Lijf & Lijn alle pijlers

Te dik zijn etc deel 2

19-07-2018 19:00 2215 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zo, heerlijk gegeten. Lamsgehakt rul gebakken met oa sumak en djinten. Tomaat en mais erdoor. Op een bietentortilla met ijsbergsla en raita van Griekse yoghurt met bietensap, knof en munt.
Kruiden zelf geteeld, gedroogd en gemengd. Groenten zelf geteeld, yoghurt zelf gefermenteerd en schaap eigenhandig geëlektrocuteerd, geslacht en uitgebeend. Natuurlijk. Zonder er door heen te zitten.
Nu een kopje eikeltjeskoffie van zelf geraapte eikeltjes.
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
YouWish schreef:
30-07-2018 11:30
Echt het lekkerste vlees wat ik ooit gegeten heb! Sorry ;)
Geen excuus hoor, je hebt gelijk. Gelukkig zit ik hier veilig achter mijn schermpje. Geen hyena die mij wat doet :P
.
Alle reacties Link kopieren
kirjailija schreef:
30-07-2018 10:38
Wat is het vreemdste en/of vieste dat jullie ooit hebben gegeten?
Vieste: broccoli
Vreemdste: insecten, stierenballen, boom-kip
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
impala schreef:
29-07-2018 23:39
Ik mis het punt nog steeds geloof ik.
:P

het is echt de lekkerste boterhamworst, kan er niks aan doen, ben het verder met je eens hoor, smac of ham uit blik brrrrr
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Alle reacties Link kopieren
Een heel enkele keer maak ik macaroni met een blikje corned beef, net als vroeger bij mn oma. Lekker!
Het lekkerste vind ik kreeft thermidor
Het vieste zeekomkommer
Het vreemdste de levende larve
Alle reacties Link kopieren
Wat ik het lekkerst vind weet ik eigenlijk niet. Misschien een echt lekkere appel. Zo’n friszure harde appel waar het sap uit spat bij iedere hap.
Of de kerrierijst die mijn man maakt. Of Pom. Of een raketje. Sardientjes van de bbq met grif zout en citroen. Of risotto met saffraan. Of echte erwtensoep. Nieuwe haring.
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
Er strijden bij mij vele zaken om de benaming 'vieste', ik vind echt heel veel vies, maar vandaag wint witlof.
Gedeelde eerste plaats met paprika, gember, kokos, zeewier.

Vreemdst? Ook zeewier denk ik. Omdat ik veel niet lekker vind probeer ik ook niet graag meer nieuwe dingen.
When arguing with a fool, first make sure the other isn't doing the same thing.

David Dunning
Alle reacties Link kopieren
https://www.ad.nl/buitenland/natalie-37 ... ~adc9066e/
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
Solomio schreef:
30-07-2018 13:27
Er strijden bij mij vele zaken om de benaming 'vieste', ik vind echt heel veel vies, maar vandaag wint witlof.
Gedeelde eerste plaats met paprika, gember, kokos, zeewier.

Vreemdst? Ook zeewier denk ik. Omdat ik veel niet lekker vind probeer ik ook niet graag meer nieuwe dingen.
Maar dan loop je dus ook dingen mis die je wel lekker vindt.
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
vreemdst: Kikkerbillen, als kind, ik vond ze lekker. Ook wel slakken.
vies: Mosselen, drellen (vet) aan vlees, haring, ingewanden (nieren, lever etc).
En ik eet liever groente in salades dan warm, paprika liever rauw op mijn bord, dan door de pastasaus
Wat ik lekker vind is veel te veel om op te noemen.
Ik hou alleen niet zo van bittere smaken.

Dingen als kwal heb ik nog nooit gehad, dat zou ik misschien niet lekker vinden.
Alle reacties Link kopieren
Solomio schreef:
30-07-2018 13:27
Er strijden bij mij vele zaken om de benaming 'vieste', ik vind echt heel veel vies, maar vandaag wint witlof.
Gedeelde eerste plaats met paprika, gember, kokos, zeewier.

Vreemdst? Ook zeewier denk ik. Omdat ik veel niet lekker vind probeer ik ook niet graag meer nieuwe dingen.
zeewier vind ik trouwens echt erg lekker!
Alle reacties Link kopieren
Ooooo mosselen! Zaaaaaaalig.
Vriendelijk.
patatjedubbelmayo schreef:
30-07-2018 13:42
Ooooo mosselen! Zaaaaaaalig.
Die loeren me altijd zo aan vanuit hun schelpjes.
Alle reacties Link kopieren
Muntjeinmijnbroekzak schreef:
30-07-2018 13:46
Die loeren me altijd zo aan vanuit hun schelpjes.
Ik loer lekker terug
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
Vies: bietjes. Of je zeeklei in je mond hebt. Zelfs niet: "maar als ze lekker klaargemaakt zijn?" zoals mijn schoonmoeder placht te vragen. Ze had geen hoge pet op van de kookkunst van anderen dan zijzelf :-)
Ook heb ik een hekel aan kokos. Zowel aan de smaak als de geur.
Ik eet wel vlees maar niet in grote hoeveelheden. Van zo'n vierkante meter vet glanzende spareribs in zoete saus zinkt de moed me in de schoenen.

Vreemdst: zeeegel. Oesterachtig, slijmerig


Wat eten jullie het liefst? Ik houd erg van vis. Behalve haring.

Van zoetigheid alles met citroen. Lemon meringue taart, citroenijs, wolkencake citroen.
Als ik een hele vis eet, leg ik altijd een blaadje sla ofzo over zijn hoofdje. Die loeren nog erger.
Alle reacties Link kopieren
Muntjeinmijnbroekzak schreef:
30-07-2018 13:56
Als ik een hele vis eet, leg ik altijd een blaadje sla ofzo over zijn hoofdje. Die loeren nog erger.
die snij ik er af, geen hoofden op mijn bord!
Alle reacties Link kopieren
amarna schreef:
30-07-2018 13:53



Wat eten jullie het liefst? Ik houd erg van vis. Behalve haring.

Van zoetigheid alles met citroen. Lemon meringue taart, citroenijs, wolkencake citroen.
ik ben niet zo van de zoetigheid, kan ik heel goed laten staan

qua eten:
goed gebakken friet, heerlijk (liefst in hard vet)
maar je doet mij ook veel plezier met ruime keus: dus een salade met heel veel variatie. Of een Turkse schotel vol hapjes.

Maar grootse struikelblok is trouwens drank, daar heb ik mezelf echt een maximum van opgelegd per week, anders loopt het de spuigaten uit.
Ook goeie wijn, koud biertje, gin tonic
Alle reacties Link kopieren
Ik heb niet iets wat ik het liefste eet. Ben gek op groenten, op een paar soorten na. Eet alle vis, ben jammer genoeg zwaar allergisch voor schaaldieren want dat lust ik ook graag. Eet bijna alle vlees, ook orgaanvlees. Van die kant en klare gepaneerde zooi uit plastic bakkies hoef ik dan weer niet. Fruit, kaas, zuivel, eieren, je kan me ermee doodgooien heerlijk.
Van de verschillende keukens eet ik graag Aziatisch, Italiaans, Hollandsche pot, Mexicaans, Marokkaans, Grieks, Midden Oosten.
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
Muntjeinmijnbroekzak schreef:
30-07-2018 13:56
Als ik een hele vis eet, leg ik altijd een blaadje sla ofzo over zijn hoofdje. Die loeren nog erger.
Hahaha. Mijnslager legt altijd bosjes peterselie over de konijnenkoppies, dan schrikken de kindjes niet. :-D
Vriendelijk.
Alle reacties Link kopieren
patatjedubbelmayo schreef:
30-07-2018 13:33
Maar dan loop je dus ook dingen mis die je wel lekker vindt.
Ja, dat zou kunnen.
When arguing with a fool, first make sure the other isn't doing the same thing.

David Dunning
Alle reacties Link kopieren
patatjedubbelmayo schreef:
30-07-2018 14:05
Van die kant en klare gepaneerde zooi uit plastic bakkies hoef ik dan weer niet.
af&toe een kipschnitzel... hmmmm

oh en een kaasplank... hemels!!
Alle reacties Link kopieren
Mijn guilty pleasure is een kant en klare gepaneerde kip cordon bleu. Met sweet chili saus. Dat er meestal twee in een pakje zitten, weerhoudt me vaak om eraan toe te geven.

Echte schnitzels paneer ik altijd zelf. Maar eet ik ook zelden
.
impala schreef:
30-07-2018 14:14
Mijn guilty pleasure is een kant en klare gepaneerde kip cordon bleu. Met sweet chili saus. Dat er meestal twee in een pakje zitten, weerhoudt me vaak om eraan toe te geven.

Echte schnitzels paneer ik altijd zelf. Maar eet ik ook zelden
Voor de lekkerste schnitzels even helemaal los gaan met een vleeshamer. Bambam!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven