Wat voor hypotheek heb jij, en waarom?

27-01-2008 18:51 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
MMP begint:



210.000

2/3 spaarhypotheek

1/3 aflossingsvrij



Wij willen wel dat we de lening min of meer afbetalen, gaan ervan uit dat over 30 jaar de restschuld niets meer voorstelt en hebben daardoor nu "iets" lagere maandlasten.
quote:Tr0tter schreef op 05 oktober 2016 @ 15:37:

Hypotheekrenteaftrek is een sigaar uit eigen doos: je betaalt altijd meer dan dat je terugkrijgt. Zo snel mogelijk aflossen is over het algemeen voordeliger dan zoveel mogelijk van de hypotheekrenteaftrek profiteren.



Klopt. Behalve met een oude spaarhypotheek waar je al behoorlijk wat hebt ingelegd.

Hier overigens praktisch dezelfde situatie als appeltjesgroen, maar dan zelfs met een ouderwets bouwdepot nog van 30.000,-
Alle reacties Link kopieren
2011 huis gekocht voor 300.000 met 100% spaarhypotheek, met als reden dat na de looptijd van 30jaar het huis gegarandeerd en volledig kan worden afgelost en wij zonder woonlasten ons pensioen ingaan :-)
Wie wind zaait zal storm oogsten
Alle reacties Link kopieren
quote:Hulpgewenst schreef op 13 oktober 2016 @ 08:33:

[...]





Als je graag extra wil aflossen, kun je tegenwoordig beter kiezen voor een lineaire hypotheek. Dan worden de maandlasten juist iedere maand lager. Het gedeelte dat je dan minder hoeft te betalen, kun je dan gebruiken om extra af te lossen. Je betaalt ook minder rente, omdat je per maand een hoger bedrag aflost dan bij annuïteitenhypotheek.



De hogere lasten moet je natuurlijk wel kunnen betalen.Dat is inderdaad een mooie constructie, alleen voor ons als starters met 2 kleine kinderen toen niet haalbaar. Ik denk dat dat voor meer mensen opgaat, tenzij je misschien jong een huis koopt en pas laat aan kinderen begint.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven