
Wraps als avondmaaltijd.

zaterdag 6 september 2008 om 19:53
Op dit moment staat hier nu een wrap-inhoud te pruttelen!
Uitje, twee teentjes knof en een half of heel rood pepertje zonder pitjes hakselen en fruiten in wat olie.
300 - 400 gram runderreepjes erbij, bakken. Als dat bruin is, een ontveld, gehakseld tomaatje, theelepel oregano en theelepel suiker (naar wens) erbij. Even laten pruttelen. Dan een half bouillonblokje in een klein kopje water oplossen en erbij gooien. Beetje zout en peper erbij en veel paprikapoeder, en in laten dikken.
Met sla en stukjes tomaat in de wraps serveren.
Uitje, twee teentjes knof en een half of heel rood pepertje zonder pitjes hakselen en fruiten in wat olie.
300 - 400 gram runderreepjes erbij, bakken. Als dat bruin is, een ontveld, gehakseld tomaatje, theelepel oregano en theelepel suiker (naar wens) erbij. Even laten pruttelen. Dan een half bouillonblokje in een klein kopje water oplossen en erbij gooien. Beetje zout en peper erbij en veel paprikapoeder, en in laten dikken.
Met sla en stukjes tomaat in de wraps serveren.
zaterdag 6 september 2008 om 20:02
Recept heb ik van Sunlight, stond vanavond bij mij op tafel
Ingrediënten
400 g kipfilet, in dunne plakjes 1 theelepel kaneelpoeder 3 eetlepels olijfolie 1/2 citroen 8 wraptortilla's 150 ml Griekse yoghurt 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 komkommer, in dunne plakjes 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
Bereiden
Kruid de kip met zout, (versgemalen) peper en de kaneel. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipplakjes op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Knijp de citroen erboven uit en laat het vocht al omscheppend verdampen. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de yoghurt met de komijn en zout en peper naar smaak. Spreid de tortilla's uit en verdeel de plakjes komkommer erover. Verdeel hierover wat ijsbergsla en schep de gebakken kip erop. Schep hierop een streep Griekse yoghurt. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de tortilla's stevig op. Snijd de wraps schuin door. Verdeel de rest van de sla op een platte schaal en leg de wraps erop.
Ingrediënten
400 g kipfilet, in dunne plakjes 1 theelepel kaneelpoeder 3 eetlepels olijfolie 1/2 citroen 8 wraptortilla's 150 ml Griekse yoghurt 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 komkommer, in dunne plakjes 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
Bereiden
Kruid de kip met zout, (versgemalen) peper en de kaneel. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipplakjes op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Knijp de citroen erboven uit en laat het vocht al omscheppend verdampen. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de yoghurt met de komijn en zout en peper naar smaak. Spreid de tortilla's uit en verdeel de plakjes komkommer erover. Verdeel hierover wat ijsbergsla en schep de gebakken kip erop. Schep hierop een streep Griekse yoghurt. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de tortilla's stevig op. Snijd de wraps schuin door. Verdeel de rest van de sla op een platte schaal en leg de wraps erop.

zaterdag 6 september 2008 om 20:03
Wij doen er altijd ook nog bonen in, en geen vlees, wel gemengde groenten (kant en klaar uit een zak van de super)
Mexicaanse kruiden erdoor (uit een zakje, dat dan weer wel) en parmezaanse kaas (voordat je het dicht vouwt erop strooien)
Naar gelang de voorraad strekt een avocadootje in reepjes onder de parmezaanse kaas. Flinke kwak creme fraiche is ook lekker.
Mexicaanse kruiden erdoor (uit een zakje, dat dan weer wel) en parmezaanse kaas (voordat je het dicht vouwt erop strooien)
Naar gelang de voorraad strekt een avocadootje in reepjes onder de parmezaanse kaas. Flinke kwak creme fraiche is ook lekker.
zaterdag 6 september 2008 om 20:25
Rundergehakt rulbakken, paprika en een uitje meebakken of een zakje (mexicaanse) roerbakgroenten. Blikje mais erdoor, eventueel wat tomatenpuree, mexicaanse kruiden of tacokruiden naar smaak (gewoon zo'n kant en klaar potje van de Silvo heb ik zelf). Oprollen met sla en tomaat en veel geraspte kaas.
Je kunt er eigenlijk nog van alles bij bedenken, tomaat door de vulling bakken, kidneybonen erdoor, klodder zure room over de vulling voor het oprollen, avocado erbij, andere soorten groente erdoor, andere kruiden, kip, gehakt of runderreepjes.
Je kunt er eigenlijk nog van alles bij bedenken, tomaat door de vulling bakken, kidneybonen erdoor, klodder zure room over de vulling voor het oprollen, avocado erbij, andere soorten groente erdoor, andere kruiden, kip, gehakt of runderreepjes.
zaterdag 6 september 2008 om 20:39
Kip(kalkoen)filet in hele kleine stukjes snijden, 5 minuten marineren in citroensap.
Prei heel fijn snijden.
Vlees droogdeppen en 5 minuten bakken in olijfolie; vlees uit pan, prei en uitgelekte maiskorrels in overgebleven olie een minuut of 3 bakken.
Alles mengen.
Tortilla's vullen en oprollen; tomatensaus erover en geraspte kaas en dan 20 minuten in de oven.
Prei heel fijn snijden.
Vlees droogdeppen en 5 minuten bakken in olijfolie; vlees uit pan, prei en uitgelekte maiskorrels in overgebleven olie een minuut of 3 bakken.
Alles mengen.
Tortilla's vullen en oprollen; tomatensaus erover en geraspte kaas en dan 20 minuten in de oven.
zaterdag 6 september 2008 om 20:47
Mamz, ik maak mijn wraps altijd met gehakt, een uitje, wat knoflook, een blikje maïs en een blikje kidneybonen (beiden huismerk dus goedkoop ). Paprika kan er ook nog bij, of stukjes tomaat. Normaal gebruik ik idd een texmex pakje, eigenlijk zijn die niet eens zo heel duur.
En in mijn topic 'koken zonder pakjes of zakjes' heb ik tips gekregen om zo'n zakje te vervangen door kruiden.
En als je nog goedkopere producten wilt, kijk eens bij de Xenos!
Bij de wraps serveer ik altijd sour cream. Gewoon Zaanse Hoeve van AH. Je kunt er zelf ook knoflooksaus bij maken met kwark. (2 delen kwark, 1 deel mayo, knoflook)
En in mijn topic 'koken zonder pakjes of zakjes' heb ik tips gekregen om zo'n zakje te vervangen door kruiden.
En als je nog goedkopere producten wilt, kijk eens bij de Xenos!
Bij de wraps serveer ik altijd sour cream. Gewoon Zaanse Hoeve van AH. Je kunt er zelf ook knoflooksaus bij maken met kwark. (2 delen kwark, 1 deel mayo, knoflook)

zaterdag 6 september 2008 om 21:45
Wij eten meestal een mengels van honig met kip of gehakt en kruiden omdat manlieft dat het allerlekkerst vindt. Persoonlijk is dit mijn favo wrap. Kan er wel 10 van op...
Gebakken stukjes kip (kruiden met peper en zout)
stukjes tomaat
sla
Jalopeno pepertjes
Rode saus
Stukjes avocado
geraspte kaas
zure room
Mais
Het enige wat warm is de kip. Heerlijk.
Gebakken stukjes kip (kruiden met peper en zout)
stukjes tomaat
sla
Jalopeno pepertjes
Rode saus
Stukjes avocado
geraspte kaas
zure room
Mais
Het enige wat warm is de kip. Heerlijk.
zaterdag 6 september 2008 om 23:02
zondag 7 september 2008 om 00:03
Koud:
Besmeren met Bressot met mierikswortel ( kon 'm de laatste 2 keer dat ik 't wilde maken niet vinden, maar met paturain was 't ook wel lekker)
Sla
Rood uitje in ringen
Gerookte zalmsnippers
wat kappertjes.
Besmeren met honing-mosterdsaus, kalkoenfiletplakjes erop, plakjes Brie erop, beetje sla en geroosterde pijnboompitjes.
Ik doe 't meestal als borrelhapje. In 6-sen snijden met cocktailprikkertjes erin. Maar een heule gaat er hier ook prima in.
Besmeren met Bressot met mierikswortel ( kon 'm de laatste 2 keer dat ik 't wilde maken niet vinden, maar met paturain was 't ook wel lekker)
Sla
Rood uitje in ringen
Gerookte zalmsnippers
wat kappertjes.
Besmeren met honing-mosterdsaus, kalkoenfiletplakjes erop, plakjes Brie erop, beetje sla en geroosterde pijnboompitjes.
Ik doe 't meestal als borrelhapje. In 6-sen snijden met cocktailprikkertjes erin. Maar een heule gaat er hier ook prima in.
zondag 7 september 2008 om 10:32
Tortilla met lamsgehakt;
Ingrdienten voor 6 personen
- 1 kilo lamsgehakt
- scheutje olie
- 600 gram gezeefde bloem
- gesneden koriander
- 450 ml water
- 1 Spaanse peper
- 3 eetlepels tandoori pasta
- 1 teen knoflook
- 1 krop Romeinse sla
- crème-fraîche
- 2 rode uien
Bereidingswijze:
Meng het water en bloem samen tot een glad mengsel.
Plaats het deeg in de koelkast.
Rul het gehakt in een pan met een heel klein beetje olie.
Snijd de knoflook en Spaanse peper fijn.
Meng dat door het gehakt en laat het even mee bakken.
Meng daarna de 3 eetlepels tandooripasta er doorheen en laat dit samen warm worden in de pan.
Snijd de Romeinse sla in reepjes en de uien in ringen.
Haal het deeg uit de koelkast en neem een klein stuk deeg af.
Bestrooi de werkbank en handen en het stuk deeg eerst met een beetje bloem, zodat het deeg niet blijft plakken.
Rol het deeg uit met een deegroller, tot deze de juiste dikte en doorsnede heeft.
Bestrooi nogmaals de tortilla met een klein beetje bloem en plaats de tortilla in een hete pan om deze te bakken (30 seconden elke kant) tot er kleine bruine luchtbelletjes op te zien zijn.
Leg de tortilla op een bord en vul deze met het gehakt, sla, uienringen, creme-fraiche en de gesneden koriander. Rol de tortilla op als pannenkoek.
Ingrdienten voor 6 personen
- 1 kilo lamsgehakt
- scheutje olie
- 600 gram gezeefde bloem
- gesneden koriander
- 450 ml water
- 1 Spaanse peper
- 3 eetlepels tandoori pasta
- 1 teen knoflook
- 1 krop Romeinse sla
- crème-fraîche
- 2 rode uien
Bereidingswijze:
Meng het water en bloem samen tot een glad mengsel.
Plaats het deeg in de koelkast.
Rul het gehakt in een pan met een heel klein beetje olie.
Snijd de knoflook en Spaanse peper fijn.
Meng dat door het gehakt en laat het even mee bakken.
Meng daarna de 3 eetlepels tandooripasta er doorheen en laat dit samen warm worden in de pan.
Snijd de Romeinse sla in reepjes en de uien in ringen.
Haal het deeg uit de koelkast en neem een klein stuk deeg af.
Bestrooi de werkbank en handen en het stuk deeg eerst met een beetje bloem, zodat het deeg niet blijft plakken.
Rol het deeg uit met een deegroller, tot deze de juiste dikte en doorsnede heeft.
Bestrooi nogmaals de tortilla met een klein beetje bloem en plaats de tortilla in een hete pan om deze te bakken (30 seconden elke kant) tot er kleine bruine luchtbelletjes op te zien zijn.
Leg de tortilla op een bord en vul deze met het gehakt, sla, uienringen, creme-fraiche en de gesneden koriander. Rol de tortilla op als pannenkoek.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.