
‘We zijn te veel bezig met gezond eten’
dinsdag 27 mei 2014 om 14:13
Gezond eten is tegenwoordig een echte hype. De winkelschappen liggen voortaan goed gevuld met bijvoorbeeld chiazaad en açaizaad. Ook in mijn omgeving zie ik dat steeds meer vrienden hier mee bezig zijn. Ze lezen voedingstips op internet of in tijdschriften. Maar draven we nu niet een beetje door… ?
Zo las ik een interview met Ignaas Devisch over het maniakaal bezig zijn met voedsel. Volgens Ignaas zijn we tegenwoordig volledig geobsedeerd door onze gezondheid. Onze gezondheid werd in dit interview gekoppeld aan verschillende aspecten als welvaartziekten, schoonheidsideaal en de medische zorg waar we met z’n allen zo naar verlangen.
Ik ben het hier mee eens. We beginnen massaal aan het powerfood, waar we foto’s van maken en via het social media met elkaar delen. Zo kunnen we de rest van de wereld laten zien, dat we gezond eten. Dat allemaal voor het streven naar dat schoonheidsideaal! Maken we elkaar op deze manier niet helemaal gek?
En dan nog de gezondheidzorg die om de hoek komt kijken. Omdat we zo geobsedeerd zijn door het gezonde eten, willen we ook zeker weten dat we gezond zijn. Ook in het interview kwam naar voren dat er in bepaalde ziekenhuizen dure apparaten worden aangeschaft. Tussen deze ziekenhuizen ligt nog geen afstand van vijftien kilometer. Dit is toch te belachelijk voor woorden? Omdat wij gezonde eters zo graag zekerheid willen hebben over onze gezondheid. De vraag naar zekerheid wordt steeds groter, waardoor een verwijzing naar het ziekenhuis voor een CT-scan steeds makkelijker wordt gegeven.
Naar mijn mening slaan we met deze ‘gezonde’ levensstijl compleet door.
Zo las ik een interview met Ignaas Devisch over het maniakaal bezig zijn met voedsel. Volgens Ignaas zijn we tegenwoordig volledig geobsedeerd door onze gezondheid. Onze gezondheid werd in dit interview gekoppeld aan verschillende aspecten als welvaartziekten, schoonheidsideaal en de medische zorg waar we met z’n allen zo naar verlangen.
Ik ben het hier mee eens. We beginnen massaal aan het powerfood, waar we foto’s van maken en via het social media met elkaar delen. Zo kunnen we de rest van de wereld laten zien, dat we gezond eten. Dat allemaal voor het streven naar dat schoonheidsideaal! Maken we elkaar op deze manier niet helemaal gek?
En dan nog de gezondheidzorg die om de hoek komt kijken. Omdat we zo geobsedeerd zijn door het gezonde eten, willen we ook zeker weten dat we gezond zijn. Ook in het interview kwam naar voren dat er in bepaalde ziekenhuizen dure apparaten worden aangeschaft. Tussen deze ziekenhuizen ligt nog geen afstand van vijftien kilometer. Dit is toch te belachelijk voor woorden? Omdat wij gezonde eters zo graag zekerheid willen hebben over onze gezondheid. De vraag naar zekerheid wordt steeds groter, waardoor een verwijzing naar het ziekenhuis voor een CT-scan steeds makkelijker wordt gegeven.
Naar mijn mening slaan we met deze ‘gezonde’ levensstijl compleet door.

donderdag 29 mei 2014 om 14:58
quote:lilalinda schreef op 29 mei 2014 @ 14:20:
Er is een flink verschil tussen een coeliakie-patient die onder controle staat van een arts en geen gluten eet. Of Mien van drie hoog achter die in de Libelle gelezen heeft dat gluten het nieuwe gif zijn.Ik lees de Libelle niet, staat dat daar in? Maar waarom zou Mien niet mogen eten wat Mien wil?
Er is een flink verschil tussen een coeliakie-patient die onder controle staat van een arts en geen gluten eet. Of Mien van drie hoog achter die in de Libelle gelezen heeft dat gluten het nieuwe gif zijn.Ik lees de Libelle niet, staat dat daar in? Maar waarom zou Mien niet mogen eten wat Mien wil?

donderdag 29 mei 2014 om 15:08
quote:lilalinda schreef op 29 mei 2014 @ 14:20:
Er is een flink verschil tussen een coeliakie-patient die onder controle staat van een arts en geen gluten eet. Of Mien van drie hoog achter die in de Libelle gelezen heeft dat gluten het nieuwe gif zijn.
Ik ken helemaal geen mensen die uit vrije wil glutenvrij zijn gaan eten omdat ze ergens gelezen hebben dat gluten het nieuwe gif zijn. Of omdat het zo vreselijk hip is om geen gluten te eten.
Daarentegen ken ik wel mensen die glutenvrij zijn gaan eten omdat ze al jarenlang klachten hebben, al dan niet een aangetoonde aandoening hebben waarbij onderzocht is dat glutenvrij wel eens een oplossing zou kunnen zijn. Die van het kastje naar de muur gestuurd zijn door artsen die zich afmaken met "het zit tussen de oren mevrouwtje". Ik heb 5 jaar met "tussen de oren" rondgelopen voordat een arts eens verder keek dan zijn neus lang was en wel degelijk een aandoening constateerde. Een duidelijk herkenbare ook nog.
Glutenvrij eten is wat mij betreft helemaal geen straf, maar ik ken werkelijk niemand die uit vrije wil, zonder klachten, zichzelf zo'n zwaar dieet oplegt.
Omdat het zo hip is. Of omdat ze een artikel gelezen hebben.
Er is een flink verschil tussen een coeliakie-patient die onder controle staat van een arts en geen gluten eet. Of Mien van drie hoog achter die in de Libelle gelezen heeft dat gluten het nieuwe gif zijn.
Ik ken helemaal geen mensen die uit vrije wil glutenvrij zijn gaan eten omdat ze ergens gelezen hebben dat gluten het nieuwe gif zijn. Of omdat het zo vreselijk hip is om geen gluten te eten.
Daarentegen ken ik wel mensen die glutenvrij zijn gaan eten omdat ze al jarenlang klachten hebben, al dan niet een aangetoonde aandoening hebben waarbij onderzocht is dat glutenvrij wel eens een oplossing zou kunnen zijn. Die van het kastje naar de muur gestuurd zijn door artsen die zich afmaken met "het zit tussen de oren mevrouwtje". Ik heb 5 jaar met "tussen de oren" rondgelopen voordat een arts eens verder keek dan zijn neus lang was en wel degelijk een aandoening constateerde. Een duidelijk herkenbare ook nog.
Glutenvrij eten is wat mij betreft helemaal geen straf, maar ik ken werkelijk niemand die uit vrije wil, zonder klachten, zichzelf zo'n zwaar dieet oplegt.
Omdat het zo hip is. Of omdat ze een artikel gelezen hebben.
donderdag 29 mei 2014 om 15:08
Tja, als je graag ongezond wilt blijven eten, prima hoor. Jouw lichaam. Ik liever niet. Ik let al jarenlang op (geraffineerde) suikers, eet al 25 jaar geen vlees/vis meer (als er een industrie ziek is, is het de bio-industrie wel), tarwe producten verminder ik, omdat ik er buikpijn van krijg, e-nrs producten sla ik over en verder geniet ik van veel biologische voeding. Ik heb geen gewichtsproblemen, mijn lichaam doet het prima, zie er zelfs veel jonger uit dan ik ben en ben overtuigd dat dat door mijn leefwijze komt. Dat anderen dan weer gaan zeuren over 'mijn bewuste keuzes hierin', het zij zo. Het is mijn lichaam en mijn leven.

donderdag 29 mei 2014 om 15:16
quote:Lughnasadh schreef op 29 mei 2014 @ 15:08:
Ik ken helemaal geen mensen die uit vrije wil glutenvrij zijn gaan eten omdat ze ergens gelezen hebben dat gluten het nieuwe gif zijn. Of omdat het zo vreselijk hip is om geen gluten te eten.
Er is een kleine groep mensen die het Paleo dieet aanhangen, eten zoals de oermens (veel vlees, geen granen en peulvruchten). Dat moeten ze volgens mij helemaal zelf weten.
Ik kan me niet voorstellen dat je vrijwillig glutenvrije vervang produkten zoals van Schär gaat eten als het niet echt hoeft , het is namelijk duur en vies.
Ik ken helemaal geen mensen die uit vrije wil glutenvrij zijn gaan eten omdat ze ergens gelezen hebben dat gluten het nieuwe gif zijn. Of omdat het zo vreselijk hip is om geen gluten te eten.
Er is een kleine groep mensen die het Paleo dieet aanhangen, eten zoals de oermens (veel vlees, geen granen en peulvruchten). Dat moeten ze volgens mij helemaal zelf weten.
Ik kan me niet voorstellen dat je vrijwillig glutenvrije vervang produkten zoals van Schär gaat eten als het niet echt hoeft , het is namelijk duur en vies.

donderdag 29 mei 2014 om 15:54
quote:Blusher schreef op 29 mei 2014 @ 14:01:
Mensen die opeens geen aardappelen/rijst/pasta/brood meer eten, want dat is niet goed en daar word je dik van. Dik? Ik eet al 25 jaar bovenstaande producten - best veel ook nog - en ik ben niet dik.
Of nog zo iets, mensen die suiker helemaal afzweren.
Maar mensen die wél dik zijn geworden, al dan niet mede door teveel ongezonde snacks, reageren wel op dieeten waarbij juist dat soort koolhydraten beperkt worden. Als je altijd slank bent geweest kun je de werking van je lichaam niet vergelijken met dat van iemand die te dik is geworden. Jouw metabolisme werkt gewoon nog naar behoren, als je dik bent, niet meer.
Mensen die opeens geen aardappelen/rijst/pasta/brood meer eten, want dat is niet goed en daar word je dik van. Dik? Ik eet al 25 jaar bovenstaande producten - best veel ook nog - en ik ben niet dik.
Of nog zo iets, mensen die suiker helemaal afzweren.
Maar mensen die wél dik zijn geworden, al dan niet mede door teveel ongezonde snacks, reageren wel op dieeten waarbij juist dat soort koolhydraten beperkt worden. Als je altijd slank bent geweest kun je de werking van je lichaam niet vergelijken met dat van iemand die te dik is geworden. Jouw metabolisme werkt gewoon nog naar behoren, als je dik bent, niet meer.


donderdag 29 mei 2014 om 19:13
quote:zoetie schreef op 29 mei 2014 @ 15:08:
Tja, als je graag ongezond wilt blijven eten, prima hoor. Jouw lichaam. Ik liever niet. Ik let al jarenlang op (geraffineerde) suikers, eet al 25 jaar geen vlees/vis meer (als er een industrie ziek is, is het de bio-industrie wel), tarwe producten verminder ik, omdat ik er buikpijn van krijg, e-nrs producten sla ik over en verder geniet ik van veel biologische voeding. Ik heb geen gewichtsproblemen, mijn lichaam doet het prima, zie er zelfs veel jonger uit dan ik ben en ben overtuigd dat dat door mijn leefwijze komt. Dat anderen dan weer gaan zeuren over 'mijn bewuste keuzes hierin', het zij zo. Het is mijn lichaam en mijn leven.Ik let wel op wat ik eet, eet wel suikers, vlees en vis, tarweproducten. Ook E-nummers staan gewoon op mijn eetlijst, de meeste zijn namelijk natuurlijk. Ik heb een gezond gewicht, een gezond lichaam en ik word ook altijd jonger geschat. En ook ik zeg dta dat komt door de keuzes die ik maak.
Tja, als je graag ongezond wilt blijven eten, prima hoor. Jouw lichaam. Ik liever niet. Ik let al jarenlang op (geraffineerde) suikers, eet al 25 jaar geen vlees/vis meer (als er een industrie ziek is, is het de bio-industrie wel), tarwe producten verminder ik, omdat ik er buikpijn van krijg, e-nrs producten sla ik over en verder geniet ik van veel biologische voeding. Ik heb geen gewichtsproblemen, mijn lichaam doet het prima, zie er zelfs veel jonger uit dan ik ben en ben overtuigd dat dat door mijn leefwijze komt. Dat anderen dan weer gaan zeuren over 'mijn bewuste keuzes hierin', het zij zo. Het is mijn lichaam en mijn leven.Ik let wel op wat ik eet, eet wel suikers, vlees en vis, tarweproducten. Ook E-nummers staan gewoon op mijn eetlijst, de meeste zijn namelijk natuurlijk. Ik heb een gezond gewicht, een gezond lichaam en ik word ook altijd jonger geschat. En ook ik zeg dta dat komt door de keuzes die ik maak.
donderdag 29 mei 2014 om 19:21
Pffff weer heel typisch dit topic. Mensen die gezond eten worden weer neergezet als maniakken met een obsessie. Ik merk het in mijn eigen omgeving ook, ik krijg vaak opmerkingen.
Ik eet heel veel groente. Ik begin mijn ontbijt met een groene smoothie. Tussen de middag zelfgemaakte soep met groente en/of spinazie omeletje en 's avonds weer lekker veel groente met een vleesvervanger en rijst. Ik ga regelmatig naar de ekoplaza, ben vegetarier en eet weinig brood maar veel salades met zoete aardappel en quinoa. Nou een opmerkingen die ik krijg af en toe. Ik zou obsessief bezig zijn met mijn gezondheid. Collega's vinden het soms niet normaal dat ik een stukje taart niet mee eet (ik hou persoonlijk helemaal niet van zoet) Want ja; ik ben immers heel slank (58 kg) dus ik moet maar taart eten kan het toch hebben. Dat soort dingen. Kortom; als je slank bent moet je je maar volstoppen met geraffineerde suikers?
Ik voel me er goed bij en heb meer energie als ik veel groente en fruit eet. Als ik een paar dagen ongezond heb gegeten merk ik dat gelijk aan mijn lichaam. En nee ik sla heus niet door, eet gewoon eens per week een frietje, maar veel meer dan dat ook niet.
Ik eet heel veel groente. Ik begin mijn ontbijt met een groene smoothie. Tussen de middag zelfgemaakte soep met groente en/of spinazie omeletje en 's avonds weer lekker veel groente met een vleesvervanger en rijst. Ik ga regelmatig naar de ekoplaza, ben vegetarier en eet weinig brood maar veel salades met zoete aardappel en quinoa. Nou een opmerkingen die ik krijg af en toe. Ik zou obsessief bezig zijn met mijn gezondheid. Collega's vinden het soms niet normaal dat ik een stukje taart niet mee eet (ik hou persoonlijk helemaal niet van zoet) Want ja; ik ben immers heel slank (58 kg) dus ik moet maar taart eten kan het toch hebben. Dat soort dingen. Kortom; als je slank bent moet je je maar volstoppen met geraffineerde suikers?
Ik voel me er goed bij en heb meer energie als ik veel groente en fruit eet. Als ik een paar dagen ongezond heb gegeten merk ik dat gelijk aan mijn lichaam. En nee ik sla heus niet door, eet gewoon eens per week een frietje, maar veel meer dan dat ook niet.

donderdag 29 mei 2014 om 19:42
Eens. Ik denk dat mensen doorslaan. Gewoon alles met mate eten, volgens de schijf van 5. Obsessies met eten zijn nooit gezond, als je er dagelijks erg veel mee bezig bent lijkt me dat niet goed.
Al die speciale zaden, bessen, oersuiker weet ik het wat. Terwijl veel producten die we al kennen net zo voedzaam zijn.
Al die speciale zaden, bessen, oersuiker weet ik het wat. Terwijl veel producten die we al kennen net zo voedzaam zijn.

donderdag 29 mei 2014 om 19:43
quote:mick87 schreef op 29 mei 2014 @ 19:21:
Pffff weer heel typisch dit topic. Mensen die gezond eten worden weer neergezet als maniakken met een obsessie. Ik merk het in mijn eigen omgeving ook, ik krijg vaak opmerkingen.
Ik eet heel veel groente. Ik begin mijn ontbijt met een groene smoothie. Tussen de middag zelfgemaakte soep met groente en/of spinazie omeletje en 's avonds weer lekker veel groente met een vleesvervanger en rijst. Ik ga regelmatig naar de ekoplaza, ben vegetarier en eet weinig brood maar veel salades met zoete aardappel en quinoa. Nou een opmerkingen die ik krijg af en toe. Ik zou obsessief bezig zijn met mijn gezondheid. Collega's vinden het soms niet normaal dat ik een stukje taart niet mee eet (ik hou persoonlijk helemaal niet van zoet) Want ja; ik ben immers heel slank (58 kg) dus ik moet maar taart eten kan het toch hebben. Dat soort dingen. Kortom; als je slank bent moet je je maar volstoppen met geraffineerde suikers?
Ik voel me er goed bij en heb meer energie als ik veel groente en fruit eet. Als ik een paar dagen ongezond heb gegeten merk ik dat gelijk aan mijn lichaam. En nee ik sla heus niet door, eet gewoon eens per week een frietje, maar veel meer dan dat ook niet.Ik zou iemand die vegetarisch eet nooit beschuldigen van gezond eten, naar mijn mening horen vlees en vis gewoon thuis in 'n gezond eetpatroon.
Pffff weer heel typisch dit topic. Mensen die gezond eten worden weer neergezet als maniakken met een obsessie. Ik merk het in mijn eigen omgeving ook, ik krijg vaak opmerkingen.
Ik eet heel veel groente. Ik begin mijn ontbijt met een groene smoothie. Tussen de middag zelfgemaakte soep met groente en/of spinazie omeletje en 's avonds weer lekker veel groente met een vleesvervanger en rijst. Ik ga regelmatig naar de ekoplaza, ben vegetarier en eet weinig brood maar veel salades met zoete aardappel en quinoa. Nou een opmerkingen die ik krijg af en toe. Ik zou obsessief bezig zijn met mijn gezondheid. Collega's vinden het soms niet normaal dat ik een stukje taart niet mee eet (ik hou persoonlijk helemaal niet van zoet) Want ja; ik ben immers heel slank (58 kg) dus ik moet maar taart eten kan het toch hebben. Dat soort dingen. Kortom; als je slank bent moet je je maar volstoppen met geraffineerde suikers?
Ik voel me er goed bij en heb meer energie als ik veel groente en fruit eet. Als ik een paar dagen ongezond heb gegeten merk ik dat gelijk aan mijn lichaam. En nee ik sla heus niet door, eet gewoon eens per week een frietje, maar veel meer dan dat ook niet.Ik zou iemand die vegetarisch eet nooit beschuldigen van gezond eten, naar mijn mening horen vlees en vis gewoon thuis in 'n gezond eetpatroon.

donderdag 29 mei 2014 om 19:54

vrijdag 30 mei 2014 om 08:03
Nou ja, het maakt in ieder geval wel duidelijk hoeveel de schrijver of schrijfster van het artikel weet over het onderwerp waarover hij/zij schrijft of hoe goed er is ingelezen/onderzocht, voordat het artikel werd geschreven. Niet zo goed dus.
En dat maakt het niet echt geloofwaardiger, zo'n artikel.
En dat maakt het niet echt geloofwaardiger, zo'n artikel.
vrijdag 30 mei 2014 om 11:43
quote:
smulrol, 20 uur geleden
Er is een kleine groep mensen die het Paleo dieet aanhangen, eten zoals de oermens (veel vlees, geen granen en peulvruchten). Dat moeten ze volgens mij helemaal zelf weten.
Ik kan me niet voorstellen dat je vrijwillig glutenvrije vervang produkten zoals van Schär gaat eten als het niet echt hoeft , het is namelijk duur en vies.
Mensen die paleo eten, eten ook geen producten van Schär. Bovendien zijn er voor mensen die coeliakie hebben ook steeds meer lekkere producten op de markt gelukkig.
Ik eet niet paleo, maar ik schurk er wel een beetje tegen aan. Sinds ik amper meer brood eet, maar het grotendeels vervangen heb door dingen die ik veel lekkerder vind, heb ik geen strepen meer in de pot na het schijten, mijn buik blaast zich veel minder op in de loop van de dag en minder last van darmkrampen en winderigheid. Voor mij werkt geen brood eten dus wel positief, maar als je het wel lekker vind, gewoon blijven eten. Ik geloof niet dat het puur gif is, maar wel dat het met mate gegeten moet worden.
Ik zal heus nog wel gluten binnenkrijgen, het is bijna onmogelijk om ze te vermijden en ik hou wel van lekkere Franse kazen op stokbrood bij mijn port. Ik hoef ze niet te vermijden, ik heb geen coeliakie zoals mijn nicht, toch voel ik me er beduidend beter bij.
smulrol, 20 uur geleden
Er is een kleine groep mensen die het Paleo dieet aanhangen, eten zoals de oermens (veel vlees, geen granen en peulvruchten). Dat moeten ze volgens mij helemaal zelf weten.
Ik kan me niet voorstellen dat je vrijwillig glutenvrije vervang produkten zoals van Schär gaat eten als het niet echt hoeft , het is namelijk duur en vies.
Mensen die paleo eten, eten ook geen producten van Schär. Bovendien zijn er voor mensen die coeliakie hebben ook steeds meer lekkere producten op de markt gelukkig.
Ik eet niet paleo, maar ik schurk er wel een beetje tegen aan. Sinds ik amper meer brood eet, maar het grotendeels vervangen heb door dingen die ik veel lekkerder vind, heb ik geen strepen meer in de pot na het schijten, mijn buik blaast zich veel minder op in de loop van de dag en minder last van darmkrampen en winderigheid. Voor mij werkt geen brood eten dus wel positief, maar als je het wel lekker vind, gewoon blijven eten. Ik geloof niet dat het puur gif is, maar wel dat het met mate gegeten moet worden.
Ik zal heus nog wel gluten binnenkrijgen, het is bijna onmogelijk om ze te vermijden en ik hou wel van lekkere Franse kazen op stokbrood bij mijn port. Ik hoef ze niet te vermijden, ik heb geen coeliakie zoals mijn nicht, toch voel ik me er beduidend beter bij.
You know how I know? Because I reeaally think so!
vrijdag 30 mei 2014 om 18:44
Mensen met coeliakie eten echt geen spelt hoor, spelt bevat gluten. Ik vind speltbrood van de boerderijwinkel wat met speltmeel van de molen uit de dorp gebakken wordt, wel veel lekkerder. Maar dat zit uiteraard tussen mijn oren. Ik zou niet weten waar anders, smaak is een product van hersenactiviteit.
You know how I know? Because I reeaally think so!

vrijdag 30 mei 2014 om 19:04
Lezen blijkt moeilijk(nogmaals, in spelt zit gluten, spelt eet een coeliakiepatient dus niet en dat geldt ook voor de IBD-patient die geen gluten eet), een artikel schrijven zonder daar een hoop onzin in te verkondigen ook.
En ondanks het feit dat ik in de linksdraaiende, linzenetende, veganistische alternatieve hoek zit ken ik vrijwel geen mensen die voor de lol of de hip of uit oprechte overtuiging dat het beter voor je is, gluten in de ban doen of zich ongans vreten aan chizaadjes of quinoa.
Laat staan dat ik zo zeker weet dat 85% van de glutenmijdende mensen helemaal geen last heeft van gluten, maar last heeft van gluten tussen de oren.
En ondanks het feit dat ik in de linksdraaiende, linzenetende, veganistische alternatieve hoek zit ken ik vrijwel geen mensen die voor de lol of de hip of uit oprechte overtuiging dat het beter voor je is, gluten in de ban doen of zich ongans vreten aan chizaadjes of quinoa.
Laat staan dat ik zo zeker weet dat 85% van de glutenmijdende mensen helemaal geen last heeft van gluten, maar last heeft van gluten tussen de oren.

vrijdag 30 mei 2014 om 23:49
quote:vivanoordje schreef op 29 mei 2014 @ 13:35:
Ik merk ook irritatie bij sommige mensen als ik op het werk kom met bijvoorbeeld een groene smoothie of tijdens de lunch een salade eet. Ik praat er niet over en toch roept het iets op bij sommige mensen. Ik vind dat zo gek.
pfff, probeer dan maar eens vegetarisch te gaan eten.
Je hoort altijd van die verhalen over vervelende vegetariërs die tegen andere mensen gaan preken over hun eten. Maar in de werkelijkheid is het juist andersom! is mijn ervaring..
Ik merk ook irritatie bij sommige mensen als ik op het werk kom met bijvoorbeeld een groene smoothie of tijdens de lunch een salade eet. Ik praat er niet over en toch roept het iets op bij sommige mensen. Ik vind dat zo gek.
pfff, probeer dan maar eens vegetarisch te gaan eten.
Je hoort altijd van die verhalen over vervelende vegetariërs die tegen andere mensen gaan preken over hun eten. Maar in de werkelijkheid is het juist andersom! is mijn ervaring..

zaterdag 31 mei 2014 om 01:12
quote:Lughnasadh schreef op 30 mei 2014 @ 19:04:
Lezen blijkt moeilijk(nogmaals, in spelt zit gluten, spelt eet een coeliakiepatient dus niet en dat geldt ook voor de IBS-patient die geen gluten eet), een artikel schrijven zonder daar een hoop onzin in te verkondigen ook.
En ondanks het feit dat ik in de linksdraaiende, linzenetende, veganistische alternatieve hoek zit ken ik vrijwel geen mensen die voor de lol of de hip of uit oprechte overtuiging dat het beter voor je is, gluten in de ban doen of zich ongans vreten aan chizaadjes of quinoa.
Laat staan dat ik zo zeker weet dat 85% van de glutenmijdende mensen helemaal geen last heeft van gluten, maar last heeft van gluten tussen de oren.
ja hoor ik ken ze wel. "nee hoor, ik eet geen brood want daar krijg ik last van" types "maar speltbrood mag wel" enne ja af en toe een gevulde koek doe ik ook. Maar brood brrrr nee hoor"
Die ken ik echt wel hoor
Lezen blijkt moeilijk(nogmaals, in spelt zit gluten, spelt eet een coeliakiepatient dus niet en dat geldt ook voor de IBS-patient die geen gluten eet), een artikel schrijven zonder daar een hoop onzin in te verkondigen ook.
En ondanks het feit dat ik in de linksdraaiende, linzenetende, veganistische alternatieve hoek zit ken ik vrijwel geen mensen die voor de lol of de hip of uit oprechte overtuiging dat het beter voor je is, gluten in de ban doen of zich ongans vreten aan chizaadjes of quinoa.
Laat staan dat ik zo zeker weet dat 85% van de glutenmijdende mensen helemaal geen last heeft van gluten, maar last heeft van gluten tussen de oren.
ja hoor ik ken ze wel. "nee hoor, ik eet geen brood want daar krijg ik last van" types "maar speltbrood mag wel" enne ja af en toe een gevulde koek doe ik ook. Maar brood brrrr nee hoor"
Die ken ik echt wel hoor

zaterdag 31 mei 2014 om 05:57
Toch in een andere hoek ? Ik ken er echt maar een of twee en ik luister gewoon niet naar dergelijk gezemel.
Mijn man heeft een collega die fanatiek bodybuilder is, doet al jaren op hoog niveau mee aan wedstrijden. Maar die eet ook al jaren alleen maar eieren(ik geloof minstens 10 per dag), witte rijst, witvis en rijstwafels. Lijkt mij een bijzonder eenzijdig dieet, maar het schijnt dat bijna alle bodybuilders er bij zweren, naast de oranje spray tan. Alleen dan blijf je gezond en in vorm(en ik neem aan dat er ook nog van die mammoetpotten eiwitpoeders en zo doorheen gaan...).
Volgens mij kunnen die nooit meer een bruine boterham eten, of een aardappel, worden ze hartstikke ziek van.
Mijn man heeft een collega die fanatiek bodybuilder is, doet al jaren op hoog niveau mee aan wedstrijden. Maar die eet ook al jaren alleen maar eieren(ik geloof minstens 10 per dag), witte rijst, witvis en rijstwafels. Lijkt mij een bijzonder eenzijdig dieet, maar het schijnt dat bijna alle bodybuilders er bij zweren, naast de oranje spray tan. Alleen dan blijf je gezond en in vorm(en ik neem aan dat er ook nog van die mammoetpotten eiwitpoeders en zo doorheen gaan...).
Volgens mij kunnen die nooit meer een bruine boterham eten, of een aardappel, worden ze hartstikke ziek van.

zaterdag 31 mei 2014 om 07:53
Als je alleen maar veel eiwitten eet, schijn je sneller te verouderen, dus dat lijkt me ook niet gezond. Hebben ze jaren lekker eten vermeden om er goed uit te zien, zien ze er als 40-jarige uit als 'n man van rond de 60.
Ik heb trouwens een paar jaar geleden ook wel 'ns speltbrood geprobeerd, maar dan meer omdat ik had gehoord dat je daar minder lekkere trek door kreeg. Bij lekker brood wil ik er liefst van door blijven eten, bij spelt idd niet, maar dat komt omdat spelt gewoon minder lekker is.
Ik heb trouwens een paar jaar geleden ook wel 'ns speltbrood geprobeerd, maar dan meer omdat ik had gehoord dat je daar minder lekkere trek door kreeg. Bij lekker brood wil ik er liefst van door blijven eten, bij spelt idd niet, maar dat komt omdat spelt gewoon minder lekker is.