef:
10-08-2019 16:46
Ja! Precies dit! Nu je dit zo zegt, heb ik hem dit OOK herhaaldelijk uitgelegd, ook dat ik het fijn zou vinden als ik tijdens voorspel over mijn hele lichaam/iig bepaalde delen aangeraakt zou worden, zoals bepaalde plekken op mijn rug, etc. Ook dat gebeurd niet. In plaats daarvan zei hij laatst: "maar als je aan mijn penis zit/die streelt, daar wordt jij toch opgewonden van...?" En toen moest ik uitleggen dat dat niet voldoende is, dat ik dit vooral doe voor hem. En dit is iemand eind 20.....

Wat een idioot zeg. Hij heeft zeker porno als informatiebron?
nounou
Hij heeft in ieder geval een zeer eenzijdige kijk op seks. Alleen zijn zijde.
Alle reacties Link kopieren
relaties/wat-liet-jou-het-meest-afknapp ... ges/446901

Lees dit topic even TO
Je bent niet de enige met zo'n pareltje. En m.i. staat hij prachtig in dit rijtje exen.

Dumpen die gast en vanavond met vriendinnen de kroeg in en proosten dat je hem kwijt bent.
Been there, done that, got the T-shirt.
Enne...
Wat is er precies leuk aan iemand die jouw grenzen op zo'n belangrijk punt niet respecteert?
Nee is bij de eerste keer al nee, toch. Niet pas na twaalf keer ofzo. Respectloos vind ik.
Alle reacties Link kopieren
Maak je niet te druk er over in je hoofd maar uit je gewoon, duidelijk en stevig, wordt gewoon heel erg boos..... dan dring je misschien nog tot hem door?
Alle reacties Link kopieren
feniks02 schreef:
10-08-2019 19:32
Maak je niet te druk er over in je hoofd maar uit je gewoon, duidelijk en stevig, wordt gewoon heel erg boos..... dan dring je misschien nog tot hem door?
Mja, heb ik geprobeerd, ben toen hij herhaaldelijk mijn nee niet respecteerde echt goed kwaad geworden. Heb ook toen hij zei dat de seks zo geweldig was nog gezegd dat ik het best prettig zou vinden als ik in ieder geval geen ongemak of pijn zou ervaren...maar ook daar doet hij niets mee.
Alle reacties Link kopieren
Wat een hork. Jullie matchen absoluut niet op dit level en de communicatie die hierbij hoort is er niet.
Dus my two cents: zoek iemand waarbij je dat wel hebt.
Jee meid.

Dat artikel wat hij je toestuurde was al maf en respectloos maar daarna komen er nog 10 rode vlaggen waar je gewoon overheen kijkt. Zorgwekkend zoals jij je laat behandelen door een kerel.
Ik zou daar echt mee uitkijken
Foute mannen zijn dol op deurmatten zoals jij.
Alle reacties Link kopieren
cloudwalker schreef:
10-08-2019 20:43
Wat een hork. Jullie matchen absoluut niet op dit level en de communicatie die hierbij hoort is er niet.
Dus my two cents: zoek iemand waarbij je dat wel hebt.
Mja, precies wat ik ook tegen hem heb proberen te zeggen. Niets mis met kinky/meer dan standaard seks, maar bespreek het van te voren met elkaar in plaats van me er mee te 'verrassen'. Jullie zeggen allemaal dat er iets mis is met mijn eigenwaarde, en wie weet is dat zo, maar ik heb gewoon moeite te begrijpen dat communicatie/openheid zo lastig is, of dat iemand zo egocentrisch kan zijn. Naief, misschien.
Alle reacties Link kopieren
Pfoe... Joh.. Dit is echt niet goed hoor. Wat maakt dat jij dat al die maanden geaccepteerd hebt? Je hebt zo over jouw eigen grenzen heen laten gaan, dat is zo schadelijk voor jou! Ik vind het echt heel naar om te lezen, meerdere aspecten die je beschrijft.

Ik kan je echt maar 1 tip geven.. Kap met die loser en zoek iemand die wel oog heeft voor wie jij bent, waar jij van geniet, en bovenal, die jouw grenzen uit en met liefde respecteerd. (oké, dat waren twee adviezen).

Alsjeblieft. Ga.
Echt, eruit met die man. Als het kwartje na 8 maanden nog niet gevallen is gaat het niet vallen. Echt niet.
Bloembloembloemetje schreef:
10-08-2019 21:14
Mja, precies wat ik ook tegen hem heb proberen te zeggen. Niets mis met kinky/meer dan standaard seks, maar bespreek het van te voren met elkaar in plaats van me er mee te 'verrassen'. Jullie zeggen allemaal dat er iets mis is met mijn eigenwaarde, en wie weet is dat zo, maar ik heb gewoon moeite te begrijpen dat communicatie/openheid zo lastig is, of dat iemand zo egocentrisch kan zijn. Naief, misschien.


Maar waarom laat je het nog steeds gebeuren dan? Waarom heb je niet al bij de eerste, of tweede, of derde keer dat hij jouw 'nee' niet respecteerde gezegd dat hij kan vertrekken?
Alle reacties Link kopieren
Marana schreef:
10-08-2019 21:21
Maar waarom laat je het nog steeds gebeuren dan? Waarom heb je niet al bij de eerste, of tweede, of derde keer dat hij jouw 'nee' niet respecteerde gezegd dat hij kan vertrekken?
Misschien ben ik niet heel duidelijk/precies geweest, maar dat hij mijn nee's niet respecteerde is een paar keer voorgevallen in de afgelopen twee weken, is dus vrij recent. Vandaar dat ik nu dit topic open.
Alle reacties Link kopieren
Bloembloembloemetje schreef:
10-08-2019 21:42
Misschien ben ik niet heel duidelijk/precies geweest, maar dat hij mijn nee's niet respecteerde is een paar keer voorgevallen in de afgelopen twee weken, is dus vrij recent. Vandaar dat ik nu dit topic open.
En wat ga je nu doen?....
Bloembloembloemetje schreef:
10-08-2019 21:42
Misschien ben ik niet heel duidelijk/precies geweest, maar dat hij mijn nee's niet respecteerde is een paar keer voorgevallen in de afgelopen twee weken, is dus vrij recent. Vandaar dat ik nu dit topic open.


Dat maakt toch niet uit, of dat lang geleden is of afgelopen week? Hij heeft minstens 3x jouw nee niet gerespecteerd, dat mag je niet accepteren.
Alle reacties Link kopieren
Hoe is jullie communicatie buiten de seks om dan?
Laat je je buiten het bed ook zo overdonderen?
nounou
Alle reacties Link kopieren
Sciocco schreef:
10-08-2019 21:45
En wat ga je nu doen?....
Eerlijk gezegd, tot het simpelweg niet luisteren naar mijn 'nee's' heb ik zijn gedrag nog lang afgedaan als dat hij gewoon onhandig is vanwege gebrek aan seksuele ervaring/ongemak over zijn kinks , dat hij dit zelf nog moet uitzoeken en daarom het bij mij maar 'opeens uitprobeerd' in plaats van bespreekt (vaak als ik iets wel helemaal prima vind is hij heel verbaasd over mijn acceptatie). Maar van dat lachen om dat rimmen en de nee's ben ik toch wel erg geschrokken. Over die footjobs zei hij ook dat hij dat vaker had gedaan, dus dan mag je mij in mijn ogen best even voorbereiden. En dat jullie ook mijn gut feeling bevestigen. Kort gezegd: ik ben alles even aan het laten doordringen.
Weg met die walgelijke vent en voortaan alleen nog maar gaan voor een man die je grenzen respecteert.
Alle reacties Link kopieren
Zazamaenade schreef:
10-08-2019 22:01
Hoe is jullie communicatie buiten de seks om dan?
Laat je je buiten het bed ook zo overdonderen?
Ik heb niet het idee dat dat buiten de seks zo is? Ik ben best uitgesproken, lichtelijk dominant in het dagelijks leven. Ik merk wel dat hij ook buiten de seks minder open over emotionele dingen is dan ik en het fijn vind om de leiding te nemen (dates plannen, dat soort dingen, vond/vind ik juist ook wel leuk). Ik heb dat eigenlijk altijd wel als gelijkwaardig ervaren, tot ik recentelijk opmerkte dat hij ook buiten seks om dingen graag helemaal "gelijk" wil hebben tussen ons. Alsof hij allemaal regeltjes in zijn hoofd heeft over hoe dingen "horen"?
Lieve schat, wat doe je jezelf aan? Twijfel niet langer, zet het op een rijtje en kies voor jezelf.

Deze man komt eng over.
Hij is het soort man dat denkt: als ze nee zegt en ik dring aan dat zegt ze uiteindelijk ja. En dan geniet ze er van. En dan is hij blij dat hij zo aandrong en zal het de volgende keer weer doen.

Sterkte.
Bloembloembloemetje schreef:
10-08-2019 22:02
Eerlijk gezegd, tot het simpelweg niet luisteren naar mijn 'nee's' heb ik zijn gedrag nog lang afgedaan als dat hij gewoon onhandig is vanwege gebrek aan seksuele ervaring/ongemak over zijn kinks , dat hij dit zelf nog moet uitzoeken en daarom het bij mij maar 'opeens uitprobeerd' in plaats van bespreekt (vaak als ik iets wel helemaal prima vind is hij heel verbaasd over mijn acceptatie). Maar van dat lachen om dat rimmen en de nee's ben ik toch wel erg geschrokken. Over die footjobs zei hij ook dat hij dat vaker had gedaan, dus dan mag je mij in mijn ogen best even voorbereiden. En dat jullie ook mijn gut feeling bevestigen. Kort gezegd: ik ben alles even aan het laten doordringen.
Je bent veel te lief, naif en meegaand.
Precies de eigenschappen van een vrouw die vaak in een geweldadige relatie beland.
Je huidige vriend is al een eikel maar je kunt het nog veel slechter treffen en ga je dan ook alle rode vlaggen wegwuiven?
Kick die oelewapper eruit en ga werken aan jezelf voordat je opnieuw jezelf in een relatie stort, echt hoor meid..
Als ik er op terug kijk is dat eigenlijk al een beetje begonnen tijdens onze eerste keer seks. Ik had hem uitgenodigd voor een etentje, maar in plaats daarvan wilde hij gelijk seks...Ik heb nog wel proberen te zeggen dat ik dit niet heel prettig vond, maar heb dit toch laten gebeuren. Het was eenzijdig, hij kwam binnen een paar minuten klaar, dat was het. Stuurde me later ongevraagd een artikel hoe ik tot een orgasme zou kunnen komen, wat ik heel vreemd vond. Ik heb toen even getwijfeld of ik hem nog een keer wilde zien, heb besloten het toch nog een kans te geven.

Hier had je al naar je instinct moeten luisteren. Die was namelijk correct.

En welke mafklapper gaat er nou zo'n artikel sturen (na de eerste keer ook nog). Dan spoor je echt niet.
Alle reacties Link kopieren
Bloembloembloemetje schreef:
10-08-2019 22:10
Ik heb niet het idee dat dat buiten de seks zo is? Ik ben best uitgesproken, lichtelijk dominant in het dagelijks leven. Ik merk wel dat hij ook buiten de seks minder open over emotionele dingen is dan ik en het fijn vind om de leiding te nemen (dates plannen, dat soort dingen, vond/vind ik juist ook wel leuk). Ik heb dat eigenlijk altijd wel als gelijkwaardig ervaren, tot ik recentelijk opmerkte dat hij ook buiten seks om dingen graag helemaal "gelijk" wil hebben tussen ons. Alsof hij allemaal regeltjes in zijn hoofd heeft over hoe dingen "horen"?

Begrijp ik het nu goed dat hij seksueel wat onderdanig is, dat dat zijn kink is, maar dat hij daar dwingend in is om vanalles van jou gedaan te krijgen?
En dat hij wat obsessief is met regeltjes over dingen gelijktrekken in het dagelijks sociaal leven?
Het klinkt allemaal behoorlijk dwingend en bijna onpersoonlijk, alsof hij meer geïnteresseerd is in, of gefixeerd is op de processen dan op wat er tussen jullie is aan affectie of betrokkenheid.
Echt hoor wat een onplezierig gedoe, en in bed is het echt fout zoals hij dwingt en overdondert.
Wat zoek je bij deze man?
nounou
Alle reacties Link kopieren
Tintelfris schreef:
10-08-2019 22:13
Je bent veel te lief, naif en meegaand.
Precies de eigenschappen van een vrouw die vaak in een geweldadige relatie beland.
Je huidige vriend is al een eikel maar je kunt het nog veel slechter treffen en ga je dan ook alle rode vlaggen wegwuiven?
Kick die oelewapper eruit en ga werken aan jezelf voordat je opnieuw jezelf in een relatie stort, echt hoor meid..
Het ironische is, dat mijn huidige vriend zegt dat hij gelijkheid/dat er naar zijn grenzen geluisterd wordt nu zo belangrijk vindt in een relatie omdat zijn vorige vriendinnen allemaal zijn grenzen niet respecteerden, ofzo. Misschien ben ik te lief en meegaand ja, kan. Ik heb gewoon nog niet eerder meegemaakt dat nee geen nee is, dat er seksueel zo slecht geluisterd wordt. Ik zat inderdaad ook van wat als dit zich nog verder uitbreid naar andere gebieden :/
RikM schreef:
10-08-2019 22:24
Hier had je al naar je instinct moeten luisteren. Die was namelijk correct.

En welke mafklapper gaat er nou zo'n artikel sturen (na de eerste keer ook nog). Dan spoor je echt niet.
Dus dat :rofl:

Dat geeft ook aan dat hij wellicht feilloos aanvoelde dit te kunnen maken bij TO.
Bij een vrouw met een beetje eigenwaarde had hij dit echt niet geflikt..
Ongehoord gewoon.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven