
Honing onder 1 jaar
donderdag 14 augustus 2008 om 09:56
Mag dat wel als het verhit is? Ik heb bijvoorbeeld een recept van vruchtenmuffins zonder suiker, mét honing, waar verder alleen maar dingen inzitten die zoonlief van 10 maanden mag eten, maar ik vraag me af of die honing mag als het meegebakken is.
Mijn gezonde boerenverstand zegt van wel, maar ik weet het niet zeker en kan het antwoord niet vinden.
Iemand hier?
Mijn gezonde boerenverstand zegt van wel, maar ik weet het niet zeker en kan het antwoord niet vinden.
Iemand hier?


donderdag 14 augustus 2008 om 10:25

donderdag 14 augustus 2008 om 10:28
quote:tilalia2 schreef op 14 augustus 2008 @ 10:24:
[...]
Dat denk ik wel.
Als bij 100 graden alles gaar en lekker zou worden, zouden ze geen ovens maken die tot 240 graden gaan, toch?Dat is dus iets wat ik me serieus afvraag. Als ik een groot stuk vlees in de oven braadt, dan komt de temperatuur in het vlees ook niet boven de 60-70 graden (ik gebruik bij dure grote stukken vlees vaak een thermometer). Nou zal dat bij (kleine) muffins wel anders zijn, maar ik zat het me gewoon even af te vragen.
[...]
Dat denk ik wel.
Als bij 100 graden alles gaar en lekker zou worden, zouden ze geen ovens maken die tot 240 graden gaan, toch?Dat is dus iets wat ik me serieus afvraag. Als ik een groot stuk vlees in de oven braadt, dan komt de temperatuur in het vlees ook niet boven de 60-70 graden (ik gebruik bij dure grote stukken vlees vaak een thermometer). Nou zal dat bij (kleine) muffins wel anders zijn, maar ik zat het me gewoon even af te vragen.


donderdag 14 augustus 2008 om 10:29
quote:princessetamtam schreef op 14 augustus 2008 @ 10:26:
ik vind dat je het gewoon kunt doen eowynn.
ik bedacht me net dat veel mensen kindjes onder het jaar brood uit de supermarkt geven met jam uit een fabriek erop.
daar moeten dan ook wel stoffen in zitten die niet goed voor hun zijn.Wat is er mis met brood en jam? Wat voor stoffen zitten daar in die vergelijkbaar zijn met de botulisme bacterie?
ik vind dat je het gewoon kunt doen eowynn.
ik bedacht me net dat veel mensen kindjes onder het jaar brood uit de supermarkt geven met jam uit een fabriek erop.
daar moeten dan ook wel stoffen in zitten die niet goed voor hun zijn.Wat is er mis met brood en jam? Wat voor stoffen zitten daar in die vergelijkbaar zijn met de botulisme bacterie?

donderdag 14 augustus 2008 om 10:31
donderdag 14 augustus 2008 om 10:35


donderdag 14 augustus 2008 om 10:37
quote:princessetamtam schreef op 14 augustus 2008 @ 10:34:
nu is botulisme een acuter gevaar dan E-stoffen maar is het echt goed bekend hoe kleine kinderen daarop reageren ?
ze krijgen ze wel dag na dag binnen namelijk.Ik denk dat 'ze' dat wel goed onderzocht hebben, wat de effecten van de verschillende E stoffen zijn. Ik denk dat je met je boerenverstand minder weet dat de wetenschappers die daar al jaren mee bezig zijn. En dat je dus rustig brood en jam uit de supermarkt kan eten.
nu is botulisme een acuter gevaar dan E-stoffen maar is het echt goed bekend hoe kleine kinderen daarop reageren ?
ze krijgen ze wel dag na dag binnen namelijk.Ik denk dat 'ze' dat wel goed onderzocht hebben, wat de effecten van de verschillende E stoffen zijn. Ik denk dat je met je boerenverstand minder weet dat de wetenschappers die daar al jaren mee bezig zijn. En dat je dus rustig brood en jam uit de supermarkt kan eten.

donderdag 14 augustus 2008 om 10:39
quote:whopper schreef op 14 augustus 2008 @ 10:36:
De ergste E- die je kunt hebben is de smaakverrijker. Weet even niet uit mijn hoofd welke dat is, 57 of 59 geloof ik. Die zit bijvoorbeeld in paprikachips, allerlei rode sauzen, rode soepen en van die pakjes soep die je in water op kunt lossen.
Ve tsin? (mononatriumglutamaat)
Maar dat spul geeft je toch niet aan een baby?
De ergste E- die je kunt hebben is de smaakverrijker. Weet even niet uit mijn hoofd welke dat is, 57 of 59 geloof ik. Die zit bijvoorbeeld in paprikachips, allerlei rode sauzen, rode soepen en van die pakjes soep die je in water op kunt lossen.
Ve tsin? (mononatriumglutamaat)
Maar dat spul geeft je toch niet aan een baby?

donderdag 14 augustus 2008 om 10:40
Ik denk dat het een misvatting is dat ' ze' wel onderzocht hebben wat het effect van e-nummers is en dat je dus rustig kunt eten wat uit de supermarkt komt. Je zult er niet direkt aan doodgaan maar dat wil niet zeggen dat er in bijna alle bereidde voedingsmiddelen stoffen zitten die slecht zijn voor de mens en dus ook voor kleine kinderen.

donderdag 14 augustus 2008 om 10:42
quote:tilalia2 schreef op 14 augustus 2008 @ 10:39:
[...]
Ve tsin? (mononatriumglutamaat)
Maar dat spul geeft je toch niet aan een baby?Het zit bijna overal in. Kijk maar eens op de verpakking als je iets kant en klaars koopt. en nee, ik geef het niet aan een baby maar na het eerste jaar gaat er wel meer kant en klaar spul in bij de meeste mensen en dan is eht nogsteeds een klein kind in mijn ogen.
[...]
Ve tsin? (mononatriumglutamaat)
Maar dat spul geeft je toch niet aan een baby?Het zit bijna overal in. Kijk maar eens op de verpakking als je iets kant en klaars koopt. en nee, ik geef het niet aan een baby maar na het eerste jaar gaat er wel meer kant en klaar spul in bij de meeste mensen en dan is eht nogsteeds een klein kind in mijn ogen.
donderdag 14 augustus 2008 om 10:44

donderdag 14 augustus 2008 om 10:45
quote:whopper schreef op 14 augustus 2008 @ 10:42:
[...]
Het zit bijna overal in. Kijk maar eens op de verpakking als je iets kant en klaars koopt. en nee, ik geef het niet aan een baby maar na het eerste jaar gaat er wel meer kant en klaar spul in bij de meeste mensen en dan is eht nogsteeds een klein kind in mijn ogen.Heb net mijn koelkast bekeken, en ik heb niet zoveel kant en klaars. En zakjes kruidenmixen gebruik ik eigenlijk nooit. Lussikniet...
[...]
Het zit bijna overal in. Kijk maar eens op de verpakking als je iets kant en klaars koopt. en nee, ik geef het niet aan een baby maar na het eerste jaar gaat er wel meer kant en klaar spul in bij de meeste mensen en dan is eht nogsteeds een klein kind in mijn ogen.Heb net mijn koelkast bekeken, en ik heb niet zoveel kant en klaars. En zakjes kruidenmixen gebruik ik eigenlijk nooit. Lussikniet...

donderdag 14 augustus 2008 om 10:46
quote:princessetamtam schreef op 14 augustus 2008 @ 10:40:
volgens mij was mijn zoon daar allergisch voor vroeger.
als ik van die pastasaus uit een glaasje gebruikte had ie nergens last van, at ie de honigsaus van mijn moeder uit een zakje kreeg hij meteen diarree.
maar goed dat is offtopic.En dan vraag ik me dus af: waarom pastasaus uit een pot of een zakje gebruiken als je het zelf lekkerder, gezonder en goedkoper kan maken?
volgens mij was mijn zoon daar allergisch voor vroeger.
als ik van die pastasaus uit een glaasje gebruikte had ie nergens last van, at ie de honigsaus van mijn moeder uit een zakje kreeg hij meteen diarree.
maar goed dat is offtopic.En dan vraag ik me dus af: waarom pastasaus uit een pot of een zakje gebruiken als je het zelf lekkerder, gezonder en goedkoper kan maken?