
Te dik zijn etc deel 2
donderdag 19 juli 2018 om 19:00
Zo, heerlijk gegeten. Lamsgehakt rul gebakken met oa sumak en djinten. Tomaat en mais erdoor. Op een bietentortilla met ijsbergsla en raita van Griekse yoghurt met bietensap, knof en munt.
Kruiden zelf geteeld, gedroogd en gemengd. Groenten zelf geteeld, yoghurt zelf gefermenteerd en schaap eigenhandig geëlektrocuteerd, geslacht en uitgebeend. Natuurlijk. Zonder er door heen te zitten.
Nu een kopje eikeltjeskoffie van zelf geraapte eikeltjes.
Kruiden zelf geteeld, gedroogd en gemengd. Groenten zelf geteeld, yoghurt zelf gefermenteerd en schaap eigenhandig geëlektrocuteerd, geslacht en uitgebeend. Natuurlijk. Zonder er door heen te zitten.
Nu een kopje eikeltjeskoffie van zelf geraapte eikeltjes.
Vriendelijk.
zondag 29 juli 2018 om 19:29
Van mij hoef je het ook niet vies te vinden, snap het wel. Jouw fetta en olijven mag jij dan weer lekker voor jezelf houden. Mijn vrouw vind olijven lekker, mag van mij, eet smakelijk. Maar ik geef mijn vrouw daarna echt geen zoen, gadver dan proef je die dingen ook.
fietsen varen vrouwelijk doen


zondag 29 juli 2018 om 20:21
zondag 29 juli 2018 om 20:26
Koud hoef ik zachtgekookt ook niet, dan hard met een dikke klodder mayo, anders veel te droog.kirjailija schreef: ↑29-07-2018 20:11Zachtgekookt vind ik ook het lekkerst, tenzij het koude gekookte eieren zijn, dan het liefst hard. En gebakken graag met tomaat, ui, peper en zout![]()
fietsen varen vrouwelijk doen

zondag 29 juli 2018 om 20:32
Klinkt als lekker avondeten, maar zou dat 's ochtends nooit kunnen wegkrijgen.patatjedubbelmayo schreef: ↑29-07-2018 20:21Ik bak vaak eieren, even afkoelen en dan flink wat rauwkost erin rollen. Lekker met groene Tabasco. Prima Ontbijtje.
zondag 29 juli 2018 om 20:39
Wel Zaanse mayo dan.zeefietser1 schreef: ↑29-07-2018 20:26Koud hoef ik zachtgekookt ook niet, dan hard met een dikke klodder mayo, anders veel te droog.
Vriendelijk.
zondag 29 juli 2018 om 20:41
Ooo heerlijk!
Ik had voor vanavond een simpele salade gemaakt, daar is nog een flinke schaal vam over. Morgenochtend met een restje koude kip, eitje. En toe yoghurt met nectarine.
Vriendelijk.
zondag 29 juli 2018 om 20:52
Dat maakt mij niet zoveel uit, of tenminste Zaanse uit een tube (de echte), Remia uit een pot of Gouda's Glory uit een fles. Andere hoef ik niet en al helemaal niet als ze light zijn.
Mijn vrouw wil nog wel eens (als ik aan boord zit) iets anders kopen. Geen probleem als ik aan boord zit maar ben ook nog wel eens thuis.
fietsen varen vrouwelijk doen
zondag 29 juli 2018 om 21:03
Ik heb ook de kampeerreis gedaan, zelfde als RB denk ik door zuidelijk Afrika maar dan met Shoestring. Was idd nogal primitief met koepeltentjes die we zekf oo moesten zetten en matjes die soms vochtig waren en niet comfortabel. Maar wat was het geweldig, onder de sterren in de middel of nowhere en elke avond kampvuur. Enkele keer stonden we ergens waar ook lodges waren en ik ben geen seconde jaloers geweest. Het zwembad was dan wel ff lekkeramarna schreef: ↑29-07-2018 15:04Ikheb een lodge safari gedaan. Was geweldig maar toch had ik bij nader inzien graag een of meer nachten in een tent willen overnachten. De geluiden, sfeer, etc lijken me heel bijzonder. En eerlijk gezegd stond de overdadige, soms zelfs decadente luxe in sommige lodges/hotels ons soms tegen. We geneerden ons omdat we zo rijk waren in tegenstelling tot het hotelpersoneel, voor wie niets teveel was om het je naar je zin te maken.

We hebben ook heel hard gelachen om toeristen die in complete safari outfit, a la Out of Africa, in die lodges verbleven. En ja ik kan me de gene tov de luxe en het personeel heel goed voorstellen. Dan waren wij simpele kampeerders een klein beetje minder ongelijk.
impala wijzigde dit bericht op 29-07-2018 21:53
20.57% gewijzigd
.
zondag 29 juli 2018 om 21:13
Qua mayo ben ik een barbaar: altijd Calvé. Terwijl ik normaal alles al snel te zoet vind. Maar geen light.
Of je zachtgekookte eieren lust is ook heel erg cultuur bepaald. Mensen die ik ken met Marokkaanse roots gruwen ervan, net als van rood (rauw) vlees. Mijn vriend is er echt van overtuigd dat ik met mijn leven speel
Het is nog best moeilijk trouwens om je steak echt doorbakken te krijgen, koks willen er niet aan. Mijn vriendin benadrukt dan ook altijd dat ze hem écht gecremeerd wil hebben
Of je zachtgekookte eieren lust is ook heel erg cultuur bepaald. Mensen die ik ken met Marokkaanse roots gruwen ervan, net als van rood (rauw) vlees. Mijn vriend is er echt van overtuigd dat ik met mijn leven speel

Het is nog best moeilijk trouwens om je steak echt doorbakken te krijgen, koks willen er niet aan. Mijn vriendin benadrukt dan ook altijd dat ze hem écht gecremeerd wil hebben

impala wijzigde dit bericht op 29-07-2018 22:10
70.00% gewijzigd
.
zondag 29 juli 2018 om 21:59
Zeefietser ik kan je dit ding van harte aanraden:

Altijd een perfect eitje, of je er nou eentje of meer kookt en uit de koelkast of niet.
En als ze klaar zijn even onder de koude kraan, dan koken ze niet door.
Bewaren jullie eieren in de koelkast? Ik niet maar ik twijfel wel eens of dat beter zou zijn.

Altijd een perfect eitje, of je er nou eentje of meer kookt en uit de koelkast of niet.
En als ze klaar zijn even onder de koude kraan, dan koken ze niet door.
Bewaren jullie eieren in de koelkast? Ik niet maar ik twijfel wel eens of dat beter zou zijn.
impala wijzigde dit bericht op 29-07-2018 22:15
53.68% gewijzigd
.
zondag 29 juli 2018 om 22:05
Dat is voor mij totaal geen verleiding. Hele enkele keer neem ik een stukje taart, Schwarzwalder is mijn favoriet, maar 1 stukje is echt meer dan genoeg. Zelfs als het gratis is hoef ik niet meer.aviv_13 schreef: ↑29-07-2018 17:41Over verleiding gesproken! Vandaag na 40 km fietsen, zo rond 13:30, begon ik wel een beetje trek te krijgen. Gelukkig kwamen we net een theetuin tegen met, niet onbelangrijk vandaag, lekker schaduw om te zitten. Natuurlijk bestelden we thee en wat heeft u erbij? Een taartbuffet! Kon je omgerekend voor een euro of 9 je bordje volstapelen met taart, cake, koeken... Het zag er allemaal verleidelijk uit! Je mocht ook, tegen gereduceerd tarief, het bij één consumptie houden. Aangezien ze niets anders hadden, hebben we dat maar gedaan. Ik heb één zoet kaneel broodje genomen en daar heb ik erg van genoten.
Wel knap dat je het bij 1 kan houden als het wel verleidelijk voor je is.
.

zondag 29 juli 2018 om 22:10
Hadden ze in de jaren 70 al variaties dan?Muntjeinmijnbroekzak schreef: ↑29-07-2018 22:08Gevulde eieren! Heb een margriet kookboek uit de jaren 70 daar staan leuke ei recepten in.
.
zondag 29 juli 2018 om 22:18
Haha helft van het jaar werkt dat ding niet bij mij. Aan boord waar ik de meeste eieren eet of meer dan thuis dan. Kook ik ze zelf maar dat zijn altijd wat kleine eieren op een electrische kookplaat. Dan is het per doos altijd even timen hoe dat gaat. De eieren die we nu hebben, koud in de pan, wachten tot water kookt, timer erbij 2 minuut 10 en dan zijn ze goed voor mij. Zou ik dat thuis ook zo doen dan zijn nog zo blebberig als wat.
Per boot verschilt dat ook nog, net hoe snel de kookplaat is. Op oudere boten kan het een uur duren voor het ding uberhaupt water kan koken.
Oh en thuis staat er altijd een doosje op het aanreacht, vrouwlief eet elke dag een eitje, dus dat doosje gaat precies een week mee.
Aan boord hebben we dozen met 360 eieren die gaat net geen maand mee maar staat wel in de koeling.
zeefietser1 wijzigde dit bericht op 29-07-2018 22:20
10.65% gewijzigd
fietsen varen vrouwelijk doen

zondag 29 juli 2018 om 22:18
Er staat er een basis recept in en nog een paar andere grappige dingen met eieren.
Op verjaardagen en feestjes maak ik ze altijd. Heb een paar tuttige schaaltjes uit de kringloop speciaal voor gevulde eieren. Dan voel ik me echt een Nederlander!

zondag 29 juli 2018 om 22:20
LOLMuntjeinmijnbroekzak schreef: ↑29-07-2018 22:18Er staat er een basis recept in en nog een paar andere grappige dingen met eieren.
Op verjaardagen en feestjes maak ik ze altijd. Heb een paar tuttige schaaltjes uit de kringloop speciaal voor gevulde eieren. Dan voel ik me echt een Nederlander!![]()
Vriendelijk.
zondag 29 juli 2018 om 22:21
Denk dat mijn moeder die nog wel in de kast heeft staan, zal er eens om vragen.Muntjeinmijnbroekzak schreef: ↑29-07-2018 22:08Gevulde eieren! Heb een margriet kookboek uit de jaren 70 daar staan leuke ei recepten in.
fietsen varen vrouwelijk doen
zondag 29 juli 2018 om 22:23
Ja leuk, leverworst erbij, blokje kaas met een zilveruitje en een rolletje ham met een asperge uit blik. Ik vind dat allemaal lekker trouwens. Liever dat dan chips, borrelnoten of brood met smeersels. Gezonder ook. Boerentapas noemen ze dat op het forumMuntjeinmijnbroekzak schreef: ↑29-07-2018 22:18Er staat er een basis recept in en nog een paar andere grappige dingen met eieren.
Op verjaardagen en feestjes maak ik ze altijd. Heb een paar tuttige schaaltjes uit de kringloop speciaal voor gevulde eieren. Dan voel ik me echt een Nederlander!![]()

.
zondag 29 juli 2018 om 22:29