Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Hoe voorkom ik versene problemden met de buren?

01-08-2020 19:53 127 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo allemaal,

Ik wilde het kort houden maar dat is me helaas niet gelukt. Dus bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd.

Ik woon al 2 jaar in mijn huidige huis. Het is een gezellige rustige buurt. Heb 2 buren die er al meer dan 20 jaar wonen. Met de ene buren heb ik vrij weinig contact. Het zijn hele rustige mensen. Met de andere buren had ik wel goede contact. Zo ben ik een keer bij ze op de koffie geweest, en zij een keer bij mij. Het is een gezin met twee volwassen kinderen die nog thuis wonen. Helaas is het wel zo dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen ons, en daar zit ik wel een beetje mee.

Ik heb namelijk 5 katten die absoluut niet buiten mogen komen. Ik wil mijn tuin volledig laten overdekken. Dan mogen ze wel naar de tuin. Alleen daarvoor moet de gezamenlijke schutting met de buren wel vervangen worden, want die is niet geschikt hiervoor. Hier heb ik het een keer met de buurjongen (in de 20) over gehad, maar hij zei direct dat ze daar niet op zitten te wachten omdat ze vinden dat de schutting er nog goed uitziet, en dat ze geen extra kosten willen maken, dat ze financieel gezien daar nu ook niet in staat zijn. (Maar ze hebben laatst nog de tuin wel voor duizenden euro’s helemaal opgeknapt, dus van dat financiële situatie klopt er niets van). En als ik heel graag iets wil doen met de tuin, dat ze niet op ons moet rekenen. Nou, duidelijk dacht ik. Natuurlijk verwacht ik niet dat ze mee moeten betalen. Alleen vond het nogal bot. En niet echt meedenkend. Ik vroeg de oude bewoner destijds of de schutting eruit kon, maar zij zei toen ook al dat zij dat niet zelf kon bepalen en dat ik dat met de buren moest bespreken. Maar als zij hier niet aan mee willen werken schiet het toch ook niet op? Dat schutting moet er echt uit anders kan ik niet verder met de tuin. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Dit was probleem 1. Nu komt de 2e :)

Ik bestel heel vaak online kattenvoer omdat het voordeliger en makkelijker is via internet. Meestal kan ik gewoon zien wanneer mijn pakketje komt maar heel vaak krijg ik ook specifieke tijden zoals 09:00-18:00, en dan heb ik vaak wat te doen dus kan ik niet thuis blijven. Heb 1 keer de buren gevraagd of ze mijn pakketje wilden aannemen. ‘Wij verwachten vandaag ook een pakketje dus dat is geen probleem’ zeiden ze. Heel fijn dacht ik. Alleen heel stom van mij, ik ben het later vergeten om het op te halen bij ze. Mijn pakketje heeft daar 2 dagen gestaan. Uiteindelijk kwam de buurvrouw het zelf brengen. Paar weken later was ik weer niet thuis en had het zo druk met dingen regelen dat ik niet meer eens wist dat er post zou komen. Toen hebben de buren weer mijn pakje aangenomen en weer ben ik het vergeten... Ik weet dat het niet netjes is maar ik doe het niet bewust. Weer kwam de buurvrouw het brengen. Paar dagen geleden kwam de post te vroeg, en ik was niet thuis. Dus ik dacht de buren zullen het wel aangenomen hebben en ging gelijk bij ze aanbellen. Buurmeisje deed open. Ik zei ‘hallo ik denk dat jullie mijn pakje hebben aangenomen?’. Ze zei ‘nee ik heb alleen mijn eigen pakje aangenomen, die van u niet’. Toen had ik het al door dat ze geïrriteerd was door de vorige keren. Toen zei ik dat haar moeder het altijd goed vond, en vroeg wat de reden was van haar weigering. Ze zei ‘ik ben niet verantwoordelijk voor uw post en wij hebben geen zin om telkens de postbode te moeten spelen, want u komt het ook nooit ophalen’. Toen heb ik daarvoor mijn excuses aangeboden en de situatie uitgelegd over de specifieke tijden, maar ze ging door met ‘mensen nemen daarvoor speciaal vrij van hun werk dus dit vind ik geen excuus, sorry’. Heeft ze gelijk? Zeker! Maar ik begin het gevoel te krijgen dat het persoonlijk voor haar is, want haar moeder en vader hebben hier nooit moeilijk over gedaan. Waarschijnlijk is er hier ook geen oplossing voor want weet nu al zeker dat dit zo door zal gaan. Maar hebben jullie een tip voor me wat ik kan doen om te bewijzen dat ik het echt niet expres doe? Wil niet dat ze gaan denken dat ik onverantwoordelijk ben.

Dan is mijn allerlaatste vraag weer over mijn katten. Ik heb in mijn achtertuin een ultrasone kattenverjager staan. Dat maakt af en toe een enorme piep geluid. Mensen boven een bepaald leeftijd horen het niet, maar de jongere mensen wel. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het in het begin wel hielp, het heeft een tijdje de vreemde katten wel op afstand gehouden, maar de laatste tijd heeft het geen nut, want de katten komen alsnog en lopen er zelfs omheen. Ze komen niet in mijn tuin, maar blijven wel op de muur en schuifdak lopen. Zoiets had ik eerst ook in mijn voortuin staan maar die heb ik er weer weggehaald omdat het daar helemaal geen effect meer had. Nu klaagde de buurjongen laatst erover, hij zei dat hij en zijn zus erg veel last hebben van het geluid als ze in de tuin zitten, en of ik er misschien wat aan kon doen. Ik zei dat ik het zelf ook hoorde maar dat ik er niet veel verstand van had. Toen had ik het ingesteld en een tijdje ging het goed. Maar de laatste tijd hoor je het weer. Maandagavond zat ik in de tuin, en de buren ook. Toen het apparaat weer heel hard piepte hoorde ik de buurmeisje zeggen ‘Heb zo een zin om dat ding om te gooien’. Ik schrok hier wel van. Toen zei haar broer ‘het helpt niet eens, die katten lopen er gewoon langs’. Daarop antwoordde zij weer met ‘ja die kut katten van haar!’. En later zei ze weer iets als ‘Heel haar huis stinkt naar pis, en dan maakt zij zich druk om vreemde katten die waarschijnlijk niet eens durven om in haar tuin te komen omdat ze bang zijn dat ze zullen verdwalen in dat puinhoop’. Maar later zij hun vader dat ze normaal moesten doen en niet moeten rodellen. Nu geloof ik ook niet dat ze werkelijk iets gaat doen, maar door dit soort zaken voel ik me wel heel ongemakkelijk. Ook hoorde ik haar een keertje zeggen dat ik supersloom en vies ben, dat ze de oude buurvrouw heel erg mist, want bij haar was de tuin altijd heel verzorgd en nu is het net een grote vuilnisbelt. Maar dan denk ik wat kan het haar schelen hoe mijn tuin eruit ziet? Hoezo heeft zij daar last van? Wat betreft de schutting en de post hebben ze gelijk. Maar erover dromen om mijn eigendom te beschadigen gaat toch wel ver? Heb er natuurlijk niets over gezegd, maar ik begin wel het idee te krijgen dat ik later echt met ze te doen heb. Hebben jullie tips voor me hoe ik hier zonder ruzie of woordenwisseling het beste mee om kan gaan? Wil hier nog zeker jarenlang wonen.

Alle tips zijn welkom. Bedankt voor het lezen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind dat je zeurt.

Als de buren niet mee willen werken aan jou overkapping,dan zal je wat anders moeten verzinnen? Een eigen schutting tegen de bestaande schutting plaatsen?
Ik ben 40 en ik zou dat hoge geluid ook horen en je er op aanspreken om het uit te zetten. Heel irritant.

En van je pakketjes...ik zou ook geen postbode gaan spelen als je er steeds niet om komt.

Verder geen oplossing.
Alle reacties Link kopieren Quote
Negeren.
*Omdat je zeurt en een moeilijke en zo te lezen vieze buur bent. Niet omdat jij gelijk hebt of de buren problemen veroorzaken.

Maar als je huis stinkt en je tuin een vuilnisbelt is, dan ruiken de buren dat natuurlijk ook dus het is wel netjes om daar wat aan te doen.
henniehen wijzigde dit bericht op 01-08-2020 21:10
Reden: Aanvullling
29.44% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Heel eerlijk gezegd zou ik ook niet blij zijn met jou als buurvrouw. Je kattenvoer kun je bijna altijd ook bij een ophaalpunt laten bezorgen als je denkt dat je het niet zelf kunt aannemen. En zodra je een briefje in de bus vindt dat het bij je buren bezorgd is, is het in mijn optiek normaal dat je het meteen ophaalt. Desnoods doe je een briefje in hun bus dat je langs geweest bent en het weer komt proberen als ze wel thuis zijn zodat zij weten dat je er ook moeite voor doet.

Voor wat betreft die schuttingen voor de overdekking van je tuin. Dan zet je zelf schuttingen neer op eigen terrein, zodat je niet afhankelijk bent van je buren.

En dat ultrasone ding, dat is ronduit asociaal als je weet dat andere mensen daar last van kunnen hebben.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat een rare acties van jou, om aan de zoon van 20 iets te vragen over de schutting en dat niet gewoon met de ouders te bespreken en om telkens pakketjes daar te laten afgeven en ze dan "vergeten" op te halen. Met een buur die zo laks is met dit soort dingen zou ik ook snel klaar zijn.

Tijd om dit soort dingen anders aan te gaan pakken.
May your choices reflect your hopes, not your fears.
Alle reacties Link kopieren Quote
Voortaan je pakketjes naar een afhaalpunt, nieuwe schutting zelf kopen en op eigen terrein zetten en dat ultranose ding weggooien en je tuin opruimen.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
dat ze financieel gezien daar nu ook niet in staat zijn. (Maar ze hebben laatst nog de tuin wel voor duizenden euro’s helemaal opgeknapt, dus van dat financiële situatie klopt er niets van).
Misschien was daarna al hun geld op.
Misschien sparen ze ergens voor.
Het gaat je eigenlijk geen hol aan.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Eerlijk gezegd klink je ook als een vervelende buurvrouw To. Ik zou ook je pakjes niet meer aannemen als je er telkens zo lang over deed om ze op te halen, geluidsoverlast vind ik helemaal vreselijk en ik kan me goed voorstellen dat als jij dan ook nog komt vragen of ik even een honderden euro’s wil uitgeven aan iets waar ik zelf geen behoefte aan en mijn tuin overhoop moet halen nadat ik hem net heb opgeknapt ik er klaar mee zou zijn.
Kan best dar je het allemaal niet expres doet, maar het resultaat is wel erg zuur.

Oh en tips: een bloemetje als excuus voor het gedoe dat je heb veroorzaakt, het weggooien van dat ultrasone ding en die schutting op je eigen grond.
montblanc wijzigde dit bericht op 01-08-2020 21:01
12.50% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Voor je katten laat je een kattenren plaatsen, je pakjes laat je afleveren bij een PostNL punt en die pieper zet je uit want het veroorzaakt overlast en helpt voor geen meter.

Problemen opgelost!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou niet blij zijn met jou als buur.

Allereerst, al hebben ze 1.000.000 cash liggen in huis, dan nog is het hun goed recht om geen geld (over) te hebben voor een nieuwe schutting.

Ook als zij geen pakketjes voor je aan willen nemen, dat is ook hun goed recht. Het is uiteraard heel fijn als mensen dat willen doen, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk. Je kan het ook bij een pakketpunt laten bezorgen.

Zo’n piepding in de tuin, daar hebben zij schijnbaar last van. Ik snap dat ze daardoor geirriteerd zijn.

Als jij een zooi in je tuin hebt, is dat jouw goed recht, maar als het echt naar kattenpis meurt, dan vind ik inderdaad dat je je buren lastig valt.

En als jij een overkapping wil, dan moet je dat zelf regelen. Als zij mee willen werken, is dat mooi meegenomen, maar anders vind ik niet dat je ze dat kwalijk kan nemen. Bovendien lijkt het mij logischer als je met de ouders de zaken over een nieuwe schutting bespreekt en niet met de kinderen.


Kortom, ik kan de buren wel snappen...
Alle reacties Link kopieren Quote
Superuser2020 schreef:
01-08-2020 21:00
Voor je katten laat je een kattenren plaatsen, je pakjes laat je afleveren bij een PostNL punt en die pieper zet je uit want het veroorzaakt overlast en helpt voor geen meter.

Problemen opgelost!
Yep, dit!

En verder niet zo moeilijk doen over dingen die simpel zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Laat pakjes bezorgen op een afhaalpunt. Ja, als jouw tuin een vuilnisbelt is dan heb ik daar last van. Onkruid gaat bloeien en woekert ook naar andere tuinen.
En letterlijk: vuilnis gaat stinken en trekt ongedierte aan. Dus ja daar heb ik last van. :sick:
Sommige fouten zijn te leuk om maar een keer te maken...
Alle reacties Link kopieren Quote
Je klinkt niet echt als een fijne buurvrouw. Het is niet netjes van de (grote) kinderen dat ze roddelen over je en jij dat kunt horen. Dat zijn geen manieren. Maar dat neemt niet weg dat ze dus wél een mening over je gevormd hebben. En voor wat ik lees heb je daar zelf de hand in gehad.
Nee, het is NIET fijn als iemand zo'n piepding in z'n tuin heeft. Dus dat vind ik aso. Je veroorzaakt daarmee overlast.

Het is NIET het probleem van de buren dat jij een bouwwerk wilt neerzetten voor je katten. Doe dit op je eigen terrein en op eigen kosten. Je buren mogen het geld zelf uitgeven waar ze aan willen en dus ook duizenden euro's aan hun tuin (en dan klinkt het wel logisch dat het nu op is).

Het is NIET sociaal om jouw buren met pakketjes te laten zitten. Het is niet hun probleem dat jij vergeetachtig bent of het niet overziet. Wil je zeker weten dat je pakket aangenomen wordt, dan laat je het naar een pick up punt brengen.

Of je verder een vuilnisbelt in je tuin hebt en je huis stinkt, zou ik niet weten. Vaak is het zo dat de eigenaar een soort blinde vlek voor dit soort dingen ontworpen heeft. Als je een eerlijke reactie wilt, vraag je een paar kennissen om een eerlijk antwoord. En vraag dan ook niet aan kennissen met een gelijksoortige tuin om hun mening, maar met een gemiddelde opgeruimde tuin.

Klinkt alsof je zelf langzaam aan het toewerken bent aan de verslechtering van de band en je hebt zelf het antwoord in handen. Doe dat rotding weg, verwacht geen geld van je buren en ruim je rotzooi op en pak je eigen pakjes aan. Dan zal iedereen het over een jaar wel vergeten zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dat zij een aantal jaar geleden de tuin hebben opgeknapt, zegt nog niet dat ze nu dus ook geld hebben en verplicht zijn om mee te werken aan een schutting.

De pakketten die je bestelt en laat bezorgen, zijn jouw probleem, niet die van de buren. Zij zijn niet verplicht om je pakketten aan te nemen en ik geef ze groot gelijk: zakken kattenvoer - en zeker de grotere verpakkingen - nemen best wat ruimte in en kunnen zwaar zijn.

De piep van zo'n kattenverjager kan ik (helaas) nog steeds horen en ik ben de 30 alweer even gepasseerd. Die kattenverjager heeft (kennelijk) geen zin, dus die kan je beter de kliko in gooien.

Ik vind je niet zo heel netjes praten over / sociaal reageren naar de buren. Wellicht is het een oplossing om de buren (en dus niet hun kinderen) eens uit te nodigen voor een kop koffie en het gesprek aan te gaan. Probeer na te gaan waar voor hen de schoen wringt en of ze open staan voor een oplossing qua schutting. De pakketten kan je het beste laten afleveren bij een pakketpunt. Want als je zo doorgaat, wordt de relatie met de buren er niet beter op.
zijdehoentje wijzigde dit bericht op 01-08-2020 21:08
3.82% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Andere oplossing vinden voor de achtertuin met het net voor de katten, die katten verjagen weghalen want dat is echt aso om te hebben, hebben je eigen katten daar eigenlijk geen last van? En pakketjes bij een ophaalpunt laten bezorgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zie het eens vanuit hun perspectief. Los van de pakketjes woont er nu iemand naast ze met een vervelend piepend apparaat in de tuin en zitten ze in de stank van jouw katten. En, ja, dat kun je echt vanaf buiten ruiken. In oudere, slecht geïsoleerde huizen ruik je het soms zelfs door de muren.
Het feit dat je het apparaat gewoon laat staan, terwijl ze al aan hebben gegeven er last van te hebben doet natuurlijk ook geen goed.
Er is altijd een excuus voor taart
Alle reacties Link kopieren Quote
Nou ik snap die buren wel eerlijk gezegd.

Er is vast wel een andere oplossing voor het afzetten van je tuin.

Ik zou je pakketten ook niet meer aannemen als ik ermee moest gaan leuren. Ik weet niet hoeveel voer je bestelt maar ik zit zelf algauw op de 20/24 kg en echt niet dat dat bij mijn buren afgeleverd mag worden hoor, daar blijf ik idd voor thuis. Vind dat erg aso.

En dan nog dat piepding pfff daar was ik een oorlog om gestart denk ik, helemaal gestoord word ik van die dingen. En dan zeggen mensen dat kan je helemaal niet horen, nou mooi wel en keihard ook. Doet gewoon pijn dat geluid.
Mispoes!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik weet overigens niet wat constant gepis van 5 volwassen katten in dezelfde tuin doet met warm weer. Maar kan me voorstellen dat dat ook gaat ruiken. 5 katten is gewoon best veel bij een gemiddelde tussenwoning tuin. Meeste katten verspreiden hun plasjes in de buurt of bos in de buurt. Maar dat kan bij jou niet begrijp ik. Zo'n geconcentreerd toilet zou met warm weer best overlast kunnen geven.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ben je altijd vrij negatief ingesteld? En heb je vaker moeite met sociale communicatie?

Een kind van je buren aanspreken over de gezamenlijke schutting is niet logisch. De buren zijn eigenaren/huurders van het huis gok ik. Die spreek je dus aan.

Als zij niet willen/kunnen meewerken, zet je je eigen schutting tegen de gezamenlijke aan en maak je gewoon je tuin af. Heb je de buren niet voor nodig. Waar zij hun geld aan willen uitgeven, is aan hun, heb jij niks over te zeggen.

Als je je tuin afmaakt en overdekt, kan dat geluidsding ook weg. Als je overlast bezorgt door geluid, ben en blijf jij verantwoordelijk en los je dat op.

Als jij pakketjes besteld en de buren nemen ze aan, ga je het zodra mogelijk ophalen en vergeet je dat gewoon niet. En als je echt zo vergeetachtig bent, koop je een agenda en schrijf je het erin zodra je een bevestiging van levering krijgt. Heel veel mensen vinden een pakketje aannemen niet zo erg, maar er zelf mee moeten leuren om het weet kwijt te raken wel. Dan stop je er wel mee.

Er ligt heel veel gewoon binnen je eigen bereik qua regelen en communiceren. Jij legt het bij anderen neer en gaat dan mopperen. Gaat niet werken.
Alle reacties Link kopieren Quote
eerlijk gezegd snap ik je buren wel....
Allereerst vind ik dat je je plannen voor de schutting niet met de buurjongen moet bespreken, maar met zijn ouders. Hij mag dan volwassen zijn, hij is niet de huurder/eigenaar van de woning.
Ten tweede vind ik dat als je zo vaak pakjes laat bezorgen, zorg dan dat de buren het niet aan hoeven te nemen of zorg dat je gelijk gaat halen als je thuiskomt. Het is echt heel vervelend als je steeds achter anderen aan moet rennen om te zorgen dat je de zooi uit je eigen huis kwijt raakt.
Als laatste dat geluidsapparaat. Er zijn genoeg mensen die dat geluid echt heel vervelend vinden. Dat jij er voor kiest om dat te accepteren voor jezelf, prima, maar ga dat niet een ander opleggen.
I was born in the sign of water, and it is there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren Quote
Zet gewoon zelf een schutting tegen de schutting met de buren aan. Dan in dat net er over heen, kan dat piep ding uit (zou ik ook helemaal gek van worden), en koop zo’n bezorg-box voor je pakjes.
Jij herkent sarcasme niet als het voor je staat en je een lik over je gezicht geeft he?
- Jolly J.
Alle reacties Link kopieren Quote
Zijdehoentje schreef:
01-08-2020 21:07

De piep van zo'n kattenverjager kan ik (helaas) nog steeds horen en ik ben de 30 alweer even gepasseerd. Die kattenverjager heeft (kennelijk) geen zin, dus die kan je beter de kliko in gooien.
De piep van zo'n kattenverjager kan ik (helaas) nog steeds horen en ik ben de 50 alweer even gepasseerd.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je noemt balen kattenvoer een "pakketje"? Zou ik ook geen trek in hebben om dat steeds dagen in mijn gang te hebben. Zou sowieso geen zin hebben om naast jou te wonen. Het beeld wat je schetst alleen al maakt me sjaggerijnig, een wereldvreemd kattenvrouwtje met haar dampende, gillende hoarderstuin, brrr.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat heb je nu voor schutting dan ?https://nettenlijn.nl/kattennetten/tuinoverspanningen
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je zult best een lief mens zijn, maar bij iemand met 5 katten in huis die niet buiten mogen komen krijg ik toch een bepaald gevoel. Ik snap ook niet dat je vergeet om pakketjes op te halen. Kortom het hele verhaal wat je schrijft, vat ik samen als: Geef de buurvrouw een bloemetje en een sorry voor het niet ophalen van de pakketjes, zet dat geluid van de kattenverschrikker uit en zorg zelf voor je andere schutting of afbakening zodat de katten niet weg kunnen. Voor de geur kun je een airwick in het stopcontact stoppen. En een opgeruimd huis en tuin is niet alleen voor jezelf fijn maar ook voor de buren.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven