Hoe voorkom ik versene problemden met de buren?

01-08-2020 19:53 127 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Ik wilde het kort houden maar dat is me helaas niet gelukt. Dus bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd.

Ik woon al 2 jaar in mijn huidige huis. Het is een gezellige rustige buurt. Heb 2 buren die er al meer dan 20 jaar wonen. Met de ene buren heb ik vrij weinig contact. Het zijn hele rustige mensen. Met de andere buren had ik wel goede contact. Zo ben ik een keer bij ze op de koffie geweest, en zij een keer bij mij. Het is een gezin met twee volwassen kinderen die nog thuis wonen. Helaas is het wel zo dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen ons, en daar zit ik wel een beetje mee.

Ik heb namelijk 5 katten die absoluut niet buiten mogen komen. Ik wil mijn tuin volledig laten overdekken. Dan mogen ze wel naar de tuin. Alleen daarvoor moet de gezamenlijke schutting met de buren wel vervangen worden, want die is niet geschikt hiervoor. Hier heb ik het een keer met de buurjongen (in de 20) over gehad, maar hij zei direct dat ze daar niet op zitten te wachten omdat ze vinden dat de schutting er nog goed uitziet, en dat ze geen extra kosten willen maken, dat ze financieel gezien daar nu ook niet in staat zijn. (Maar ze hebben laatst nog de tuin wel voor duizenden euro’s helemaal opgeknapt, dus van dat financiële situatie klopt er niets van). En als ik heel graag iets wil doen met de tuin, dat ze niet op ons moet rekenen. Nou, duidelijk dacht ik. Natuurlijk verwacht ik niet dat ze mee moeten betalen. Alleen vond het nogal bot. En niet echt meedenkend. Ik vroeg de oude bewoner destijds of de schutting eruit kon, maar zij zei toen ook al dat zij dat niet zelf kon bepalen en dat ik dat met de buren moest bespreken. Maar als zij hier niet aan mee willen werken schiet het toch ook niet op? Dat schutting moet er echt uit anders kan ik niet verder met de tuin. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Dit was probleem 1. Nu komt de 2e :)

Ik bestel heel vaak online kattenvoer omdat het voordeliger en makkelijker is via internet. Meestal kan ik gewoon zien wanneer mijn pakketje komt maar heel vaak krijg ik ook specifieke tijden zoals 09:00-18:00, en dan heb ik vaak wat te doen dus kan ik niet thuis blijven. Heb 1 keer de buren gevraagd of ze mijn pakketje wilden aannemen. ‘Wij verwachten vandaag ook een pakketje dus dat is geen probleem’ zeiden ze. Heel fijn dacht ik. Alleen heel stom van mij, ik ben het later vergeten om het op te halen bij ze. Mijn pakketje heeft daar 2 dagen gestaan. Uiteindelijk kwam de buurvrouw het zelf brengen. Paar weken later was ik weer niet thuis en had het zo druk met dingen regelen dat ik niet meer eens wist dat er post zou komen. Toen hebben de buren weer mijn pakje aangenomen en weer ben ik het vergeten... Ik weet dat het niet netjes is maar ik doe het niet bewust. Weer kwam de buurvrouw het brengen. Paar dagen geleden kwam de post te vroeg, en ik was niet thuis. Dus ik dacht de buren zullen het wel aangenomen hebben en ging gelijk bij ze aanbellen. Buurmeisje deed open. Ik zei ‘hallo ik denk dat jullie mijn pakje hebben aangenomen?’. Ze zei ‘nee ik heb alleen mijn eigen pakje aangenomen, die van u niet’. Toen had ik het al door dat ze geïrriteerd was door de vorige keren. Toen zei ik dat haar moeder het altijd goed vond, en vroeg wat de reden was van haar weigering. Ze zei ‘ik ben niet verantwoordelijk voor uw post en wij hebben geen zin om telkens de postbode te moeten spelen, want u komt het ook nooit ophalen’. Toen heb ik daarvoor mijn excuses aangeboden en de situatie uitgelegd over de specifieke tijden, maar ze ging door met ‘mensen nemen daarvoor speciaal vrij van hun werk dus dit vind ik geen excuus, sorry’. Heeft ze gelijk? Zeker! Maar ik begin het gevoel te krijgen dat het persoonlijk voor haar is, want haar moeder en vader hebben hier nooit moeilijk over gedaan. Waarschijnlijk is er hier ook geen oplossing voor want weet nu al zeker dat dit zo door zal gaan. Maar hebben jullie een tip voor me wat ik kan doen om te bewijzen dat ik het echt niet expres doe? Wil niet dat ze gaan denken dat ik onverantwoordelijk ben.

Dan is mijn allerlaatste vraag weer over mijn katten. Ik heb in mijn achtertuin een ultrasone kattenverjager staan. Dat maakt af en toe een enorme piep geluid. Mensen boven een bepaald leeftijd horen het niet, maar de jongere mensen wel. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het in het begin wel hielp, het heeft een tijdje de vreemde katten wel op afstand gehouden, maar de laatste tijd heeft het geen nut, want de katten komen alsnog en lopen er zelfs omheen. Ze komen niet in mijn tuin, maar blijven wel op de muur en schuifdak lopen. Zoiets had ik eerst ook in mijn voortuin staan maar die heb ik er weer weggehaald omdat het daar helemaal geen effect meer had. Nu klaagde de buurjongen laatst erover, hij zei dat hij en zijn zus erg veel last hebben van het geluid als ze in de tuin zitten, en of ik er misschien wat aan kon doen. Ik zei dat ik het zelf ook hoorde maar dat ik er niet veel verstand van had. Toen had ik het ingesteld en een tijdje ging het goed. Maar de laatste tijd hoor je het weer. Maandagavond zat ik in de tuin, en de buren ook. Toen het apparaat weer heel hard piepte hoorde ik de buurmeisje zeggen ‘Heb zo een zin om dat ding om te gooien’. Ik schrok hier wel van. Toen zei haar broer ‘het helpt niet eens, die katten lopen er gewoon langs’. Daarop antwoordde zij weer met ‘ja die kut katten van haar!’. En later zei ze weer iets als ‘Heel haar huis stinkt naar pis, en dan maakt zij zich druk om vreemde katten die waarschijnlijk niet eens durven om in haar tuin te komen omdat ze bang zijn dat ze zullen verdwalen in dat puinhoop’. Maar later zij hun vader dat ze normaal moesten doen en niet moeten rodellen. Nu geloof ik ook niet dat ze werkelijk iets gaat doen, maar door dit soort zaken voel ik me wel heel ongemakkelijk. Ook hoorde ik haar een keertje zeggen dat ik supersloom en vies ben, dat ze de oude buurvrouw heel erg mist, want bij haar was de tuin altijd heel verzorgd en nu is het net een grote vuilnisbelt. Maar dan denk ik wat kan het haar schelen hoe mijn tuin eruit ziet? Hoezo heeft zij daar last van? Wat betreft de schutting en de post hebben ze gelijk. Maar erover dromen om mijn eigendom te beschadigen gaat toch wel ver? Heb er natuurlijk niets over gezegd, maar ik begin wel het idee te krijgen dat ik later echt met ze te doen heb. Hebben jullie tips voor me hoe ik hier zonder ruzie of woordenwisseling het beste mee om kan gaan? Wil hier nog zeker jarenlang wonen.

Alle tips zijn welkom. Bedankt voor het lezen.
Alle reacties Link kopieren
minnimouse schreef:
03-08-2020 13:27
Ik heb geen verstand van katten, maar dat lijkt me niet gezond.
Misschien die katten eens na laten kijken?

Als TO met alles zo laks is lijkt het me waarschijnlijker dat ze niet genoeg kattenbakken heeft en ze ook niet vaak genoeg verschoont, waardoor die beesten van pure ellende hun behoefte ergens anders doen. Tot zover de liefde voor haar katten. :|
Alle reacties Link kopieren
TO, je zegt ergens dat je in de veertig bent. Maar heel eerlijk: zo kom je hier niet over, in ieder geval niet op mij. Je komt veel jonger over.

Woon je voor het eerst op jezelf, moet je voor het eerst alles zelf regelen? Zat je hiervoor in een beschermde omgeving (buren die jou al veel langer kenden en/of een vorm van beschermd wonen oid)? Dan kan ik me voorstellen dat het allemaal wat rauw op je dak valt. Maar zoek hierbij wel hulp, want anders ben je je huis snel kwijt!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven