
Chocolade, oh nee, koekletter

woensdag 29 oktober 2008 om 17:33
Mijn zoontje heeft in ieder geval een koemelkallergie, en begint nu door te krijgen dat zijn zus andere dingen krijgt dan hij. En dat vindt ie Niet Leuk.
Nou lijkt ie ook op cacao te reageren.
En het is al bijna sinterklaas.
En mag ie dus geen chocoladeletter.
Ik had bedacht dat ik wel een koekletter voor em kon maken. Beetje zitten klooien, vandaag, maar het wil niet echt mooi lukken. Ik heb een vorm nodig. (en een recept voor goed speculaas achtig deeg!)
Bij de groothandel kan je die lettervormen bestellen voor zo'n 20 euro. Dat vind ik eigenlijk te duur.
Iemand een idee? Ook voor een stevig koekrecept?
Nou lijkt ie ook op cacao te reageren.
En het is al bijna sinterklaas.
En mag ie dus geen chocoladeletter.
Ik had bedacht dat ik wel een koekletter voor em kon maken. Beetje zitten klooien, vandaag, maar het wil niet echt mooi lukken. Ik heb een vorm nodig. (en een recept voor goed speculaas achtig deeg!)
Bij de groothandel kan je die lettervormen bestellen voor zo'n 20 euro. Dat vind ik eigenlijk te duur.
Iemand een idee? Ook voor een stevig koekrecept?
vrijdag 31 oktober 2008 om 22:21
www.vegashopping.nl
Als het goed is hebben ze hier letters op basis van sojamelk
Als het goed is hebben ze hier letters op basis van sojamelk
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
vrijdag 31 oktober 2008 om 22:43
cacao mag dus niet bgb, dus chocolade valt sowieso af.
Melkvrij bladerdeeg is prima (ik had altijd de euroshopper om appelflappen mee te bakken), maar met ei oid bestrijken is wel lekkerder inderdaad (of in het geval van de appelflappen water en suiker).
Marsepein kun je gewoon kopen, maar moet je wel even mee opletten en zoeken (niet alle marsepein is 100% melkvrij).
Wat ook nog kan is borstplaat, maar dat is bijna pure suiker, en ik weet niet of dat nu is wat je in gedachten had voor je zoon.
Pannenkoeken met rijstemelk lukken hier altijd prima, maar ik maak ze altijd deels van boekwijtmeel. Ik weet niet wat je voor meel gebruikt? Misschien daar eens een beetje mee varieren.
Melkvrij bladerdeeg is prima (ik had altijd de euroshopper om appelflappen mee te bakken), maar met ei oid bestrijken is wel lekkerder inderdaad (of in het geval van de appelflappen water en suiker).
Marsepein kun je gewoon kopen, maar moet je wel even mee opletten en zoeken (niet alle marsepein is 100% melkvrij).
Wat ook nog kan is borstplaat, maar dat is bijna pure suiker, en ik weet niet of dat nu is wat je in gedachten had voor je zoon.
Pannenkoeken met rijstemelk lukken hier altijd prima, maar ik maak ze altijd deels van boekwijtmeel. Ik weet niet wat je voor meel gebruikt? Misschien daar eens een beetje mee varieren.
vrijdag 31 oktober 2008 om 22:51
quote:Lika schreef op 31 oktober 2008 @ 22:43:
cacao mag dus niet bgb, .
Stom ; overheen gelezen .
En met koekvormpjes zijn voor en achternaam maken ? Of moet het persé een grote letter zijn ? Die kun je dan toch uitsnijden uit het deeg ? En glazuren misschien ?
cacao mag dus niet bgb, .
Stom ; overheen gelezen .
En met koekvormpjes zijn voor en achternaam maken ? Of moet het persé een grote letter zijn ? Die kun je dan toch uitsnijden uit het deeg ? En glazuren misschien ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
vrijdag 31 oktober 2008 om 22:58
kwam ik tegen :
Titel: Gluten- en koemelkvrij restaurant in antwerpen
Bericht door: saske op oktober 28, 2008, 19:14:40
--------------------------------------------------------------------------------
Wij zijn open vanaf 1 November 2008.
Onze gehele kaart is vrij van gluten en koemelk, op aanvraag lactosevrij!
meer info op: www.zondergluten.be
keuken geopend tussen 18u en 22u.
Eugène
Leopold de Waelstraat 22
2000 Antwerpen
Titel: Gluten- en koemelkvrij restaurant in antwerpen
Bericht door: saske op oktober 28, 2008, 19:14:40
--------------------------------------------------------------------------------
Wij zijn open vanaf 1 November 2008.
Onze gehele kaart is vrij van gluten en koemelk, op aanvraag lactosevrij!
meer info op: www.zondergluten.be
keuken geopend tussen 18u en 22u.
Eugène
Leopold de Waelstraat 22
2000 Antwerpen
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

zaterdag 1 november 2008 om 08:47
Hee, wat veel reacties weer!
Van de week zijn er bloedtesten gedaan voor meer allergie-info, tenminste, dat hopen ze. Artsen vermoeden, na heftige eczeemaanval van afgelopen week, dat er meer speelt dan alleen koemelk. Het echte kokkerellen stel ik uit tot ik de uitslag daarvan heb. Artsen vermoeden soja of ei allergie erbij (lekker dan, denkt koningin etiket) Noten ben ik nu een stuk voorzichtiger mee geworden omdat Jom qua allergie een beetje het patroon volgt van een kindje dat ik ken, en die heeft een notenallergie.
BGB, omdat Jom nog zo jong is, zou het best kunnen dat ioe die allergie juist volgend jaar niet meer heeft.
Qua suiker en ander 'slecht' eten ben ik heel erg makkelijk met Jom: het jochie dat bij 7 maanden z'n eerste Macfrietje te pakken had mag van mij, behalve koemelk, bijna alles
En qua kruidnootjes: duur hoeft niet: de goedkoopsten van de Plus zijn ook koemelkvrij en hij vindt ze erg lekker.
Ik ga vandaag de lokale snoepwinkel even plunderen voor snoepjesletters. En zoeken naar uitstekertjes. Aan de bakker vragen wat ie voor me kan betekenen. Ik laat hetjullie weten!
Van de week zijn er bloedtesten gedaan voor meer allergie-info, tenminste, dat hopen ze. Artsen vermoeden, na heftige eczeemaanval van afgelopen week, dat er meer speelt dan alleen koemelk. Het echte kokkerellen stel ik uit tot ik de uitslag daarvan heb. Artsen vermoeden soja of ei allergie erbij (lekker dan, denkt koningin etiket) Noten ben ik nu een stuk voorzichtiger mee geworden omdat Jom qua allergie een beetje het patroon volgt van een kindje dat ik ken, en die heeft een notenallergie.
BGB, omdat Jom nog zo jong is, zou het best kunnen dat ioe die allergie juist volgend jaar niet meer heeft.
Qua suiker en ander 'slecht' eten ben ik heel erg makkelijk met Jom: het jochie dat bij 7 maanden z'n eerste Macfrietje te pakken had mag van mij, behalve koemelk, bijna alles
En qua kruidnootjes: duur hoeft niet: de goedkoopsten van de Plus zijn ook koemelkvrij en hij vindt ze erg lekker.
Ik ga vandaag de lokale snoepwinkel even plunderen voor snoepjesletters. En zoeken naar uitstekertjes. Aan de bakker vragen wat ie voor me kan betekenen. Ik laat hetjullie weten!

zaterdag 1 november 2008 om 14:58
Plaatselijke snoeptoko bood soelaas! Ze krijgen over 2 weken de sintzooi binen, en daar zit dus ook een plastic S-vorm bij, die te vullen is met ander snoep. Weliswaar niet z'n eigen letter, maar hij zit wel in z'n naam, dus dat komt mooi uit. En een ander idee dat ik kreeg: een lange spek kan je ook in lettervorm buigen
En bij de appie hebben ze koemelkvrij speculaas en banketstaafachtig spul
Jom hoeft niks te kort te komen met Sinterklaas!
En bij de appie hebben ze koemelkvrij speculaas en banketstaafachtig spul
Jom hoeft niks te kort te komen met Sinterklaas!
zaterdag 1 november 2008 om 19:51
Hé, goed om te lezen dat je zo'n succes had op shopping-expeditie. Overigens: richt niet teveel hoop op de bloedtest. Bij Qtie kwam er helaas niets uit. Die gaat nu door voor de huidtest en eventueel daarna voor provocatie onder medisch toezicht. Maar goed, je weet natuurlijk al van de onbetrouwbaarheid van de test. Wel goed dat ze 'm nu doen trouwens!
Qua kruidnoten: ik had nog niet in de supermarkt gekeken, maar stond toevallig in de natuurvoedingswinkel en heb ze gewoon meegenomen. Ook lekker voor mijzelf natuurlijk.
Qua kruidnoten: ik had nog niet in de supermarkt gekeken, maar stond toevallig in de natuurvoedingswinkel en heb ze gewoon meegenomen. Ook lekker voor mijzelf natuurlijk.

zondag 2 november 2008 om 11:08
woensdag 5 november 2008 om 12:30
maandag 10 november 2008 om 14:19
quote:tilalia2 schreef op 30 oktober 2008 @ 16:21:
a1mee, pannekoekenbeslag met soja of rijstemelk wordt zo kleffig, het lukt me nooit om dat lekker te krijgen. Heb je een tip?
Ik doe eigenlijk altijd maar wat .... Begin gewoon met een flinke hoeveelheid bloem/tarwebloem (wel gezeefd), dan een ei of 2 en dan voeg ik de sojamelk toe tot het dik (of vloeibaar) genoeg is. Dan nog een snufje zout en een scheutje olie er door en klaar ben je.
Kwam pas geleden nog met een smakelijke variatie op de proppen... Had alleen nog maar sojamelk met een vanillesmaakje staan, daar kun je dus heerlijke zoete pannekoeken mee bakken
a1mee, pannekoekenbeslag met soja of rijstemelk wordt zo kleffig, het lukt me nooit om dat lekker te krijgen. Heb je een tip?
Ik doe eigenlijk altijd maar wat .... Begin gewoon met een flinke hoeveelheid bloem/tarwebloem (wel gezeefd), dan een ei of 2 en dan voeg ik de sojamelk toe tot het dik (of vloeibaar) genoeg is. Dan nog een snufje zout en een scheutje olie er door en klaar ben je.
Kwam pas geleden nog met een smakelijke variatie op de proppen... Had alleen nog maar sojamelk met een vanillesmaakje staan, daar kun je dus heerlijke zoete pannekoeken mee bakken


zondag 16 november 2008 om 23:11
Wat een feest! Ben in de lokale snoeptoko geweest, en wat hebben ze veel zonder koemelk, wat is het leuk, en wat jammer dat sinterklaas maar 3 weken duurt, want al die soorten die je daar had, dat krijgt ie niet allemaal op.
Geen letter gekocht. Maar wel Sint spekjes-schuimpjeslollies en een mooi versierd zakje met schuimpjes, en oooooh, wat was het leuk.
Geen letter dus. Heb nu wel letter-koekjes-uitsteekvormpjes, dus misschien ga ik zelf nog aan de slag met speculaasdeeg, dat dan weer wel
Geen letter gekocht. Maar wel Sint spekjes-schuimpjeslollies en een mooi versierd zakje met schuimpjes, en oooooh, wat was het leuk.
Geen letter dus. Heb nu wel letter-koekjes-uitsteekvormpjes, dus misschien ga ik zelf nog aan de slag met speculaasdeeg, dat dan weer wel
vrijdag 21 november 2008 om 15:00
hier een kleine meid met koe(geiten)melk, cacoa, kippenei allergie en gevoelig voor soya
heb laast gevuld speculaas gemaakt melk en ei vrij en dta was errug lekker wat bleekjes doro gebrek ei, maar super smaakvol
bij de jamin hebben ze zoizo spekletters maar die zijn erg klein en alleen de S.
bladerdeeg letter maken en versieren met vruchtenhagel is ook al erg feestelijk. of gewoon van koekjesdeeg kleurstof mengen en dara ene eltter van maken misschien speculaas loopt erg uit, misschien is taai taai ene oplossing
pannekoken van water zijn niet smaakvol maar ene zakje avniliesuiker doet wonderen. banaan word vaak toegevoegd om het wat vcompacter te maken als je iets gebakken heb succes
wete niet hoe oud je zoontje is?
heb laast gevuld speculaas gemaakt melk en ei vrij en dta was errug lekker wat bleekjes doro gebrek ei, maar super smaakvol
bij de jamin hebben ze zoizo spekletters maar die zijn erg klein en alleen de S.
bladerdeeg letter maken en versieren met vruchtenhagel is ook al erg feestelijk. of gewoon van koekjesdeeg kleurstof mengen en dara ene eltter van maken misschien speculaas loopt erg uit, misschien is taai taai ene oplossing
pannekoken van water zijn niet smaakvol maar ene zakje avniliesuiker doet wonderen. banaan word vaak toegevoegd om het wat vcompacter te maken als je iets gebakken heb succes
wete niet hoe oud je zoontje is?
