Intercontinentaal verhuizen met dieren

05-08-2012 11:18 31 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



De topic titel zegt het al. Over een maand of drie zullen man en ik verhuizen vanuit Azie naar Europa. We hebben hier een aantal jaren gewoond en hebben besloten dat we terug willen naar Europa. Inmiddels hebben we ook een kat en een hond erbij. Ze hebben de nodige vaccinaties en bloedonderzoeken e.d al gehad en ze zijn beide gechipt. Het proces is dus in gang gezet.



Ik vroeg me echter af of er hier mensen zijn die me tips kunnen geven vooral met betrekking tot de reis zelf. Hoe kan ik het voor hond en kat zo makkelijk mogelijk laten verlopen, zonder al te veel stress?

Heeft er iemand ervaring in intercontinentaal vliegen met huisdieren?

Wat zou beter zijn voor de kat, in het ruim of bij ons in de cabine? Weet er iemand huis-tuin en keuken middeltjes om ze te kalmeren?

Hoe lang duurt het ongeveer voor ze aan hun reiskooien gewend zijn in jullie ervaring?



Kortom, tips en ervaringen gevraagd!
Het enige wat ik er van weet, is dat je de beestjes juist geen kalmeringsmiddelen moet verstrekken. Hierdoor nemen de risico's van overmatige stress juist toe. Er is een gespecialiseerde dierenluchtvaartmaatschappij in de VS die verdoofde dieren ook echt weigeren en dat hebben opgenomen in hun voorwaarden. Misschien kun je hun site vinden mbv google en wat tips van die site halen?
Alle reacties Link kopieren
paar uur van tevoren niet eten of drinken en dan in kooitje bij je voeten..(bij kleine hond of kat..



Zou even luchtvaartmaatschappij checken..iedereen heeft eigen regels..
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ongeveer twee weken van tevoren begonnen met eten geven in de bench. Op het laatst ging de hond er zelf al in zitten als hij eten kreeg.

Op de bodem van de bench moest een laag van stroken krantenpapier, dat hebben we op het vliegveld nog staan scheuren.

Verder heb ik niets bijzonders gedaan, de vlucht ging prima. Hond ging helemaal uit zijn dak toen hij na ruim tien uur ons weer zag.
Lijkt mij niet dat 'n kat in de cabine mag, je zou maar allergisch zijn voor katten en daar in de buurt zitten!

Toch niks mis met in het ruim vervoeren? Ze zijn daar op ingesteld. Zelfs paarden vliegen intercontinentaal voor wedstrijden, dus kleine huisdieren is peanuts.



Hooguit moet je even informeren of er hier 'n quarantaine geldt. In sommige landen moeten beesten nog 'n paar weken ergens in quarantaine gestald worden voor je ze mee naar huis kunt nemen,.
Alle reacties Link kopieren
Dank voor de reakties zo snel al, super!



@nummerzoveel; ja ik weet dat je ze geen pillen moet geven, dacht meer aan iets als dat feliway spul voor de kat (de spray) maar vroeg me af of er ook iets dergelijks is voor de hond.



@lilyrose; heb diverse maatschappijen gecheckt, idd allemaal andere regels. T wordt waarschijnlijk iets lokaals hier en dan Air Berlin.



@Kadushi; krantepapier? waarom dat dan? ocht er wel ook een dekentje of kussen in ofzo?



@Elninjoo; ja dat vind ik ergens ook vreemd, maar het mag echt bij diverse maatschappijen. De kat is zo'n enorme stresser dat het me misschien beter lijkt om haar bij me te houden, maar ja, weet het niet zeker. Waar doe je beter aan...
quote:SunnyC schreef op 05 augustus 2012 @ 11:42:

De kat is zo'n enorme stresser dat het me misschien beter lijkt om haar bij me te houden, maar ja, weet het niet zeker. Waar doe je beter aan...Ik denk dat het ruim beter is. Bij jou zitten waarschijnlijk nog eens 300-400 mensen hutjemutje op elkaar. Dat is veel drukker, en dus ook stressvolle, dan in het ruim!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ontzettend allergisch voor katten, zou ik echt niet grappig vinden om een hele vlucht naast een kat te zitten. Typisch dat dat dan mag? Ik ben helemaal geen herrieschopper en zou iemand ook niet persoonlijk aanvallen maar ik zou echt een plekje eisen zo ver mogelijk van de kat.

(Geen antwoord op je vraag, helaas....;-))
Alle reacties Link kopieren
@nummerzoveel; ja, daar heb je een punt. Maar dan ziet ze ons dus een uur of 15 (alle bij elkaar) niet. Denk wel dat wij rustiger zittenzonder haar ipv met een miauwende kat in een bakkie
Alle reacties Link kopieren
quote:supersas09 schreef op 05 augustus 2012 @ 11:48:

Ik ben ontzettend allergisch voor katten, zou ik echt niet grappig vinden om een hele vlucht naast een kat te zitten. Typisch dat dat dan mag? Ik ben helemaal geen herrieschopper en zou iemand ook niet persoonlijk aanvallen maar ik zou echt een plekje eisen zo ver mogelijk van de kat.

(Geen antwoord op je vraag, helaas....;-))

Ik denk dat dat geen zin zou hebben. De lucht in het vliegtuig wordt rondgepompt, dus volgens mij zou je een allergische reactie krijgen ongeacht waar je in het vliegtuig zit. Er zijn toch zoveel mensen allergisch, dat er toch een grote kans is dat er iemand aan boord zit.



TO, welke Aziatische maatschappijen zijn dit, die dit toestaan? Dan weet ik dat ik die voortaan moet vermijden....
Alle reacties Link kopieren
Supersas, kan het me helemaal voorstellen. Het mag tot een bepaald gewicht van kat en bak tesamen. Je moet ze wel laten staan onder de stoel voor je, dus misschien dat het daardoor kan.
Alle reacties Link kopieren
@Gember, aziatische maatschappijen zijn het niet. Althans, geen idee, want niet naar gekeken. Het mag bij grote maatschappijen zoals KLM, Air Berlin etc.
Alle reacties Link kopieren
@sunnyC Ik heb mijn hond en kat uit Midden Amerika meegenomen. Bij lange vluchten moeten ze meestal in het ruim. Ik heb ze geen medicatie gegeven, werd afgeraden. Ze hebben de vlucht best goed doorstaan, hoewel de poes wel erg gestresst was, ook door de nieuwe omgeving. Komt wel goed!
Alle reacties Link kopieren
Als de kat bij je mag, honden tot 7 kilo mag meestal wel, dan zou ik daarvoor kiezen.

Vaak krijg je dan iets extra ruimte, zodat de reiskooi bij je kan staan.



De hond zou ik alvast aan de bench laten wennen. Hoe eerder deze er aan went, hoe beter.

Met iets rustgevends te geven, bedoel je dan bijv. Bach Rescue?
Mijn hond (niet zo heel groot maar best zwaar) mocht destijds met mij mee in een soort overdekte kattenbak naast mij op de passagiersstoel.

Dat ging om een reis van 4 uur en met de KLM.

Ging prima.

Hij heeft wel een kalmeringspilletje gehad.
Ik zou je kat echt als cargo laten vervoeren en dus NIET mee de cabine innemen. Ik denk dat dat wel zo sociaal is tegenover de overige passagiers die niet zitten te wachten op allergische reacties maar zeker ook niet op de eventuele geluids-en stankoverlast!
.
Het gaat niet alleen om de allergieën. Maar 2,5 uur naast een miauwende kat zitten en/of de stank die deze eventueel produceert door de stress zal je niet in dank worden afgenomen door je mede passagiers. Je kan ook geen kant op natuurlijk dan met het beest. En dan is dit ook nog eens een long haul flight. Laat de cabine maar voor mensen, dieren horen gewoon in het vrachtruim!
Alle reacties Link kopieren
ik heb alleen van spanje naar duitsland gevlogen met kat...wat ik wel weet is dat er toevallig op dezelfde vlucht nog een vrouw met kat zat..haar kooi was groter dan de mijne..met als gevolg dat mijn kat met mij mee mocht en haar kat in het ruim moest...zou dus even goed opletten op de maten....maar hoe zou je dat willen doen qua ontlasting?? lijkt me idd gigantisch stinken...
Alle reacties Link kopieren
@xxxfamke en Vilma; De hond is te groot, die weegt 13 kilo (zonder kooi) dus dat wordt zeker het ruim. Vind ik ook niet erg, denk dat het voor haar inderdaad rustiger is wanneer ze ons niet ziet. Dan snapt ze wel dat ze er niet uit kan etc.



@rozehanddoek; 2,5 uur is wel wat korter maar blij te horen dat dat gewoon goed ging dus. Ik hoop ook dat ik zowel hond als kat er tussendoor nog even uit kan laten. Heb tenminste 1 stop in de reis zitten, dus misschien daar.



@gelukkigmeisje; goede tip van die maten. Moet ik idd even naar kijken. Denk dat ik de kooien bestel via een bedrijf hier. Die weten dat allemaal wel hoop ik.



Qua ontlasting maak ik me echt geen zorgen. Weet uit ervaring dat ze echt helemaal niet poept of piest in een reiskooi. We zijn met haar al eens verhuisd van stad 1 naar stad 2. Een autorit van ruim 12 uur. Heeft ze ook prima gedaan.
.
Ik denk dat als je een nerveuze kat hebt dat het dan wat moeilijker gaat. Een collega van mij dacht ook dat kaar kat goed uitgelaten was en nooit zou plassen/poepen in haar reismand. Maar door de stress van de hele onderneming had de kat blijkbaar toch een klein plasje gedaan en een beetje dunne ontlasting. De mensen in het vliegtuig hebben haar zowat gelyncht, inclusief het cabine personeel. Heel veel mensen houden natuurlijk niet van katten laat staan hun stank en gemiauw. Ik zou mij zó bezwaard voelen dat ik dat dus echt nooit zou doen.
Alle reacties Link kopieren
Hmmm, ok, veel voors en tegens. In ieder geval veel verschoning meenemen dus. Ik moet nog maar afwachten op het op intercintinentale vluchten ook mag natuurlijk, al zeggen de websites van wel. Iets om over na te denken dus.



Volgende vraag; weet er iemand iets over die Feliway spray? Helpt dat echt en zo ja, hoelang van te voren moet je daarmee beginnen dan? Is er ook zoiets voor honden? (hondje is een ex-stray, dus die zal helemaal wel van de leg zijn).



Thanks!
Alle reacties Link kopieren
En ook al neem hè verschoning mee, het stinkt ontzettend zodra de kat heeft gepist of gepoept. En daarna ook in de toiletten of waar dan ook waar je het afval kwijt moet.



Heb ooit ook een kat in het vliegtuig meegemaakt, dat beest gilde en klaagde 2 uur lang. En wat heeft zo'n beest ern volume en wat voelde de baas zich opgelaten. Volgens mij doe je je kat ook geen plezier met zoveel drukte, zeker niet op een vlucht van een uur of 8.



Neem een grotere kooi en doe je kat in het vrachtruim, daar maak je iedereen blijer mee.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
quote:hkgirl schreef op 05 augustus 2012 @ 23:40:

Het gaat niet alleen om de allergieën. Maar 2,5 uur naast een miauwende kat zitten en/of de stank die deze eventueel produceert door de stress zal je niet in dank worden afgenomen door je mede passagiers. Je kan ook geen kant op natuurlijk dan met het beest. En dan is dit ook nog eens een long haul flight. Laat de cabine maar voor mensen, dieren horen gewoon in het vrachtruim!

Precies ja!



Snap niet dat er maatschappijen zijn die dit uberhaupt toelaten. Beesten horen gewoon in 't ruim,.



Tussendoor uitlaten zie ik niet gaan gebeuren. Vracht zal ook wel gewoon doorgelabeld worden en zie je pas weer terug op schiphol.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven