buffettips gevraagd

22-07-2008 22:14 49 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo, wie heeft er nog tips voor mij voor een buffet? Graag makkelijk te maken dingen. Ik heb al een aantal dingen zelf bedacht, maar heb eigenlijk nog geen echt lekkere makkelijke (en een beetje goedkope) recepten hiervoor. Zelf heb ik in mijn hoofd een pastasalade (pasta, zalm,kruidenkaas en bosui), maar wil nog een andere pastasalade maken iets met zongedroogde tomaatjes. Ook wil ik graag wraps maken, en heb al iets bedacht van gerookte zalm/paturain vulling. Maar deze heb ik nog nooit gemaakt. Heeft iemand nog een idee voor koude wraps? En dan wil ik ook nog (koude) couscoussalade maken. Maarja dat recept had ik wel, heb ik alleen weggegooid per ongeluk. En voorderest warme gehaktballetjes, wat fruit en natuurlijk veel stokbrood. Heeft iemand nog meer leuke en makkelijke ideeen? Oja, er zijn ook een aantal kinderen bij, voor hun broodje knakworst dan maar??
Alle reacties Link kopieren
Voor de koude wraps met zalm:



AH wraps,

Insmeren met een creme fraiche waar ik eerst verse bieslook doorheen knip(lekker veel).

Twee plakjes gerookte zalm erop(pakjes sandwichzalm van AH)



Oprollen,prikkertjes erin en in stukjes snijden.



Altijd succes met deze hapjes.



Verder lees ik mee.

Zaterdag heb ik namelijk ook een tuinfeestje te geven.



Ik zoek meer makkelijk te maken hapjes die je s'middags al kan maken zodat ik het s 'avond alleen hoef neer te zetten.



Tips?
Alle reacties Link kopieren
Wat een lekkere tip is voor moeilijke eters/kinderen (sorry dat ik het op een hoop gooi): broodjes omlet.

Haal gewoon zo'n casino wit, snijd de korstjes eraf. Besmeer met beetje boter en hups, maak een aantal grote omeletten. Zonder kruiden met een specifieke smaak, anders is het "iedereen lust het" element verloren, gewoon wat peper, zout, melk, klutsen, klaar. Beleg boterham, leg er een op en snijd diagonaal doormidden, zodat je van die driehoekige sandwiches krijgt. Leg het op een schaal met wat sla (garnering), hartstikke lekker. Eventueel kan je nog de helft van de sandwiches met een plakje kaas beleggen. Altijd een hit bij mij, alleen maak ik het wel altijd als allerlaatste, zodat het brood niet helemaal zompig wordt (ik leg de eieren dan op een bord in de koelkast en beleg de boterhammen vlak voordat het eten begint). Verder klinkt het allemaal erg lekker!
Alle reacties Link kopieren
Een makkelijk bijgerecht waar ik altijd veel succes mee heb, en wat op een buffet ook heel lekker is: gegrilde tomaten met geitenkaas.



Snij veel lekkere, rijpe tomaten overdwars door (ik koop altijd dure tomaten hiervoor, tasty toms of trostomaten van de AH), leg ze op een ingevette ovenschaal/bakplaat, beetje peper erop, stukje verse geitenkaas erop en even in de oven (niet al te heet, dan gaat de kaas te hard). Ik kan het mishebben, maar volgens mij is het in 15 min. op 150/175 gr. perfect, dan is de kaas net verkleurd. Smaakt heerlijk zoet en sappig!
Alle reacties Link kopieren
Voor kinderen werken dingetjes aan sateprikkers altijd magisch. Dus net zo iets maken als een kindertraktatie, met fruit bijv (toch vitamientjes als ze groente weigeren!) of met stukjes vlees, kaas, en misschien stiekum toch een stukje komkommer...



Of als je echt makkelijk wilt doen kant en klare poffertjes voor de kinders (lekkerder dan die kant en klare pannenkoeken, vind ik persoonlijk, en staat wat leuker op een buffet misschien). Nadeel is dat dan veel volwassenen dat misschien ook gaan nemen. Misschien duidelijk een kinderhoekje inrichten!



Ik krijg er ook helemaal trek van! Veel plezier!



En Countessa, die aardappelsalade klinkt goddelijk! Die ga ik heel snel proberen!
Alle reacties Link kopieren
Koude wraps;



zalm met roomkaas en beetje sla blijft lekker



Smeerbare geitenkaas/ rosbief broodbeleg (of iets wat er op lijkt) en evt. wat pijnboompitjes of tomaat.



Creme fraiche kipfilet (broodbeleg) sla komkommer en tomaat.



Bij tomaat alleen het vruchtvlees gebruiken. Bij komkommer ook niet het binnenste natte gebruiken.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Wat ik altijd lekker en makkelijk vind is frittata. Kan je ook een dag van te voren maken. Ik maak het meestal met restjes die ik van alles over heb. Maar je kan het werkelijk met alles vullen. Wat je zelf het lekkerste vind. Van groente tot zalm wat je maar lekker vindt.

Als je wilt heb ik wel 2 recepten. En wat je erin doet kan je zelf aanpassen.



Hier heb ik een keer een eenvoudige gemaakt met cherrietomaatjes, ham, geraspte kaas, paprika, sjalotjes, kruiden;





Oja en ik blijf hartige taarten zo lekker vinden.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Weet niet of hij er al tussen staat.



Voor de kinderen: Kleine cocktailknakworstjes inrollen in kleine driehoekjes croissantdeeg. Van tevoren maken, ter plekke alleen nog even in de oven doen.
Alle reacties Link kopieren
Heb niet alle reacties gelezen, dus wellicht zijn mijn tips al genoemd...



Wat ik zou dan qua pastasalades is het volgende: één iets zwaardere en één lichtere met fruit. Ik zou de ene met rucola, gedroogde tomaat, olijfjes, ger.pijnpitjes, bosui, een lekkere kaas (geite/schape/feta) en evt. een blikje tonijn doen.

De tweede pastasalade zou ik wat frisser maken met gerookte kip, ananas, pijnpitjes en blokjes (mosterd/komijne/ oude) kaas. En dan met lekker veel kerriedressing.



Voor de kids zou ik ook soepstengels doen, heb je geen werk van en iedereen lust ze.



Voor de koude wraps heb je vast al genoeg tips, ik zag dat MV ook al gepost heeft, en die heeft tig ideeen voor koude wraps



Ik zou ook één of twee hartige taarten maken / kopen, vallen ook altijd goed in de smaak.



Ik heb ook nog een lekker recept voor zelfgemaakt brood met rucola, parmaham en parmezaanse kaas, mocht dat je wat lijken dan zeg het maar. Overigens zou ik stokbrood zelf afbakken, veel lekkerder dan kant-en-klaar.



Bij de gehaktballetjes zou ik meerdere sausen serveren, zoals pindasaus, griekse yoghurtsaus (tzatziki)



Verder... een grote pan soep?? Aardappelkroketjes uit de oven of frituur (ook lekker voor de kids) Druiven, meloen, verse ananas.



Nou tot zover, inspiratie is even op.
Alle reacties Link kopieren
Wat een lekkere dingen komen hier voorbij,jammer dat ik geen feestje heb te geven

Revival wat is dat dan voor zelfgemaakt brood met rucola etc?Ik ben nl een rucolafan de laatste tijd!
Alle reacties Link kopieren
@Dolfje:



Broodmix kopen en klaarmaken zoals aangegeven op het pak. Meng door het deeg: rucola, parmaham en parmezaanse kaas snippers. Het deeg vervolgens oprollen als een croissant en een half uur laten rijzen onder een theedoek. Vervolgens nog een half uurtje in de oven. Superlekker!
Alle reacties Link kopieren
Nou ja!



Is de AH receptensite veranderd?



Voorheen kreeg je na je voorkeuren op te geven een heleboel recepten.

En nu amper!



GRRR!!!



Vond dat eerst altijd heel fijn om daar recepten te zoeken.

Nu dus niet meer.
Alle reacties Link kopieren
quote:revival schreef op 23 juli 2008 @ 21:25:

@Dolfje:



Broodmix kopen en klaarmaken zoals aangegeven op het pak. Meng door het deeg: rucola, parmaham en parmezaanse kaas snippers. Het deeg vervolgens oprollen als een croissant en een half uur laten rijzen onder een theedoek. Vervolgens nog een half uurtje in de oven. Superlekker!Klinkt super!Ga ik zeker een keer proberen,lijkt me lekker bij een soepje ofzo...
Alle reacties Link kopieren
Wat ik weleens serveer bij bufetten:



Geitenkaasenvelopjes: ( 10 stuks )

- een pakje bladerdeeg

- 1 geitenkaasje ( bettine blanche, bijv,. bij AH vers afdeling )

- Rode pesto

- tomaatjes, ong. 3

- italiaanse kruide, evt. wat bassilicum

- olie

- 1 ei



Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien:

Doe elk plakje zo:

smeer het midden in met de rode pesto. Snij de tomaten in kleine stukjes. Per plakje strooi je wat tomatenstukjes en verbrokkelde geitenkaas in de flapjes. Hierover wat italiaanse kruiden, bassilicum en peper en zout. Vouw de hoeken van de lapjes naar het midden en knijp de randen met twee vingers goed dicht. Bestrijk de envelopjes met losgeklopt ei. Bak de Geitenkaasenvelopjes in het midden van de oven. De oven op ongever 200 graden, baktijd = 20 minuten
Alle reacties Link kopieren
en heb nog meer makkelijk receptjes die ik vaak maak haha:



- Meloen met ham:- 1 meloen

- 2 pakjes rauwe ham ( bijv. serranoham )



snij de meloen in mooie puntjes en wikkel elk puntje in de rauwe ham, lekker en makkelijk!



Carpaccio

- 2 pakken kant en klare carpaccio, in bijna elke supermarkt

- kappers

- olie

- rucola

maak de carpaccio op met wat rucola, kappertjes de parmezaanse kaas ( zit er al bij ) plus de dressing, Serveren met wat stokbrood



Salade Capresse

- rucola

- kappertjes

- tomaten, tlioefst cherrytomaatjes

- 1 rode ui

- 2 bollen mozarella

- olijfolie

Snijdt de mozarella in mooie, dunne plakjes, hetzelfde bij de ui. Leg de rucola onderop, en hierop de mozarella en cherrytomaatjes en de gesneden ui. Strooi hierover wat kappertjes en besprenkelen met flink wat olijfolie en balsamico0azijn.
Alle reacties Link kopieren
Heb morgen een etentje voor 22 personen, maak een (mediterraan) buffet:



-pastasalade

-couscoussalade

-brood met knoflooksaus

-griekse gehaktballetjes met tzatziki

-tomatenkaastaart

-geroosterde tomaten

-gevulde eieren

-caprese-spiesjes

-meloen met ham

-fetadriehoekjes-olijven

-dolma's

en natuurlijk wijn, veel wijn...



(gelukkig wordt het mooi weer, heb ik al die mensen niet binnen)

Vind hoeveelheden moeilijk in te schatten, maar denk dat het wel genoeg is..



Ik ga nu dus maar de keuken in.
Everytime you make a typo, the errorists win.
Ik krijg vrijdag 14 eters op bezoek, zet het volgende op het buffet:



- mini gehaktballetjes met satésaus en tzatziki

- tomaten uit de oven gevuld met geitenkaas, knoflook en bacon

- tonijnsalade met krieltjes, sperziebonen, ei, ui.

- vegetarische bladerdeeghapjes met spinazie, feta en cherrytomaat

- stokbrood met tapenade en een paar verschillende kaasjes

- mini-frikandelletjes gevuld met mozzarella

- zalmrolletjes met pannekoekjes (veel lekkerder dan wraps. Omelet is ook lekker trouwens)
Alle reacties Link kopieren
Dan vul ik dit topic ook maar eens even aan:



buffet voor 18 personen, met gebrek aan werkende oven en tijd om in de keuken te staan (want: afscheidsfeestje). Oh en de helft heeft vis/kip-allergie dus dat zat er ook niet bij.



- Spiesjes met kerstomaatjes, mozzarella en basilicum

- gehakt en groenteballetjes

- wraps met tartaar/uitjes/ei en rosbief/sla/roomkaas

- fruitsalade

- Heel veel stokbrood en kaasjes/eiersalade

- Pasta met broccoli/rode peper/knoflook en parmezaanse kaas

- pasta met kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes, rucola, ricotta en pijnboompitjes

- rauwe groente (bloemkool, worteltjes, komkommer etc...) met dipsausjes.



Ging prima zo met zowel bierdrinkende heren als lijnende dames.
Alle reacties Link kopieren
een lekkere pan VERSE soep,smaakt ook altijd goed!
Alle reacties Link kopieren
Ik maak zelf salade van gerookte forel.



- 1/2 bekertje sour cream

- 1/2 bakje kruidenkaas

- 1 pakje gerookte forel (aldi)

- verse bieslook

- citroensap, peper en zout



Meng de sour cream en kruidenkaas totdat je een mooi glad mengseltje krijgt;

De helft van de forel voeg je toe en met een pureerstaaf (of hoe die dingen ook mogen heten) pureer je de forel;

Het geheel breng je op smaak met (versgemalen) peper, citroen en zout;

De rest van de forel in fijne snippers snijden, die door het mengels roeren en er fijngesneden bieslook aan toevoegen.



Forel kun je vervangen door gerookte makreel en eventueel kun je dit mengsel in een wrap rollen (wrap paar seconden in magnetron, zodat ie soepeler wordt) en de wrap in stukkies snijden.
Alle reacties Link kopieren
Heeft iemand nog meer recepten voor bij een buffet?

Het liefst iets dat er culinair hoogstaand uitziet, maar toch eenvoudig te maken is.
Cum non tum age
Alle reacties Link kopieren
quote:noa schreef op 21 juni 2009 @ 11:04:

Heeft iemand nog meer recepten voor bij een buffet?

Het liefst iets dat er culinair hoogstaand uitziet, maar toch eenvoudig te maken is.



Waar ben je specifiek naar op zoek?

Hier staan veel recepten maar er zijn nog meer topics in de index.



Hoe, wat, hoeveel, wat zijn de plannen? Zoek je 1 gerecht, een soort blikvanger?



Zelf vind ik dat je een heleboel leuke dingen kan doen met decoratie en garnering van en met eten.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Meerdere gerechten die wel bij elkaar passen. Een makkelijk soepje erbij bijv. is ook leuk en wel genoeg voor 6 personen.

En bedenk dat degene die het moet maken geen keukenprinses is.
Cum non tum age
Alle reacties Link kopieren
Tsja, het blijft een moeilijke combinatie, geen keukenprinses en het moet wel culinair hoogstaand zijn.



Als je het binnenkort hebt het diner bijv. aspergesoep, stokbrood, kleine schaaltjes dat je nog ham of zalm/garnalen kan toevoegen.



Verder zou ik iets nemen waar je veel verschillende dingen bij kan doen. Bijv. een stoofschotel kan je rijst/aardappelpuree/pom duchesse/enz bij serveren. Of beenham, een rollade, gevulde kip.

Als je groente anders wil dan maak je een groenteterrine.



Daar kan je zoveel recepten van vinden, voorbeeld;







Hier wat makkelijke terrine's.



zalmterrine





Een lekkere salade erbij. Evt. nog wat bijgerechten.



En na makkelijk een kaasplateau;



Verschillende broodjes met apart cranberry- en vruchten/mosterdcompote, diverse kaasjes, samen met wat witte druiven, tutti frutti en walnoten, gevulde dadels en gevulde abrikozen.



Ja zoiets.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Oh vergeten te zeggen dat het vegetarisch moet zijn.



Bedankt Mylenev, hoeveel gerechten denk je dat ik moet hebben?
Cum non tum age

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven