Hoe voorkom ik versene problemden met de buren?

01-08-2020 19:53 127 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Ik wilde het kort houden maar dat is me helaas niet gelukt. Dus bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd.

Ik woon al 2 jaar in mijn huidige huis. Het is een gezellige rustige buurt. Heb 2 buren die er al meer dan 20 jaar wonen. Met de ene buren heb ik vrij weinig contact. Het zijn hele rustige mensen. Met de andere buren had ik wel goede contact. Zo ben ik een keer bij ze op de koffie geweest, en zij een keer bij mij. Het is een gezin met twee volwassen kinderen die nog thuis wonen. Helaas is het wel zo dat het de laatste tijd niet zo goed gaat tussen ons, en daar zit ik wel een beetje mee.

Ik heb namelijk 5 katten die absoluut niet buiten mogen komen. Ik wil mijn tuin volledig laten overdekken. Dan mogen ze wel naar de tuin. Alleen daarvoor moet de gezamenlijke schutting met de buren wel vervangen worden, want die is niet geschikt hiervoor. Hier heb ik het een keer met de buurjongen (in de 20) over gehad, maar hij zei direct dat ze daar niet op zitten te wachten omdat ze vinden dat de schutting er nog goed uitziet, en dat ze geen extra kosten willen maken, dat ze financieel gezien daar nu ook niet in staat zijn. (Maar ze hebben laatst nog de tuin wel voor duizenden euro’s helemaal opgeknapt, dus van dat financiële situatie klopt er niets van). En als ik heel graag iets wil doen met de tuin, dat ze niet op ons moet rekenen. Nou, duidelijk dacht ik. Natuurlijk verwacht ik niet dat ze mee moeten betalen. Alleen vond het nogal bot. En niet echt meedenkend. Ik vroeg de oude bewoner destijds of de schutting eruit kon, maar zij zei toen ook al dat zij dat niet zelf kon bepalen en dat ik dat met de buren moest bespreken. Maar als zij hier niet aan mee willen werken schiet het toch ook niet op? Dat schutting moet er echt uit anders kan ik niet verder met de tuin. Hoe kan ik dit het beste oplossen? Dit was probleem 1. Nu komt de 2e :)

Ik bestel heel vaak online kattenvoer omdat het voordeliger en makkelijker is via internet. Meestal kan ik gewoon zien wanneer mijn pakketje komt maar heel vaak krijg ik ook specifieke tijden zoals 09:00-18:00, en dan heb ik vaak wat te doen dus kan ik niet thuis blijven. Heb 1 keer de buren gevraagd of ze mijn pakketje wilden aannemen. ‘Wij verwachten vandaag ook een pakketje dus dat is geen probleem’ zeiden ze. Heel fijn dacht ik. Alleen heel stom van mij, ik ben het later vergeten om het op te halen bij ze. Mijn pakketje heeft daar 2 dagen gestaan. Uiteindelijk kwam de buurvrouw het zelf brengen. Paar weken later was ik weer niet thuis en had het zo druk met dingen regelen dat ik niet meer eens wist dat er post zou komen. Toen hebben de buren weer mijn pakje aangenomen en weer ben ik het vergeten... Ik weet dat het niet netjes is maar ik doe het niet bewust. Weer kwam de buurvrouw het brengen. Paar dagen geleden kwam de post te vroeg, en ik was niet thuis. Dus ik dacht de buren zullen het wel aangenomen hebben en ging gelijk bij ze aanbellen. Buurmeisje deed open. Ik zei ‘hallo ik denk dat jullie mijn pakje hebben aangenomen?’. Ze zei ‘nee ik heb alleen mijn eigen pakje aangenomen, die van u niet’. Toen had ik het al door dat ze geïrriteerd was door de vorige keren. Toen zei ik dat haar moeder het altijd goed vond, en vroeg wat de reden was van haar weigering. Ze zei ‘ik ben niet verantwoordelijk voor uw post en wij hebben geen zin om telkens de postbode te moeten spelen, want u komt het ook nooit ophalen’. Toen heb ik daarvoor mijn excuses aangeboden en de situatie uitgelegd over de specifieke tijden, maar ze ging door met ‘mensen nemen daarvoor speciaal vrij van hun werk dus dit vind ik geen excuus, sorry’. Heeft ze gelijk? Zeker! Maar ik begin het gevoel te krijgen dat het persoonlijk voor haar is, want haar moeder en vader hebben hier nooit moeilijk over gedaan. Waarschijnlijk is er hier ook geen oplossing voor want weet nu al zeker dat dit zo door zal gaan. Maar hebben jullie een tip voor me wat ik kan doen om te bewijzen dat ik het echt niet expres doe? Wil niet dat ze gaan denken dat ik onverantwoordelijk ben.

Dan is mijn allerlaatste vraag weer over mijn katten. Ik heb in mijn achtertuin een ultrasone kattenverjager staan. Dat maakt af en toe een enorme piep geluid. Mensen boven een bepaald leeftijd horen het niet, maar de jongere mensen wel. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het in het begin wel hielp, het heeft een tijdje de vreemde katten wel op afstand gehouden, maar de laatste tijd heeft het geen nut, want de katten komen alsnog en lopen er zelfs omheen. Ze komen niet in mijn tuin, maar blijven wel op de muur en schuifdak lopen. Zoiets had ik eerst ook in mijn voortuin staan maar die heb ik er weer weggehaald omdat het daar helemaal geen effect meer had. Nu klaagde de buurjongen laatst erover, hij zei dat hij en zijn zus erg veel last hebben van het geluid als ze in de tuin zitten, en of ik er misschien wat aan kon doen. Ik zei dat ik het zelf ook hoorde maar dat ik er niet veel verstand van had. Toen had ik het ingesteld en een tijdje ging het goed. Maar de laatste tijd hoor je het weer. Maandagavond zat ik in de tuin, en de buren ook. Toen het apparaat weer heel hard piepte hoorde ik de buurmeisje zeggen ‘Heb zo een zin om dat ding om te gooien’. Ik schrok hier wel van. Toen zei haar broer ‘het helpt niet eens, die katten lopen er gewoon langs’. Daarop antwoordde zij weer met ‘ja die kut katten van haar!’. En later zei ze weer iets als ‘Heel haar huis stinkt naar pis, en dan maakt zij zich druk om vreemde katten die waarschijnlijk niet eens durven om in haar tuin te komen omdat ze bang zijn dat ze zullen verdwalen in dat puinhoop’. Maar later zij hun vader dat ze normaal moesten doen en niet moeten rodellen. Nu geloof ik ook niet dat ze werkelijk iets gaat doen, maar door dit soort zaken voel ik me wel heel ongemakkelijk. Ook hoorde ik haar een keertje zeggen dat ik supersloom en vies ben, dat ze de oude buurvrouw heel erg mist, want bij haar was de tuin altijd heel verzorgd en nu is het net een grote vuilnisbelt. Maar dan denk ik wat kan het haar schelen hoe mijn tuin eruit ziet? Hoezo heeft zij daar last van? Wat betreft de schutting en de post hebben ze gelijk. Maar erover dromen om mijn eigendom te beschadigen gaat toch wel ver? Heb er natuurlijk niets over gezegd, maar ik begin wel het idee te krijgen dat ik later echt met ze te doen heb. Hebben jullie tips voor me hoe ik hier zonder ruzie of woordenwisseling het beste mee om kan gaan? Wil hier nog zeker jarenlang wonen.

Alle tips zijn welkom. Bedankt voor het lezen.
Alle reacties Link kopieren
Je komt ontzettend laks over, met alles. Je huis dat naar pis stinkt, de puinhoop in je tuin, pakjes laten afleveren maar niet ophalen. Je verlate reactie op dit topic. En dat allemaal omdat je zo druk bent? Waarmee dan? Wasmachine de hele dag aan snap ik ook niet, tenzij je wast voor meerdere voetbalelftallen.

Als jij gewoon voor iedere kat een kattenbak hebt en deze dagelijks schoon houdt, dan hoeft je huis helemaal niet naar pis te ruiken, zelfs niet bij binnenkatten. Neem gewoon eens je verantwoordelijkheden en hou op met het zeiken (pun intended) over je buren.
...
Alle reacties Link kopieren
Kan het misschien zijn dat je het geheel niet meer overziet en dat je niet meer weet waar je beginnen moet? Zijn er meer dingen aan de hand? Bovenal kom je erg laks over en is alles vooral andermans probleem.

En over 'ik kan niet aan alle wensen aanpassen': als je verdere problemen met je buren wil voorkomen, is het zeker aan te raden om dat wel te doen. Het is nou niet echt bepaald een pretje om naast een overlastgevende buur (jij dus) te wonen. En daarnaast is een schoon huis en een opgeruimde tuin ook voor jezelf beter.

Het probleem ligt bij jou en ben jij dus degene die dingen moet ondernemen. In dit topic zijn meerdere tips gegeven. Heb je voor jezelf helder wat er allemaal gedaan moet worden? Heb je misschien vrienden of familie die je hierbij kunnen helpen?
In this mad house we must all survive
Maar KittensLiefde, even serieus, heb je soms moeite om overzicht te houden en prioriteiten te stellen? Heb je daar misschien hulp bij nodig?

Want ook hier, dan plaats je een topic, en dan kun je door omstandigheden opeens weer niet reageren. Je vergeet dat pakketjes bij buren liggen, of überhaupt dat er een pakketje zou komen. Het komt een beetje over of het je allemaal boven het hoofd groeit.
Alle reacties Link kopieren
Ik mag hopen dat dit verzonnen is.....arme buren. Ze zijn heel redelijk naar jou toe geweest. Als ik hen was had ik allang de woningbouw of GGD ingeschakeld. Een vervuild huis en vervuilde tuin trekt ongedierte aan.
Alle reacties Link kopieren
Waarom staat de wasmachine de hele dag aan? Ik kan me daar erg weinig bij voorstellen. Je katten dragen geen kleding, neem ik aan. Heb je twaalf kinderen? Kleed je je vijf keer per dag om?
Echt, ik probeer te begrijpen in welke omstandigheden een wasmachine elke dag de hele dag aan staat, maar mijn verbeelding schiet tekort.
Alle reacties Link kopieren
Je woont alleen toch? Waarom heb je dan de hele dag je wasmachine aan staan?
Hier wonen we met z'n drieën en staat de wasmachine hooguit twee uur per dag aan.
Als zij er last van hebben zou ik wel even gaan kijken wat je eraan kunt doen.


En als jij zelf al zegt dat je huis naar kattenpis ruikt, dan ruiken je buren dat ook echt wel.
Ik vind het een van de meest ranzige luchten die er bestaan.
Doe wat aan je hygiene, ruim je huis en tuin op, maak het schoon en hou het schoon.
Alle reacties Link kopieren
Abundance-of-Freedom schreef:
02-08-2020 12:02
Dus de buren hebben er nu geen last meer van maar alleen omdat de batterijen op waren. Niet omdat jij hem had uitgezet of verwijderd, ga je er weer nieuwe batterijen inzetten nu? Hoop het niet toch?
Nou die vergeet ze waarschijnlijk ook te wisselen
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Ik snap het niet, je hebt je tuin volledig laten overdekken. Waar heb je dan die kattenverjager voor nodig?
Alle reacties Link kopieren
LīlyRose schreef:
02-08-2020 13:16
Ik snap het niet, je hebt je tuin volledig laten overdekken. Waar heb je dan die kattenverjager voor nodig?
Ze wil haar tuin overdekken, maar dat heeft ze nog niet gedaan vanwege de ongeschikte mandelige schuttingen. En TO kan pas iets aan haar tuin doen als die schutting wordt vervangen, maar een schutting volledig op haar eigen grond is geen optie of zo.
Roseaux schreef:
02-08-2020 13:27
Ze wil haar tuin overdekken, maar dat heeft ze nog niet gedaan vanwege de ongeschikte mandelige schuttingen. En TO kan pas iets aan haar tuin doen als die schutting wordt vervangen, maar een schutting volledig op haar eigen grond is geen optie of zo.
Ze wil het gewoon niet zelf betalen dus.
Alle reacties Link kopieren
Dat jij 5 katten wilt hebben, is jouw keuze. MAAR... dan moet je ze ook wel verzorgen.

Ik heb 1 kat en verschoon 2x per dag de kattenbak, 1x per week een sopje erdoor.

Mijn kat is een binnenkat. Beide buren houden niet van katten, zodoende dat ik mijn kat binnen houd. Zou niet willen dat mijn kat voor overlast zou zorgen.

Wat betreft je pakketjes. Hoe dan? Hoe vergeet je dit? Je krijgt bij veel bezorgbedrijven een mail wanneer het geleverd wordt. Vaak met de optie om dat te wijzigen naar een dag / tijd dat het wel gelegen komt.

Kun je geen kattenren bestellen? Dan kunnen ze veilig naar buiten.

Dat piepding weghalen, is ook zielig voor jouw katten. Dus begrijp de klacht van je buurmeisje.

Wat betreft de schutting: waarom praat je niet met de ouders?

De wasmachine: zet er een bak onder. En waarom draait die de hele dag?

Ik heb zelf ook buren die een milieuperron maken van de brandgang. Met heel wat stank overlast tot gevolg (nog niet te spreken over het ongedierte). Dus kan me heel goed voorstellen hoe het dan bij jou moet ruiken/ uit ziet. Doe daar iets aan. Misschien als je daar mee begint, dat er weer een opening tot een normaal gesprek ontstaat met de buren.
Carpe Diem!
Alle reacties Link kopieren
Het enige wat ik lees is 'ja maar'.

Ja, ik veroorzaak wel overlast, maaaaarrrrrrr
het is maar af en toe
ik kan er niks aan doen
het ging een keertje mis
ik heb nog geen tijd gehad
het ging toevallig zo
mijn machine is raar
buiten merk je niks
ik heb ook last van anderen

Maar ondertussen veroorzaak je wel overlast en vind je het vervelend dat ze daar iets van vinden.
Dan moet je er dus iets aan doen, je kunt wel sorry blijven zeggen, maar je credits zijn wel op inmiddels.

Kun je hulp inschakelen?
Alle reacties Link kopieren
KittensLiefde schreef:
02-08-2020 11:52
Beste forum leden. Sorry dat ik nu pas reageert maar ik kwam er niet aan toe om het eerder te doen. Dat kattenverjager piept niet de hele dag door, misschien hooguit 10 keer op een dag. En Ja het is inderdaad een stomme geluid. En nu is het batterij leeg dus hij piept niet meer. En met boven een bepaald leeftijd bedoel ik 50+. Niet eind twintig. Ik ben zelf ook in de 40 en ik hoor het ook. Maar de buurvrouw en de buurman horen het niet. De kinderen wel.

En over dat ik mijn wensen bij de buurjongen gooi en niet bij de ouders klopt eigenlijk ook niet helemaal. Dat ging heel toevallig. Hij stelde me een vraag over mijn katten en we hadden het over de tuin, en toen zei ik het. Toen kwam hij direct met dat ik het zelf moet weten maar dat ik qua financieel niets van ze moet verwachten.

En over de post. Het waren niet elke keer grote dozen met kattenvoer. Dat was maar een keer. MeestL waren het kleine pakketjes. Dat heeft dan dagenlang op hun schoenenkast gestaan. Ik snap dat het vervelend is maar ik laat het voortaan wel bij een afleverpunt bezorgen.

Binnen mijn huis stinkt het soms wel naar kattenpis ja, maar buiten is er geen stank. Mijn tuin is inderdaad een puinhoop want ik woon er dan al wel 2 jaar maar had privé nog een boel te doen waardoor ik er niet aan toe ben gekomen. Mijn wasmachine staat de hele dag aan. Ook daar maakte ze een opmerking over, dat ze dacht dat er een aardbeving was. (Er is iets met mijn wasmachine, hij maakt inderdaad enorm veel lawaai). Sorry maar ik kan niet alles aan hun wensen aanpassen. Er zijn ook een aantal dingen waar ik me aan hun irriteer maar ik houd ook gewoon mijn mond. En wat ik binnen mijn eigen huis doe kan niemand schelen denk ik zo.
Wat dat kattenverjagerding betreft: het komt een beetje over alsof jij vind dat je dat ding mag plaatsen, omdat de ouders 50+ zijn. Newsflash: de thuiswonende kinderen zijn ook jouw buren en daar heb je dus ook rekening mee te houden. Dus haal dat ding gewoon uit je tuin.

Hoe het gesprek ook met de buurjongen is gegaan: jij beslist niet waar zij hun geld aan uitgeven. Buurjongen was duidelijk, en het is ook duidelijk dat jij dat niet kan waarderen. Jij vindt dat zij moeten meebetalen aan de mogelijkheid om jouw tuin geschikt te maken voor de katten. Waarom vind jij dat?

De pakjes: ik krijg steeds een mail met een tijdvak van een paar uur en de mogelijkheid om het te verzetten als ik verwacht niet thuis te zijn. Ik kan bij sommige bezorgdiensten ook ‘neerzettoestemming’ geven. En bij allemaal kan ik aangeven dat het naar een pakketpunt moet. Sterker nog, dat kan bij veel webwinkels al aangeven. Dat verhaal over niet thuis zijn en vergeten is dus echt onzin.

Je huis: ik heb 1 kat, en echt: die ruik je alleen als ze net op de bak is geweest. Verder niet, gewoon niet. Dus misschien moet je toch even naar het aantal kattenbakken kijken, plus hoe je die schoonhoudt (tip: katten houden van bleek). Ventileren helpt ook, en je huis enigszins schoonhouden.

Al met al klinkt het alsof je of heel laks bent, ofwel overweldigd wordt door alles. In het eerste geval: werk eraan, want op deze manier verziek je de relatie met de buren. In het tweede geval zou ik morgen de huisarts bellen en vragen om hulp bij zowel het overweldigd zijn als het opruimen en schoonmaken van je huis.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu echt een beeld van je TO en als die klopt ben ik echt heel blij dat je niet mijn buurvrouw bent. Ik zou eerste eens even kijken naar jezelf en het een en ander gaan oplossen voordat je gaat blaten over je buren. Zorg eerst dat je zelf je zaakjes op orde hebt. Dan krijg je waarschijnlijk ook meer respect van je buren.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb alleen de OP gelezen maar:

Een straat verderop (waar ik langs fiets als ik naar werk ga/boodschappen doe/kind naar school breng) hangt aan de voorkant een kattenverjager. In die seconde dat ik er langs fiets, doen mijn oren er werkelijk pijn van, wat een ongelofelijk rotgeluid is dat.

Als je mijn buurvrouw was geweest, dan was jouw verjager al stuk geweest. Sorry. Ik vind dat je dat je buren niet kunt aandoen.

Oh, ik ga richting 40 trouwens, dus het is echt niet zo dat alleen jongeren die dingen horen. Dat ligt aan je eigen gehoorsregister.
Samenvattend:

- Je tuin is een puinzooi
- Je huis stinkt naar kattenurine
- Je veroorzaakt geluidsoverlast, want je hebt een kattenverjager en je wasmachine maakt de hele dag een teringherrie (wat moet je allemaal wassen?)
- Je vergeet dat de post komt en laat vervolgens je buren je pakjes naar je toe brengen
- Je wilt dat zij dokken om jouw tuin kattenproof te maken voor JOUW katten.

Ik hoop toch dat je inziet dat jij de overlastgevende buur bent? Ik denk eerlijk gezegd dat je buren al heel coulant geweest zijn.

Oprechte vraag: je klinkt alsof het allemaal boven je hoofd groeit en daarom je huis, tuin en daarmee je katten (en jezelf?) verwaarloost? Het lijkt mij geen gek idee om hulp te vragen. Voordat je buren het doen.
anoniem_637d3aafe47f5 wijzigde dit bericht op 02-08-2020 17:48
5.67% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Waarom staat je wasmachine de hele dag aan? Als dat er ook nog eens bij komt qua overlast van je buren, snap ik dat ze zo reageren.

Net als de anderen hier vraag ik me af: zorg je wel goed voor jezelf en besef je zelf als je erover nadenkt dat jij degene bent die je buren tot last is, niet andersom?
Alle reacties Link kopieren
Wat voor herrie maakt je machine ?



https://www.coolblue.nl/advies/wasmachi ... errie.html
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Heb je in je omgeving niet iemand die jou kan bijstaan op het sociale vlak? Zo van een forum is dat niet altijd even duidelijk dus een bekende in het echt is veel constructiever denk ik.
☆°•-Loes-•°☆ schreef:
02-08-2020 12:01
Wie heeft er nou z'n wasmachine de hele dag aanstaan?

Of je bent the Neighbour from hell of je hebt een hele grote duim🤔
Nou, ze geeft zelf toe dat het af en toe naar kattenpis stinkt. Ik stel me nu zo voor dat die katten de hele dag alles onder pissen en TO daardoor van alles moet wassen.
Alle reacties Link kopieren
KittensLiefde schreef:
02-08-2020 11:52
Beste forum leden. Sorry dat ik nu pas reageert maar ik kwam er niet aan toe om het eerder te doen.

Dit is wel typerend en dat helpt je niet.
Hier niet en richting je buren ook niet.
Alle reacties Link kopieren
lise1985 schreef:
03-08-2020 08:42
Nou, ze geeft zelf toe dat het af en toe naar kattenpis stinkt. Ik stel me nu zo voor dat die katten de hele dag alles onder pissen en TO daardoor van alles moet wassen.
Katten zijn hele schone beesten. Als ze het huis onder piesen zijn ze of niet geholpen, heeft TO te weinig kattenbakken of er ligt een medische oorzaak aan ten grondslag. Dit wilde ik toch even melden ook al leidt dit topic verder tot niets :)
...
Alle reacties Link kopieren
KittensLiefde schreef:
02-08-2020 11:52
Beste forum leden. Sorry dat ik nu pas reageert maar ik kwam er niet aan toe om het eerder te doen. Dat kattenverjager piept niet de hele dag door, misschien hooguit 10 keer op een dag. En Ja het is inderdaad een stomme geluid. En nu is het batterij leeg dus hij piept niet meer. En met boven een bepaald leeftijd bedoel ik 50+. Niet eind twintig. Ik ben zelf ook in de 40 en ik hoor het ook. Maar de buurvrouw en de buurman horen het niet. De kinderen wel.

En over dat ik mijn wensen bij de buurjongen gooi en niet bij de ouders klopt eigenlijk ook niet helemaal. Dat ging heel toevallig. Hij stelde me een vraag over mijn katten en we hadden het over de tuin, en toen zei ik het. Toen kwam hij direct met dat ik het zelf moet weten maar dat ik qua financieel niets van ze moet verwachten.

En over de post. Het waren niet elke keer grote dozen met kattenvoer. Dat was maar een keer. MeestL waren het kleine pakketjes. Dat heeft dan dagenlang op hun schoenenkast gestaan. Ik snap dat het vervelend is maar ik laat het voortaan wel bij een afleverpunt bezorgen.

Binnen mijn huis stinkt het soms wel naar kattenpis ja, maar buiten is er geen stank. Mijn tuin is inderdaad een puinhoop want ik woon er dan al wel 2 jaar maar had privé nog een boel te doen waardoor ik er niet aan toe ben gekomen. Mijn wasmachine staat de hele dag aan. Ook daar maakte ze een opmerking over, dat ze dacht dat er een aardbeving was. (Er is iets met mijn wasmachine, hij maakt inderdaad enorm veel lawaai). Sorry maar ik kan niet alles aan hun wensen aanpassen. Er zijn ook een aantal dingen waar ik me aan hun irriteer maar ik houd ook gewoon mijn mond. En wat ik binnen mijn eigen huis doe kan niemand schelen denk ik zo.
Die kattenverjager pieptoon is echt heel naar. Althans ik ervaar hem als heel naar (ik ben in de 20). Ik zou absoluut niet in de tuin kunnen zitten met zo'n ding aan, ik loop er altijd snel langs als ik hem bij een huis ergens hoor. Het zou heel lief van je zijn als je dat ding gewoon weg wil halen, je buren hebben er duidelijk last van.

Die wasmachine staat misschien niet waterpas. Misschien een idee om die eens na te laten kijken?

Over je tuin hebben ze niks te zeggen inderdaad zolang er geen overlast is, daar heb je gelijk in. Dat geldt ook voor jou: Als zij geen nieuwe schutting op de erfgrens willen, dan is dat hun goed recht. Die schutting is blijkbaar nog goed, ze zouden dan alleen mee betalen aan jouw kattenoverdeksysteem. Zou ik ook niet doen als buuf, of ik nu veel geld had of niet (financiële situatie is wat mij betreft hier niet van toepassing dus). Een schutting op je eigen grond of aanbieden om zelf de kosten van de schutten te betalen zou een oplossing kunnen zijn.

Dat van die pakketjes is erg slordig, 1x vergeten snap ik maar 2x is wel veel, en was dit ook achter elkaar? Dan zou ik ze wel begrijpen. Ze kwam tot 2 keer toe het pakket bij je brengen, het stond haar dus waarschijnlijk in de weg. Een ophaalpunt óf garanderen dat je thuis bent zou hier het beste zijn. Ikzelf zorg dat ik 100% thuis ben of ik laat het naar een ophaalpunt komen precies om deze reden. Soms kun je 1 of 2 euro extra betalen voor een avond levering, dat zou ook een goede optie kunnen zijn als je dan thuis bent.
Alle reacties Link kopieren
lise1985 schreef:
03-08-2020 08:42
Nou, ze geeft zelf toe dat het af en toe naar kattenpis stinkt. Ik stel me nu zo voor dat die katten de hele dag alles onder pissen en TO daardoor van alles moet wassen.
Ik heb geen verstand van katten, maar dat lijkt me niet gezond.
Misschien die katten eens na laten kijken?

Net als je wasmachine, TO.
Wij zijn hier met z’n tweetjes en ik draai hooguit drie wassen in de week. Bij ons hoor je trouwens de wasmachine van de buren niet. Woon je in een heel oud huis?
Alle reacties Link kopieren
Waarom vind je dat je buren mee moeten betalen aan een nieuwe schutting? Alleen omdat jij je tuin aan wil passen? Daar zou ik ook niet blij van worden en zou ook zeggen dat je het dan alleen moest betalen.

Heb je een huur of koopwoning?

Als je echt je tuin zo wil inrichten dat dat alleen kan met een hele nieuwe schutting (vraag me echt oprecht af waarom dat nodig is), dan zul je op eigen grond ook een schutting moeten plaatsen?

En mbt die pakketjes, ik werk vanuit huis, dus ben er meestal en neem voor vele buurtgenoten pakketjes aan. Een aantal heb ik heel goed contact mee, die app ik daarna even, de postbode doet daar meestal geen briefje in de bus. Bij andere buren vraag ik altijd op het moment van aannemen of hij daar een briefje in de bus doet. Krijg jij steeds een briefje in je bus?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven