Koloniale babykamer (gekregen) schilderen en inspiratie tips

12-02-2013 13:39 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal, ik heb van een vriendin de hele babykamer gekregen. Super lief natuurlijk. Ik vind de meubels erg mooi, alleen hou ik niet van dat donkere, dus ik wou het gaan schilderen. Wat vinden jullie een leuke kleur (wit heb ik zelf al bedacht, is natuurlijk ook erg mooi, maar ook wel heel erg standaard).

Heeft iemand nog andere leuke ideeen en/of inspiratietips? (ben zelf natuurlijk ook al constant op internet aan het zoeken).
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dit een hele leuke website:

http://design-seeds.com/

Veel inspiratie voor kleuren! Misschien elk meubeltje een andere kleur?
Alle reacties Link kopieren
Koloniaal is soms behandelt met een soort olie. Dat is nog niet zo makkelijk te schilderen. Kijk hier goed naar, anders zijn straks je meubels verpest.
Alle reacties Link kopieren
Ooh, hmmm...ik heb eigenlijk weinig verstand van schilderen, ik dacht dat alles overschilderbaar was :p

Hoe kan ik het dan zien of ik het kan overschilderen?
Hmmmm.... vergis je niet in schilderen, dat is een werk! Eerst grondig ontvetten, schuren, 2 grondlagen, tussentijds telkens schuren, en dan 1 of 2 lagen om het af te lakken.Vergeet niet een mondkapje op te doen met schuren, en te schilderen in een heel goed geventileerde ruimte (i.v.m. giftige dampen van verf).
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig gaat iemand anders het voor me verven, hihi.
Oh goed geregeld!!In dat geval: wat dacht je van heel lichtgrijs? Dat combineert mooi met witte muren, en met felle tinten (bijvoorbeeld geel of roze of blauw) van dekentjes / decoraties.Alle reacties Link kopieren
September girl wat een enige kleurencombinatie!Wij hebben witte meubeltjes, en al het andere in een kleurtje. Zo kunnen we dadelijk gemakkelijk van kleur wisselen als we van baby naar peuter kamertje gaan. Het is dan niet zo'n kostbare verandering. Wit is lekker neutraal en zo zou je het kamertje eventueel nog een keertje kunnen gebruiken voor een ander geslacht.Onze zoon heeft alles wit-blauw met auto's (is hij dol op).

Dochter heeft alles wit-rood (met witte stippen) een beetje roodkapje achtig thema. Ik heb namelijk een bloedhekel aan meisjes-meisjes spullen ;)Succes en plezier !
Alle reacties Link kopieren
Ja, ben er ook erg blij mee. Ben namelijk echt geen klusser, heb er zelfs een gruwelijke hekel aan.Lichtgrijs ziet er inderdaad wel heel leuk uit, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht.
Alle reacties Link kopieren
@ warmwaterbadeendje: ik ben juist dol op meisjes-meisjes spullen, maar ik heb het gevoel dat het een jongetje wordt.... (we weten het dus nog niet).Ik zat net te googlen op koloniale meubels verven en lees inderdaad wel af en toe dat het niet kan. Omdat er olie het hout in is getrokken en het hout dus die kleur heeft. Aan de andere kant staat er ook weer heel vaak dat het wel kan. Kan er niet echt wijs uit worden.
Die kleur op de plaatjes van SeptemberGirl vind ik dus ook heel leuk.Zo heeft Painting the Past hele mooie grijstinten..Painting the Past
Alle reacties Link kopieren
Als je het geslacht weet kan je de meubels ook in die kleur doen dus bijvoorbeeld heeeel zacht roze of heeel zacht blauw en de rest met grijs en wit (muren, vloer, bepaalde accesoires)
Het voordeel van lichtgrijs is dat het heel erg neutraal is, niet saai wit, en dat het heel erg mooi combineert met andere (felle) kleuren. Die (felle) kleuren kan je dan terug laten komen in de gordijnen / dekentjes / vloerkleed.
Alle reacties Link kopieren
Heb je een goede verfwinkel in de buurt?? (geen Gamma oid, een echte specialist).

Neem liefst een onderdeel van het meubilair mee, iets kleins, heb je dat? Of een los plankje oid.

Vraag het hen. En vraag ook duidelijk hoeveel tijd het zou kosten.
Alle reacties Link kopieren
Deze vind ik ook heel erg leuk (en dan hoeven de meubels ook niet geschilderd te worden), alleen jammer dat onze babykamer aanzienlijk minder groot is

Babykamer
Alle reacties Link kopieren
Ik zou helemaal niet aan het schilderen gaan maar de meubeltjes gewoon in de oorspronkelijke kleur laten. Als je de muren en de verdere aankleding van het kamertje licht houd kan het best mooi staan.Vind je de koloniale kleur echt niet mooi dan zou ik in overleg met je vriendin deze kamer verkopen op marktplaats en voor de opbrengst een babykamer terugkopen die wel je smaak is.
Alle reacties Link kopieren
Nee, verkopen wil ik absoluut niet. Er zit ook veel emotionele waarde aan vast (ze heeft haar baby vlak voor de geboorte verloren). Schilderen heb ik met haar besproken en dat is geen probleem, heeft ze zelf ook over nagedacht. Maar verkopen echt niet. Als ik ze niet kan schilderen, dan zet ik ze zo neer. Zo donker is niet echt mijn smaak, maar heb toch al wel wat leuke babykamers gevonden met koloniale meubels.
Alle reacties Link kopieren
Meubels behangen is ook echt leuk. Met de goede techniek en afwerking ook echt duurzaam!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het juist wel mooi donker. Leuk om er een dierenthema van te maken. Zachte teint op de muren en aankleden met frisse kleuren. Je kan ook eens op www.welke.nl kijken voor inspiratie. Staan hele leuke dingen voor de kinderkamer op.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt tegenwoordig ook alle kleuren Schoolbord folie. Daar heb ik leuke dingen mee gedaan op onze peuterkamer.
Alle reacties Link kopieren
tip van de schilder.. Maak een donkere kleur eerst grijs.. dan pas ene andere kleur erover..
Ik vind zoiets als hier staat wel mooi (foto 2e rij en dan de rechtse foto) : http://kleinepuk.punt.nl/content/2006/11/babykamerMaar je ziet ook vaak zoiets, en dat vind ik dan weer niet mooi : http://kind-en-baby.koopj ... donkerbruin-ledikant.htmlAls je de meubels zo donker houdt, zou ik verder qua kleur ook in die richting blijven en er niet iets fels zoals groen/blauw/roze bij doen ofzo. Als je een kleur erbij wil doen zou ik het dan in bijvoorbeeld lichtroze of lichtblauw houden, dat past beter bij het donkere denk ik
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad Yvetje, die eerste vind ik ook mooi, die 2e absoluut niet. Wat ik tot zover heb gezien is dat ik het het mooiste vind combineren met lichte en zachte kleuren (roomwit, lila, lichtroze, zacht blauw etc.)
Inderdaad, dat is ook het mooiste naar mijn idee. Al zou ik dan wel de muren enzo rustig houden en de kleur in accessoires terug laten komen ipv een hele muur in 1 kleur ofzo. Dat van foto 1 is volgens mij best simpel na te maken

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven