
Filet Americain
zaterdag 17 januari 2009 om 13:46
Nee, liever niet tijdens de zwangerschap , ik weet het.....
Maar hoe zit het met een peuter van 2,5? Mag die filet americain?
Mijn zoontje heeft laatst een hapje van mijn cracker met filet genomen en hij vond het heerlijk! Ik had zelf het idee dat dat geen ramp van wereldformaat was, maar mijn partner werd nogal boos toen ik het hem vertelde.
Iemand enig idee hoe het zit? Eten jullie kinderen het ook wel eens?
Maar hoe zit het met een peuter van 2,5? Mag die filet americain?
Mijn zoontje heeft laatst een hapje van mijn cracker met filet genomen en hij vond het heerlijk! Ik had zelf het idee dat dat geen ramp van wereldformaat was, maar mijn partner werd nogal boos toen ik het hem vertelde.
Iemand enig idee hoe het zit? Eten jullie kinderen het ook wel eens?
zondag 18 januari 2009 om 00:27
Men neme een koe, en hakke deze in stukjes, men neme een emmer stoplichtrode chemische olie, en voege deze toe aan de gehakte koe. Men geve dit niet aan kleine kinderen en voorkome hiermee dat deze opgevreten worden door inwendige wormen. Men smere dit wel lekker zelf op toostjes voor bij de visite, zodat deze wormen krijgen en snel weer oprotten.
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
zondag 18 januari 2009 om 09:53
quote:Very Cherry schreef op 18 januari 2009 @ 00:27:
Men neme een koe, en hakke deze in stukjes, men neme een emmer stoplichtrode chemische olie, en voege deze toe aan de gehakte koe. Men geve dit niet aan kleine kinderen en voorkome hiermee dat deze opgevreten worden door inwendige wormen. Men smere dit wel lekker zelf op toostjes voor bij de visite, zodat deze wormen krijgen en snel weer oprotten.
Ik heb als kind ook wormpjes gehad, en nog nooit filet americain.
Als je filet heb t van een goede slager, valt het volgens mij wel mee met de maakwijze hoor. Het ziet er bij ons heel mooi mager en niet chemisch uit.
Laatst een programma gezien over mandarijntjes uit blik. Die eet ik nu ook nooit meer :puke: .....geldt denk ik voor heel veel producten; cocosmacronen ha ha!
Men neme een koe, en hakke deze in stukjes, men neme een emmer stoplichtrode chemische olie, en voege deze toe aan de gehakte koe. Men geve dit niet aan kleine kinderen en voorkome hiermee dat deze opgevreten worden door inwendige wormen. Men smere dit wel lekker zelf op toostjes voor bij de visite, zodat deze wormen krijgen en snel weer oprotten.
Ik heb als kind ook wormpjes gehad, en nog nooit filet americain.
Als je filet heb t van een goede slager, valt het volgens mij wel mee met de maakwijze hoor. Het ziet er bij ons heel mooi mager en niet chemisch uit.
Laatst een programma gezien over mandarijntjes uit blik. Die eet ik nu ook nooit meer :puke: .....geldt denk ik voor heel veel producten; cocosmacronen ha ha!
zondag 18 januari 2009 om 10:12
zondag 18 januari 2009 om 10:18
De filet van AH vind ik zelf ook niet te vreten; jaaaren geleden een keer op: wat een troep.
Nou ja, inmiddels blijkt dat die rommel uit een of ander koelhuis in Botswana of zo komt.
Als ik filet koop haal ik dat bij een goede slager, die nog zelf slacht, en dochter (bijna 5) krijgt als ze wil daar best een cracker of boterham mee.
Ik koop dan weer nooit de al eerder genoemde BdB of andere fabrieksworst: dat heeft al helemaal niks meer met vlees te maken.
Nou ja, inmiddels blijkt dat die rommel uit een of ander koelhuis in Botswana of zo komt.
Als ik filet koop haal ik dat bij een goede slager, die nog zelf slacht, en dochter (bijna 5) krijgt als ze wil daar best een cracker of boterham mee.
Ik koop dan weer nooit de al eerder genoemde BdB of andere fabrieksworst: dat heeft al helemaal niks meer met vlees te maken.
zondag 18 januari 2009 om 10:21
quote:La Vie en Rose schreef op 18 januari 2009 @ 09:55:
Wat is er dan met mandarijntjes uit blik??Nadat daar ongeveer 5000 paar handen (in China) in water aan hebben gezeten gaan ze in een bad van ???- zuur en allerlei chemische verbindingen om te ontvellen. Daar mocht de camera niet bij zijn, dusssss....... misschien kun je het nakijken op Uitzending Gemist, Keuringsdienst van Waarde.
Wat is er dan met mandarijntjes uit blik??Nadat daar ongeveer 5000 paar handen (in China) in water aan hebben gezeten gaan ze in een bad van ???- zuur en allerlei chemische verbindingen om te ontvellen. Daar mocht de camera niet bij zijn, dusssss....... misschien kun je het nakijken op Uitzending Gemist, Keuringsdienst van Waarde.
zondag 18 januari 2009 om 10:22
zondag 18 januari 2009 om 10:23
zondag 18 januari 2009 om 10:37
quote:Luxaflex schreef op 17 januari 2009 @ 13:50:
Ach als je ooit een keer hebt gezien hoe het gemaakt wordt dan vergaat de lust je wel
Het zijn snijresten vlees die de slager overheeft. Die gaan in een grote hakmolen waar een paar liter chemisch rode saus overheen gaat. Et voila!
Tja of je het je kind wil geven is denk ik een persoonlijke keuze.
* gaaaaaaap *
Als je ziet wat er in bakkerijen gebeurt met taart wil je geen taart meer.
Als je ziet wat er op een vleeswaren afdeling gebeurt met het snijden van worst wil je geen worst meer
Als je ziet wat er in een rijst inpak fabriek gebeurt wil je geen rijst meer...
Filet is goddelijk, en mijn kinderen mogen het ook.
Ach als je ooit een keer hebt gezien hoe het gemaakt wordt dan vergaat de lust je wel
Het zijn snijresten vlees die de slager overheeft. Die gaan in een grote hakmolen waar een paar liter chemisch rode saus overheen gaat. Et voila!
Tja of je het je kind wil geven is denk ik een persoonlijke keuze.
* gaaaaaaap *
Als je ziet wat er in bakkerijen gebeurt met taart wil je geen taart meer.
Als je ziet wat er op een vleeswaren afdeling gebeurt met het snijden van worst wil je geen worst meer
Als je ziet wat er in een rijst inpak fabriek gebeurt wil je geen rijst meer...
Filet is goddelijk, en mijn kinderen mogen het ook.
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....

zondag 18 januari 2009 om 10:55
quote:lapin schreef op 18 januari 2009 @ 00:20:
Dus bij deze: Wie heeft er een recept van filet americain voor me? Ik kan het hier niet kopen en ik moet het NU hebben. Haha zo voel ik me nu ook, het water loopt me in de mond. Mijn ouders komen vrijdag over, denk dat ik nog iets aan hun boodschappenlijstje toe moet voegen!
Dus bij deze: Wie heeft er een recept van filet americain voor me? Ik kan het hier niet kopen en ik moet het NU hebben. Haha zo voel ik me nu ook, het water loopt me in de mond. Mijn ouders komen vrijdag over, denk dat ik nog iets aan hun boodschappenlijstje toe moet voegen!

vrijdag 23 januari 2009 om 21:40
Blijkbaar hebben jullie over mijn post heengelezen.
Ik heb als peuter een tijd in het ziekenhuis gelegen omdat ik filet americain gevoerd kreeg.
En jullie maar zeggen dat je het alleen vers geeft. Helaas weet je dat niet altijd 100% zeker. God weet hoe lang het al in die bak bij de slager ligt.
En die adviezen van het voedingscentrum zijn er niet voor niets. Blijf maar lekker zeggen dat je peuter het zo lekker vindt en nog steeds gezond is. Totdat hij ineens ook in het ziekenhuis belandt.
Kun je wel lekker zogenaamd ontaard zijn, ben ik zelf ook zo vaak, maar als het om de gezondheid van m'n kind gaat hoef ik niet zo nodig stoer te doen.
Ik heb als peuter een tijd in het ziekenhuis gelegen omdat ik filet americain gevoerd kreeg.
En jullie maar zeggen dat je het alleen vers geeft. Helaas weet je dat niet altijd 100% zeker. God weet hoe lang het al in die bak bij de slager ligt.
En die adviezen van het voedingscentrum zijn er niet voor niets. Blijf maar lekker zeggen dat je peuter het zo lekker vindt en nog steeds gezond is. Totdat hij ineens ook in het ziekenhuis belandt.
Kun je wel lekker zogenaamd ontaard zijn, ben ik zelf ook zo vaak, maar als het om de gezondheid van m'n kind gaat hoef ik niet zo nodig stoer te doen.
vrijdag 23 januari 2009 om 21:42
quote:borodini schreef op 18 januari 2009 @ 10:37:
[...]
* gaaaaaaap *
Als je ziet wat er in bakkerijen gebeurt met taart wil je geen taart meer.
Als je ziet wat er op een vleeswaren afdeling gebeurt met het snijden van worst wil je geen worst meer
Als je ziet wat er in een rijst inpak fabriek gebeurt wil je geen rijst meer...
Filet is goddelijk, en mijn kinderen mogen het ook.
Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.
Jij bent niet zo slim he?
[...]
* gaaaaaaap *
Als je ziet wat er in bakkerijen gebeurt met taart wil je geen taart meer.
Als je ziet wat er op een vleeswaren afdeling gebeurt met het snijden van worst wil je geen worst meer
Als je ziet wat er in een rijst inpak fabriek gebeurt wil je geen rijst meer...
Filet is goddelijk, en mijn kinderen mogen het ook.
Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.
Jij bent niet zo slim he?
zaterdag 24 januari 2009 om 12:43
quote:phillippa schreef op 23 januari 2009 @ 21:42:
[...]
Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.
Jij bent niet zo slim he?
En jij niet zo aardig.....
Nouou Phillipa, mijn vriend is anders een week lang behoorlijk beroerd geweest ( en 7 kilo lichter!!) van een stuk slagroomtaart....
[...]
Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.
Jij bent niet zo slim he?
En jij niet zo aardig.....
Nouou Phillipa, mijn vriend is anders een week lang behoorlijk beroerd geweest ( en 7 kilo lichter!!) van een stuk slagroomtaart....
zaterdag 24 januari 2009 om 15:28
quote:Titsandwits schreef op 24 januari 2009 @ 12:43:
[...]
En jij niet zo aardig.....
Nouou Phillipa, mijn vriend is anders een week lang behoorlijk beroerd geweest ( en 7 kilo lichter!!) van een stuk slagroomtaart....
Nee, ok dat was niet zo aardig van me, maar ik vind niet dat je filet met taart of rijst kan vergelijken. En dan ook nog zeggen dat het zo goddelijk is en dat je het je kinderen gewoon geeft, tja dat begrijp ik niet.
Maar mijn mening is gekleurd omdat ik zelf doodziek ervan ben geworden (van bedorven salgroom ook wel eens hoor).
Dus mensen, geef je peuter vooral filet americain want het smaakt goddelijk.
[...]
En jij niet zo aardig.....
Nouou Phillipa, mijn vriend is anders een week lang behoorlijk beroerd geweest ( en 7 kilo lichter!!) van een stuk slagroomtaart....
Nee, ok dat was niet zo aardig van me, maar ik vind niet dat je filet met taart of rijst kan vergelijken. En dan ook nog zeggen dat het zo goddelijk is en dat je het je kinderen gewoon geeft, tja dat begrijp ik niet.
Maar mijn mening is gekleurd omdat ik zelf doodziek ervan ben geworden (van bedorven salgroom ook wel eens hoor).
Dus mensen, geef je peuter vooral filet americain want het smaakt goddelijk.
zaterdag 24 januari 2009 om 21:23
Vind het toch wel goed om te lezen dat het "officiele" advies is om het de eerste 4 jaar niet te geven. Zoontje is nu 15 maanden en we eten elke week wel filet (nou ja mijn man momenteel, want ik ben zwanger). Hij vroeg toevallig vorige week aan mij of ons zoontje het ook mocht en ik wist het niet. Ik zei dat ik dacht dat het na 1 jaar wel mocht, maar dat hij voor de zekerheid beter wat anders op brood kon smeren.
Overigens wist ik dus ook niet dat je (als je consequent wilt zijn) al het vlees voor hem ook zou moeten doorbakken...
Ik vind het altijd goed om dit soort dingen te weten, hoewel hij heus de komende drie jaar wel eens een toastje filet zal krijgen (op visite) of niet doorgebakken vlees zal eten.
Overigens wist ik dus ook niet dat je (als je consequent wilt zijn) al het vlees voor hem ook zou moeten doorbakken...
Ik vind het altijd goed om dit soort dingen te weten, hoewel hij heus de komende drie jaar wel eens een toastje filet zal krijgen (op visite) of niet doorgebakken vlees zal eten.
zondag 25 januari 2009 om 01:29
quote:phillippa schreef op 23 januari 2009 @ 21:42:
[...]
Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.
Jij bent niet zo slim he?
Jij wel, dat scheelt.
Groetjes en kusjes,
Borodini.
( wel eens een slechte slagroom taart tegen gekomen ? Of beestjes uit een zak rijst gehaald ? Nee ? dan komt het vast nog een keer, en dan denk je terug aan die niet zo slimme borodini )
[...]
Doe vooral je best zou ik zeggen. Rijst daar worden kinderen doorgaans niet ziek van en van taart ook niet.
Jij bent niet zo slim he?
Jij wel, dat scheelt.
Groetjes en kusjes,
Borodini.
( wel eens een slechte slagroom taart tegen gekomen ? Of beestjes uit een zak rijst gehaald ? Nee ? dan komt het vast nog een keer, en dan denk je terug aan die niet zo slimme borodini )
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
zondag 25 januari 2009 om 01:30
quote:phillippa schreef op 24 januari 2009 @ 15:28:
[...]
Dus mensen, geef je peuter vooral filet americain want het smaakt goddelijk.
ik zal aan je denken als ik het geef.
Edit: als je goed had gelezen had ik het dus over de troep die in filet schijnt te gaan. Ik heb bij een vleeswaren afdeling, taarten afdeling en een restaurant gewerkt, daar had ik het over. Daar gebeuren ook dingen die je beter niet kan zien...
En verder, mijn kinderen die filet eten zijn 6 en 7. Mijn jongste van 2,5 lust het (nog) niet. Dus die eet het niet.
[...]
Dus mensen, geef je peuter vooral filet americain want het smaakt goddelijk.
ik zal aan je denken als ik het geef.
Edit: als je goed had gelezen had ik het dus over de troep die in filet schijnt te gaan. Ik heb bij een vleeswaren afdeling, taarten afdeling en een restaurant gewerkt, daar had ik het over. Daar gebeuren ook dingen die je beter niet kan zien...
En verder, mijn kinderen die filet eten zijn 6 en 7. Mijn jongste van 2,5 lust het (nog) niet. Dus die eet het niet.
Zo ! En dan kunnen we nu weer allemaal normaal doen....
zondag 25 januari 2009 om 14:09
quote:Utah schreef op 17 januari 2009 @ 21:47:
Filet Americain was het eerste wat ik weer op mijn brood at bij thuiskomst na de bevalling van ons tweede kind. Ik kreeg het als kraamcadeautje van de gynaecoloog. Ik paste al jaren op zijn kinderen en at daar regelmatig. Daardoor wist hij dat ik verzot was op filet. Direct na de bevalling belde hij zijn vrouw, zij kwam met toastjes en filet. Mjammie.
Filet Americain was het eerste wat ik weer op mijn brood at bij thuiskomst na de bevalling van ons tweede kind. Ik kreeg het als kraamcadeautje van de gynaecoloog. Ik paste al jaren op zijn kinderen en at daar regelmatig. Daardoor wist hij dat ik verzot was op filet. Direct na de bevalling belde hij zijn vrouw, zij kwam met toastjes en filet. Mjammie.
When arguing with a fool, first make sure the other isn't doing the same thing.
David Dunning
David Dunning
zondag 25 januari 2009 om 20:27
Phillipa, je kunt van een heleboel dingen een voedselvergiftiging oplopen. Filet is wel een bewerkelijk product, maar zoals ik al zei: dat is gerookte zalm bijvoorbeeld ook, of kip, of chinees (daar ben ik een paar keer goed ziek van geweest) of mosselen.
Zolang je oplet of het vers is (en als je het bij de slager haalt of zelfs bij de AH (Ik vind die filet wel lekker ) mag je er vanuit gaan dat het vers is vind ik ) kun je het rustig geven.
Ik ben zelf een keer ontzettend ziek geweest van mosselen, maar dat geef ik mijn dochter ook gewoon hoor. Pech hebben kun je altijd.
Zolang je oplet of het vers is (en als je het bij de slager haalt of zelfs bij de AH (Ik vind die filet wel lekker ) mag je er vanuit gaan dat het vers is vind ik ) kun je het rustig geven.
Ik ben zelf een keer ontzettend ziek geweest van mosselen, maar dat geef ik mijn dochter ook gewoon hoor. Pech hebben kun je altijd.