
Gierige acties deel III
woensdag 20 februari 2013 om 10:30
Deel I en deel II zijn een groot succes. We gaan hier verder met het beschrijven van gierige acties. Dit topic is vooral bedoeld voor verhalen ... uiteraard kan er ook lekker gereageerd worden op de verhalen maar probeer hier niet te verzanden in een welles-nietes discussie over bepaalde standpunten; dan kan je daar beter een apart topic voor starten...

zaterdag 13 december 2014 om 18:33
We zijn ooit eens met een vriendengroep uit eten geweest. Het was een restaurant waar je voor een vaste menuprijs kon eten. Er was iemand jarig en die zouden we vrijhouden. Een stel van de groep schopte na afloop in het huis van de jarige trammelant. Zij hadden expres een cola gehad er anderen hadden een glas wijn gedronken, dus zij hadden teveel betaald. Ik heb het nagerekend en na verrekening van de door anderen bestelde mayonaise (waarvan het stel het meeste had gehad) hadden ze wel een hele rijksdaalder (in guldens) " teveel" betaald.
Daarvoor trapten ze dus een scene bij de jarige thuis, die zich erg geneerde.
Daarvoor trapten ze dus een scene bij de jarige thuis, die zich erg geneerde.

zaterdag 13 december 2014 om 18:44
quote:lonabonaventura schreef op 01 december 2014 @ 07:21:
[...]
Ik had een collega, van het type dat vaker werd omschreven al hier (vooraan staan bij gebak, overgebleven saucijzenbroodjes inpikken enz)
Hij vertelde dat hij zijn eigen fles fritessaus altijd meenam als ie met vrouw en kind naar de Mac ging. Wij vragen of hij dan de saus van McDonalds dan niet lustte? Nee, maar hij vond het belachelijk om zoveel voor saus te betalen.
Dus zijn vrouw kreeg standaard de knijpfles fritessaus mee om in haar tas te doen als ze gingen..
Nou, dat begrijp ik wel een beetje hoor. Een zo'n lullig klein kuipje saus dat amper genoeg is voor een medium friet kost al 50 cent. Een paar jaar geleden was dat nog 40. Het loopt echt de spuigaten uit. Het is dat ik de typische McSaus veel te lekker vind, anders nam ik ook een tube mayo mee.
Bij de snackbar is 'met' saus vaak maar 20 of 30 cent (bovenop je frietje) en dan krijg je dat hele sausbakje vol.
[...]
Ik had een collega, van het type dat vaker werd omschreven al hier (vooraan staan bij gebak, overgebleven saucijzenbroodjes inpikken enz)
Hij vertelde dat hij zijn eigen fles fritessaus altijd meenam als ie met vrouw en kind naar de Mac ging. Wij vragen of hij dan de saus van McDonalds dan niet lustte? Nee, maar hij vond het belachelijk om zoveel voor saus te betalen.
Dus zijn vrouw kreeg standaard de knijpfles fritessaus mee om in haar tas te doen als ze gingen..
Nou, dat begrijp ik wel een beetje hoor. Een zo'n lullig klein kuipje saus dat amper genoeg is voor een medium friet kost al 50 cent. Een paar jaar geleden was dat nog 40. Het loopt echt de spuigaten uit. Het is dat ik de typische McSaus veel te lekker vind, anders nam ik ook een tube mayo mee.
Bij de snackbar is 'met' saus vaak maar 20 of 30 cent (bovenop je frietje) en dan krijg je dat hele sausbakje vol.

zaterdag 13 december 2014 om 18:48
Met dezelfde vriendengroep zijn we ooit eens een weekend weg geweest. Vooraf was afgesproken dat we uit eten zouden gaan en ook op de laatste dag buiten de deur zouden ontbijten. De man van het stel was niet mee. De vrouwelijke helft was wel mee.
Zij heeft net zolang gezeurd tot we naar een pannenkoekenhuis gingen, in plaats van naar een gewoon restaurantje. Daar bestelde ze de goedkoopste pannenkoek.
Bij het vooraf afgesproken ontbijt wilde ze alleen koffie met een plak cake. Ondertussen zat de rest van ons aan een uitgebreid ontbijt. De dame in kwestie zat met argusogen te kijken of er iemand misschien een broodje zou laten liggen.
Een vriend zag dit en was haar voor met het pakken van het broodje. Later vertelde hij dat hij had gezien dat ze geld genoeg bij zich had, maar ze lifte liever mee op andermans ontbijt.
Zij heeft net zolang gezeurd tot we naar een pannenkoekenhuis gingen, in plaats van naar een gewoon restaurantje. Daar bestelde ze de goedkoopste pannenkoek.
Bij het vooraf afgesproken ontbijt wilde ze alleen koffie met een plak cake. Ondertussen zat de rest van ons aan een uitgebreid ontbijt. De dame in kwestie zat met argusogen te kijken of er iemand misschien een broodje zou laten liggen.
Een vriend zag dit en was haar voor met het pakken van het broodje. Later vertelde hij dat hij had gezien dat ze geld genoeg bij zich had, maar ze lifte liever mee op andermans ontbijt.
zaterdag 13 december 2014 om 18:55
Wat een prachtige verhalen weer.
Ik begrijp heel goed dat je als kleine eter & drinker geen zin hebt mee te betalen aan de schrans & drinkgelagen van een ander, een gesplitste rekening lijkt me dan een veel beter idee.
Als het een beetje gelijk opgaat vind ik een pot maken het makkelijkst.
Ik begrijp heel goed dat je als kleine eter & drinker geen zin hebt mee te betalen aan de schrans & drinkgelagen van een ander, een gesplitste rekening lijkt me dan een veel beter idee.
Als het een beetje gelijk opgaat vind ik een pot maken het makkelijkst.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
zaterdag 13 december 2014 om 18:56
quote:Mrs_Big schreef op 13 december 2014 @ 18:51:
20 of 30 cent voor mayo bij de friettent? Niet waar ik woon, hoor..Mmmmmmmmmm ik weet niet beter of een friet zonder is goedkoper dan een friet met.
20 of 30 cent voor mayo bij de friettent? Niet waar ik woon, hoor..Mmmmmmmmmm ik weet niet beter of een friet zonder is goedkoper dan een friet met.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.

zaterdag 13 december 2014 om 19:08
quote:Pumps_italiaans schreef op 13 december 2014 @ 15:19:
@Kindergarten,
Even over die studente. Mensen bepalen graag wat een ander kan uitgeven. Begin dit jaar werd ik er op gewezen om in een bepaalde supermarkt geen boodschappen meer te doen. Kleine boodschappen tussendoor doe ik daar nog wel, maar is een netwerk van roddel en achterklap daar. Ik heb dat ook niet altijd in de gaten. Andere mensen wezen me er op en als je er dan op gaat letten. Niet teveel doen. Sommige mogen wel en anderen niet.
Bij die ene supermarkt werden er verkeerde codes ingegeven voor groentes en fruit. Op een totaal van 50 euro merk je niet dat er 2 euro teveel is betaald. Maar als je een paar kleine boodschappen doet voor 5 - 10 euro dan valt het op. Zij vonden mij ook een zeikerd dat ik om de kassabon vroeg. Maar ik heb zeker 3 tot 4 keer een correctie moeten laten doorvoeren aan de kassa. Klanten die in de rij staan beginnen dan te mokken. Maar is later in het nieuws geweest dat er op die manier is gefraudeerd. Later werden dan correcties uitgevoerd en het verschil aan henzelf uitbetaald. Ik heb een soortgelijke toestand ontdekt in een andere. Maar is wat mij betreft eenmalig geweest. Ik heb mijn lesje geleerd. Ik koop daar alleen nog maar als ik contant kan afrekenen en precies weet wat ik heb gekocht. Kan per maand toch een flink bedrag schelen.
Ik vermoed dat de situatie die ik nu heb ontdekt - dankzij anderen - alleen daar speelt. Dat van die fout aangeslagen codes die werd in meerdere supermarkten toegepast door het personeel op grotere schaal. En dan loopt het in de gaten. Bij die keten rouleert het personeel en die deden het overal. Door mij werd het in de plaatselijke ontdekt. Daar hadden ze ook camerabewaking op de kassa staan. Het was dus controleerbaar. Niemand praatte er over en zo werd het een beetje stil gehouden. Ze hadden niet door dat erop hen werd gelet. Zo gingen ze er mee door en werd het ontdekt. In die supermarkt waar het is ontdekt. Daar is het personeel veel vriendelijker. Daar hoor ik ze niet klagen, maar is ook een vast en hecht team wat daar werkt.
(Korte toelichting: het gaat dus om 2 verschillende supermarkten. Bij de ene is het eerder ontdekt en in het nieuws kwam later ook een bericht dat de fraude was ontdekt. Vrij recent had ik in een andere een nare ervaring waarvan ik nu nog niet weet of het incidenteel is of vaker voorkomt. Er werd wel extreem negatief gereageerd op mij door een aantal klanten. In die eerste is dat nooit zo geweest. Mensen observeerden en gingen er zelf ook op letten. Daar heb ik nog nooit nare toestanden mee gemaakt.)Wat een freaky reactie
@Kindergarten,
Even over die studente. Mensen bepalen graag wat een ander kan uitgeven. Begin dit jaar werd ik er op gewezen om in een bepaalde supermarkt geen boodschappen meer te doen. Kleine boodschappen tussendoor doe ik daar nog wel, maar is een netwerk van roddel en achterklap daar. Ik heb dat ook niet altijd in de gaten. Andere mensen wezen me er op en als je er dan op gaat letten. Niet teveel doen. Sommige mogen wel en anderen niet.
Bij die ene supermarkt werden er verkeerde codes ingegeven voor groentes en fruit. Op een totaal van 50 euro merk je niet dat er 2 euro teveel is betaald. Maar als je een paar kleine boodschappen doet voor 5 - 10 euro dan valt het op. Zij vonden mij ook een zeikerd dat ik om de kassabon vroeg. Maar ik heb zeker 3 tot 4 keer een correctie moeten laten doorvoeren aan de kassa. Klanten die in de rij staan beginnen dan te mokken. Maar is later in het nieuws geweest dat er op die manier is gefraudeerd. Later werden dan correcties uitgevoerd en het verschil aan henzelf uitbetaald. Ik heb een soortgelijke toestand ontdekt in een andere. Maar is wat mij betreft eenmalig geweest. Ik heb mijn lesje geleerd. Ik koop daar alleen nog maar als ik contant kan afrekenen en precies weet wat ik heb gekocht. Kan per maand toch een flink bedrag schelen.
Ik vermoed dat de situatie die ik nu heb ontdekt - dankzij anderen - alleen daar speelt. Dat van die fout aangeslagen codes die werd in meerdere supermarkten toegepast door het personeel op grotere schaal. En dan loopt het in de gaten. Bij die keten rouleert het personeel en die deden het overal. Door mij werd het in de plaatselijke ontdekt. Daar hadden ze ook camerabewaking op de kassa staan. Het was dus controleerbaar. Niemand praatte er over en zo werd het een beetje stil gehouden. Ze hadden niet door dat erop hen werd gelet. Zo gingen ze er mee door en werd het ontdekt. In die supermarkt waar het is ontdekt. Daar is het personeel veel vriendelijker. Daar hoor ik ze niet klagen, maar is ook een vast en hecht team wat daar werkt.
(Korte toelichting: het gaat dus om 2 verschillende supermarkten. Bij de ene is het eerder ontdekt en in het nieuws kwam later ook een bericht dat de fraude was ontdekt. Vrij recent had ik in een andere een nare ervaring waarvan ik nu nog niet weet of het incidenteel is of vaker voorkomt. Er werd wel extreem negatief gereageerd op mij door een aantal klanten. In die eerste is dat nooit zo geweest. Mensen observeerden en gingen er zelf ook op letten. Daar heb ik nog nooit nare toestanden mee gemaakt.)Wat een freaky reactie

zaterdag 13 december 2014 om 19:21
quote:kindergarten schreef op 13 december 2014 @ 15:35:
@ Pumps, dank voor je verhaal maar ik snap echt totaal niet wat dat met mijn verhaal over de studente te maken heeft..?
En ik heb het echt geprobeerd maar ik vind je verhaal sowieso echt moeilijk te doorgronden. Wat was er nu precies aan de hand?
Het gierige van de studente. Daar sluit het op aan. Hier in de omgeving zijn 2 supermarkten waar heel veel studenten werken. Die belazeren de boel. Hoe precies dat weet ik niet. Maar ik merkte wel dat er fouten werden gemaakt in mijn nadeel. Ik liet het steeds corrigeren. Het is later in het nieuws geweest dat daar een aantal fraudeurs bezig waren.
Voor rest speelt nog een tweede zaak in een andere supermarkt. Dat loopt nog. Ik was gewaarschuwd door iemand en nu is het me toch overkomen dat ik teveel heb betaald. Is moeilijk uit te leggen. Ik begrijp zelf nog niet goed hoe ze het deden.
Kort: Het zijn studenten die vinden dat ze uitgebuit worden en te weinig verdienen. Ze belazeren klanten om dat aan te vullen. Niet alle klanten hebben dat door.
@ Pumps, dank voor je verhaal maar ik snap echt totaal niet wat dat met mijn verhaal over de studente te maken heeft..?
En ik heb het echt geprobeerd maar ik vind je verhaal sowieso echt moeilijk te doorgronden. Wat was er nu precies aan de hand?
Het gierige van de studente. Daar sluit het op aan. Hier in de omgeving zijn 2 supermarkten waar heel veel studenten werken. Die belazeren de boel. Hoe precies dat weet ik niet. Maar ik merkte wel dat er fouten werden gemaakt in mijn nadeel. Ik liet het steeds corrigeren. Het is later in het nieuws geweest dat daar een aantal fraudeurs bezig waren.
Voor rest speelt nog een tweede zaak in een andere supermarkt. Dat loopt nog. Ik was gewaarschuwd door iemand en nu is het me toch overkomen dat ik teveel heb betaald. Is moeilijk uit te leggen. Ik begrijp zelf nog niet goed hoe ze het deden.
Kort: Het zijn studenten die vinden dat ze uitgebuit worden en te weinig verdienen. Ze belazeren klanten om dat aan te vullen. Niet alle klanten hebben dat door.

zaterdag 13 december 2014 om 19:25
quote:Mrs_Big schreef op 13 december 2014 @ 19:13:
[...]
Klopt. Maar niet maar 20 of 30 cent goedkoper
Ik heb het speciaal voor je nagekeken in de menukaart (bestelfolder) van onze lokale snackbar. Friet kost 1,60 en friet mét is 1,90. En dan krijg je dat hele sausbakje ramvol met mayo. Ik denk dat je minimaal 6 van die McDo-frietkuipjes erin zou moeten overscheppen om er evenveel in te hebben (6 x 0,50 dus 3 euro als je het vergelijkt).
Echt, ik vind het eerder een gierige actie van McDonalds dat ze zoveel vragen voor een frutsie saus - en weten dat iedereen het toch wel betaalt.
[...]
Klopt. Maar niet maar 20 of 30 cent goedkoper
Ik heb het speciaal voor je nagekeken in de menukaart (bestelfolder) van onze lokale snackbar. Friet kost 1,60 en friet mét is 1,90. En dan krijg je dat hele sausbakje ramvol met mayo. Ik denk dat je minimaal 6 van die McDo-frietkuipjes erin zou moeten overscheppen om er evenveel in te hebben (6 x 0,50 dus 3 euro als je het vergelijkt).
Echt, ik vind het eerder een gierige actie van McDonalds dat ze zoveel vragen voor een frutsie saus - en weten dat iedereen het toch wel betaalt.

zaterdag 13 december 2014 om 19:32
quote:Pumps_italiaans schreef op 13 december 2014 @ 19:21:
[...]
Het gierige van de studente. Daar sluit het op aan. Hier in de omgeving zijn 2 supermarkten waar heel veel studenten werken. Die belazeren de boel. Hoe precies dat weet ik niet. Maar ik merkte wel dat er fouten werden gemaakt in mijn nadeel. Ik liet het steeds corrigeren. Het is later in het nieuws geweest dat daar een aantal fraudeurs bezig waren.
Voor rest speelt nog een tweede zaak in een andere supermarkt. Dat loopt nog. Ik was gewaarschuwd door iemand en nu is het me toch overkomen dat ik teveel heb betaald. Is moeilijk uit te leggen. Ik begrijp zelf nog niet goed hoe ze het deden.
Kort: Het zijn studenten die vinden dat ze uitgebuit worden en te weinig verdienen. Ze belazeren klanten om dat aan te vullen. Niet alle klanten hebben dat door.
Hoe kan dat dan? Als je als caissiere voor 2 euro aanslaat dan kun je echt niet ineens 60 cent uit de kassa halen, al was het item maar 1,40. Want er is immers voor 2 euro aangeslagen.
Wel weet ik dat er barmannen zijn die een eigen fles drank onder de bar hebben staan en jouw baco dan aanslaan als gewone cola, maar jou wel de hele baco laten betalen (en het verschil dan in hun zak steken).
[...]
Het gierige van de studente. Daar sluit het op aan. Hier in de omgeving zijn 2 supermarkten waar heel veel studenten werken. Die belazeren de boel. Hoe precies dat weet ik niet. Maar ik merkte wel dat er fouten werden gemaakt in mijn nadeel. Ik liet het steeds corrigeren. Het is later in het nieuws geweest dat daar een aantal fraudeurs bezig waren.
Voor rest speelt nog een tweede zaak in een andere supermarkt. Dat loopt nog. Ik was gewaarschuwd door iemand en nu is het me toch overkomen dat ik teveel heb betaald. Is moeilijk uit te leggen. Ik begrijp zelf nog niet goed hoe ze het deden.
Kort: Het zijn studenten die vinden dat ze uitgebuit worden en te weinig verdienen. Ze belazeren klanten om dat aan te vullen. Niet alle klanten hebben dat door.
Hoe kan dat dan? Als je als caissiere voor 2 euro aanslaat dan kun je echt niet ineens 60 cent uit de kassa halen, al was het item maar 1,40. Want er is immers voor 2 euro aangeslagen.
Wel weet ik dat er barmannen zijn die een eigen fles drank onder de bar hebben staan en jouw baco dan aanslaan als gewone cola, maar jou wel de hele baco laten betalen (en het verschil dan in hun zak steken).
zaterdag 13 december 2014 om 19:33
quote:kindergarten schreef op 13 december 2014 @ 19:25:
[...]
Ik heb het speciaal voor je nagekeken in de menukaart (bestelfolder) van onze lokale snackbar. Friet kost 1,60 en friet mét is 1,90. En dan krijg je dat hele sausbakje ramvol met mayo. Ik denk dat je minimaal 6 van die McDo-frietkuipjes erin zou moeten overscheppen om er evenveel in te hebben (6 x 0,50 dus 3 euro als je het vergelijkt).
Echt, ik vind het eerder een gierige actie van McDonalds dat ze zoveel vragen voor een frutsie saus - en weten dat iedereen het toch wel betaalt.
Ik ben het met je eens. Je hebt alleen zo weinig keuze bij de Mac.
Over die mayo bij de friettent: ik ben gewend aan minimaal ¤0.50 voor saus.
[...]
Ik heb het speciaal voor je nagekeken in de menukaart (bestelfolder) van onze lokale snackbar. Friet kost 1,60 en friet mét is 1,90. En dan krijg je dat hele sausbakje ramvol met mayo. Ik denk dat je minimaal 6 van die McDo-frietkuipjes erin zou moeten overscheppen om er evenveel in te hebben (6 x 0,50 dus 3 euro als je het vergelijkt).
Echt, ik vind het eerder een gierige actie van McDonalds dat ze zoveel vragen voor een frutsie saus - en weten dat iedereen het toch wel betaalt.
Ik ben het met je eens. Je hebt alleen zo weinig keuze bij de Mac.
Over die mayo bij de friettent: ik ben gewend aan minimaal ¤0.50 voor saus.
zaterdag 13 december 2014 om 19:38
quote:Mrs_Big schreef op 13 december 2014 @ 19:33:
[...]
Ik ben het met je eens. Je hebt alleen zo weinig keuze bij de Mac.
Over die mayo bij de friettent: ik ben gewend aan minimaal ¤0.50 voor saus.O je bedoelt dus dat je meer betaalt dan 20 of 30 cent. Ik dacht dat je bedoelde dat je dat te veel vond.
[...]
Ik ben het met je eens. Je hebt alleen zo weinig keuze bij de Mac.
Over die mayo bij de friettent: ik ben gewend aan minimaal ¤0.50 voor saus.O je bedoelt dus dat je meer betaalt dan 20 of 30 cent. Ik dacht dat je bedoelde dat je dat te veel vond.

zaterdag 13 december 2014 om 19:38
quote:Mrs_Big schreef op 13 december 2014 @ 19:35:
Is mayo van de friettent niet ook goedkoper omdat ze inkopen in van die grote emmers, en ze bij de McDonalds kuipjes hebben? = meer verpakking etc.
Ongetwijfeld. Maar dat maakt niet uit voor wat ik uiteindelijk op mijn bord heb liggen (en op kan eten).
Ik vind 50 cent voor saus prima, mits je dan maar ongeveer evenveel krijgt als bij de frietkraam. Ik ben nogal een saus-eter, dus bij de Mc heb ik er vaak al twee nodig en dan nog is het krapjes. Betaal je dus al 1 euro enkel en alleen voor de saus. Terwijl ik bij de frietkraam vaak de helft overhoud.
Is mayo van de friettent niet ook goedkoper omdat ze inkopen in van die grote emmers, en ze bij de McDonalds kuipjes hebben? = meer verpakking etc.
Ongetwijfeld. Maar dat maakt niet uit voor wat ik uiteindelijk op mijn bord heb liggen (en op kan eten).
Ik vind 50 cent voor saus prima, mits je dan maar ongeveer evenveel krijgt als bij de frietkraam. Ik ben nogal een saus-eter, dus bij de Mc heb ik er vaak al twee nodig en dan nog is het krapjes. Betaal je dus al 1 euro enkel en alleen voor de saus. Terwijl ik bij de frietkraam vaak de helft overhoud.

zaterdag 13 december 2014 om 19:39
quote:kindergarten schreef op 13 december 2014 @ 19:32:
[...]
Hoe kan dat dan? Als je als caissiere voor 2 euro aanslaat dan kun je echt niet ineens 60 cent uit de kassa halen, al was het item maar 1,40. Want er is immers voor 2 euro aangeslagen.
Wel weet ik dat er barmannen zijn die een eigen fles drank onder de bar hebben staan en jouw baco dan aanslaan als gewone cola, maar jou wel de hele baco laten betalen (en het verschil dan in hun zak steken).
Ja, dat laatste dus. Dat is vergelijkbaar. Ze doen het ook met mineraalwater. Niet uit fles, maar bijgevuld.
En.... daarnaast zetten ze als je met een grote groep bent 2 tot 3 drankjes op de rekening die je niet hebt gehad.
In de supermarkt controleert niet iedereen welk fruit en groenten er zijn aangeslagen. Dat kan op een kilo 2 euro of meer uitmaken als ze het duurste aanslaan. Is per ongeluk zeggen ze dan.
In de supermarkt gebruiken ze codes. Het corrigeren doen ze dan tussendoor. Als klant kan je dat niet zien.
Mij overkwam het telkens bij dezelfde medewerker. Die liet ik dan ter plaatse terug boeken met de foute code. Opnieuw aanslaan met de goede code. Ik dacht toen dat het een domme werknemer was. Hoewel het wel opvallend was dat er bij fruit van 1 euro per kilo een fout werd gemaakt van echt het duurste fruit. Als dat dan 3 keer gebeurt. Dan heb je dat wel in de gaten.
[...]
Hoe kan dat dan? Als je als caissiere voor 2 euro aanslaat dan kun je echt niet ineens 60 cent uit de kassa halen, al was het item maar 1,40. Want er is immers voor 2 euro aangeslagen.
Wel weet ik dat er barmannen zijn die een eigen fles drank onder de bar hebben staan en jouw baco dan aanslaan als gewone cola, maar jou wel de hele baco laten betalen (en het verschil dan in hun zak steken).
Ja, dat laatste dus. Dat is vergelijkbaar. Ze doen het ook met mineraalwater. Niet uit fles, maar bijgevuld.
En.... daarnaast zetten ze als je met een grote groep bent 2 tot 3 drankjes op de rekening die je niet hebt gehad.
In de supermarkt controleert niet iedereen welk fruit en groenten er zijn aangeslagen. Dat kan op een kilo 2 euro of meer uitmaken als ze het duurste aanslaan. Is per ongeluk zeggen ze dan.
In de supermarkt gebruiken ze codes. Het corrigeren doen ze dan tussendoor. Als klant kan je dat niet zien.
Mij overkwam het telkens bij dezelfde medewerker. Die liet ik dan ter plaatse terug boeken met de foute code. Opnieuw aanslaan met de goede code. Ik dacht toen dat het een domme werknemer was. Hoewel het wel opvallend was dat er bij fruit van 1 euro per kilo een fout werd gemaakt van echt het duurste fruit. Als dat dan 3 keer gebeurt. Dan heb je dat wel in de gaten.

zaterdag 13 december 2014 om 19:42
quote:Pumps_italiaans schreef op 13 december 2014 @ 19:39:
[...]
In de supermarkt controleert niet iedereen welk fruit en groenten er zijn aangeslagen. Dat kan op een kilo 2 euro of meer uitmaken als ze het duurste aanslaan. Is per ongeluk zeggen ze dan.
Dat begreep ik, maar ik snap nog steeds niet wat de caissiere hiermee wint.
Als het voor 2 euro is aangeslagen in de kassa, dan rekent de kassa ook op die 2 euro dus kan je het verschil niet in je zak steken. Dat zou alleen kunnen als ze zegt dat het 2 euro is, terwijl de kassa 1,40 aangeeft. Maar dat gebeurt niet.
Van de praktijk die jij beschrijft zou alleen de supermarkteigenaar rijker worden. En die heeft vermoedelijk zijn klandizie hoger zitten dan die 60 gejatte centen.
[...]
In de supermarkt controleert niet iedereen welk fruit en groenten er zijn aangeslagen. Dat kan op een kilo 2 euro of meer uitmaken als ze het duurste aanslaan. Is per ongeluk zeggen ze dan.
Dat begreep ik, maar ik snap nog steeds niet wat de caissiere hiermee wint.
Als het voor 2 euro is aangeslagen in de kassa, dan rekent de kassa ook op die 2 euro dus kan je het verschil niet in je zak steken. Dat zou alleen kunnen als ze zegt dat het 2 euro is, terwijl de kassa 1,40 aangeeft. Maar dat gebeurt niet.
Van de praktijk die jij beschrijft zou alleen de supermarkteigenaar rijker worden. En die heeft vermoedelijk zijn klandizie hoger zitten dan die 60 gejatte centen.



zaterdag 13 december 2014 om 19:51
quote:kindergarten schreef op 13 december 2014 @ 19:42:
Het klinkt voor mij eerder alsof de studenten te lui zijn om groentencodes uit hun hoofd te leren en dus maar gewoon alles 'broccoli' noemen.
Ik heb de beschrijving aangepast met een voorbeeld. Helemaal volgen kan ik de wijze van het frauderen niet.
Ik - en anderen - dachten ook dat het een luie student was.
In het nieuws was dat het door managers van een supermarkt werd gedaan. Het kan natuurlijk nog dat dit inderdaad een domme en luie student was. Die ken ik ook een paar. Die zitten na korte tijd ook niet meer op die plek.
Het klinkt voor mij eerder alsof de studenten te lui zijn om groentencodes uit hun hoofd te leren en dus maar gewoon alles 'broccoli' noemen.
Ik heb de beschrijving aangepast met een voorbeeld. Helemaal volgen kan ik de wijze van het frauderen niet.
Ik - en anderen - dachten ook dat het een luie student was.
In het nieuws was dat het door managers van een supermarkt werd gedaan. Het kan natuurlijk nog dat dit inderdaad een domme en luie student was. Die ken ik ook een paar. Die zitten na korte tijd ook niet meer op die plek.
zaterdag 13 december 2014 om 19:54
quote:Pumps_italiaans schreef op 13 december 2014 @ 19:51:
[...]
Ik heb de beschrijving aangepast met een voorbeeld. Helemaal volgen kan ik de wijze van het frauderen niet.
Ik - en anderen - dachten ook dat het een luie student was.
In het nieuws was dat het door managers van een supermarkt werd gedaan. Het kan natuurlijk nog dat dit inderdaad een domme en luie student was. Die ken ik ook een paar. Die zitten na korte tijd ook niet meer op die plek.Maar als dat vaker gebeurt ga je met de bon naar de manager en dan komt het toch uit?
[...]
Ik heb de beschrijving aangepast met een voorbeeld. Helemaal volgen kan ik de wijze van het frauderen niet.
Ik - en anderen - dachten ook dat het een luie student was.
In het nieuws was dat het door managers van een supermarkt werd gedaan. Het kan natuurlijk nog dat dit inderdaad een domme en luie student was. Die ken ik ook een paar. Die zitten na korte tijd ook niet meer op die plek.Maar als dat vaker gebeurt ga je met de bon naar de manager en dan komt het toch uit?

zaterdag 13 december 2014 om 19:59
quote:Pumps_italiaans schreef op 13 december 2014 @ 19:39:
[...]
En.... daarnaast zetten ze als je met een grote groep bent 2 tot 3 drankjes op de rekening die je niet hebt gehad.
Niet omdat ik jou steeds moet hebben, maar dit snap ik ook niet. Zodra het op de rekening staat, kan de bediening er niet meer mee sjoemelen. Want dan staat het ook in de kassa, die gekoppeld is aan het omzetsysteem of waar een omzetbon van wordt uitgedraaid aan het einde van de dag. Als de bediening het geld van die drankjes achterhoudt is er dus een kastekort. Want die niet-genuttigde drankjes worden gewoon gerekend als omzet. Dus wederom heeft alleen de restauranteigenaar hier iets aan (omzet van drankjes die niet zijn genomen) en die zal hopelijk wel verstandiger zijn dan dat. Want na betaling een bon aanpassen, dat kan in geen enkel kassasysteem.
Edit: ik bedenk dat je natuurlijk wel na het uitdraaien van de bon, en vóór de betaling, nog gauw wat drankjes kan schrappen op de kassa. Dat kan natuurlijk wel. Maar dan moet je niet de pech hebben dat er eentje wil pinnen en meekijkt op je scherm (en in de meeste restaurants kan dat wel).
[...]
En.... daarnaast zetten ze als je met een grote groep bent 2 tot 3 drankjes op de rekening die je niet hebt gehad.
Niet omdat ik jou steeds moet hebben, maar dit snap ik ook niet. Zodra het op de rekening staat, kan de bediening er niet meer mee sjoemelen. Want dan staat het ook in de kassa, die gekoppeld is aan het omzetsysteem of waar een omzetbon van wordt uitgedraaid aan het einde van de dag. Als de bediening het geld van die drankjes achterhoudt is er dus een kastekort. Want die niet-genuttigde drankjes worden gewoon gerekend als omzet. Dus wederom heeft alleen de restauranteigenaar hier iets aan (omzet van drankjes die niet zijn genomen) en die zal hopelijk wel verstandiger zijn dan dat. Want na betaling een bon aanpassen, dat kan in geen enkel kassasysteem.
Edit: ik bedenk dat je natuurlijk wel na het uitdraaien van de bon, en vóór de betaling, nog gauw wat drankjes kan schrappen op de kassa. Dat kan natuurlijk wel. Maar dan moet je niet de pech hebben dat er eentje wil pinnen en meekijkt op je scherm (en in de meeste restaurants kan dat wel).

zaterdag 13 december 2014 om 19:59
Laten we er maar over ophouden.
Is altijd moeilijk zoiets om te bepalen of iemand bewust fraudeert of per ongeluk een fout maakt en dan het verschil in eigen zak steekt.
Er zijn wel mogelijkheden om te frauderen, maar ik krijg ruzie als ik er over praat.
Het is in elk geval lullig als andere klanten geen geduld hebben bij het corrigeren van zo'n fout. Zelf sta ik soms erg lang te wachten op andere klanten als bij iets niet goed is gedaan. Gezellig bij de kassa staan praten en me af laten leiden. Dat doe ik ook niet meer. Gewoon blijven opletten.
Is altijd moeilijk zoiets om te bepalen of iemand bewust fraudeert of per ongeluk een fout maakt en dan het verschil in eigen zak steekt.
Er zijn wel mogelijkheden om te frauderen, maar ik krijg ruzie als ik er over praat.
Het is in elk geval lullig als andere klanten geen geduld hebben bij het corrigeren van zo'n fout. Zelf sta ik soms erg lang te wachten op andere klanten als bij iets niet goed is gedaan. Gezellig bij de kassa staan praten en me af laten leiden. Dat doe ik ook niet meer. Gewoon blijven opletten.

zaterdag 13 december 2014 om 20:02
quote:Pumps_italiaans schreef op 13 december 2014 @ 19:59:
Laten we er maar over ophouden.
Is altijd moeilijk zoiets om te bepalen of iemand bewust fraudeert of per ongeluk een fout maakt en dan het verschil in eigen zak steekt.
Er zijn wel mogelijkheden om te frauderen, maar ik krijg ruzie als ik er over praat.
Het is in elk geval lullig als andere klanten geen geduld hebben bij het corrigeren van zo'n fout. Zelf sta ik soms erg lang te wachten op andere klanten als bij iets niet goed is gedaan. Gezellig bij de kassa staan praten en me af laten leiden. Dat doe ik ook niet meer. Gewoon blijven opletten.
Haha, is goed, dan laten we het rusten.
Wel verdrietig om te lezen dat je niet meer ontspannen aan de kassa kunt wachten, uit (al dan niet terechte) angst dat je getild wordt als je dat wel doet. Ik zou dan toch op zoek gaan naar een andere supermarkt...
Laten we er maar over ophouden.
Is altijd moeilijk zoiets om te bepalen of iemand bewust fraudeert of per ongeluk een fout maakt en dan het verschil in eigen zak steekt.
Er zijn wel mogelijkheden om te frauderen, maar ik krijg ruzie als ik er over praat.
Het is in elk geval lullig als andere klanten geen geduld hebben bij het corrigeren van zo'n fout. Zelf sta ik soms erg lang te wachten op andere klanten als bij iets niet goed is gedaan. Gezellig bij de kassa staan praten en me af laten leiden. Dat doe ik ook niet meer. Gewoon blijven opletten.
Haha, is goed, dan laten we het rusten.
Wel verdrietig om te lezen dat je niet meer ontspannen aan de kassa kunt wachten, uit (al dan niet terechte) angst dat je getild wordt als je dat wel doet. Ik zou dan toch op zoek gaan naar een andere supermarkt...